14. kolo
30.11.2021 21:15 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Elland Road, Leeds

Reportáž

Raphinha (© AFP)

Leeds v závěru urval výhru

Leeds United vyhrál zápas čtrnáctého kola Premier League s Crystal Palace 1:0. O výhře domácích rozhodl ve čtvrté minutě nastavení z penalty Raphinha.

Tyrick Mitchell v 15. minutě ubránil Raphinhu, jenže balon se od něj odrazil na Forshawa a ten vystrašil Guaitu střelou zpoza vápna těsně vedle bližší tyče. Po téměř hodině hry se o vzrušení postaral tentýž hráč. Přes Firpa a Jamese putoval balon do pokutového území. V tom si Forshaw i vystřelil a tečovaný pokus přinutil Guaitu předvést první zákrok večera.

V 74. minutě mělo největší šanci duelu Crystal Palace. Gallagher v rychlém brejku neprostrčil finální nahrávku přes Coopera. K míči se dostal centrující Zaha, jenže Benteke z dobré pozice hlavičkoval nepřesně. Po chvíli Benteke v důležitém souboji jeden na jednoho natáhl levou nohu a tečoval jí nákop Ayewa směrem mezi tyče. Meslier na poslední chvíli chytil balon před překročením brankové čáry.

V úplném závěru se po rohovém kopu snažil hlavičkovat Cooper a podle všeho zasáhl ruku Guehiho. Sudí Friend byl poslán k obrazovce. Tam stačilo jen rychlé prohlédnutí záznamu a bylo jasno. Penalta pro Leeds. Nesmírně velkou porci zodpovědnosti na sebe vzal Raphinha. Ze značky pokutového kopu rozhodně nestřílel úplně k tyči, ale Guaita na letící balon stejně nedosáhl.

Autor: Petr Procházka / livesport.cz, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele