Premier League - preview 13. kola

23.11.2019, 08:48, aktualizováno 25.11.2019, 08:31
Previews
Newcastle bral z posledních třech zápasů hned sedm bodů a solidní formu hodlá potvrdit v dohrávce třináctého kola. Straky jedou do Birminghamu, konkrétně na trávník Aston Villy a v případě výhry se posunou do horní poloviny tabulky...
Aston Villa - Newcastle United  (pondělí 21:00)
Poslední dvojicí která, po reprezentační pauze vyhlíží návrat na ligový trávník, jsou Aston Villa s Newcastlem United. Oba týmy se pohybují ve spodních patrech tabulky, a jelikož je dělí pouze 4 body, bude určitě snahou každého z nich urvat vítězství pro sebe.

V lepší formě se před vynucenou pauzou nacházel Newcastle. Magpies se po děsivém startu sezóny vzpamatovali a v posledních pěti utkáních brali deset bodů, když prohráli pouze na hřišti Chelsea. Naopak Aston Villa se rychle potřebuje dostat zpátky na vítěznou vlnu. Prohrála poslední tři utkání a v tabulce ji dělí pouze bod od sestupové 18. příčky.

Jsou to už více než dva roky, kdy proti sobě kluby nastoupily. Naposledy se ještě v League Championship z výhry 2:0 radoval Rafael Benítez, který posléze dovedl Newcastle zpět do Premier League. Ten už ale tuto sezónu v St. James Park netrénuje, a tak může jen po očku sledovat, jak se "Strakám" bude v pondělí večer dařit. Benítezův nástupce Steve Bruce bude spoléhat, že jeho útočné eso se dokáže konečně proti obraně Villains prosadit. Miguel Almirón stále čeká na svůj první gól v dresu Newcastlu. Podle slov manažera Bruce byl v posledním zápase proti Bournemouthu fenomenální a v jeho prospěch hovoří i to, že během reprezentační pauzy dokázal skórovat za Paraguay. Navíc střelecká chuť mu rozhodně nechybí, jen to tam ne a ne spadnout. Almirón vystřelil během dosavadní sezóny už jednadvacetkrát. To je nejvíc ze všech hráčů Magpies a dá se předpokládat, že prolomení nuly ve statistice vstřelených branek je pouze otázkou času.

Aston Villa bude spoléhat na výkon Johna McGinna. Skotský záložník podává stabilně kvalitní výkony. Vévodí klubovým statistikám získávání míče a jeho výkon bude důležitým faktorem na cestě za výhrou. Pokud dokáže McGinn zajistit pro Villains území ve středu hřiště a krajní hráči podají ve finální fázi nadstandardní výkon, má klub z Birminghamu šanci na úspěch.

Ani jeden z týmů nebude kompletní. Domácím bude scházet Jed Steer a pravděpodobně i brankářská jednička Heaton. Hosté se budou muset obejít ještě jeden zápas bez vykartovaného Longstaffa a Jamaala Lascellese do konce roku 2019 na trávníku neuvidíme, podle toho jak hovoří poslední zprávy z klubové marodky.

Mírným favoritem na výhru díky aktuální formě zůstává Newcastle, ale není vyloučeno, že odpočinutí hráči Villans dokáží před domácím publikem urvat alespoň bod.
Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Nyland - Targett - Mings - Konsa - Guilbert - Trezeguet - Grealish - Douglas Luiz - McGinn - El Ghazi - Wesley
Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka - Yedlin - Fernandez - Schar - Dummet - Willems - Saint Maximin - Shelvey - Hayden - Joelinton - Admirón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.19 - 3.51 - 3.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Sheffield United - Manchester United  (neděle 17:30)
V hodně nabitém středu tabulky si nejsou daleko dva aktéři jediného nedělního duelu Premier League. Zatímco pro Sheffield je dosavadních sedmnáct bodů obrovským úspěchem, o bod méně na kontě Red Devils není to, co se před sezónou očekávalo.

Blades od začátku října neví, jaké je to prohrát. Z venkovních zápasů si vždy přivezli bod, doma dokázali bez obdržené branky zdolat Arsenal i Burnley. Právě defenziva je jejich největší devízou. Méně branek inkasovalo pouze druhé velké překvapení letošního ročníku, Lišky z Leicesteru.

Sheffield tak pokračuje ve své formě z jarní části Championshipu. V kalendářním roce 2019 udržel v šestnácti domácích zápasech hned jedenáctkrát čisté konto. Nyní je však mohou zasáhnout vynucené změny. Egan možná bude chybět vinou zranění, gólman Henderson nesmí nastoupit kvůli dohodě o hostování. Bude tak třeba zapojit i ofenzivu, na útočné polovině se o úspěchy stará zejména duo Mousset, Lundstram, tito dva nastříleli po třech gólech.

Rudí ďáblové prožili mezi reprezentačními pauzami konečně úspěšné období. V lize získali sedm bodů ze čtyř zápasů, včetně domácí remízy s Liverpoole, k tomu zapsali dva úspěchy v Lize mistrů a postup přes Chelsea v Ligovém poháru. V ráži je nyní zejména Marcus Rashford, který v součtu s reprezentací dal gól v osmi z posledních deseti zápasů, do kterých nastoupil. Co však Oleho Gunnara Solskjaera trápí, to je střed zálohy. Vinou zranění nemohou nastoupit hned tři hráči - McTominay, Pogba a Matić. Kromě nich chybí ještě Shaw.

O postupu tabulkou norský manažer promluvil. "Je očividný rozdíl mezi nejlepší čtyřkou a spoustou týmů v rozmezí tří nebo čtyř bodů. Teď je to o konzistenci. Snad jsme se nyní rozjeli, co se týče výkonů i výsledků. Je to ale tak těsné, že se soustředím jen na další zápas."
Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Moore - Basham, Egan, O'Connell - Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens - Mousset, McGoldrick
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams - McTominay, Fred - James, Pereira, Rashford - Martial
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.81 - 3.40 - 2.13
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Ham United - Tottenham Hotspur  (sobota 13:30)
Jen pár dní po odvolání Mauricia Pochettina a jmenování Josého Mourinha čeká fotbalisty Tottenhamu první zápas pod jeho vedením. V souboji celků nenaplňujících očekávání zabojují o body proti West Hamu. Dobrou zprávou pro ně je, že domácí tým nevyhrál již šest vzájemných zápasů v řadě.

Hammers měli poměrně povedený vstup do sezóny a po šesti kolech se pyšnili jedenácti body. Od vítězství nad Rudými ďábly se jim však vůbec nedaří. Vypadli z Ligového poháru a v lize získali pouhé dva body ze šesti utkání. V listopadu zatím doma nestačili na Newcastle, další týden si dojeli pro třígólovou porážku do Burnley.

Pro fanoušky Kladivářů tato forma však není zase tolik překvapivá, vždyť z posledních šestadvaceti zápasů hraných v listopadu jejich oblíbenci vyhráli jen třikrát. West Ham zrazují zejména domácí druhé poločasy, spolu s Norwichem v nich inkasovali nejvíce branek. Podíl na tom má i absence jedničky Fabianského, spolu s ním bude chybět i Lanzini.

Hlavním problémem Spurs je v této sezóně neschopnost navázat na povedený zápas. Když už se jim podaří získat tři body, nikdy nezvládli totéž zopakovat v některém z dalších dvou zápasů. Například v posledním měsíci hned dvakrát zlikvidovali Crvenou Zvezdu, v lize ale prohráli na Anfieldu a remizovali v Goodison Parku a doma se Sheffieldem.

Dvanáct zápasů, tři body. Taková je venkovní bilance Kohoutů od ledna. Tři remízy paradoxně přišly se silnějšími soupeři, a sice Citizens, Arsenalem a Evertonem. Pro nadcházející zápas zůstávají mimo hru gólmani Lloris s Vormem a Lamela, start Vertonghena a Ndombeleho je v ohrožení.

Svému hráčskému materiálu José Mourinho věří. "Hráčům jsem řekl, že jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl toto místo vzít, byli oni. Některé z nich jsem chtěl koupit do svých předchozích kubů a nemohl jsem, jiné jsem ani nezkoušel, protože to bylo nemožné. To neříkám jen teď, to říkám už několik let," tvrdí ostřílený portugalský manažer.
West Ham United - pravděpodobná sestava:
Jiménez, Fredericks, Balbuena, Diop, Cresswell - Rice, Noble - Snodgrass, Anderson, Jarmolenko - Haller
Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Gazzaniga - Aurier, Dier, Sánchez, Davies - Sissoko, Winks - Lo Celso, Alli, Son - Kane
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.77 - 4.32 - 1.71
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers  (sobota 16:00)
Bournemouth se i vinou zranění ofenzivních hráčů trápí v útoku, přesto se drží v horní polovině Premier League. V sobotu na domácí půdě vyzve souseda v tabulce z Wolverhamptonu. "Vlci" nabrali slušnou formu a znovu pokukují po pohárových příčkách.

Zatímco v úvodu sezóny to hráčům Bournemouthu docela pálilo, v poslední době jim jakoby došel či navlhl střelný prach. V říjnu se Cherries z branky dokonce neradovaly ani jednou, v listopadu zatím alespoň dvakrát. Proti Manchesteru United stačil jediný zásah na domovském Dean Court k vítězství, na Newcastle si už ale celek z jihu Anglie nepřišel a u řeky Tyne prohrál 1:2.

Proto chce manažer Cherries Eddie Howe navázat na výkon proti United. "Čeká nás důležitý zápas. Poslední domácí utkání bylo skvělé, fanoušci ohromní a nyní chceme znovu vytvořit takovou atmosféru. Myslím, že v Newcastlu jsme měli dobré momenty, bohužel jsme z nich nic nevytěžili," prohlásil mladý stratég, jehož jméno je spojováno hned s několika většími ostrovními celky.

Ani Wolves na nějaké gólové hody neužije, přesto mají "Vlci" konečně důvody k radosti. V posledních sedmi ligových duelech nenašli přemožitele a po trápení v úvodu sezóny stoupají tabulkou. Po dvanácti kolech se Wolverhampton zařadil na osmé místo, jen o skóre před sobotního soka z Bournemouthu. Pokud ale Wanderers v něčem nemají konkurenci, tak to jsou remízy. Wolves v tomto ročníku dělili body již sedmkrát, na což se nikdo nechytá. I takový Watford s pěti remízami může závidět.

Za Wolves nenastoupí zraněný záložník Morgan Gibbs-White, fit by měl být naopak Adama Traoré, který kvůli rekonvalescenci zmeškal sraz španělské reprezentace. Na straně domácích absentují středopolař David Brooks a útočník Joshua King.
AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Ramsdale - Smith, S. Cook, Aké, Rico - H. Wilson, L. Cook, Lerma, Billing, Fraser - C. Wilson
Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Patrício - Dendoncker, Coady, Saïss - Doherty, Neves, Moutinho, J. Castro - Traoré, Jiménez, Jota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.07 - 3.25 - 2.56
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Arsenal FC - Southampton FC  (sobota 16:00)
Zatímco sousedé z Tottenhamu za sebou mají nebývale dramatickou reprezentační přestávku, v Arsenalu ani zdánlivě nekonečná série neuspokojivých výsledků doposud žádnou změnu nepřinesla a Unai Emery se stále těší podpoře klubového vedení. Další šanci zvrátit špatné výsledky a čím dál větší nepřízeň diváků má španělský manažer na domácí půdě proti trápícímu se Southamptonu - pokud "Kanonýři" nedokáží zvítězit ani tentokráte, už tak značný tlak na Emeryho ještě více nabere na intenzitě.

Arsenal má z posledních čtyř ligových kol pouhé dva body a po necelé třetině odehrané sezony se musí vypořádat dokonce se záporným skóre spolu s propastnou devítibodovou ztrátou na klíčové umístění do čtvrtého místa, jež značí kvalifikaci do Ligy mistrů. Přes to všechno nebyla přání fanoušků odvolat Emeryho z funkce po prohře 0:2 s Leicesterem vyslyšena a někdejší kouč Sevilly či PSG má další šanci špatně rozjetý nový ročník obrátit k lepšímu.

Také Southampton v čele s Ralphem Hasenhüttlem by nejraději na začátek Premier League rovnou zapomněl a začal odznova. Saints se s osmi body krčí na předposledním devatenáctém místě a potřebují se co nejrychleji oklepat z nedávné série porážek, jíž dominuje rekordní devítigólový debakl od Leicesteru. Přesto od Southamptonu nelze očekávat na Emirates Stadium ustrašený výkon, neboť Hasenhüttl se na předzápasové tiskové konferenci nechal slyšet, že má v plánu favorita podrobit aktivnímu napadání a snaze o brzký gól.

Na straně domácích panují otazníky pouze okolo stavu Roba Holdinga a Bukaya Saky se Seadem Kolašinacem, kteří vinou drobných potíží vynechali několik tréninků, a ve hře je dokonce i návrat Granita Xhaky, jenž se v dresu Arsenalu neobjevil ani jednou od nechvalně proslulého odchodu ze hřiště v zápase s Crystal Palace. Jediný hráč Arsenalu, který zůstává najisto mimo hru, je Dani Ceballos, jehož svalové potíže vyřadí ze hry asi do poloviny prosince. Hosté jsou na tom ještě lépe, neboť do hry se vrací i duo Djenepo - Martins a Hasenhüttl má k dispozici takřka kompletní kádr.
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Bellerín, Sokratis, Luiz, Tierney - Torreira, Guendouzi - Pepe, Özil, Aubameyang - Lacazette
Southampton FC - pravděpodobná sestava:
McCarthy - Stephens, Bednarek, Vestergaard - Ward-Prowse, Romeu, Hojbjerg, Bertrand - Redmond, Djenepo - Ings
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.86 - 6.93
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Leicester City  (sobota 16:00)
Že bude Leicester nejbližším pronásledovatelem dominantního Liverpoolu, očekával málokdo. Právě Foxes však v tabulce Premier League figurují na druhém místě a skvělý vstup do sezóny hodlají potvrdit i v Brightonu.

Ve vyrovnaném středu tabulky stačí opravdu málo k posunu nahoru či dolu. Několikrát se o tom přesvědčil i Brighton, jehož výsledky jsou jako na houpačce. Seagulls se opírají především o domácí zápasy, kde zvítězili již třikrát za sebou. Venku už to ale taková sláva není, byť je třeba říct, že s výlety na hřiště Chelsea či Manchesteru United by měl problémy snad každý. Pro "Racky" je každopádně důležité, že se drží daleko od sestupových vod.

V sobotu by rádi opět zabodovali doma, jejich lodivod Graham Potter však dobře ví, že proti Leicesteru nečeká jeho svěřence nic jednoduchého. "Mají hráče, kteří nám mohou ublížit, musíme hrát dobře týmově a mít pevný základ v tom, jak bránit," řekl.

Leicester má poněkud jiné, ještě příjemnější starosti. Svou pohádku prožily "Lišky" již čtyři sezóny nazpět, ale proč si něco podobného nezopakovat. Tentokrát pod vedením Brendana Rodgerse, kdysi uznávaného, později vysmívaného, a dnes zase respektovaného manažera. Díky severoirskému stratégovi drží Foxes skvělé druhé místo v tabulce Premier League s nejlepší obranou k tomu.

"Musíme udržet pozornost. Ve fotbale je těžké něco předvídat. Když jsem byl mladší, naučil jsem se, že lepší je soustředit se pouze na nejbližší zápas, než se snažit myslet na to, kolik bodů můžeme získat v dalších pěti utkáních," prozradil Rodgers.

Foxes by měly mít k dispozici špílmachra Jamese Maddisona, přestože jej v průběhu reprezentačního srazu trápilo lýtko. Přes nedávné žaludeční problémy by měl hrát i zkušený stoper Jonny Evans. Do kádru Brightonu se po zranění kotníku vrací Leandro Trossard a možná i Adam Webster. Na marodce však figuruje útočník Aaron Connolly, obránce Lewis Dunk si zase musí odpykat trest za žluté karty.
Brighton - pravděpodobná sestava:
Ryan - Montoya, Duffy, Balogun, Burn - Alzate, Pröpper, Stephens, Trossard - Maupay, Murray
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Pereira, Evans, Söyüncü, Chilwell - Ndidi - Pérez, Tielemans, Maddison, Barnes - Vardy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.58 - 2.08
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Crystal Palace - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Již osmibodový náskok mají na čele anglické Premier League fotbalisté Liverpoolu a kráčí tak vstříc svému prvnímu titulu od roku 1990. Nyní budou čelit Crystal Palace, proti nimž již čtyřikrát v řadě dokázali zvítězit.

Eagles se období mezi posledními dvěma reprezentačními pauzami i vinou těžkého losu nevyvedlo. Citizens, Leicesteru i Chelsea podlehli, aniž by vstřelili branku, a jediným jejich úspěchem je tak remíza z Emirates Stadium. Jejich hlavním problémem je ofenzivní část, méně branek má na kontě jen Watford.

Směrem dopředu je táhne Jordan Ayew, jenž nastřílel čtyři z deseti týmových gólů. Naopak opora předchozích tří let Wilfried Zaha zatím vychází úplně naprázdno, nyní je navíc jeho start v ohrožení, stejně jako Wardův.

Reds by se hodilo vylepšit defenzivu, neboť již devět zápasů v řadě nedokázali udržet čisté konto. Ani vyšší počet inkasovaných branek jim však nebrání v úchvatné formě, kdy z posledních dvanácti zápasů jen jednou remizovali a jinak vše vyhráli, včetně penaltového rozstřelu v přestřelce s Arsenalem v Ligovém poháru nebo naposledy šlágru proti hlavnímu konkurentovi Manchesteru City.

Hosté budou v duelu třináctého kola postrádat stále neuzdraveného Matipa, v ohrožení je i start dalšího obránce Robertsona a ofenzivní hvězdy Salaha. Ten je se šesti góly druhým nejlepším ligovým střelcem týmu, hned po Maném, který má o zásah více. Nahradit v sestavě by jej už teoreticky mohl Shaqiri, jenž se po dvouměsíční absenci zdá býti fit.

Jürgen Klopp chce k sezóně přistupovat nadále zápas od zápasu. "Nemyslíme na souboj o titul. Čelit otázkám na to je pro nás největší výzvou. Zatím je to normální sezóna. Hrajeme, jak nejlépe můžeme, a snažíme se získat co nejvíce bodů. Výzvou je těch 26 zbývajících utkání," říká německý manažer.
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Guaíta - Ward, Tomkins, Cahill, van Aanholt - Kouyaté, Milivojević, McArthur - Townsend, Ayew, Zaha
Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson - Henderson, Fabinho, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.77 - 4.63 - 1.51
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Norwich City  (sobota 16:00)
Nabitý sobotní program třináctého kola nabídne i souboj z dolní části tabulky mezi Evertonem a Norwichem. Přestože se liverpoolskému celku vstup do sezony vůbec nevydařil, Marco Silva zatím o svůj post manažera Evertonu nepřišel a proti poslednímu týmu ligy má ideální možnost připsat si druhé vítězství v řadě.

Norwich se vypořádává s prachbídnou formou, která ligovému nováčkovi vynesla z posledních pěti kol jediný bod za bezbrankovou remízu s Bournemouthem. Vedle dlouhodobě děravé obrany se od šokujícího triumfu nad Manchesterem City zasekla i celá ofenziva v čele s finským kanonýrem Pukkim, a tak se Canaries s osmi body nacházejí na samém dně tabulky.

Ani reprezentační přestávka navíc nepřispěla k tolik potřebnému vyprázdnění početné norwichské marodky, ba naopak. Vážné svalové zranění si odnesl Josip Drmić, jehož čeká dvouměsíční přestávka, Grant Hanley zůstává stále mimo hru a otazníky panují ohledně stavu dua Lewis - Vranćić. Jedinou dobrou zprávou je zlepšený stav Christopha Zimmermanna a Kennyho McLeana, kteří by se měli vrátit do Farkeho sestavy.

Na straně domácího týmu zůstávají mimo hru dlouhodobě zranění Gbamin a Gomes, přičemž Silva vyjádřil velké pochyby ohledně možnosti startu Fabiana Delpha a Bernarda. Turecký útočník Cenk Tosun je naopak připraven naskočit do hry, přestože si při plnění reprezentačních povinností na tréninku přivodil zranění třísel a předčasně se vrátil zpět do Liverpoolu.

Po těsné výhře nad obdobně tápajícím Southamptonem se od Silvovy družiny nečeká nic jiného než vítězství, obzvláště s přihlédnutím k nadcházejícímu losu, který Toffees svede v příštích pěti kolech proti Leicesteru, Liverpoolu, Chelsea, Manchesteru United a Arsenalu. Pokud v sobotu portugalský manažer neuspěje, dost možná už Everton do zmíněných papírově těžkých zápasů povede někdo jiný...
Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Sidibe, Mina, Holgate, Digne - Davies, Schneiderlin - Walcott, Sigurdsson, Richarlison - Calvert-Lewin
Norwich City - pravděpodobná sestava:
Krul - Tettey, Zimmermann, Godfrey - Byram, Trybull, McLean, Aarons - Buendía, Hernández - Pukki
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.38 - 8.49
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Burnley FC  (sobota 16:00)
Watfordu se před reprezentační pauzou konečně podařilo zvítězit, když vyloupil stadión Norwiche City. Loňský finalista FA Cupu se díky této výhře posunul na 18. pozici v tabulce, naopak Norwich klesl na příčku poslední. Ke spokojenosti však mají ve Watfordu určitě stále daleko, před sezónou se totiž jistě nečekalo, že bude tento celek bojovat o záchranu. Šanci na další výhru tak mají hráči z Vicarage Road v sobotu odpoledne, když na vlastním stánku přivítají fotbalisté Burnley, kteří si v této sezóně znovu nevedou vůbec špatně a momentálně okupují desátou příčku tabulky.

Watford zažil skutečně hororový vstup do sezóny, když čekal rovných jedenáct duelů na první ligovou výhru, která přišla až v minulém kole na hřišti Norwiche. Krom toho brali Hornets pět dalších bodů za remízy s Newcastlem, Arsenalem, Sheffieldem United, Tottenhamem a Bournemouthem. "Sršne" trápí problémy na obou koncích hřiště - s 23 obdrženými brankami mají třetí nejhorší defenzivu v celé soutěži, naopak v ofenzivní fázi zase jako jediní zatím nepřesáhli metu osmi nastřílených branek a mohou se tak "pyšnit" titulem vůbec té nejhorší ligové ofenzivy. Více jak jednu branku se Watfordu podařilo vstřelit pouze ve 2 z 12 duelů v této sezóně.

Naopak Burnley může být se vším vstupem do ročníku spokojeno, svěřenci Seana Dycheho si nevedou vůbec špatně. V druhé polovině října si sice prožili svou mini krizi, když prohráli tři ligové duely v řadě (s Leicesterem, Chelsea a Sheffieldem United), ovšem tuto černou sérii ukončili hladkou výhrou nad West Hamem United. Burnley zatím letos podlehlo jen celkům z vrchních pater tabulky, nestačilo totiž na Liverpool, Leicester, Chelsea, Arsenal a Sheffield United. Stejně jako v minulých letech se Burnley může opřít o solidní defenzivu a fyzicky náročný styl hry, který soupeřům často dělá pořádné problémy.

Domácím se dost možná do sestavy vrátí Troy Deeney, který se konečně zotavil ze svého zranění. Mimo hru však bude Christian Kabasele a dvojice Ricardo Pereyra a Danny Welbeck. Hosté nebudou moci využít služeb Matěje Vydry, Dannyho Drinkwatera a Johanna Berga Gudmundssona.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.36 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Manchester City - Chelsea FC  (sobota 18:30)
Šlágr kola v sobotu večer obstarají celky Manchesteru City a Chelsea. Svěřenci Pepa Guardioly budou chtít odčinit nezdar na hřišti Liverpoolu a znovu přeskočit svého londýnského soka. Naproti tomu Chelsea by chtěla potvrdit svou vynikající formu, která jí přinesla již šest ligových výher v řadě. Podle všech předpokladů se tedy máme na co těšit, k vidění by měl být pohledný fotbal a vzhledem k defenzivním potížím obou celků by neměla být nouze o góly.

Úřadující šampioni z Manchesteru letos zatím přece jen nejsou tak dominantní jako v loňské sezóně. V úvodních dvanácti duelech hned čtyřikrát ztratili body, když nejprve remizovali na vlastním hřišti s Tottenhamem, načež v následujících kolech podlehli postupně Norwichi, Wolverhamptonu a vedoucímu Liverpoolu. Pro porovnání - v loňské sezóně Citizens nezvítězili pouze v jednom jediném duelu. A protože první Liverpool doposud zaváhal jen jednou, ztrácí celek z Manchesteru již propastných devět bodů. Pokud tuto ztrátu hodlá dotáhnout, nemůže si v nejbližší době dovolit již žádné další zaváhání.

Jen málokdo čekal, že do vzájemného souboje těchto dvou týmů půjde Chelsea z vyššího tabulkového postavení. Celek pod vedením Franka Lamparda se však po nevýrazném úvodu a prohrách s Manchesterem United a Liverpoolem a remízách s Sheffieldem a Leicesterem pořádně rozjel a momentálně drží sérii šesti vítězných zápasů za sebou. Franku Lampardovi se po úvodním měsíci a půl podařilo vylepšit defenzivu, která od té doby už jen v jednom ligovém duelu inkasovala více než jednou. O mladících se toho v letošní sezóně napsalo již opravdu hodně, nicméně trojice Tomori, Mount a Abraham i nadále patří k hlavním postavám Lampardovi Chelsea - v posledních týdnech se k nim navíc přidala i letní akvizice, Christian Pulišič, který se rozehrál do báječné formy. A když k tomu přičtete i velmi dobrou formu zkušenějších hráčů v podobě Jorginha, Kovačiče či Williana, vyjde vám z toho momentálně velmi dobře fungující stroj.

Manchesteru City se do sestavy vrací brankář Ederson, který již doléčil vlastní zranění. Mimo hru ovšem bude dlouhodobě zraněný stoper Laporte, stejně tak do hry nezasáhne ani záložník Bernardo Silva, který si odpykává jednozápasový trest za svůj příspěvek na twitteru. Hostující tým nemůže nadále využít služeb Antonia Rüdigera a Rubena Loftuse-Cheeka. Otazník se pak vznáší i nad zdravotním stavem dvou křídelních hráčů - Callum Hudson-Odoi laboruje se zraněným stehnem a jeho start je nepravděpodobný, naopak Christian Pulišič dle slov svého manažera již své zdravotní trable doléčil a měl by tak být plně k dispozici.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.41 - 5.38 - 7.52
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Liverpool FC12111028:1034
2.Leicester City1282229:826
3.Chelsea FC1282227:1726
4.Manchester City1281335:1325
5.Sheffield United1245313:917
6.Arsenal FC1245316:1717
7.Manchester United1244416:1216
8.Wolverhampton Wanderers1237216:1516
9.AFC Bournemouth1244415:1516
10.Burnley FC1243517:1815
11.Brighton & Hove Albion1243515:1715
12.Crystal Palace1243510:1615
13.Newcastle United1243511:1815
14.Tottenham Hotspur1235418:1714
15.Everton FC1242613:1814
16.West Ham United1234514:2013
17.Aston Villa1232717:2011
18.Watford FC121568:238
19.Southampton FC1222811:298
20.Norwich City1221911:287

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1292)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele