24. kolo
21.01.2020 21:15 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Chelsea FC - Arsenal FC 2:2

Zatímco předešlé remízy s Crystal Palace či Sheffieldem United byly z pohledu Arsenalu zklamáním ztrátou, třetí dělba bodů v řadě ze Stamford Bridge nese naopak punc skutečného vítězství. Přestože Kanonýři na půdě Chelsea hráli více než hodinu v oslabení a dvakrát v zápase prohrávali, díky nezlomnému duchu se pokaždé dokázali do utkání vrátit a vydřeli tak navzdory všem předpokladům bláznivou remízu 2:2.

Pro Mikela Artetu šlo o další potvrzení, že hráči stojí za jeho trenérským přístupem, neboť hosté od vyloučení Davida Luize a následné proměněné penalty Jorginha hráli překvapivě lépe, nikoli hůře. Bylo sice zapotřebí maximální efektivity a jisté dávky štěstí, ovšem Arsenal beze zbytku vytrestal Chelsea za bohorovný výkon dvěma srovnávacími trefami Gabriela Martinelliho s Héctorem Bellerínem.

To Frank Lampard bude pozitiva z úterního zápasu hledat hůře. Blues opět mnohdy proti dravému soupeři působili v útočné fázi bezradně a nevyvarovali se ani dalších defenzivních lapsů, jež nezachránil ani kritizovaný Kepa Arrizabalaga, jenž ze dvou střel soupeře dvakrát inkasoval. Souboj o příčky zajišťující postup do Ligy mistrů tak nadále zůstává otevřený, byť desátý Arsenal jeho přímou součástí není. Pokud Manchester United zvládne středeční zápas s Burnley, stáhne čtvrtou Chelsea na rozdíl pouhých tří bodů.

Úvod zápasu vyrovnanému skóre pranic nenasvědčoval. Katastrofální počínání Shkodrana Mustafiho při snaze poslat míč Berndu Lenovi vystihl Tammy Abraham, jehož po obehrání vyběhnuvšího brankáře Arsenalu fauloval David Luiz a daroval tak svému bývalému týmu nejen výhodu pokutového kopu, ale k potěše domácího obecenstva také více než hodinovou přesilovku, neboť jeho zákrok nebyl hodnocen jako snaha o zahrání míče, a tudíž se na něj pravidlo tzv. trojitého trestu nevztahovalo. Jorginho nabídnutou příležitostí nepohrdl a Arsenal zdánlivě čekal předlouhý večer trápení.

Hosté však oproti předešlým rokům nemají tendenci v kritických momentech zalézt do ulity a Chelsea si proti jejich neutuchajícímu nasazení překvapivě nevěděla rady. Po hodině hry navíc Blues vrátili soupeři na oplátku vlastní hrubici v defenzivě a bylo vyrovnáno. Odvrácený roh domácích okamžitě obrátil do protiútoku neúnavný Gabriel Martinelli, jenž využil podklouznutí N’Gola Kantého a nebývalý sprint před tři čtvrtiny hřiště zakončil chladnokrevným obstřelením stínujícího Arrizabalagy.

Jubilejní desátý zásah mladičkého brazilského forvarda v letošní sezoně jen upevnil víru Kanonýrů a přesilovka Chelsea byla patrná ještě méně. A když už domácí přece jen dokázali strhnout vedení zpět na svou stranu, když se z centru Hudsona-Odoie prosadil kapitán César Azpilicueta, trvala jejich radost pouhých pár minut. Rozhodnutí nezakopnout míč do zámezí v reakci na zranění Tammyho Abrahama vyšlo Chelsea pořádně draho, neboť Arsenal z dalšího protiútoku přesunul hru na pravou stranu a uzdravivší navrátilec Héctor Bellerín z hranice šestnáctky k údivu všech přihlížejících obstřelil svou slabší levačkou všechny v čele s Kepou a srovnal na 2:2.

Autor: Martin Kantor / theguardian.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Pharrell

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 (Jorginho z penalty, Kanté)

Reagovat
smazaný uživatel

Největší hovna mám vždy z Jorghina. Když jsme hráli posledni zápas s vama, tak jsme vás válcovali, ale když přišel na hřiště, tak to bylo znát a byli jsme v prdeli. Ne sympatický hráč pro mě, ale skvělý fotbalista a s ním nebo bez něj je to nebe a dudy

Reagovat
Pharrell

Podle mě je to nej hráč CFC.

Reagovat
John Obi Mikel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Leno-Bellerin, Sokratis, DL, Niles-Torreira, Xhaka, Ceballos-Pepe, Lacazette©, Nelson

1:2(1:1) Abraham-Lacazette, Martinelli

Reagovat
Elmas

1:1

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat
Pharrell

Martinelli

Hectór

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele