14. kolo
01.12.2021 21:15 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Gabriel Jesus a Bernardo Silva (© AFP)

Manchester City uhájil těsnou výhru ve Villa Parku

Aston Villa prohrála duel čtrnáctého kola Premier League s Manchesterem City 1:2. Hosty v prvním poločase poslali do vedení Dias se Silvou, za domácí pak po přestávce snížil Watkins.

Jesusovu ránu ve čtvrté minutě zablokoval skluzem Mings, z pokračujícího obléhání domácí brány vytěžil střelu z otočky Rodri. Domácí brankář ji vytěsnil nad břevno. Ve 27. minutě už se však Citizens ujali vedení. Sterling se protáhl zleva do šestnáctky a téměř od koncové čáry přihrával 20 metrů dozadu, kde si na míč naběhl Rúben Dias a fantastickou střelou k tyči překonal Martíneze. O chvilku později se Citizens dočkali rohu, Jesus však zpoza šestnáctky trefil jen jednoho z protihráčů.

Druhý gól přidali hosté chvíli před přestávkou. Smrtící protiútok dostal obhájce titulu během pár vteřin od vlastní brány do soupeřovy sítě. Přečíslení využil po skvělém centru Gabriela Jesuse nechytatelnou levačkou z voleje Bernardo Silva. Ve druhé minutě druhého poločasu se Aston Ville podařilo duel s gigantem zdramatizovat. Z druhého rohu v zápase vlil birminghamským hráčům novou krev do žil Ollie Watkins. Seběhl si vstříc přízemnímu centru Douglase Luize a uklidil míč bez přípravy na přední tyč.

V 75. minutě měli domácí dokonce šanci vyrovnat. Buendía v pádu dokázal uvolnit Chukwuemeku, který si sám proti brankáři přehodil míč na levačku a Ederson jeho střelu klíčovým zákrokem večera vykopl reflexivně na roh.

V závěru se na hřiště dostala nejdražší posila Premier League a bývalý miláček domácích fanoušků Jack Grealish. Jeho první akci však doprovodili příznivci Villans pískotem. Proti dvojnásobné přesile se hostující záložník otočil a uklidnil hru zpětnou přihrávkou. Hosté chtěli přidat pojišťovací gól, a tak si na začátku poslední nastavené minuty Sterling na levém křídle prohodil míč se Zinčenkem a Grealishem, při průniku do šestnáctky však o balon přišel.

Aston Ville patří po čtrnácti kolech třinácté místo, Manchester City opět přeskočil Liverpool a zařadil se na druhou příčku za Chelsea.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
MCFC_8

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele