14. kolo
30.11.2021 20:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Callum Wilson (© AFP)

Souboj posledních vítěze nenašel

Fotbalisté Newcastlu United remizovali v domácím duelu čtrnáctého kola Premier League s Norwichem City 1:1. Domácí hráli od deváté minuty bez vyloučeného Clarka, i přesto šli díky trefě Wilsona z penalty do vedení. Za hosty však srovnal Pukki.

Už v deváté minutě musel do sprch Ciaran Clark. Nejprve nastřelil odkopem Pukkiho do břicha a vzniklý brejk vyřešil zezadu stažením za dres. To byla velká rána pro plány domácího kouče. Faul mohl přijít Newcastle dvojnásob draho, ale Martin Dúbravka mrštným skokem k pravé tyči vychytal skvěle provedený trestný kop Billyho Gilmoura. Ve dvacáté minutě pak Allan Saint-Maximin pronikl kolem poloviny sestavy Norwiche a předložil Joelintonu de Lirovi, který pálil z 23 metrů těsně nad.

V 57. minutě byla hlavička střídajícího Fernandeze po rohu tečovaná. Domácí se však sesypali na rozhodčího a reklamovali ruku. Sudí penaltu neodpískal, i když k zásahu předloktím nad Gilmourovou hlavou rozhodně došlo. Nakonec pomohl zásah VAR. Rozhodčí Madley se běžel přesvědčit k obrazovce a nařídil penaltu pro Newcastle za jasnou ruku Billyho Gilmoura. Exekuce pokutového kopu se ujal Callum Wilson a se štěstím jej proměnil. Brankář Tim Krul jeho ránu vyrazil na břevno, od něhož se míč odrazil za brankovou čáru.

Norwich však v 79. minutě srovnal. Gilmourův kroucený pas vytáhl Dúbravka jen na kopačky střídajícího Giannoulise, který okamžitě přiťukl před opuštěnou bránu a Teemu Pukki pálil neomylně z voleje pod břevno. Chybu před vyrovnávacím gólem napravil Dúbravka v nastaveném čase a nejvíce si oddechl Schär, jehož obrovský kiks umožnil nájezd čerstvého Leese-Meloua. Slovenský brankář jeho pokus o obstřel zblízka zmařil vytrčenou nohou a zajistil svému týmu alespoň bod.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Beros

Povinně... Stejně jako následně proti Burnley!!!

Reagovat
kissak

Dnes nic jiného než tři body to prostě být nemůže, pokud ano tak jsme v prdeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Clark nesouhlasí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele