13. kolo
23.11.2019 16:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Arsenal znovu selhal, remízu proti Southamptonu vystřelil v nastavení Lacazette

Jestliže si klubové vedení Arsenalu slibovalo, že po reprezentační přestávce se konečně dostaví herní i výsledkové zlepšení, které potvrdí správnost volby podržet Unaie Emeryho ve funkci hlavního trenéra, čekalo je kruté vystřízlivění. Kanonýři doma proti předposlednímu Southamptonu podali další hrubě nevydařený výkon a jen díky gólu Alexandra Lacazetta v šesté minutě nastavení vydřeli alespoň bod za remízu 2:2.

Arsenal přitom ani nebyl v zápase lepším týmem a Saints mohou žehrat na několik neproměněných šancí, které jejich těsné vedení mohly pojistit a protáhli vlastní sérii bez vítězství na osm kol. Negativní reakce rychle se vylidňujících tribun na Emirates Stadium jen podtrhla marnost domácího celku a touhu po trenérské změně. Navzdory papírově hratelným soupeřům typu Crystal Palace, Sheffieldu United, Wolverhamptonu či nyní devatenáctého Southamptonu však Kanonýři nedokázali ani jedinkrát zvítězit a jejich manko na rozjetý Leicester vzrostlo již na propastných jedenáct bodů.

Hostující manažer Ralph Hasenhüttl před zápasem sliboval rychlý nástup do zápasu se snahou vstřelit brzký gól, a zdá se, že Emerymu toto prohlášení uniklo, neboť se také do puntíku vyplnilo. Hráči Southamptonu aktivně napadali rozehrávku soupeře a hnali se střemhlav kupředu při jakékoli příležitosti. Právě průlom skóre v deváté minutě rychlost hostí náramně vystihl, když Ryan Bertrand nijak neotálel s rozehrávkou přímého kopu a jednoduchou přihrávkou na Dannyho Ingse vyšachoval celou obranu Arsenalu. Útočník Southamptonu pak nezaváhal ani tváří v tvář Berndu Lenovi.

Ani se změnou skóre se obraz hry nezměnil a hosté si vypracovali další dvě slibné možnosti, které zakončovali Ward-Prowse a aktivní Ings. Když už se ale domácí publikum nadechovalo k hlasitějšímu projevu nespokojenosti, podařilo se Arsenalu zničehonic srovnat. Tierneyho centr nezvládla obrana Saints patřičně odvrátit, a přestože Aubameyangovu ránu stihla zablokovat, odražený míč spadl k Alexandru Lacazettovi, jenž jej snadno zblízka uklidil do sítě.

Arsenal však na vyrovnávací gól nedokázal navázat a první půli se nechal protivníkem přestřílet 9:3. Unai Emery tak již o přestávce sáhl k nasazení Nicolase Pepeho na úkor Caluma Chamberse, což mělo za následek okamžitý tlak domácích a velkou šanci na obrat skóre, jenže právě střídající Pepe pouze orazítkoval břevno. Na opačné straně málem poslal svůj tým do kolen Sokratis Papastathopoulos, když před vlastní brankou přišel o míč a založil tak nebezpečnou akci soupeře, ovšem Cedric Soares nedokázal najít volného Michaela Obafemiho a z gólové šance tak nebylo ani žádné zakončení.

Pár minut nato se už ale hosté po další minele soupeřovy defenzivy dočkali. Viníkem z řad Kanonýrů byl tentokráte Kieran Tierney, jehož zatažení za dres unikajícího Ingse mělo za následek pokutový kop. Bernd Leno sice nepovedenou střelu Jamese Warda-Prowse dokázal zastavit, jenže sám penaltový exekutor se k odraženému míči dostal jako první a napálil jej přece jen do sítě.

Místo očekávaného masivního tlaku domácích v honbě za vyrovnáním se však v závěrečné čtvrthodině děly věci u Lenovy branky a střídající Moussa Djenepo si mohl klidně připsat i dva zásahy. Jednou mu však zkazil radost Joe Willock vykopnutím míče z brankové čáry a podruhé letní posila Saints zbrkle minula odkrytou branku takřka z hranice malého vápna. Zahozené tutovky vzápětí mohly hosty mrzet dvojnásob, neboť v samém nastavení propadl Martinelliho centr na zadní tyč k Lacazettovi, jenž vydobyl Arsenalu alespoň bod za remízu 2:2. I to je však pro londýnský klub málo a odvolání Emeryho se již jeví pouze jako otázka času.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Arsenalista

#EmeryOut

Reagovat
Muza

Nevím na co vedení Arsenalu čeká, až Emery dovede Arsenal do druhý ligy nebo na co? Proč toho neumetela nevyhodi. Nevyhrál už 5 zápasů v Premier league. Remíza doma s předposledním, který předtím získal 8 bodů je ostuda a ostuda. Nejhorší fotbal a nejhorší výsledky arsenalu co pamatuju. Emery musí být vyhozenej, jinak neuvidíme Arsenal v evropských pohárech.

Reagovat
PaulinhoTheGunner

Emery sice neodvádí zrovna dobrou práci a chybět mi nebude, je ale třeba říct, že do značné míry sklízí ovoce Wengera. Říkal jsem to několikrát a zatím se to jednoznačně potvrzuje, z těchhle srač*k se bude hrabat strašně dlouho. Hluboko zakořeněná psychická labilita, rozpadlá osa týmu, naprosto směšná obrana, nefunkční chemie týmu, kdy nejlépe placený a služebně nejstarší hráč je liný lempl, co skoro nehraje... Kapitán cizinec, který je v týmu sotva tři roky a většinu nepřesvědčil, ani že má být v základu, zejména proto, že jako střední záložník absolutně neumí bránit..., který navíc vyfuckuje své vlastní fanoušky a následně se ukřivděně (ne)omluví... Prostě naším posledním problémem momentálně jsou peníze. Máme několik kvalitních fotbalistů a spoustu velkých talentů, chce to ale někoho, kdo vnese do týmu pohodu, utvoří nové jádro týmu, ustálí sestavu, zbaví se hráčů, kteří už se stali symbolem "špatné nálady" Arsenalu (min. Ozil, Mustafi, Xhaka) a nakoupí pár pracovitých, běhavých hráčů. Když to přeženu, myslím, že pro současný Arsenal by byly top posily Souček a Ngadeu Každopádně tento léta neléčený bordel dát dohromady nebude vůbec jednoduché...a vzhledem k tomu, že očekávání a tlak na okamžité výsledky bude enormní, tak se obávám, že to fakt bude trvat strašně dlouho...

Reagovat
Muza

Samozřejmě že není problém jen v Emerym. Chyb udělalo celé vedení Arsenalu několik už v minulosti. V poslední době asi největší chybou bylou nechat odejít Ramsey a to úplně zdarma. To nepochopím ani kdyby mi to někdo chtěl vysvětlit milionkrat. To je přesně typ hráče, který teď Arsenalu chybí. On ani odejít nechtěl, jen se nedokázal s vedením domluvit na novým kontraktu. Místo něj přišel asi že Cebalos. No ale ten hraje asi tak jako všichni v záloze. Úplný ho.... Navíc se obávám že Lacazete a Abumeyang půjdou za lepším a to už teď v zimě, minimálně jeden z nich. Navíc hrát kvalitní fotbal se dá hrát s prumernymi hraci a to s dobrými výsledky , viz Leicester, Wolverhapton atd. Bohužel ž Arsenalu odešla kvalita a nikdo ji nedokázal nahradit. Co se týče Emeryho to není trenér co by mohl vytáhnout tým že sracek, ale naopak ho táhne dolů. Je rozdíl trénovat hvězdami nadupaný PSG, který nemá konkurenci ve Francii. Když hrál s PSG ligu mistrů, tak taky nic nedokázal a ve finále byl taky vyhozenej.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele