Premier League - souhrn 14. kola: Chelsea zůstává na čele

30.11.2021, 22:28, aktualizováno 02.12.2021, 23:14
Komentáře a souhrny
Cristiano Ronaldo (© AFP)
Chelsea zvítězila na hřišti Watfordu a zůstává na čele tabulky o bod před Manchesterem City, jenž veze body z Villa Parku. Liverpool ovládl Merseyside derby v Goodison Parku. West Ham neudržel vedení nad Brightonem a potřetí za sebou nezvítězil, Manchester United přestřílel Arsenal...

Manchester United - Arsenal FC 3:2

02.12.2021 21:15

Góly: 44. Bruno Fernandes, 52. Cristiano Ronaldo, 70. Cristiano Ronaldo (pen.) - 13. Emile Smith Rowe, 54. Martin Ødegaard

Skóre utkání otevřel po kontroverzním gólu hostující Smith-Rowe. Krátce před pauzou ale srovnal Fernandes. Po výměně stran se trefil Ronaldo, na jehož zásah odpověděl Ødegaard. Ronaldo ovšem potěšil fanoušky na Old Trafford ještě v 70. minutě z penalty a uzavřel tak gólový účet dnešního zápasu. Arsenal zůstává na 5. pozici, United poskočili na 7. příčku.

Očekávaný duel začal ve svižném tempu a už po chvíli mohl jít Arsenal do brzkého vedení. Po Ødegaardově dobře zahraném rohovém kopu se míč odrazil od jednoho z hráčů a mířil do sítě, ovšem těsně před brankovou čárou jej odkopl pozorný Rashford. V 10. minutě se ke své první střele v zápase dostal Aubameyang, který dostal od Artety důvěru, přestože se mu poslední zápasy příliš nevydařily. Na druhé straně tentokrát nastoupil Cristiano Ronaldo, který proti Chelsea naskočil až jako střídající.

Ve 14. minutě došlo k bizarní situaci, kdy Smith-Rowe skóroval do branky, v níž ležel zraněný gólman De Gea, kterému při rohu nechtěně přišlápl nohu jeho vlastní spoluhráč. Sudí Atkinson však přerušil hru až dlouho poté, co míč přešel brankovou čáru. A podle pravidel tak gól po konzultaci s videem uznal. O tomto momentu se bude nejen v Anglii určitě hodně mluvit....

Hned po rozehrávce se snažil odpovědět Ronaldo, po pěkném průniku ale pálil příliš slabě. United každopádně přidali a centry se snažili překonat dobře zformovanou defenzivu Gunners. Ti očividně schválně nechávali Manchester hrát a číhali na brejky. Ani jednomu z týmů však plán nevycházel a dlouho se hrálo bez šancí. Až v 38. minutě se do příležitosti ze strany řítil Martinelli, ale v dobré pozici selhal.

Naopak přesný byl na druhé straně Bruno Fernandes. Ten stál na konci přesné kombinace domácích, kdy si míč vyměnili Sancho s Fredem a brazilský záložník předložil míč Fernandesovi do skvělé pozice ve vápně, z níž se Portugalec nemýlil. Ve 45. minutě tak srovnal na 1:1.

Hned první minuty druhé půle přinesly gólové šance pro oba týmy. Nejprve Martinelliho hlavičku bravurně zneškodnil De Gea a vzápětí se blýskl i jeho protějšek Ramsdale, který vychytal nájezd Ronalda. Portugalská modla však neustávala v aktivitě a v 52. minutě poslala United do vedení. Chybné postavení Tavarese využil Rasfhord, který následně našel nekrytého Ronalda ve vápně. Ten už jen doklepl míč do prázdné brány - 2:1.

Jenže Kanonýři se ani zdaleka nepoložili a hned o dvě minuty později vyrovnali. Arsenal se dostal do rychlého protiútoku po pravém křídle, odkud poslal Martinelli přesný pas do druhé vlny na Martina Ødegaarda a bývalá hvězdička Realu mířila naprosto přesně na zadní tyč - 2:2.

Obranám se očividně příliš nedařilo a ve vzduchu tak visely další gólové zásahy. A v 70. minutě dostal velkou šanci na druhý zásah Ronaldo. Ten se po hloupém faulu Ødegaarda postavil k penaltě a střelou doprostřed brány překonal Ramsdalea - 3:2.

Manchester vůbec nepřipomínal ten ustrašený tým, který zde před pár týdny schytal debakl od Liverpoolu nebo prohrál s Watfordem. Naopak, z Rudých ďáblů čišela chuť do fotbalu, hráli organizovaně, agresivně a Arsenal měl velké problémy dostat se do nebezpečných pozic. Ani presink United mu příliš nevoněl. Dobře působil pouze Martinelli, který neustále chodil do situace 1 vs 1 a snažil se něco vymyslet. Kanonýři ale hráli příliš staticky a čitelně, což obrana Manchesteru v pohodě vykrývala a domácí si tak zaslouženě dokráčeli pro tři body.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Brentford FC 2:0

02.12.2021 20:30

Góly: 12. Sergi Canós (vl.), 65. Heung-min Son

I třetí domácí utkání pod Antoniem Contem skončilo pro fotbalisty Tottenhamu vítězstvím. Jejich manažer se navíc konečně dočkal zápasu bez nervů, Spurs totiž vyhráli proti Brentfordu 2:0. První gól byl vlastní, druhý vsítil Son.

První poločas se výrazně lépe povedl Kohoutům. Ti už v šesté minutě mohli do vedení, když Moura zakončoval rychlý protiútok do brankáře. V minutě dvanácté už se ale dočkali branky. Nakrátko rozehraný roh vedl k Sonově centru z levé strany, který si do vlastní svatyně srazil Sergi Canós. Nedlouho před odchodem do šaten Son sám zakončoval, skvělým zákrokem mu však ve skórování zabránil Fernández.

I po přestávce měli domácí více ze hry. Hostující gólman však nejprve v obrovské příležitosti vychytal Kanea, Höjbjerg následně jinou tutovkou naložil bídně a pálil mimo. Po necelých třech čtvrtinách utkání už ale přišla kýžená uklidňující trefa. Rychlý brejk vedl po levé straně Reguilón, jenž v závěru akce předložil před poloodkrytou klec Heung-minu Sonovi a ten se nemýlil.

Brentford se ke své smůle nedostal až do konce utkání k žádným větším příležitostem, a to i přes zlepšený výkon. V tabulce tak zůstává na dvanácté příčce, naopak Tottenham se vyšvihl na pozici šestou a navíc má ještě zápas k dobru.

Více informací k zápasu

Aston Villa - Manchester City 1:2

01.12.2021 21:15

Góly: 47. Ollie Watkins - 27. Rúben Dias, 43. Bernardo Silva

Aston Villa prohrála duel čtrnáctého kola Premier League s Manchesterem City 1:2. Hosty v prvním poločase poslali do vedení Dias se Silvou, za domácí pak po přestávce snížil Watkins.

Jesusovu ránu ve čtvrté minutě zablokoval skluzem Mings, z pokračujícího obléhání domácí brány vytěžil střelu z otočky Rodri. Domácí brankář ji vytěsnil nad břevno. Ve 27. minutě už se však Citizens ujali vedení. Sterling se protáhl zleva do šestnáctky a téměř od koncové čáry přihrával 20 metrů dozadu, kde si na míč naběhl Rúben Dias a fantastickou střelou k tyči překonal Martíneze. O chvilku později se Citizens dočkali rohu, Jesus však zpoza šestnáctky trefil jen jednoho z protihráčů.

Druhý gól přidali hosté chvíli před přestávkou. Smrtící protiútok dostal obhájce titulu během pár vteřin od vlastní brány do soupeřovy sítě. Přečíslení využil po skvělém centru Gabriela Jesuse nechytatelnou levačkou z voleje Bernardo Silva. Ve druhé minutě druhého poločasu se Aston Ville podařilo duel s gigantem zdramatizovat. Z druhého rohu v zápase vlil birminghamským hráčům novou krev do žil Ollie Watkins. Seběhl si vstříc přízemnímu centru Douglase Luize a uklidil míč bez přípravy na přední tyč.

V 75. minutě měli domácí dokonce šanci vyrovnat. Buendía v pádu dokázal uvolnit Chukwuemeku, který si sám proti brankáři přehodil míč na levačku a Ederson jeho střelu klíčovým zákrokem večera vykopl reflexivně na roh.

V závěru se na hřiště dostala nejdražší posila Premier League a bývalý miláček domácích fanoušků Jack Grealish. Jeho první akci však doprovodili příznivci Villans pískotem. Proti dvojnásobné přesile se hostující záložník otočil a uklidnil hru zpětnou přihrávkou. Hosté chtěli přidat pojišťovací gól, a tak si na začátku poslední nastavené minuty Sterling na levém křídle prohodil míč se Zinčenkem a Grealishem, při průniku do šestnáctky však o balon přišel.

Aston Ville patří po čtrnácti kolech třinácté místo, Manchester City opět přeskočil Liverpool a zařadil se na druhou příčku za Chelsea.

Více informací k zápasu

Everton FC - Liverpool FC 1:4

01.12.2021 21:15

Góly: 38. Demarai Gray - 9. Jordan Henderson, 19. Mohamed Salah, 64. Mohamed Salah, 79. Diogo Jota

O svém vítězství rozhodli hosté už v prvním poločase, kdy se trefili Henderson a Salah. Naději na srovnání ještě vykřesal domácí Demarai Gray, ovšem po přestávce už skórovali pouze Reds, za které se podruhé prosadil Salah a v 78. minutě skóre uzavřel Jota. Po dnešním debaklu se Everton propadl až na 14. příčku a nad Benítezem se zatahují mračna. Klopp naopak může slavit a jeho Liverpool na třetím místě drží krok s duem Chelsea, Manchester City.

Hostující Reds od začátku utkání dokazovali, v jaké jsou aktuálně pohodě a bez respektu na svého rivala vlétli. Už ve 2. minutě byl blízko úvodní branky Matip po centru Alexandera-Arnolda, ale hlavou těsně minul, krátce nato měl první příležitost také Mohamed Salah, který střílel nad branku.

Hrozba ze strany Liverpoolu narůstala, domácí nestíhali pokrývat jejich neustálé výpady a v 9. minutě zákonitě inkasovali. Dnešní derby našlo nečekaného střelce, protože první gól utkání vstřelil kapitán Kloppovců, Jordan Henderson! Ten využil vynikajícího přehledu Robertsona, který mu poslal míč do druhé vlny a anglický záložník nádherně ubalil svou ránu kolem letícího Pickforda.

Tým z Anfield Road byl očividně na dnešní duel hodně natěšený a okamžitě šel po další brance. V 15. minutě se do dobré pozice dostal Trent Alexander-Arnold a svojí slabší levačkou vyslal překvapivě velmi razantní střelu, proti které se musel blýsknout Pickford. O čtyři minuty už byl anglický gólman bezmocný. Henderson se výborně zorientoval a poslal ohromně prudký pas na nabíhajícího Salaha. Ten zapnul turbo motory a z těžkého úhlu trefil placírkou naprosto přesně na zadní tyč domácí svatyně. Fantastická práce egyptského krále a stav skóre se posunul na 0:2.

Everton byl v tu chvíli zralý na ručník a naději ztráceli i někteří domácí fanoušci, kteří houfně opouštěli stadion. Trochu nefér vůči domácímu týmu, který na rozdíl od některých svých příznivců utkání nezabalil a postupně se začal vyrovnávat brutálnímu tempu Kloppovy družiny. A po hluché pasáži, kdy se řešili především ostřejší fauly a bublající emoce, Everton snížil! Postaral se o to aktivní Demarai Gray, jenž si výborně naběhl na Richardlisonovu kolmici do otevřenější obrany Reds a trochu se štěstím prostřelil roztaženého Alissona - 1:2.

Následovala opět jiskřivá pasáž ve velkém tempu s několika ostřejšími zákroky, na jejímž konci se ve velké příležitosti ocitnul Mané, ovšem Pickford domácí podržel a po rychlém přesunu bravurně vychytal Maného hlavičku a ponechal domácím naději do druhého poločasu na úspěch v dnešním liverpoolském derby. Ti skočili do druhé půle mnohem aktivněji než na začátku zápasu a tlačili se do brány. Zároveň ale museli být velmi pozorní vzadu, jako při šanci Maného, kterou zpacifikoval pozorný Godfrey.

Prim začali opět postupně hrát hosté a domácí především čekali na brejky. Jenže si nedokázali hlídat zadní vrátka a v 64. minutě právě z protiútoku inkasovali. A opět to byl Mohamed Salah! Ten přinutil ostrým napadáním k velké chybě Colmana, po které pádil Egypťan sám na bránu a neomylně trefil opět na zadní tyč.

A pro domácí bylo hůř. V 78. minutě totiž šel z úhlu na Pickforda Diogo Jota a jeho perfektní zavěšení pod břevno vyhnalo ze stadionu další příznivce Evertonu - 1:4. Zbytek utkání už se jen z povinnosti dohrával bez většího vzrušení a za ticha domácích tribun, které už byly více jak z poloviny vyklizené.

Více informací k zápasu

Watford FC - Chelsea FC 1:2

01.12.2021 20:30

Góly: 43. Emmanuel Dennis - 29. Mason Mount, 73. Hakim Ziyech

Chelsea si nakonec z půdy Watfordu odváží tři body, Thomas Tuchel však s výkonem svých svěřenců rozhodně nemůže být spokojený. Hosté se prakticky za celý zápas nedokázali dostat do správného tempa, v prvním poločase byli dokonce tím horším celkem a je třeba si přiznat, že měli pořádnou porci štěstí. Do vedení hosty poslal po půlhodině hry Mason Mount, domácí však dokázali ještě do poločasu odpovědět, když se vyrovnali zásluhou tečované střely Emmanuela Dennise. Rozhodnutí pak padlo dvacet minut před koncem, když se prosadil Hakim Ziyech a nasměroval tak zisk tří bodů na Stamford Bridge.

Chelsea začala zápas nervózně s řadou technických chyb, které byly zapříčiněny aktivním napadáním Watfordu, jež dělalo zadní řadě hostí velké potíže. První větší příležitost měl po zpětné přihrávce záložník Louze, jeho ránu však na malém vápně zblokoval obránce Chalobah. Chelsea měla velké problémy především na levé straně, odkud za pár minut přiletěl další nebezpečný centr, který Azpilicueta nešťastně nasměroval na vlastní branku, Mendy však byl pozorný.

Po deseti minutách muselo být utkání zhruba na dvacet minut přerušeno, na tribunách totiž zkolaboval jeden z diváků a vyžadoval péči záchranářů - podle prvních zpráv prodělal infarkt, jeho stav je ale stabilizovaný.

Hosté se z kabiny vrátili v o něco lepším rozmaru, že by to z jejich strany ale byla nějaká paráda, to se říct nedá. Jako první zahrozil po přihrávce Loftuse-Cheeka Mason Mount, který z úhlu nastřelil tyč. Tentýž hráč si ale chuť spravil po půlhodině hry. Hezký míč za obranu v podání Rüdigera dokázal krásně stáhnout Alonso a předložit jej pod sebe osamocenému Havertzovi - ten se neukvapil a míč ještě posunul na Mounta, jenž zblízka prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Vyrovnání měl na kopačce Danny Rose, ten ale z úhlu prudkou střelou jen nastřelil Mendyho. Přesto se Watfordu ještě do poločasového hvizdu přece jen podařilo skóre srovnat. Loftus-Cheek na polovině lacině přišel o balón, kterého se zmocnil Sissoko a okamžitě poslal do úniku Dennise. Toho sice stačil zakřižovat vracející se Rüdiger, útočník domácích ale přesto dokázal vystřelit a díky teči německého reprezentanta balón skončil v síti. Watford mohl ještě do přestávky skóre dokonce otočit, Sissoko však ve velké šanci balón vůbec netrefil.

Klíčový okamžik hry se odehrál po hodině hry - Rüdiger při svém ofenzivním výpadu špatně nacentroval a domácí celek tak mohl podniknout rychlý brejk do otevřeného prostoru. Do úniku sám na brankáře se dostal Tom Cleverley, proti kterému brankář Mendy vyběhl až daleko za hranici pokutového území, záložník Watfordu však při pokusu o zakončení balón špatně trefil a šance tak vyšuměla do ztracena.

A domácí toho nakonec pořádně litovali. Jeden ze střídajících hráčů - Hakim Ziyech - si totiž ve vápně našel zpětnou přihrávku Masona Mounta a prudkou ranou pod břevno rozhodl o vítězství Chelsea v poměru 2:1. Watford si sice ještě v závěru vypracoval tlak, do žádné větší šance se ale nedostal, a tak si hosté na své konto připsali vydřené a těžce vybojované tři body.

Více informací k zápasu

West Ham United - Brighton & Hove Albion 1:1

01.12.2021 20:30

Góly: 5. Tomáš Souček - 89. Neal Maupay

Český záložník Tomáš Souček vstřelil svou druhou branku v sezóně v 5. minutě zápasu, kdy udeřil z rohového kopu. Kladiváři pak měli několik příležitostí, ale bez úspěchu. Naopak v 89. minutě předvedl skvělé nůžky Neal Maupay a upravil tak skóre utkání West Hamu s Brightonem na konečných 1:1.

Večerní duel na London Stadium začal ve velkém stylu a už ve 2. minutě byl blizoučko otevření skóre hostující Neal Maupay. Francouzský forvard však svou střelu poslal jen těsně vedle pravé tyče Fabianskiho brány. To odpověď domácího výběru z 5. minuty už svůj cíl našla. Hammers opět potvrdili, jak dokážou být nebezpeční ze standardních situací a po rohovém kopu Fornalse poslal míč do sítě hlavičkující Tomáš Souček!

Český reprezentant byl v posledních zápasech kritizován za slabou formu, ovšem přesto ho Moyes stále nechával v základní sestavě a tímto gólem se mu "Suk" odvděčil za projevenou důvěru. Přejme si, ať se opět dostane do herní pohody i směrem k baráži o mistrovství světa.

Vedení Kladivářů mohl ve 28. minutě navýšit asistent Fornals, ale jeho dělovka z voleje se odrazila pouze od břevna! Ve 39. minutě se po delší době připomněli také hráči Brigthonu, kdy se po vydařeném protiútoku řítil na Fabianskiho Moder. Polský gólman ale svého krajana parádně vyčapal.

Druhý poločas otevřel West Ham druhou brankou utkání a stalo se tak opět po rohovém kopu, při kterém se se štěstím prosadil Antonio. Po přezkumu u videa však sudí branku odvolal kvůli ofsajdu. Domácí poté děj utkání kontrolovali a několikrát mohli své vedení i navýšit. Rice ani Antonio ovšem nepřekonali bravurně chytajícího Sanchéze. A tak přišel trest na druhé straně. V 89. minutě se dostal k centru Lamptey a Neil Maupay, přestože spíše šance spaluje, tentokrát zazářil, jelikož vystřihl fantastické nůžky, na které Fabianski nemohl reagovat! Brigthon tak v samotném závěru vydřel remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Burnley FC 0:0

01.12.2021 20:30

Góly: -

Přestože je Burnley na pozici zajišťující pád do druhé ligy, bylo dnes v útoku doslova bezzubé a na branku vyslalo jedinou střelu. Ani domácí Wolverhampton zrovna nehýřili aktivitou a po břevně Traorého z 30. minuty se už do žádné gólové příležitosti nedostal. Burnley tak zůstává na 18. pozici, Wolves jsou šestí.

Hostující Burnley je zatím namočené v zóně o sestup a dnešní duel pro něj měl velký význam. Ale byli to právě Clarets, kteří se ve 12. minutě dostali do první šance zápasu. Lowton poslal do vápna přesný centr na Charlieho Taylora, jehož rána prosvištěla kolem zadní tyče.

O dvě minuty později byl ve skvělé pozici domácí Dendoncker, ale jeho slabá hlavička neznamenala pro Popea sebemenší nebezpečí. "Vlci" postupně přebírali dirigentskou taktovku a tlak vystupňovali kolem 30. minuty.

Nejprve se pěkně uvolnil Hi-čchan a jeho střelu lapil Pope. Krátce nato, už byl gólman Burnley překonán, poté co na bránu vyslal parádní pumelici Adama Traoré. Popea však zachránilo břevno! Wolves se i nadále tlačili do bránu, ale pozorná obrana Clarets jim příliš nedovolovala, a tak skončil první poločas bez branek.

Druhá půle dlouho nepřinášela žádný zajímavý moment a odehrávala se především taktická bitva. Z té diváky vytrhl až Hi-čchan, který ale nemířil přesně. V samotném závěru měli šanci na vítězství oba týmy, jenže jak Traoré na jedné straně, tak hostující Rodriguez nad druhé, branku minule a nepříliš záživné utkání tak skončil remízou 0:0

Více informací k zápasu

Southampton FC - Leicester City 2:2

01.12.2021 20:30

Góly: 3. Jan Bednarek, 34. Che Adams - 22. Jonny Evans, 49. James Maddison

Leicester se stále nemůže dostat na vítěznou vlnu a platí to i po utkání čtrnáctého kola na půdě Southamptonu. Lišky může těšit fakt, že dokázaly hned dvakrát vymazat náskok soupeře, duel skončil remízou 2:2.

Na St. Mary's Stadium se začalo přesně zostra a skóre se měnilo již ve třetí minutě. Southampton zahrával rohový kop a na brankové čáře předvedl vynikající zákrok Kasper Schmeichel, nedočkal se ovšem podpory ze strany svých spoluhráčů a dorážející Jan Bednarek už měl snadnou úlohu - 1:0.

Hosté se dočkali ve 22. minutě a rovněž zde všemu předcházel rohový kop. Ten dokázali Saints odvrátit, jenomže akce pokračovala, po centru z pravé strany si míč zpracoval Lookman a posunul ho pod sebe, Ndidiho střelu Alex McCarthy jen vyrazil a balón následně vrátil do sítě pohotový Jonny Evans - 1:1.

Zajímavý zápas pokračoval a v prvním poločase přinesl ještě jednu branku. Ve 34. minutě opět zaspala hostující obrana, z pravé strany centroval Kyle Walker-Peters a nikým nehlídaný Che Adams hlavičkoval z malého vápna přesně - 2:1.

Poločasová pauza přinesla menší drama v hledišti, kde museli zasahovat zdravotníci a úvod druhé půle tak byl o několik minut odložen. Problémy s tím rozhodně neměl Leicester. Krátce po návratu z kabin se v pokutovém území dostal k míči James Maddison, zasekávačkou se zbavil obránce a následnou střelu umístil přesně k bližší tyči - 2:2.

Krátce na to mohl dokonat obrat Jamie Vardy, který v 52. minutě pálil nad. Ještě větší příležitost měl v 71. minutě Barnes, ten postupoval sám na brankáře a zvolil střelu na zadní tyč, s níž si McCarthy díky vynikajícímu zákroku dokázal poradit.

Lišky sahaly po vedení a nejblíže byly čtvrthodiny před koncem. Defenzíva Southamptonu vyrobila hrubku při rozehrávce a sám na McCarthyho šel tentokráte Vardy, zkušený útočník ale zakončení nezvládl a míč poslal nad.

Skóre se nakonec už nezměnilo i proto, že domácím byla upřena penalta, faulu Ndidiho totiž předcházel ofsajd jednoho z hráčů Southamptonu. Dvě minuty před koncem se do zakončení nedostal Broja, jemuž chyběl krůček, tečku za utkáním udělala druhá minuta nastavení, střela střídajícího Péreze a důležitý zákrok McCarthyho.

Více informací k zápasu

Leeds United - Crystal Palace 1:0

30.11.2021 21:15

Góly: 90+3. Raphinha (pen.)

Leeds United vyhrál zápas čtrnáctého kola Premier League s Crystal Palace 1:0. O výhře domácích rozhodl ve čtvrté minutě nastavení z penalty Raphinha.

Tyrick Mitchell v 15. minutě ubránil Raphinhu, jenže balon se od něj odrazil na Forshawa a ten vystrašil Guaitu střelou zpoza vápna těsně vedle bližší tyče. Po téměř hodině hry se o vzrušení postaral tentýž hráč. Přes Firpa a Jamese putoval balon do pokutového území. V tom si Forshaw i vystřelil a tečovaný pokus přinutil Guaitu předvést první zákrok večera.

V 74. minutě mělo největší šanci duelu Crystal Palace. Gallagher v rychlém brejku neprostrčil finální nahrávku přes Coopera. K míči se dostal centrující Zaha, jenže Benteke z dobré pozice hlavičkoval nepřesně. Po chvíli Benteke v důležitém souboji jeden na jednoho natáhl levou nohu a tečoval jí nákop Ayewa směrem mezi tyče. Meslier na poslední chvíli chytil balon před překročením brankové čáry.

V úplném závěru se po rohovém kopu snažil hlavičkovat Cooper a podle všeho zasáhl ruku Guehiho. Sudí Friend byl poslán k obrazovce. Tam stačilo jen rychlé prohlédnutí záznamu a bylo jasno. Penalta pro Leeds. Nesmírně velkou porci zodpovědnosti na sebe vzal Raphinha. Ze značky pokutového kopu rozhodně nestřílel úplně k tyči, ale Guaita na letící balon stejně nedosáhl.

Více informací k zápasu

Newcastle United - Norwich City 1:1

30.11.2021 20:30

Góly: 61. Callum Wilson (pen.) - 79. Teemu Pukki

Fotbalisté Newcastlu United remizovali v domácím duelu čtrnáctého kola Premier League s Norwichem City 1:1. Domácí hráli od deváté minuty bez vyloučeného Clarka, i přesto šli díky trefě Wilsona z penalty do vedení. Za hosty však srovnal Pukki.

Už v deváté minutě musel do sprch Ciaran Clark. Nejprve nastřelil odkopem Pukkiho do břicha a vzniklý brejk vyřešil zezadu stažením za dres. To byla velká rána pro plány domácího kouče. Faul mohl přijít Newcastle dvojnásob draho, ale Martin Dúbravka mrštným skokem k pravé tyči vychytal skvěle provedený trestný kop Billyho Gilmoura. Ve dvacáté minutě pak Allan Saint-Maximin pronikl kolem poloviny sestavy Norwiche a předložil Joelintonu de Lirovi, který pálil z 23 metrů těsně nad.

V 57. minutě byla hlavička střídajícího Fernandeze po rohu tečovaná. Domácí se však sesypali na rozhodčího a reklamovali ruku. Sudí penaltu neodpískal, i když k zásahu předloktím nad Gilmourovou hlavou rozhodně došlo. Nakonec pomohl zásah VAR. Rozhodčí Madley se běžel přesvědčit k obrazovce a nařídil penaltu pro Newcastle za jasnou ruku Billyho Gilmoura. Exekuce pokutového kopu se ujal Callum Wilson a se štěstím jej proměnil. Brankář Tim Krul jeho ránu vyrazil na břevno, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru.

Norwich však v 79. minutě srovnal. Gilmourův kroucený pas vytáhl Dúbravka jen na kopačky střídajícího Giannoulise, který okamžitě přiťukl před opuštěnou bránu a Teemu Pukki pálil neomylně z voleje pod břevno. Chybu před vyrovnávacím gólem napravil Dúbravka v nastaveném čase a nejvíce si oddechl Schär, jehož obrovský kiks umožnil nájezd čerstvého Leese-Meloua. Slovenský brankář jeho pokus o obstřel zblízka zmařil vytrčenou nohou a zajistil svému týmu alespoň bod.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Chelsea FC14103133:633
2.Manchester City14102229:832
3.Liverpool FC1494143:1231
4.West Ham United1473425:1724
5.Arsenal FC1472517:2023
6.Tottenham Hotspur1371513:1722
7.Manchester United1463524:2421
8.Wolverhampton Wanderers1463512:1221
9.Brighton & Hove Albion1447313:1519
10.Leicester City1454522:2519
11.Crystal Palace1437419:2016
12.Brentford FC1444617:1916
13.Aston Villa1451819:2316
14.Everton FC1443717:2415
15.Leeds United1436513:2015
 Southampton FC1436513:2015
17.Watford FC1441919:2613
18.Burnley FC1317514:2010
19.Norwich City142488:2810
20.Newcastle United1407716:307

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (607)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele