24. kolo
21.01.2020 20:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Bournemouth konečně zabral, doma odolal odporu Brightonu

Bournemouth po šesti zápasech zase okusil chuť výhry v Premier League. Na domácím Vitality Stadium si poradil s Brightonem a v tabulce si o jedno místo polepšil, byť stále zůstává na sestupových příčkách. Těm se rázem přiblížili o poražení hosté, kteří nevyhráli počtvrté v řadě.

V základní jedenáctce domácích chyběl v minulém kole vyloučený stoper Steve Cook. Díru po něm zalepil Francis, místo záložníka Goslinga pak v útoku nastoupil Solanke. Také v sestavě Seagulls došlo ke dvěma změnám. Manažer Potter nechal odpočívat ofenzivní křídla Trossarda s Connollym, šanci naopak dostal Groß a Jahanbakhsh.

Hosté na nic nečekali a do soupeře se pustili od samého začátku. Bernardova střela po minutě hry příliš povedená nebyla, ovšem pár chvil nato se proti pokusu Maupaye musel vytáhnout brankář Bournemouthu Ramsdale. Ve 28. minutě se souboj stejných borců opakoval a opět byl úspěšnější domácí hráč, jenž zakončení Maupaye brilantně vyrazil, načež dorážku zablokoval Aké.

Cherries se probudili až po půlhodině hry, ovšem stálo to zato. Ve 33. minutě ještě po přihrávce Solankeho trestuhodně minul bránu Rico, ovšem za další tři minuty racci neodvrátili ideálně dlouhý nákop, čehož využil Solanke přihrávkou na volného Harryho Wilsona, který prostřelil gólmana Ryana - 1:0. Navíc ve 41. minutě Bournemouth navýšil svůj náskok. Callum Wilson si po rohovém kopu počínal důrazně v malém vápně a zblízka usměrnil míč do sítě. Gól byl nakonec uznán jako vlastní, neboť balón ještě zasáhl Groß.

Už 3:0 to mohlo být v 59. minutě. Na Fraserův trestný kop si naskočil Billing, Seagulls však zachránil pohotový Ryan. Brighton poté vsadil na útočnou kartu, jenže Ramsdale zneškodnil dva pokusy Dunka i štiplavé rány Maupaye s Mooyem. A tak v 74. minutě opět udeřili domácí. Solanke si připsal druhou asistenci, když vyslal Calluma Wilsona. Ten obešel Ryana a chladnokrevně zakončil.

Cherries byly pochopitelně při chuti a Fraserovi v 78. minutě nechybělo moc k další brance. Nakonec se však o tři minuty později dočkal také Brighton, když odražený míč usměrnil do sítě i s pomocí brankové konstrukce Mooy. Šlo však pouze o čestný zásah, který na konečném účtování nic nezměnil.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
John Obi Mikel

1:2

Reagovat
Elmas

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele