14. kolo
01.12.2021 21:15 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Mohamed Salah (© AFP)

Reds zničili v derby Everton 4:1. Ustojí to Benítez?

O svém vítězství rozhodli hosté už v prvním poločase, kdy se trefili Henderson a Salah. Naději na srovnání ještě vykřesal domácí Demarai Gray, ovšem po přestávce už skórovali pouze Reds, za které se podruhé prosadil Salah a v 78. minutě skóre uzavřel Jota. Po dnešním debaklu se Everton propadl až na 14. příčku a nad Benítezem se zatahují mračna. Klopp naopak může slavit a jeho Liverpool na třetím místě drží krok s duem Chelsea, Manchester City.

Hostující Reds od začátku utkání dokazovali, v jaké jsou aktuálně pohodě a bez respektu na svého rivala vlétli. Už ve 2. minutě byl blízko úvodní branky Matip po centru Alexandera-Arnolda, ale hlavou těsně minul, krátce nato měl první příležitost také Mohamed Salah, který střílel nad branku.

Hrozba ze strany Liverpoolu narůstala, domácí nestíhali pokrývat jejich neustálé výpady a v 9. minutě zákonitě inkasovali. Dnešní derby našlo nečekaného střelce, protože první gól utkání vstřelil kapitán Kloppovců, Jordan Henderson! Ten využil vynikajícího přehledu Robertsona, který mu poslal míč do druhé vlny a anglický záložník nádherně ubalil svou ránu kolem letícího Pickforda.

Tým z Anfield Road byl očividně na dnešní duel hodně natěšený a okamžitě šel po další brance. V 15. minutě se do dobré pozice dostal Trent Alexander-Arnold a svojí slabší levačkou vyslal překvapivě velmi razantní střelu, proti které se musel blýsknout Pickford. O čtyři minuty už byl anglický gólman bezmocný. Henderson se výborně zorientoval a poslal ohromně prudký pas na nabíhajícího Salaha. Ten zapnul turbo motory a z těžkého úhlu trefil placírkou naprosto přesně na zadní tyč domácí svatyně. Fantastická práce egyptského krále a stav skóre se posunul na 0:2.

Everton byl v tu chvíli zralý na ručník a naději ztráceli i někteří domácí fanoušci, kteří houfně opouštěli stadion. Trochu nefér vůči domácímu týmu, který na rozdíl od některých svých příznivců utkání nezabalil a postupně se začal vyrovnávat brutálnímu tempu Kloppovy družiny. A po hluché pasáži, kdy se řešili především ostřejší fauly a bublající emoce, Everton snížil! Postaral se o to aktivní Demarai Gray, jenž si výborně naběhl na Richardlisonovu kolmici do otevřenější obrany Reds a trochu se štěstím prostřelil roztaženého Alissona - 1:2.

Následovala opět jiskřivá pasáž ve velkém tempu s několika ostřejšími zákroky, na jejímž konci se ve velké příležitosti ocitnul Mané, ovšem Pickford domácí podržel a po rychlém přesunu bravurně vychytal Maného hlavičku a ponechal domácím naději do druhého poločasu na úspěch v dnešním liverpoolském derby. Ti skočili do druhé půle mnohem aktivněji než na začátku zápasu a tlačili se do brány. Zároveň ale museli být velmi pozorní vzadu, jako při šanci Maného, kterou zpacifikoval pozorný Godfrey.

Prim začali opět postupně hrát hosté a domácí především čekali na brejky. Jenže si nedokázali hlídat zadní vrátka a v 64. minutě právě z protiútoku inkasovali. A opět to byl Mohamed Salah! Ten přinutil ostrým napadáním k velké chybě Colmana, po které pádil Egypťan sám na bránu a neomylně trefil opět na zadní tyč.

A pro domácí bylo hůř. V 78. minutě totiž šel z úhlu na Pickforda Diogo Jota a jeho perfektní zavěšení pod břevno vyhnalo ze stadionu další příznivce Evertonu - 1:4. Zbytek utkání už se jen z povinnosti dohrával bez většího vzrušení a za ticha domácích tribun, které už byly více jak z poloviny vyklizené.

Autor: David Ullrich / livesport.cz, onlajny.com, O2tv.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Shuriken_YNWA

0:2. Doufám, že bez zranění…

Reagovat
oli9

1:2 Salah, Mane

Reagovat
REPLIKATOR

2:2 Na hřišti Evertonu se nám nedaří, za posledních 10 let pouze jedna výhra

Reagovat
eder

Je potřeba nebýt takový pesimista. Za posledních 40 let už to bylo výher sedmnáct. Navíc když už byl u toho Rafa Benítez, tak Reds na Goodison Parku většinou vyhráli...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele