14. kolo
01.12.2021 20:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

James Maddison (© AFP)

Southampton dvakrát vyrovnal, na výhru ale nedosáhl

Leicester se stále nemůže dostat na vítěznou vlnu a platí to i po utkání čtrnáctého kola na půdě Southamptonu. Lišky může těšit fakt, že dokázaly hned dvakrát vymazat náskok soupeře, duel skončil remízou 2:2.

Na St. Mary's Stadium se začalo přesně zostra a skóre se měnilo již ve třetí minutě. Southampton zahrával rohový kop a na brankové čáře předvedl vynikající zákrok Kasper Schmeichel, nedočkal se ovšem podpory ze strany svých spoluhráčů a dorážející Jan Bednarek už měl snadnou úlohu - 1:0.

Hosté se dočkali ve 22. minutě a rovněž zde všemu předcházel rohový kop. Ten dokázali Saints odvrátit, jenomže akce pokračovala, po centru z pravé strany si míč zpracoval Lookman a posunul ho pod sebe, Ndidiho střelu Alex McCarthy jen vyrazil a balón následně vrátil do sítě pohotový Jonny Evans - 1:1.

Zajímavý zápas pokračoval a v prvním poločase přinesl ještě jednu branku. Ve 34. minutě opět zaspala hostující obrana, z pravé strany centroval Kyle Walker-Peters a nikým nehlídaný Che Adams hlavičkoval z malého vápna přesně - 2:1.

Poločasová pauza přinesla menší drama v hledišti, kde museli zasahovat zdravotníci a úvod druhé půle tak byl o několik minut odložen. Problémy s tím rozhodně neměl Leicester. Krátce po návratu z kabin se v pokutovém území dostal k míči James Maddison, zasekávačkou se zbavil obránce a následnou střelu umístil přesně k bližší tyči - 2:2.

Krátce na to mohl dokonat obrat Jamie Vardy, který v 52. minutě pálil nad. Ještě větší příležitost měl v 71. minutě Barnes, ten postupoval sám na brankáře a zvolil střelu na zadní tyč, s níž si McCarthy díky vynikajícímu zákroku dokázal poradit.

Lišky sahaly po vedení a nejblíže byly čtvrthodiny před koncem. Defenzíva Southamptonu vyrobila hrubku při rozehrávce a sám na McCarthyho šel tentokráte Vardy, zkušený útočník ale zakončení nezvládl a míč poslal nad.

Skóre se nakonec už nezměnilo i proto, že domácím byla upřena penalta, faulu Ndidiho totiž předcházel ofsajd jednoho z hráčů Southamptonu. Dvě minuty před koncem se do zakončení nedostal Broja, jemuž chyběl krůček, tečku za utkáním udělala druhá minuta nastavení, střela střídajícího Péreze a důležitý zákrok McCarthyho.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele