24. kolo
21.01.2020 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Everton v závěru přišel o výhru nad Newcastlem

Nečekané selhání? Výbuch? Katastrofa? To si asi po utkání s Newcastlem říkali fanoušci Evertonu. Ten totiž ještě na začátku nastavení vedl po brankách Keana a Calverta-Lewina 2:0, jenže pak se slova ujal Lejeune, který dvěma brankami v úplném závěru vyrovnal na konečných 2:2.

Domácí byli týmem, který soupeřovu bránu ohrozil jako první. Stalo se tak v deváté minutě, na přízemní centr Thea Walcotta těsně nedosáhli Calvert-Lewin a Kean. Oba hráči se chytali za hlavu, pokud by se k míči jeden z nich dostal, jednalo by se o čistou gólovku.

O čtyři minuty později Everton zahrozil snad ještě více. Walcott ve středu hřiště přiťukl míč Moiseovi Keanovi, který doběhl před šestnáctku a křížnou střelou na vzdálenější tyč protáhl hostujícího brankáře. Ten balón vytěsnil na roh.

Ve třicáté minutě už domácí slavili gól. Nákop Miny prodloužil jeden z domácích hráčů k Bernardovi, který balón poslal za obranu na rozběhnutého Moise Keana. Ten vypálil po zemi a míč prošel pod tělem padajícího Dúbravky až do sítě.

Další příležitost skórovat měli domácí na začátku druhé půle. Po hezké kombinaci vysunul Walcott spoluhráče Bernarda, který balón přes vybíhajícího Dúbravku poslal nad břevno.

V 54. minutě však měli Ancelottiho svěřenci dvojnásobný náskok. Lucas Digne poslal do šestnáctky krásnou přihrávku, která prošla až na Dominica Calverta-Lewina a ten střelou ke vzdálenější tyči překonal brankáře.

Dvě obrovské šance na navýšení vedení měli domácí čtvrthodiny před koncem. Parádní ránu vypustil zpoza šestnáctky Bernard. Míč padal k levé tyči, ale Dúbravka ho stačil pravou rukou vytáhnout mimo svou bránu. Po chvíli další nebezpečná střela zpoza pokutového území mířila na hostující bránu. Dominic Calvert-Lewin pálil po zemi k pravé tyči a slovenský gólman si připsal další dobrý zákrok.

Zápas spěl ke svému konci, když se začaly dít divy. V 94. minutě se hostům podařilo snížit. Po rohovém kopu vznikl před domácí bránou závar a Florian Lejeune dokázal zakončit krásnými nůžkami.

O minutu později si snad každý fanoušek Evertonu musel myslet, že je ve zlém snu. Po obrovském závaru a několika dorážkách míč skončil v rukavicích brankáře Pickforda. Rozhodčí však dostal na hodinky informaci, že míč již před tím přešel brankovou čáru. Gólman Evertonu totiž vyrážel balón z kopačky Floriana Lejeuneho těsně za ní.

Oba celky tak mají i nadále stejně bodů a patří jim dvanáctá, potažmo třináctá příčka.

Autor: Petr Procházka / onlajny.com, livesport.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
John Obi Mikel

0:1, Newcastle je těžký soupeř

Reagovat
NuFc23

1:1

Reagovat
Elmas

2:0

Reagovat
Seydou Doumbia

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele