13. kolo
23.11.2019 16:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

AFC Bournemouth - Wolverhampton Wanderers 1:2

Nevydařený vstup Wolverhamptonu do nového ročníku Premier League se momentálně jeví jako daleká minulost. Loňské překvapení soutěže se z pozice nováčka prokousalo až do pohárové Evropy a nyní se zdá, že stejnou ambici může zopakovat i letos, neboť po sobotní výhře nad Bournemouthem 2:1 poskočil tým Nuna Espírita Santa již na pátou příčku ligové tabulky. Klíčem k úspěchu hostí byla první půle, v níž se Wolves zásluhou Moutinha s Jiménezem ujali dvoubrankového vedení, a navíc získali početní výhodu po vyloučení Simona Francise.

Bournemouth sice po změně stran navzdory oslabení dokázal zápas ještě zdramatizovat, když zlepšený výkon přetavil ve snížení na rozdíl jediné branky Steve Cook, ovšem srovnání již hráči Wolverhamptonu nepřipustili, byť museli v závěru zápasu přečkat několik horkých chvilek. Vlci tak v tabulce předskočili svého soupeře o tři body, zatímco Cherries pokračují v pádu tabulkou a s bilancí jediné výhry z posledních sedmi kol se musí spokojit až s jedenáctým místem.

Hosté na Vitality Stadium na nic nečekali a úspěšně využívali svých rychlých forvardů proti domácímu kapitánovi Francisovi, jenž ve 34 letech stále čerstvě po návratu z vážného zranění kolenních vazů rychlostně nestíhal a vysloužil si za stažení Dioga Joty žlutou kartu již po dvaceti minutách hry. A právě z následného přímého kopu se urodil první gól odpoledne, neboť Joao Moutinho excelentní ranou zakroutil míč okolo brankáře Ramsdalea přesně do horního růžku branky.

Než se hráči Cherries stačili vzpamatovat, deset minut nato již bylo vedení hostí dvojnásobné. Narychlo rozehraný přímý kop vyslal do úniku po pravé straně Adamu Traorého, jenž přesně našel nabíhajícího Raúla Jiméneze a mexický forvard měl již snadnou práci při doklepnutí míče do odkryté branky. Pro Jiméneze šlo v kombinaci s pohárovými soutěžemi již o čtrnáctý gól sezony. Když pak vzápětí uviděl Francis druhou žlutou kartu za další faul na aktivního Jotu, vypadalo to s šancemi Bournemouthu na zmrtvýchvstání více než bledě.

Domácí manažer Eddie Howe však nesložil zbraně, hned o přestávce sáhl ke dvojímu střídání a nasazení Lermy s Groeneveldem skutečně hru Bournemouthu oživilo. V 59. minutě dokonce Fraserův rohový kop dokázal ve výskoku usměrnit do sítě Steve Cook, byť míč na cestě za čáru nešťastně tečoval Traoré.

Inkasovaný gól jako by hosty nahlodal a jejich verva a nadšení z první půle byly najednou pryč. Přesto proti čím dál otevřenější obraně soupeře mohli Wolves dvoubrankový náskok získat zpět, kdyby Jota na konci rychlého brejku vyzrál s tvrdou ranou na Ramsdalea. Místo toho bylo v závěrečných minutách o drama postaráno a hostující gólman Rui Patrício musel zasáhnout proti voleji Akého, přičemž poslední šance zápasu v samém nastavení připadla střídajícímu Groeneveldovi, jenž zamířil mimo tři tyče.

Autor: Martin Kantor / skysports.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele