13. kolo
23.11.2019 18:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Manchester City po brankách Mahreze a De Bruyneho otočil šlágr kola

Manchester City nakonec dokázal zdolat londýnskou Chelsea a v tabulce se tak posouvá před svého sobotního soupeře. Svěřenci Franka Lamparda se sice po dvaceti minutách dostali do vedení, branky De Bruyneho a Mahreze však skóre otočily a v druhé půli už si domácí celek vedení zkušeně pohlídal.

Utkání začalo ve svižném tempu a už po čtyřech minutách se do dobré příležitosti dostal po přihrávce Agüera De Bruyne, jeho křižná střela ovšem mířila těsně vedle. Hosté kontrovali rychlým brejkem v podání Abrahama, který míč chytře předložil Willianovi, který ovšem v zakončení také nepořídil. Po čtvrt hodině mohl po rohovém kopu otevřít skóre Tomori, odražený míč však napálil těsně vedle. Skóre se tak měnilo až po dvaceti minutách - Kovačič si na polovině hřiště narazil s Jorginhem, následně parádním pasem oslovil nabíhajícího Kanteho, který v pádu šťastně prostřelil Edersona.

Fotbalisté Manchesteru City byli v těchto okamžicích jako opaření, nedařila se jim kombinace a byli nuceni po delší úseky běhat bez míče. Do hry je tak vrátila až pořádná kupa štěstí - Jorginho na polovině hřiště přišel o míče, přihrávka Davida Silvy se po dvou odrazech přece jenom dostala k De Bruynemu, který se zasekávačkou zbavil vracejícího se záložníka Chelsea a na branku Kepy vyslal levačkou nepříliš povedenou střelu. Tu však nešťastně tečoval Kurt Zouma a nasměroval ji do sítě, Kepa byl v tu chvíli naprosto bezmocný. Citizens se tak dostali zpět do zápasu a jejich tlak začal narůstat.

O osm minut později pak dokonal obrat ve skóre Mahrez, který se prosmýkl mezi Emersonem a Kovačičem a parádní střelou mezi nohama Tomoriho trefil vzdálenější spodní roh hostující branky. Španělský brankář ve službách Chelsea si tak pořádně nesáhl na míč a už dvakrát inkasoval - a co víc, před pauzou mohlo být ještě hůře. To totiž sám Kepa vyrobil v rozehrávce šílenou hrubku, svůj odkop nastřelil pouze do Agüera, který se tak na vápně z ničeho nic ocitl ve stoprocentní šanci. Tu ovšem nevyužil, když míč poslal pouze do břevna.

Druhá půle už byla o poznání klidnější, za zmínku stojí chytrý signál z rohového kopu v podání domácích fotbalistů, po kterém musel z brankové čáry uklízet míč Azpilicueta, dále pak zakončení Mahreze, které tentokrát Kepa vytěsnil nad branku. Na druhé straně se po zpětné přihrávce Azpilicuety dostal do velké šance Kanté, jeho zakončení však Fernandinho zblokoval na rohový kop. Neujala se ani rána Williana, která letěla těsně nad.

Definitivní tečku zápasu tak dal v nastaveném čase Sterling, který se dostal za obranu Chelsea a křižnou střelou rozvlnil potřetí síť. Po konzultaci s videorozhodčím však byla branka odvolána, nicméně to už nic nezměnilo na radosti domácích fanoušků, kteří se o pár chvil později mohli radovat z důležité výhry 2:1.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (3)

Přidat komentář
MCFC_8

3:1

Reagovat
LokoLFC

2:2

Reagovat
Fikus19

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele