Premier League - souhrn 13. kola

23.11.2019, 15:28, aktualizováno 25.11.2019, 22:53
Komentáře a souhrny
Na čele Premier League zůstává Liverpool, jenž vyhrál v Selhurst Parku. Na druhém místě zůstává Leicester, jenž veze body ze hřiště Brightonu, zatímco Manchester City ve šlágru kola porazil Chelsea. Ve vzestupu tabulkou pokračuje Wolverhampton, který tentokrát zdolal Bournemouth. Vítěznou premiéru na lavičce Tottenhamu má za sebou manažer José Mourinho. Další ztráty zaznamenaly Arsenal a Manchester United. Aston Villa zvládla dohrávku s Newcastlem...

Aston Villa - Newcastle United 2:0

25.11.2019 21:00

Góly: 32. Conor Hourihane, 36. Anwar El Ghazi

Aston Villa po třech porážkách v řadě zabrala a po výborném výkonu si doma poradila s Newcastlem. Villans se zase vyškrábali o něco výš nad zónu sestupu. Hosté naopak po dvou výhrách zklamali a v tabulce zůstávají čtrnáctí, jedno místo právě nad Aston Villou.

První střelu vyprodukoval ve čtvrté minutě Almirón, o dost však minul předpokládaný cíl. Deset minut poté zahrozili také Villans. Targett poslal výborný pas před bránu, kde ale na míč těsně nedosáhl El-Ghazi. Na bránu jako první mířil hostující Shelvey, na brankáře Heatona si nepřišel.

Ve 29. minutě vybídl Grealish k ráně zpoza pokutového území Luize, proti němuž se vyznamenal gólman Magpies Dúbravka. Tři minuty poté už šli domácí do vedení. Hourihane potrestal hloupý faul Yedlina z rozehrávky přímého kopu se trefil parádně k tyči. Ve 36. minutě rozehrál Hourihane další standardní situaci, jeho pobídku využil El-Ghazi a Aston Villa vedla již 2:0. Těsně před přestávkou mohl z rohového kopu snížit Fernández, ale Heaton jeho hlavičku bravurně vyrazil.

Druhou půli zahájil Newcastle o mnoho lépe. Ve 47. minutě se musel činit Heaton proti střele Saint-Maximin. Domácí odpověděli obrovskou šancí o šest minut později, kdy Dúbravka skvěle vyrazil hlavičku Konsy po rohovém kopu. Stejný hráč si po hodině hry málem nepovedeným odkopem vstřelil vlastní gól. Naopak jeho spoluhráč Grealish hledal horní roh Dúbravkovy svatyně, trochu to však se svou snahou přehnal.

Útok strak posílil po změně stran Carroll, jenž se 69. minutě uvolnil ke střele, ale ke své smůle trefil přesně Heatonovu náruč. Jinak si toho ale Magpies mnoho nevypracovaly, naopak to byli Villans, kdo nadále bušil do obrany protivníka. V 77. minutě vybídl Hourihane ke skórování Wesleyho, jenže ten ztroskotal na Dúbravkovi. Výsledek 2:0 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu.

Více informací k zápasu

Sheffield United - Manchester United 3:3

24.11.2019 17:30

Góly: 19. John Fleck, 52. Lys Mousset, 90+1. Oliver McBurnie - 72. Brandon Williams, 77. Mason Greenwood, 79. Marcus Rashford

Další ztrátu zaznamenal Manchester United, který pouze remizoval na půdě Sheffieldu United. Red Devils přitom otočili nepříznivě se vyvíjející stav a sahali po třech bodech, ovšem v závěrečných minutách soupeř vyrovnal na konečných 3:3. Blades zůstávají v tabulce o bod před svým soupeřem...

Tomu, že by se zápas měl dramaticky rozhodovat až v posledních minutách, dlouho nic nenasvědčovalo. Domácí byli lepším týmem a od prvních minut si šli za vítězstvím. Ze strany Red Devils to bylo opět po většinu zápasu velice slabé. Bylo zázrakem, že o poločase prohrávali jen o jednu branku. David De Gea čaroval a v rozmezí několika sekund vytáhl fantastickými zákroky dvě jisté branky. Po třetí už byl bezmocný, když sice vyrazil prvotní střelu, na dorážku Flecka ale už nestačil.

Na začátku druhé půle žádné výrazné zlepšení nepřišlo. "Rudí ďáblové" byli po taktické stránce neucelení, dělali individuální chyby, které často pramenily z naivity a laxnosti a Sheffield United je znovu potrestal. Střelec první branky Fleck našel Mousseta a ten se nemýlil. V 52. minutě to bylo 2-0 a domácí jasně kráčeli za vítězstvím.

Jenže United se i k překvapení všech dokázali vrátit do hry. Solskjaer vkládá velkou důvěru do mladíků a ti se mu dnes odvděčili. Comeback odstartoval teenager Williams, který z voleje snížil. A o chvíli později střídající Greenwood, který byl na hřišti jen pár sekund, srovnal po Rashfordově nadýchaném centru skóre. A když o chvíli později vstřelil branku na 3:2 Rashford, vypadalo to, že United i přes zoufalý výkon budou odjíždět domů s výhrou.

Proti byl ale McBurnie. V samotném závěru základní hrací doby si v situaci, kterou posléze přezkoumával VAR, sklepl míč v pokutovém území ramenem a poslal jej za De Geova záda. Nutno podotknout, že bod pro Sheffield byl zasloužený, jelikož Blades byli po většinu zápasu lepší.

Manchester United tak pokračuje v nepříznivých výsledcích a křeslo pod Solskjaerem se znovu mohutně otřáslo.

Více informací k zápasu

Manchester City - Chelsea FC 2:1

23.11.2019 18:30

Góly: 29. Kevin De Bruyne, 37. Riyad Mahrez - 21. N'Golo Kanté

Manchester City nakonec dokázal zdolat londýnskou Chelsea a v tabulce se tak posouvá před svého sobotního soupeře. Svěřenci Franka Lamparda se sice po dvaceti minutách dostali do vedení, branky De Bruyneho a Mahreze však skóre otočily a v druhé půli už si domácí celek vedení zkušeně pohlídal.

Utkání začalo ve svižném tempu a už po čtyřech minutách se do dobré příležitosti dostal po přihrávce Agüera De Bruyne, jeho křižná střela ovšem mířila těsně vedle. Hosté kontrovali rychlým brejkem v podání Abrahama, který míč chytře předložil Willianovi, který ovšem v zakončení také nepořídil. Po čtvrt hodině mohl po rohovém kopu otevřít skóre Tomori, odražený míč však napálil těsně vedle. Skóre se tak měnilo až po dvaceti minutách - Kovačič si na polovině hřiště narazil s Jorginhem, následně parádním pasem oslovil nabíhajícího Kanteho, který v pádu šťastně prostřelil Edersona.

Fotbalisté Manchesteru City byli v těchto okamžicích jako opaření, nedařila se jim kombinace a byli nuceni po delší úseky běhat bez míče. Do hry je tak vrátila až pořádná kupa štěstí - Jorginho na polovině hřiště přišel o míče, přihrávka Davida Silvy se po dvou odrazech přece jenom dostala k De Bruynemu, který se zasekávačkou zbavil vracejícího se záložníka Chelsea a na branku Kepy vyslal levačkou nepříliš povedenou střelu. Tu však nešťastně tečoval Kurt Zouma a nasměroval ji do sítě, Kepa byl v tu chvíli naprosto bezmocný. Citizens se tak dostali zpět do zápasu a jejich tlak začal narůstat.

O osm minut později pak dokonal obrat ve skóre Mahrez, který se prosmýkl mezi Emersonem a Kovačičem a parádní střelou mezi nohama Tomoriho trefil vzdálenější spodní roh hostující branky. Španělský brankář ve službách Chelsea si tak pořádně nesáhl na míč a už dvakrát inkasoval - a co víc, před pauzou mohlo být ještě hůře. To totiž sám Kepa vyrobil v rozehrávce šílenou hrubku, svůj odkop nastřelil pouze do Agüera, který se tak na vápně z ničeho nic ocitl ve stoprocentní šanci. Tu ovšem nevyužil, když míč poslal pouze do břevna.

Druhá půle už byla o poznání klidnější, za zmínku stojí chytrý signál z rohového kopu v podání domácích fotbalistů, po kterém musel z brankové čáry uklízet míč Azpilicueta, dále pak zakončení Mahreze, které tentokrát Kepa vytěsnil nad branku. Na druhé straně se po zpětné přihrávce Azpilicuety dostal do velké šance Kanté, jeho zakončení však Fernandinho zblokoval na rohový kop. Neujala se ani rána Williana, která letěla těsně nad.

Definitivní tečku zápasu tak dal v nastaveném čase Sterling, který se dostal za obranu Chelsea a křižnou střelou rozvlnil potřetí síť. Po konzultaci s videorozhodčím však byla branka odvolána, nicméně to už nic nezměnilo na radosti domácích fanoušků, kteří se o pár chvil později mohli radovat z důležité výhry 2:1.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1:2

23.11.2019 16:00

Góly: 59. Steve Cook - 21. João Moutinho, 31. Raúl Jiménez

Nevydařený vstup Wolverhamptonu do nového ročníku Premier League se momentálně jeví jako daleká minulost. Loňské překvapení soutěže se z pozice nováčka prokousalo až do pohárové Evropy a nyní se zdá, že stejnou ambici může zopakovat i letos, neboť po sobotní výhře nad Bournemouthem 2:1 poskočil tým Nuna Espírita Santa již na pátou příčku ligové tabulky. Klíčem k úspěchu hostí byla první půle, v níž se Wolves zásluhou Moutinha s Jiménezem ujali dvoubrankového vedení, a navíc získali početní výhodu po vyloučení Simona Francise.

Bournemouth sice po změně stran navzdory oslabení dokázal zápas ještě zdramatizovat, když zlepšený výkon přetavil ve snížení na rozdíl jediné branky Steve Cook, ovšem srovnání již hráči Wolverhamptonu nepřipustili, byť museli v závěru zápasu přečkat několik horkých chvilek. Vlci tak v tabulce předskočili svého soupeře o tři body, zatímco Cherries pokračují v pádu tabulkou a s bilancí jediné výhry z posledních sedmi kol se musí spokojit až s jedenáctým místem.

Hosté na Vitality Stadium na nic nečekali a úspěšně využívali svých rychlých forvardů proti domácímu kapitánovi Francisovi, jenž ve 34 letech stále čerstvě po návratu z vážného zranění kolenních vazů rychlostně nestíhal a vysloužil si za stažení Dioga Joty žlutou kartu již po dvaceti minutách hry. A právě z následného přímého kopu se urodil první gól odpoledne, neboť Joao Moutinho excelentní ranou zakroutil míč okolo brankáře Ramsdalea přesně do horního růžku branky.

Než se hráči Cherries stačili vzpamatovat, deset minut nato již bylo vedení hostí dvojnásobné. Narychlo rozehraný přímý kop vyslal do úniku po pravé straně Adamu Traorého, jenž přesně našel nabíhajícího Raúla Jiméneze a mexický forvard měl již snadnou práci při doklepnutí míče do odkryté branky. Pro Jiméneze šlo v kombinaci s pohárovými soutěžemi již o čtrnáctý gól sezony. Když pak vzápětí uviděl Francis druhou žlutou kartu za další faul na aktivního Jotu, vypadalo to s šancemi Bournemouthu na zmrtvýchvstání více než bledě.

Domácí manažer Eddie Howe však nesložil zbraně, hned o přestávce sáhl ke dvojímu střídání a nasazení Lermy s Groeneveldem skutečně hru Bournemouthu oživilo. V 59. minutě dokonce Fraserův rohový kop dokázal ve výskoku usměrnit do sítě Steve Cook, byť míč na cestě za čáru nešťastně tečoval Traoré.

Inkasovaný gól jako by hosty nahlodal a jejich verva a nadšení z první půle byly najednou pryč. Přesto proti čím dál otevřenější obraně soupeře mohli Wolves dvoubrankový náskok získat zpět, kdyby Jota na konci rychlého brejku vyzrál s tvrdou ranou na Ramsdalea. Místo toho bylo v závěrečných minutách o drama postaráno a hostující gólman Rui Patrício musel zasáhnout proti voleji Akého, přičemž poslední šance zápasu v samém nastavení připadla střídajícímu Groeneveldovi, jenž zamířil mimo tři tyče.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Southampton FC 2:2

23.11.2019 16:00

Góly: 18. Alexandre Lacazette, 90+6. Alexandre Lacazette - 8. Danny Ings, 71. James Ward-Prowse

Jestliže si klubové vedení Arsenalu slibovalo, že po reprezentační přestávce se konečně dostaví herní i výsledkové zlepšení, které potvrdí správnost volby podržet Unaie Emeryho ve funkci hlavního trenéra, čekalo je kruté vystřízlivění. Kanonýři doma proti předposlednímu Southamptonu podali další hrubě nevydařený výkon a jen díky gólu Alexandra Lacazetta v šesté minutě nastavení vydřeli alespoň bod za remízu 2:2.

Arsenal přitom ani nebyl v zápase lepším týmem a Saints mohou žehrat na několik neproměněných šancí, které jejich těsné vedení mohly pojistit a protáhli vlastní sérii bez vítězství na osm kol. Negativní reakce rychle se vylidňujících tribun na Emirates Stadium jen podtrhla marnost domácího celku a touhu po trenérské změně. Navzdory papírově hratelným soupeřům typu Crystal Palace, Sheffieldu United, Wolverhamptonu či nyní devatenáctého Southamptonu však Kanonýři nedokázali ani jedinkrát zvítězit a jejich manko na rozjetý Leicester vzrostlo již na propastných jedenáct bodů.

Hostující manažer Ralph Hasenhüttl před zápasem sliboval rychlý nástup do zápasu se snahou vstřelit brzký gól, a zdá se, že Emerymu toto prohlášení uniklo, neboť se také do puntíku vyplnilo. Hráči Southamptonu aktivně napadali rozehrávku soupeře a hnali se střemhlav kupředu při jakékoli příležitosti. Právě průlom skóre v deváté minutě rychlost hostí náramně vystihl, když Ryan Bertrand nijak neotálel s rozehrávkou přímého kopu a jednoduchou přihrávkou na Dannyho Ingse vyšachoval celou obranu Arsenalu. Útočník Southamptonu pak nezaváhal ani tváří v tvář Berndu Lenovi.

Ani se změnou skóre se obraz hry nezměnil a hosté si vypracovali další dvě slibné možnosti, které zakončovali Ward-Prowse a aktivní Ings. Když už se ale domácí publikum nadechovalo k hlasitějšímu projevu nespokojenosti, podařilo se Arsenalu zničehonic srovnat. Tierneyho centr nezvládla obrana Saints patřičně odvrátit, a přestože Aubameyangovu ránu stihla zablokovat, odražený míč spadl k Alexandru Lacazettovi, jenž jej snadno zblízka uklidil do sítě.

Arsenal však na vyrovnávací gól nedokázal navázat a první půli se nechal protivníkem přestřílet 9:3. Unai Emery tak již o přestávce sáhl k nasazení Nicolase Pepeho na úkor Caluma Chamberse, což mělo za následek okamžitý tlak domácích a velkou šanci na obrat skóre, jenže právě střídající Pepe pouze orazítkoval břevno. Na opačné straně málem poslal svůj tým do kolen Sokratis Papastathopoulos, když před vlastní brankou přišel o míč a založil tak nebezpečnou akci soupeře, ovšem Cedric Soares nedokázal najít volného Michaela Obafemiho a z gólové šance tak nebylo ani žádné zakončení.

Pár minut nato se už ale hosté po další minele soupeřovy defenzivy dočkali. Viníkem z řad Kanonýrů byl tentokráte Kieran Tierney, jehož zatažení za dres unikajícího Ingse mělo za následek pokutový kop. Bernd Leno sice nepovedenou střelu Jamese Warda-Prowse dokázal zastavit, jenže sám penaltový exekutor se k odraženému míči dostal jako první a napálil jej přece jen do sítě.

Místo očekávaného masivního tlaku domácích v honbě za vyrovnáním se však v závěrečné čtvrthodině děly věci u Lenovy branky a střídající Moussa Djenepo si mohl klidně připsat i dva zásahy. Jednou mu však zkazil radost Joe Willock vykopnutím míče z brankové čáry a podruhé letní posila Saints zbrkle minula odkrytou branku takřka z hranice malého vápna. Zahozené tutovky vzápětí mohly hosty mrzet dvojnásob, neboť v samém nastavení propadl Martinelliho centr na zadní tyč k Lacazettovi, jenž vydobyl Arsenalu alespoň bod za remízu 2:2. I to je však pro londýnský klub málo a odvolání Emeryho se již jeví pouze jako otázka času.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0:2

23.11.2019 16:00

Góly: 64. Ayoze Pérez, 82. Jamie Vardy (pen.)

Spanilou jízdu Leicesteru nedokázal zastavit ani Brighton, který se na domácí půdě musel favorizovanému soupeři poklonit po výsledku 0:2. Oba góly vstřelili Foxes až v závěrečné půlhodině a jako obvykle byl ve středu všeho dění nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy, jenž první gól Ayozemu Pérezovi připravil a druhý sám dal, byť se tak stalo s pomocí videorozhodčího, jenž Vardyho původně neproměněnou penaltu nechal opakovat.

Tým Brendana Rodgerse tak jen upevnil svou pozici na špici tabulky, kde z druhého místa drží na pátý Wolverhampton luxusní desetibodový náskok. Brighton zůstává s patnácti body ve středu pole dvanáctý, ovšem v příštích kolech čeká Seagulls výzva v podobě venkovních zápasů s Liverpoolem a Arsenalem.

Přestože se hosté dokázali prosadit teprve po změně stran, i jejich nástup do utkání byl výtečný a k průlomu skóre mohlo snadno dojít hned na začátku. Nejprve Pérezova hlavička z druhé minuty skončila na břevně a Mat Ryan vzápětí musel konečky prstů vytěsnit hlavičku Jamieho Vardyho. Brankář Brightonu byl povolán do akce znovu na přelomu půlhodiny hry, kdy jej po dobré kombinaci Péreze s Ndidim prověřil pro změnu Harvey Barnes, ale australský gólman byl i tentokráte připraven.

Největší šance domácích přišla až na sklonku první půle, když se zničehonic po Mooyově rohovém kopu zjevil v hloubi šestnáctky zcela nehlídaný Shane Duffy, jenže stoper Brightonu nedokázal zakončení hlavou ukočírovat a zamířil mimo tři tyče.

Jak Brighton první poločas zakončil, tak i vstoupil do toho druhého, jenže narůstající ofenzivní aktivitou akorát napomohl Leicesteru k podniknutí bleskového protiútoku, který měl za následek první gól odpoledne. V 64. minutě Jamie Vardy prchnul domácí obraně a naservíroval míč nabíhajícímu Pérezovi, jenž tváří v tvář Ryanovi zachoval chladnou hlavu. Domácí kontrovali další nepřesnou hlavičkou Duffyho, zatímco Ryan musel zůstat v pohotovosti při další akci Vardyho, který stejně jako u prvního gólu hledal lépe postaveného Maddisona.

V závěrečné desetiminutovce už ale hosté přece jen svůj hubený náskok pojistili, byť se gólová situace neobešla bez jistého dramatu. Střídající André Gray vybojoval svému týmu penaltu, když mu nohu přišlápl Adam Webster, a i když Vardy nabídnutou příležitostí pohrdl neumístěnou ranou do Ryana, odražený míč zvládl dorazit do sítě James Maddison. Místo gólových oslav hostujícího celku se však pokutový kop na radu videorozhodčího opakoval kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do šestnáctky, a na druhý pokus již Vardy nezaváhal.

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Liverpool FC 1:2

23.11.2019 16:00

Góly: 82. Wilfried Zaha - 49. Sadio Mané, 85. Roberto Firmino

Velké problémy měli fotbalisté Liverpoolu ve třináctém kole na půdě Crystal Palace. Po pauze sice šli zásluhou Maného do vedení, jenže Zahovi se povedlo srovnat. O vítězství rozhodl až deset minut před koncem Firmino.

Trochu nečekaně přišla první šance na straně Eagles. Na Kouyatého balón z hloubi pole si ve vápně nabíhal Ayew, jehož zakončení letělo jen těsně vedle brány. O pár minut později se po rohovém kopu nejvýše vyšplhal Cahill, jehož hlavička dokonce lízla břevno.

Ze vstřelené branky se domácí radovali v samotném závěru první půle, kdy do odkryté klece z bezprostřední blízkosti hlavičkoval Tomkins. Jenže sudí u videa našel nedovolený zákrok jednoho z útočících hráčů a gól k velké nevoli obecenstva neuznal.

Po přestávce se do dvou šancí dostal Sadio Mané. Nejprve Hendersonovy pobídky nevyužil a zařízení minul, krátce na to už Robertsonův pas zužitkoval a skákavou střelou z druhého dotyku dokázal se štěstím dostat míč do sítě - poté, co byl tečován brankářem a odrazil se o obě tyče.

Přidat další branky mohli Lovren a Firmino, první jmenovaný ovšem netrefil bránu, brazilský forvard byl vychytán skvělým Guaitou. Při akrobatickém pokusu o vyrovnání neuspěl Benteke, Wilfried Zaha už ale ano. Dostal míč od Townsenda, ve vápně si jej párkrát posunul a po zemi rozvlnil síť.

Jenže nerozhodný stav nevydržel dlouho. Po rohovém kopu Reds byla před Guaitou pořádná skrumáž, z níž se míč po několika odrazech odrazil k Robertovu Firminovi, na nějž již čekala snadná práce. A jelikož Zahova rána v nastavení skončila jen na břevně, raduje se Liverpool z vítězství a udržení náskoku.

Více informací k zápasu

Everton FC - Norwich City 0:2

23.11.2019 16:00

Góly: 54. Todd Cantwell, 90+2. Dennis Srbeny

Everton vůbec nezvládl svou roli favorita a v domácím klání překvapivě nestačil na doposud poslední Norwich City. Manažer Silva je tak pod již skutečně obrovský tlakem a obecně se očekává, že na lavičce Evertonu nepřežije další týdny, které navíc při pohledu na rozlosování budou pro jeho svěřence nesmírně těžké. Naopak Norwich vyhrál poprvé od září a v tabulce poskočil na 18. místo.

První možnost měl na kopačce hostující Hernandez, jeho projekitl ovšem brankář Pickford v pohodě kryl. Na druhé straně se objevil v podobné pozici útočník Tosun, ten však branku zcela minul. Těsně před poločasovým hvizdem se do úniku dostal aktivní Hernandez, jeho přízemní střelu však bravurním zákrokem zlikvidoval brankář domácích. Před poločasovou pauzou ještě zahrozil záložník Cantwell, jeho střela však mířila těsně nad.

V druhém poločase se však hostující hráči dočkali zasloužené odměny. Výbornou práci odvázal útočník Pukki, který na sebe navázal dva obránce a následně parádní přihrávkou vyzval ke skórování Cantwella, který nabídnutou šancí tentokráte nepohrdl. Následně se konečně probrali také domácí - přízemní centr Colemana ovšem do brány nedokázal dotlačit Calvert-Lewin a střelu Sigurdssona z hranice pokutového území zase dokázal zkrotit brankář Krul.

A tak přišla rána na druhé straně - Sigurdsson při defenzivním zákroku poněkud nešťastně nabídl míč osamocenému Srbenymu, který sám před Pickfordem nezaváhal a vystřelil svému celku veledůležité tři body. Naopak domácí fotbalisty vyprovázel ze hřiště hlasitý pískot.

Více informací k zápasu

Watford FC - Burnley FC 0:3

23.11.2019 16:00

Góly: 53. Chris Wood, 82. Ashley Barnes (pen.), 88. James Tarkowski

Watfordu se nepodařilo navázat na výhru ze hřiště Norwiche, když ve vlastním stánku podlehl Burnley jednoznačně 0:3. Domácí přitom paradoxně byli minimálně v první půli lepším celkem, jenže se jim nepodařilo proměnit žádnou ze svých šancí, naopak za své chyby v defenzivě v druhé půli krutě zaplatili.

První velkou šanci měl na kopačce Deulofeu, který využil podklouznutí Tarkowskiho a z hranice vápna donutil ke kvalitnímu zákroku brankáře Popa. Stoper hostujícího celku neprožíval dobrý poločas, o chvíli později byl nucen opět Deulofeua takticky těsně před vápnem faulovat a za svůj zákrok obdržel žlutou kartu. K přímému kopu se postavil sám postižený a parádní ranou opět protáhl hostujícího brankáře.

V druhém poločase to ovšem byli hosté, kteří přebrali otěže zápasu do svých rukou. Nejprve stoper Mee ve výhodné pozici nehlavičkoval přesně, jen o chviličku později však poprvé udeřilo. Přetažený rohový kop vrátil před branku Tarkowski, kde jej v krkolomné pozici doklepl do sítě Wood.


Deset minut před koncem pak dostal hostující celek šanci navýšit své vedení - ve vápně byl totiž jasně podražen Barnes, a ačkoliv zůstala píšťalka sudího nejprve němá, po poradě s videorozhodčím svůj verdikt přehodnotil a nařídil pokutový kop. K tomu se postavil právě Barnes a s obrovskou porcí štěstí skóroval - jeho pokus totiž Foster vystihl a vytlačil na tyč, od které se ovšem k jeho smůle míč odrazil za čáru.

Definitivní podobu výsledku nakonec dal Tarkowski, ke kterému propadl přetažený centr z přímého kopu a z hranice malého vápna propálil vše, co mu stálo v cestě.

Více informací k zápasu

West Ham United - Tottenham Hotspur 2:3

23.11.2019 13:30

Góly: 73. Michail Antonio, 90+7. Angelo Ogbonna - 26. Heung-min Son, 43. Lucas Moura, 49. Harry Kane

Na jednoznačnou záležitost vypadal první zápas Josého Mourinha na lavičce Tottenhamu proti West Hamu. Jeho tým vedl po padesáti minutách zásluhou Sona, Lucase a Kanea o tři branky, jenže soupeř góly Antonia a Ogbonny utkání výrazně zdramatizoval. Srovnat však už nedokázal.

První příležitost Spurs přišla už v páté minutě, kdy Alli vysunul Kanea a ten zakončil přesně. Jenže vinou ofsajdového postavení branka platit nemohla. Hosté se tak dočkali až v šestatřicáté minutě. Alli poslal bravurní pas na Heung-Min Sona, který umotal obránce a i díky nepřesvědčivému zákroku gólmana rozvlnil síť.

Vedení brzy nabylo dvojnásobné hodnoty. Opět na tom měla podíl kombinace Alliho se Sonem, přičemž korejský šikula doběhl s míčem až k vápnu a přízemním pasem směroval míč do malého vápna. Tam si nabíhal Lucas Moura a ve skluzu do poloodkryté klece zakončil.

Do třetice se Kohouti prosadili krátce po návratu ze šaten. Na pravé straně dostal mnoho času Aurier, jenž poslal nadýchaný balón na nabíhajícího Harryho Kanea. Anglický ostrostřelec potvrdil instinkt zabijáka a hlavou dostal míč za gólmanova záda.

Jenže Hammers se jen tak nevzdali. Nedůslednost v obraně Tottenhamu vedla ke dvěma po sobě jdoucím centrům, následná zblokována střela se odrazila za vápno k Nobleovi, jenž přistrčil míč Michailu Antoniovi, jenž v pádu poslal míč nechytatelně na vzdálenější tyč.

Zrovna začínalo nastavení, když po rohovém kopu číhal na zadní tyči Rice a jednoduše dostal míč do sítě. Ovšem i s přispěním videa došel rozhodčí k závěru, že šlo o postavení mimo hru. Kontaktního gólu se Kladiváři přeci jen dočkali, na Snodgrassův roh si naběhl Angelo Ogbonna, jehož levačka zapadla přesně do sítě.

Na srovnání už se West Ham nezmohl a zůstává tak jen dvě místa nad sestupovými příčkami, zato Tottenham se alespoň na chvíli vyšvihl na šesté místo. 

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC13121030:1137
2.Leicester City1392231:829
3.Manchester City1391337:1428
4.Chelsea FC1382328:1926
5.Wolverhampton Wanderers1347218:1619
6.Sheffield United1346316:1218
7.Burnley FC1353520:1818
8.Arsenal FC1346318:1918
9.Manchester United1345419:1517
10.Tottenham Hotspur1345421:1917
11.AFC Bournemouth1344516:1716
12.Brighton & Hove Albion1343615:1915
13.Crystal Palace1343611:1815
14.Newcastle United1343611:2015
15.Aston Villa1342719:2014
16.Everton FC1342713:2014
17.West Ham United1334616:2313
18.Norwich City1331913:2810
19.Southampton FC1323813:319
20.Watford FC131578:268

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (668)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele