13. kolo
23.11.2019 16:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Brighton & Hove Albion - Leicester City 0:2

Spanilou jízdu Leicesteru nedokázal zastavit ani Brighton, který se na domácí půdě musel favorizovanému soupeři poklonit po výsledku 0:2. Oba góly vstřelili Foxes až v závěrečné půlhodině a jako obvykle byl ve středu všeho dění nejlepší střelec Premier League Jamie Vardy, jenž první gól Ayozemu Pérezovi připravil a druhý sám dal, byť se tak stalo s pomocí videorozhodčího, jenž Vardyho původně neproměněnou penaltu nechal opakovat.

Tým Brendana Rodgerse tak jen upevnil svou pozici na špici tabulky, kde z druhého místa drží na pátý Wolverhampton luxusní desetibodový náskok. Brighton zůstává s patnácti body ve středu pole dvanáctý, ovšem v příštích kolech čeká Seagulls výzva v podobě venkovních zápasů s Liverpoolem a Arsenalem.

Přestože se hosté dokázali prosadit teprve po změně stran, i jejich nástup do utkání byl výtečný a k průlomu skóre mohlo snadno dojít hned na začátku. Nejprve Pérezova hlavička z druhé minuty skončila na břevně a Mat Ryan vzápětí musel konečky prstů vytěsnit hlavičku Jamieho Vardyho. Brankář Brightonu byl povolán do akce znovu na přelomu půlhodiny hry, kdy jej po dobré kombinaci Péreze s Ndidim prověřil pro změnu Harvey Barnes, ale australský gólman byl i tentokráte připraven.

Největší šance domácích přišla až na sklonku první půle, když se zničehonic po Mooyově rohovém kopu zjevil v hloubi šestnáctky zcela nehlídaný Shane Duffy, jenže stoper Brightonu nedokázal zakončení hlavou ukočírovat a zamířil mimo tři tyče.

Jak Brighton první poločas zakončil, tak i vstoupil do toho druhého, jenže narůstající ofenzivní aktivitou akorát napomohl Leicesteru k podniknutí bleskového protiútoku, který měl za následek první gól odpoledne. V 64. minutě Jamie Vardy prchnul domácí obraně a naservíroval míč nabíhajícímu Pérezovi, jenž tváří v tvář Ryanovi zachoval chladnou hlavu. Domácí kontrovali další nepřesnou hlavičkou Duffyho, zatímco Ryan musel zůstat v pohotovosti při další akci Vardyho, který stejně jako u prvního gólu hledal lépe postaveného Maddisona.

V závěrečné desetiminutovce už ale hosté přece jen svůj hubený náskok pojistili, byť se gólová situace neobešla bez jistého dramatu. Střídající André Gray vybojoval svému týmu penaltu, když mu nohu přišlápl Adam Webster, a i když Vardy nabídnutou příležitostí pohrdl neumístěnou ranou do Ryana, odražený míč zvládl dorazit do sítě James Maddison. Místo gólových oslav hostujícího celku se však pokutový kop na radu videorozhodčího opakoval kvůli předčasnému vběhnutí hráčů do šestnáctky, a na druhý pokus již Vardy nezaváhal.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele