13. kolo
25.11.2019 21:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Aston Villa po třech prohrách zabrala, doma zaslouženě porazila Newcastle

Aston Villa po třech porážkách v řadě zabrala a po výborném výkonu si doma poradila s Newcastlem. Villans se zase vyškrábali o něco výš nad zónu sestupu. Hosté naopak po dvou výhrách zklamali a v tabulce zůstávají čtrnáctí, jedno místo právě nad Aston Villou.

První střelu vyprodukoval ve čtvrté minutě Almirón, o dost však minul předpokládaný cíl. Deset minut poté zahrozili také Villans. Targett poslal výborný pas před bránu, kde ale na míč těsně nedosáhl El-Ghazi. Na bránu jako první mířil hostující Shelvey, na brankáře Heatona si nepřišel.

Ve 29. minutě vybídl Grealish k ráně zpoza pokutového území Luize, proti němuž se vyznamenal gólman Magpies Dúbravka. Tři minuty poté už šli domácí do vedení. Hourihane potrestal hloupý faul Yedlina z rozehrávky přímého kopu se trefil parádně k tyči. Ve 36. minutě rozehrál Hourihane další standardní situaci, jeho pobídku využil El-Ghazi a Aston Villa vedla již 2:0. Těsně před přestávkou mohl z rohového kopu snížit Fernández, ale Heaton jeho hlavičku bravurně vyrazil.

Druhou půli zahájil Newcastle o mnoho lépe. Ve 47. minutě se musel činit Heaton proti střele Saint-Maximin. Domácí odpověděli obrovskou šancí o šest minut později, kdy Dúbravka skvěle vyrazil hlavičku Konsy po rohovém kopu. Stejný hráč si po hodině hry málem nepovedeným odkopem vstřelil vlastní gól. Naopak jeho spoluhráč Grealish hledal horní roh Dúbravkovy svatyně, trochu to však se svou snahou přehnal.

Útok strak posílil po změně stran Carroll, jenž se 69. minutě uvolnil ke střele, ale ke své smůle trefil přesně Heatonovu náruč. Jinak si toho ale Magpies mnoho nevypracovaly, naopak to byli Villans, kdo nadále bušil do obrany protivníka. V 77. minutě vybídl Hourihane ke skórování Wesleyho, jenže ten ztroskotal na Dúbravkovi. Výsledek 2:0 nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu.

Autor: Ondřej Vaculík / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
NuFc23

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele