Ligue 1 - souhrn 25. kola: Clermont vyloupil Marseille

18.02.2022, 22:54, aktualizováno 20.02.2022, 22:43
Komentáře a souhrny
Mohamed Bayo (© AFP)
Marseille doma prohrála s Clermontem a na druhém místě má jediný náskok na Nice, které si poradilo s Angers. Překvapivou porážku utrpělo také PSG, které nestačilo na Nantes. Rennes si zastřílelo proti Troyes, zatímco AS Monaco se rozešlo smírně s Bordeaux. Pouze bod za nerozhodní výsledky mají rovněž Lyon a Lille...

Olympique Marseille - Clermont Foot 0:2

20.02.2022 20:45

Góly: 13. Mohamed Bayo, 84. Jim Allevinah

Tým Jorgeho Sampaoliho tak dopustil, aby třetí Nice stáhlo ztrátu na rozdíl jediného bodíku. Zato Les Lanciers připisují třetí výhru z posledních čtyř duelů. Z této nejčerstvější měl velikou radost především útočník Mohamed Bayo, který se trefil poprvé od 12. prosince.

Třiadvacetiletý fotbalista, který se rozhodnul reprezentovat Guineu, byl aktivní od samotného úvodu utkání a celkově jedenáctého zásahu se dočkal krátce po skončení první desetiminutovky, když z hranice šestnáctky parádní střelou uklidil na místo určení přihrávku od Akima Zedadky - 0:1. Hosté po vedoucí brance nezalezli, čímž domácím znepříjemňovali bytí.

Minimálně Arkadiuszi Milikovi, který v předchozích čtyřech duelech zaznamenal pět gólů, nešlo upřít snahu. Do šance se však dostal až jeho spoluhráč Dimitri Payet. V době, kdy do konce úvodního dějství zbývalo šest minut, zaseknul balon ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány a kvalitním pokusem k tyči pořádně protáhnul Ouparina Djoca.

V 57. minutě se dostal do palebné pozice Valentin Rongier, jenže muž v rukavicích znovu svoji skvadru podržel. Následně měl velice dobrou možnost Cengiz Ünder, ale ani on vermontskou jedničku nepřelstil. Za deset minut zakončoval Guendouzi, ovšem Johan Gastien své obranné povinnosti splnil na výbornou.

V 77. minutě Djoco skvěle přečetl hru, když sebral míč před číhajícím Milikem. Za sedm minutek zahrávali hosté rohový kop. Třebaže byli ve vápně pouze ve třech proti pěti, Berthomierův centr si našel Jim Allevinah. Přeskočil nic netušícího Gersona a zády k bráně přidal hlavou pojistku, po které bylo většině na Stade Vélodrome jasné, jak to dopadne - 0:2. A mohlo být ještě hůř, kdyby Saîf-Eddine Khaoui po přesné Kyeiově přihrávce nemířil z šesti metrů jenom do gólmana.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - AS Monaco 1:1

20.02.2022 17:05

Góly: 22. Rémi Oudin - 67. Marcelo (vl.)

Premiéra na lavičce Les Girondins byla pro Davida Guiona o něco přívětivější, než tomu bylo před týdnem v případě Jaroslava Plašila, pro kterého šlo o speciální zápas, neboť hrával za oba kluby. I proto, že jeho tým hrál dlouho proti deseti. Čtyřiapadesátiletý trenér svého času odváděl velice kvalitní práci v Remeši a nyní má třináct kol na to, aby pozvedl prozatím poslední tým tabulky. Zato knížecímu klubu touha vyškrábat se na pátou příčku nevyšla. Na druhou stranu za ní zaostává o pouhé dva bodíky.

Po čtvrthodině hry měli hosté obrovskou šanci. Vanderson si ve vápně udělal prostor a jeho přízemní střela prošla Gaëtanu Poussinovi mezi nohama. Naštěstí pro něj i pro celé Bordeaux skončil balon mimo branku. Ve 22. minutě prostrčil Yacine Adli míč na Rémiho Oudina, kterému sice volej evidentně nevyšel podle přestav, ale nakonec přinesl první gól tohoto klání. Caio Henrique si patrně ještě teď vyčítá, že si v defenzivní činnosti nepočínal lépe - 1:0.

Po půlhodině to zkusil Aurélien Tchouaméni a brankář musel zasahovat. Víc toho monacká osmička nestihla. Tedy kromě následného faulu na Jeana Onanu, po kterém vyfasovala z ruky rozhodčího Pignarda druhou žlutou kartu. Ve druhém dějství připravil Wissam Ben Yedder pozici pro Gelsona Martinse, který z ní nedokázal vytěžit víc.

Po hodině hry se ke střele dostal Jean Lucas, avšak gólmana Bordeaux výrazněji nevystrašil. V 67. minutě centroval do vápna Gelson Martins. Anel Ahmedhodžić hlavičkoval pouze do svého spoluhráče Marcela, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Velice smolný moment pro čtyřiatřicetiletého obránce - 1:1.

V 81. minutě se své šance dočkal Hwang Ui-jo. Alexandera Nübela však tentokrát přelstít nedokázal. Více pozoruhodných akcí už na trávníku stadionu Matmut Atlantique k vidění nebylo. Les Girondins za týden cestují k dalšímu důležitému střetnutí do Clermontu. Oproti tomu Stade Louis II uvidí bitvu mezi Monakem a Remeší.

Více informací k zápasu

FC Lorient - Montpellier HSC 0:1

20.02.2022 15:00

Góly: 56. Téji Savanier

La Paillade v posledních týdnech nepředváděli zrovna kvalitní výkony. Proto jim v tabulce patří až devátá příčka, ačkoli pohárová umístění jsou při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 nedaleko. Zato Les Merlus spolu s dalšími pěti týmy setrvávají ve hře o udržení.

Oba celky začaly poměrně aktivně. V 10. minutě mohli jít do vedení domácí, kdyby na hranici šestnáctky stojícímu Laurentu Abergelovi balon v rozhodující chvíli neuskočil. Nedlouho po něm napřáhnul Thomas Mondoncuit, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Neprosadil se ani Sambou Soumano, jelikož mu střela nesedla.

Ve 23. minutě se opět připomenul Abergel. Ani tentokrát nedokázal zacílit pod břevno. Poté hlavičkoval hostující Nicolas Cozza, leč míč se snesl pouze do Dreyerových rukavic. Tři další pokusy, které aktéři na hrací ploše do poločasového hvizdu vyprodukovali, byly všechny zblokované. I druhá půle tedy začínala za remízového stavu.

Ten trval až do 56. minuty. Centr do vápna se dostal k Téjimu Savanierovi, který si udělal prostor a pravačkou zamířil k pravé tyči - 0:1. Stejný hráč zakončoval akci svého týmu i za dalších 180 sekund. Tentokrát se však skóre neměnilo. Další minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Nedostatek kreativity v ofenzivní fázi v podání Lorientu svěřencům Oliviera Dall’Oglia maximálně vyhovoval.

Až v 89. minutě se dostal k zajímavému technickému obstřelu střídající Ibrahima Koné. Čtyři minutky po svém příchodu na hřiště se hrdinou nestal, jelikož nedokázal rozvlnit síť. Se svými spoluhráči bude doufat, že za týden zvládnou duel v Brestu o dost lépe. Na Stade de la Mosson přijede další bretaňský klub, totiž Stade Rennes.

Více informací k zápasu

Stade Reims - Stade Brestois 1:1

20.02.2022 15:00

Góly: 4. Wout Faes - 34. Martín Satriano

Oba dva sobotní soupeři se chtěli přiblížit k horní polovině Ligue 1, ovšem i přes nespočet šancí se spolu rozešli smírně v poměru 1:1. Domácí velmi brzy vedli, nicméně Brest ještě do přestávky srovnal a po změně stran mohl otočit vývoj. Nejprve neproměnil pokutový kop, pak dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci, i přesto mohl nakonec prohrát. Zhruba dvacet minut před koncem totiž nebyla uznána branka střídajícího Mitchella van Bergena.

Domácí celek se v tabulce nachází na dvanáctém místě s dvaatřiceti body, hosté doposud posbírali o čtyři body méně a jsou čtrnáctí. Remeš vstoupila do zápasu naprosto fantasticky a již po čtyřech minutách hry vedla, když si na rohový kop Flipse z pravé strany naskočil obránce Wout Faes a hlavou zavěsil přímo k protější konstrukci. Neuběhlo ani dalších osm minut a rozdíl ve skóre byl málem dvoubrankový.

Do rychlého úniku se dostal Ekitike a z mírného úhlu chytře vystřelil, avšak trefil jen bližší konstrukci. Při sprintu se navíc zranil a musel střídat, místo něj přišel na hrací plochu velmi aktivní Van Bergen. Hosté z ničeho nic srovnali krok ve 34. minutě. Parádní šajtli vymyslel Del Castillo a kolmicí uvolnil rozběhnutého uruguayského kanonýra Martína Satriana, jenž zblízka obstřelil naprosto bezmocného brankáře Rajkoviće.

Mírný favorit se mohl dostat do vedení osm minut po změně stran, neboť Faes ve vlastní šestnáctce podrazil unikajícího Honorata. Míč si však postavil Youcef Belaïli a selhal, jelikož Rajković vystihl směr střely, poradil si i s dorážkou Del Castilla a vzápětí byl Belaïli zablokován.

Hosté si vytvořili další dvě obrovské příležitosti krátce po odehrané hodině, ale Satriano hlavičkoval z hranice brankového území do břevna a Magnetti napálil z dvaadvaceti metrů pravou tyč. Remeš si na chvíli vzala zpět ztracený náskok, protože zblízka dopravil balón do branky Van Bergen, jenže tento zásah neplatil vinou předchozího ofsajdového postavení nově příchozího Hornbyho.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - ES Troyes 4:1

20.02.2022 15:00

Góly: 14. Serhou Guirassy, 20. Serhou Guirassy, 75. Martin Terrier, 87. Gaëtan Laborde (pen.) - 39. Iké Ugbo

Velkou zásluhu na dvanácté výhře v sezoně měli dvougólový Sehrou Guirassy, a potom také Birger Meling, jenž přihrál na stejný počet branek. Estac tudíž rázem má pátou nejhorší defenzivu v Ligue 1, přičemž s udržením nejvyšší soutěže bude velmi pravděpodobně mít ještě spoustu práce.

Nebyla odehrána ani čtvrthodinka, když domácí zahrávali rohový kop. Traorého hlavičku dokázal Gauthier Gallon vyrazit, ale na dorážku Guirassyho z bezprostřední blízkosti už byl krátký - 1:0. V minutě dvacáté přišla pro hosty další nepříjemnost. Melingův centr z první dopadnul před bránou na hlavu Guirassyho, který nedal gólmanovi žádnou šanci - 2:0.

O další zakončení stejnou částí těla se postaral Baptiste Santamaria. Gallon dokázal výtečně vyrazit. Ve 27. minutě měl i štěstí, že se střela Martina Terriera vytočila směrem od brány. Ve 39. minutě propadnul centr od rohového praporku až na zadní tyč, kde všechno v pohodě jistil Iké Ugbo - 2:1. Tolik k poměrně výživnému prvnímu dějství, po kterém Guirassy rozšířil svou porci gólu na pět.

Ve druhém poločase Hamari Traoré pořádně vylekal Gallon, který měl plné ruce práce. V 67. minutě to znovu zkusil Terrier. Přesný byl ale až čtvrt hodiny před koncem, když po Melingově přihrávce zakončil nádhernou akci na jeden dotek - 3:1. Na poslední gólový okamžik se čekalo do minuty sedmaosmdesáté.

Yoann Salmier ve vlastní šestnáctce fauloval Nayefa Aguerda, takže zkušený Clément Turpin ukázal na penaltový puntík. Gaëtan Laborde nechal zavzpomínat na Antonína Panenku a zaznamenal svůj dvanáctý zásah v sezoně, z toho teprve první ze značky pokutového kopu - 4:1. Zbývající minuty se dohrávaly už jenom z povinnosti.

Les Rouges et Noirs tedy zvládli odčinit těsnou porážku s PSG a nad Troyes drží neporazitelnost od dubna 2013. Za týden pocestují svěřenci Bruna Génésia na jih Francie, kde se střetnou s Montpellierem. Naopak tým Bruna Irlese čeká další těžká zkouška v podobě střetnutí s Olympique Marseille, kterému zatím patří v tabulce druhá pozice.

Více informací k zápasu

AS Saint-Étienne - Racing Strasbourg 2:2

20.02.2022 15:00

Góly: 4. Ryad Boudebouz, 34. Wahbi Khazri - 21. Habib Diallo, 30. Lucas Perrin

Domácí sice dokázali vstřelit brzký gól, jenže ve finále jim vytoužené tři body nepřinesl. Racing naopak potvrdil dobrou formu a drží se na vynikající čtvrté pozici.

Už ve 4. minutě svého brankáře vůbec nepotěšil Gerzino Nyamsi. Matz Sels nemohl tuhle nepovedenou malou domů zastavit jinak, než rukou. A to znamenalo pro Les Verts nepřímý kop z deseti metrů. Denis Bouanga posunul na Ryada Boudebouze, který propálil všechno, co mu stálo v cestě - 1:0.

Ve 21. minutě bylo vyrovnáno. Paul Bernardoni věřil, že Prcićův centr zvládne zasáhnout. Jenže místo toho se balon po odrazu snesl na hlavu Habiba Dialla, který zakončoval do odkyté klece - 1:1. Antony Gautier při následné konzultaci s kolegou u videa žádný prohřešek proti pravidlům neobjevil. Nerozhodný stav platil pouhých devět minut.

Frédéric Guilbert rozehrál standardní situaci. Diallo na centr o kousek nedosáhnul, jenže za ním všechno jistil Lucas Perrin, jehož volej zapadnul k pravé tyči - 1:2. Z časomíry neuteklo ani 240 sekund skóre se znovu měnilo, tentokrát už naposledy. Bouanga poslal výbornou přihrávku na zadní tyč, kde zblízka zakončoval zcela nepokrytý Wahbi Khazri - 2:2.

V 52. minutě z první zkusil štěstí Zaydou Youssouf a Sels musel vytáhnout výborný zákrok. Krátce po něm se k míči dostal Khazri a k radosti příznivců Strasbourgu minul. Pohledné fotbalové akce se na další minuty vesměs vytratili. Až deset minut před koncem se na penaltě opřel hlavou do balonu Youssouf, jenže neuspěl. Bernardoni pak výtečně přečetl hru a ve správný okamžik sebral míč Gameirovi. Střídající Hamouma našel v nastaveném čase jenom připraveného Selse.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Angers SCO 1:0

20.02.2022 13:00

Góly: 19. Justin Kluivert

Ze strany Les Aiglons to byl přeci jenom přesvědčivější výkon, než jaký předvedli v předchozích dvou týdnech. Po dvou porážkách zvítězili a po pětadvacátém kole jim bude patřit třetí příčka. Oproti tomu SCO pokračují v nedobré sérii, která v tuto chvíli čítá čtyři zápasy bez bodu v řadě.

Po deseti minutách hry se domácí radovali. Jenže se ukázalo, že předčasně. Rozehrávky standardní situace se ujal Justin Kluivert a centr posadil přesně na hlavu Képhrena Thurama. Nicméně videozáznam potvrdil, že se syn bývalého francouzského reprezentanta Liliana nacházel v ofsajdovém postavení.

Po čtvrthodině se na dostřel Benítezovy svatyně dostal Sofiane Boufal, jenže minul. Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky se vůbec nedomluvili Danijel Petković a Souleyman Doumbia, z čehož vytěžil přízemní střelou do odkryté branky Justin Kluivert. Romain Thomas se svým skluzem přispěchal pozdě - 1:0.

Po patnácti minutách pobídnul Andy Delort kolegu Kaspera Dolberga, jehož pokus vyrazil brankář na rohový kop. Petković musel během první půle do akce ještě jednou, když s obtížemi likvidoval pozdrav od Thurama. Na opačném pólu se do míče opřel Doumbia a Nice uchránila od pohromy pravá tyčka. Dorážka mířila vedle, jenže to už bylo stejně pískáno.

Také ve druhém dějství se mohl Christoph Galtier zlobit, že si jeho hráči lépe nepohlídali ofsajdovou hranu. Po přímém kopu se tentokrát dlouho neradoval Andy Delort. Krátce předtím si ze souboje odnesl krvavou ránu Hichem Boudaoui a zápas nedohrál. V poslední desetiminutovce se k dobré ráně propracoval Boufal. Muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl. A tak Gérald Baticle musí věřit, že utkání proti Lens zvládne jeho tým lépe. Na Orly čeká Strasbourg.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Paris Saint-Germain 3:1

19.02.2022 21:00

Góly: 4. Randal Kolo Muani, 16. Quentin Merlin, 45+6. Ludovic Blas (pen.) - 47. Neymar

Alban Lafont, stále teprve třiadvacetiletý brankář, předvedl jeden ze svých nejlepších výkonů v kariéře. Psychicky doslova ničil favorizované PSG, které utrpělo v Ligue 1 teprve svou druhou porážku v sezóně. Stejně jako v Lize mistrů v klání s Realem Madrid žehralo na horší koncovku, opět například neproměnilo penaltu, a z půdy Nantes tedy odcházelo zklamané.

Uběhly jen zhruba čtyři minuty od úvodního hvizdu rozhodčího Lesageho a Nantes se ujalo vedení. Kolo Muani posunul míč k levé lajně na Simona, ten ho po pár vteřinách vrátil zpět svému spoluhráči, jehož nedůrazně hlídal stoper Marquinhos, a následná střela z blízkosti propadla mezi nohama brankáře Navase. Hned v 8. minutě mohl vyrovnat Messi, jenže proti němu vytasil jeden z prvních parádních a hlavně zdárných zákroků domácí gólman Lafont.

Naopak v 16. minutě na druhé straně Kanárci přidali na své konto svůj druhý přesný zásah. Bukari nakrátko přiťukl balón Merlinovi, který svou levačkou zamířil ukázkově do šibenice. Na opravdu umnou dělovku se snažilo PSG reagovat, v 19. minutě Mbappé nevyzrál z pozice, v jaké v podstatě skóroval nedávno v duelu s Realem Madrid, na Lafonta, ve 26. minutě se vůči němu neprosadil Gueye, jehož pobídl Messi, a ve 28. minutě ho nepřekonal v tutovce ani Neymar.

Závěr prvního dějství pak s sebou přinesl dva důležité okamžiky. Mbappé se chýlil upalovat směrem na bránu, zezadu ho těsně před vápnem fauloval stoper Appiah a Lesage mu ukázal červenou kartu. Nicméně do hry vstoupil VAR, hlavní arbitr po shlédnutí videa změnil názor a za zastavení slibně se rozvíjející akce, ne za zmaření zjevné brankové možnosti, jak rozhodl původně, udělil zřejmě správně žlutou kartu. Početní výhody se tak hosté prostě nedočkali.

Lesage měl v nastavení první půle plné ruce práce také pří situaci, kdy hlavičkující Castelletto v šestnáctce soupeře trefil ruku bránícího Wijnalduma. Jeho kolegové u videa byli pozorní, poradili mu, aby se jal záležitost kontrolovat, a nařídil pokutový kop, jenž bez obtíží proměnil Blas. Les Parisiens se ve druhém poločase snažili o zvrat v tomto utkání, ovšem marně. Došlo pouze ke snížení stavu, a to krátce po změně stran. Nantes zkrátka o pohotový náskok nepřišlo.

Ve 47. minutě se osvědčila spolupráce tria přezdívaného MNM, Mbappé oslovil Messiho, ten přesnou přihrávkou vyhledal Neymara, který poté z vápna zacílil na bližší tyč. A v 59. minutě měl znovu velkou možnost skórovat, Mbappého totiž v pokutovém území podrážel Appiah a Lesage nařizoval další penaltu, avšak z ní Brazilec neuspěl. Lafont se nenechal zviklat, až do poslední chvíle počkal, kam bude pokus směřovat, a definitivně zdeptal nejen Neymara, ale vlastně celý výběr PSG. Ten se už na nějaký nápor nezmohl a fakticky se smiřoval s prohrou.

Více informací k zápasu

RC Lens - Olympique Lyon 1:1

19.02.2022 17:00

Góly: 13. Jonathan Clauss - 44. Tino Kadewere

Přímý souboj o pohárové příčky vítěze nepoznal. Domácí se dostali zásluhou Clausse do rychlého vedení, ale na sklonku prvního poločasu vyrovnal Kadewere. Oba týmy ještě měly šance na rozhodnutí, ale jak Faríňez, tak Lopes další gól neinkasovali.

Remíza je pro oba celky určitě ztrátou, protože i po tomto kole zůstanou mimo příčky zaručující Ligu mistrů. Oba týmy šly do utkání s výhrou v zádech - Lens zdolalo před týdnem Bordeaux 3:2 a Lyon si poradil s Nice 2:0.

Olympique nezačal nejlépe a po třinácti minutách pustil domácí do vedení. Kakutu ještě stačil skvěle vychytat Lopes, ale s následnou dorážkou Jonathana Clausse nemohl nic moc dělat. Celou situaci ještě posuzoval VAR a Lensu vedení potvrdil. Lyon se pak marně snažil rozlousknout soupeřovu defenzívu a ve 36. minutě si zhluboka oddychl, když gól Fofany sudí neuznali kvůli předchozí hře rukou.

RC Lens chtělo udržet vedení do šaten, ale to se jim nepovedlo. Ve 44. minutě zatočil Ekambi ideální centr na malé vápno a Tino Kadewere zblízka překonal Faríňeze - 1:1.

Na začátku druhého poločasu měl Lyon obrovskou šanci dokonat obrat, ale Kadewere si tentokrát s Faríňezem neporadil. Vyrovnané utkání mohl zlomit ve prospěch svého týmu čtvrthodinu před koncem Romain Faivre a šajtlí poslal balón těsně vedle tyče. Na druhé straně zase nebezpečně zakončoval Fofana, nicméně kýženou branku také nedal.

Domácí byli celkově pilnější ve střelbě, zatímco Lyon měl územní převahu. Konečný výsledek 1:1 je pro obě strany spravedlivý, byť ani jedna z nich s ním nebude úplně spokojena.

Více informací k zápasu

Lille OSC - FC Metz 0:0

18.02.2022 21:00

Góly: -

Už v úterý se úřadující francouzský mistr představí na stadionu Chelsea v rámci osmifinále Ligy mistrů. Generálka mu však nevyšla podle představ. Při této ztrátě přitom sehrála malou roli skutečnost, že si Edon Zhegrova dokázal během svého desetiminutového pobytu na hřišti připsat hned dvě žluté karty, což obecně vyústilo ve vyhrocenější emoce. V Metách bude jistě panovat spokojenost, neboť udržení Ligue 1 jest pořád velice reálné.

V 5. minutě se pokusil se svou střelou z dálky zaskočit Léo Jardima hostující Vincent Pajot, jenže mu scházela přesnost. Zanedlouho jej výrazně napodobil jeho spoluhráč Habib Maïga, který do poločasového hvizdu stihnul už jenom žlutou kartu. Jinak se událo akorát nucené střídání Angela Gomese, kterého nahradil Timothy Weah.

Začátek druhého dějství se nesl ve znamení toho prvního, čímž aktéři na hrací ploše nějakých 30 tisícovek diváků a divaček na stadionu věru nepotěšili. Okolo 55. minuty o sobě dal dvakrát vědět Farid Boulaya. Nejdříve v dobré pozici selhal, a poté poslal na Maïgu o malinko vyšší centr, než by bývalo bylo záhodno.

Burak Yilmaz a Jonathan David patřili v mistrovské sezoně ke klíčovým hráčům. Avšak v té současné se daří pouze druhému jmenovanému, jakkoli se na většinu ze svých dvanácti dosavadních gólů dosti nadřel. Jeho turecký parťák však marně hledá formu, což výborně doložila i 63. minuta, kdy při svojí šanci podklouznul.

V bojovém stylu pak Boubacar Kouyaté nakopnul Gabriela Gudmundssona, za což si od sudího Dechepyho vysloužil kartičku. V 72. minutě to Farid Boulaya zkusil z přímého kopu, ale míč skončil na horní síti. V nastaveném čase Zhegrova šlápnul na kotník Ibrahimu Amadouovi, za což viděl červenou kartu, jelikož deset minut předtím podle rozhodčího nasimuloval svůj pád. Následně byl vyloučen i trenér Les Grenats Frédéric Antonetti, načež došlo na větší strkanici, která neměla s fotbalem cokoli společného.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain25185253:2259
2.Olympique Marseille25137538:2346
3.OGC Nice25144737:2145
4.Racing Strasbourg25126748:3142
5.Stade Rennes25124947:2340
6.AS Monaco25108738:2738
7.FC Nantes25115934:2938
8.Olympique Lyon25109634:3138
9.Montpellier HSC251141039:3437
10.RC Lens25107840:3637
11.Lille OSC2599732:3536
12.Stade Brestois2588934:3732
13.Angers SCO25781030:3629
14.Stade Reims25610928:2928
15.Clermont Foot25761226:4127
16.AS Saint-Étienne25571326:4722
17.ES Troyes25561422:4021
18.FC Lorient25491220:3921
19.FC Metz25491225:4521
20.Girondins Bordeaux25491237:6221
Bodové odečty
OGC Nice-1 
Olympique Lyon-1 

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (37)

Přidat komentář
Diskostu

Messi ďalšie Áčko... GB incoming

Reagovat
Pharrell

PSG se šetří na LM

Reagovat
Pharrell

PSG se šetří na LM

Reagovat
smazaný uživatel

Tai sao?

Reagovat
O.Giroud

Aj tak maju 10b naskok tak sa im svet nezruti

Reagovat
O.Giroud

Boukari, Simon Trencin ich dobre pripravil

Reagovat
Seydou Doumbia

Ze Slovenska v posledních letech chodí neskuteční hráči někde nějaký seznam by nebyl?

Reagovat
O.Giroud

Neviem o ziadnom, ale Trencin vedel dobrych hracov najst a nemusel ich predavat do Polska ale vacsinou do Belgicka. Ale vzdy sa mi najviac zo vsetkych pacil prave Simon a tomu ako jedinemu som veril, ze sa presadi v nejakej dobrej lige. Inak co sa tak presadili tak tito dvaja, Wesley je sice uz v Brazilii tomu to dlhe zranenie uskodilo a teraz do Watfordu prestupil Kalu z Bordeaux. Gong vo Vitesse, ale ten neviem ako na tom je a dobry bol aj Hajradinovic, ale tomu je dobre asi v Turecku.

Reagovat
Seydou Doumbia

+ Bailly jojo Moses Simon aktuálně patří mezi nejzábavnější křídla ligy

Reagovat
Kily8

Trenčín mal zmluvu z nejakou manažersko-skautskou agentúrou, myslím, že z Holandska a z nej žili, keď tam chodili výborné talenty a oni ich posúvali do lepších líg. Potom mali nejaké spory a vypovedal ten blbec Rybníček zmluvu. Mysleli si, že už vedia skautovať sami. Odvtedy nikto zaujímavý k nim neprišiel a padajú dole…

Reagovat
John Obi Mikel

11:15 Leonardo si stěžoval na rozhodčí

PSG nezvládlo ligový duel v Nantes, kde prohrálo 3:1, a technický ředitel Leonardo viní jeden z důvodů tohoto nezdaru i v rozhodčím. Podle něj sudí nepísknul několik faulů, a to kvůli tomu, že byly spáchány na hvězdném triu Mbappé, Neymar, Messi. (vi.nl)

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
Israha

ASSE mimo sestupové příčky . Dělali jsme si z něho tady prdel, ale Dupraz morálku toho týmu úplně otočil. I dneska to mohlo být na výhru, ale letošní Štrasburk je, málo platné, vysoká kvalita.

Reagovat
Seydou Doumbia

koukal si na zápas? jak se oba týmy prezentovali?

Reagovat
Israha

ASSE dostalo od obrany Štrasburku darovaný gól, pak byli cca půlhodinu horší (Štrasburk hrál svůj typický nátlakový fotbal), ale rychle vyrovnali a od té doby měli herní převahu. Štrasburk zcela přestal být nebezpečný cca od 55. minuty, to už bylo skoro na jednu bránu, ale tentokrát to tam Štěpánům už nespadlo a dohrávalo se víceméně v křeči.

Reagovat
domingo

Tak lidi si spis delali prdel z toho, ze tym jako ASSE vubec po nekom takovem musi sahnout, ne? O tom ze Dupraz s tim svym hnusnym fotbalem umi v zachranarskych bojich zazraky asi nikdo nepochyboval...

Je to vlastne hodne podobny situaci v Toulouse, ktery teda na tom bylo jeste o dost hur, ale zase tam prisel po Arribagem, ktery mel dlouhodoby plan a nejakou strategii, ale rozsypalo se mu to a tak nastoupil tadyhle pan plukovník, zazracne se zachranili, ale pak se zjistilo ze z hlediska nejakyho byt jen strednedobyho planu je jim uplne k nicemu, ten Arribageho system uz se nahodit nikdy nepodarilo a o dva roky pozdeji spadli do L2.

For je v tom, ze Dupraz ASSE ted zachrani, ale pokud mu daji jakykoliv pravomoce nad ramec tohohle zakladniho cile, tak je ceka uplne to samy, ten pattern je vylozene podobnej

Reagovat
Israha

Já právě vím, jak Dupraz jako trenér funguje, prdel jsme si tu dělali hlavně z toho, že relativně ambiciózní tým jako ASSE musí sáhnout zrovna po něm . Situaci v Toulouse si pamatuju, tady je to podle mě trochu jiné v tom, že od Puela teda žádný koncept a strategie vidět nebyly (nebo sis něčeho všiml? já jsem viděl jen rezignovanost a random šachy se sestavou, které neměly logiku), Dupraz to umí aspoň nahecovat a už v tom je momentálně vhodnější volba. Ale jako jo, jako lehký fanoušek Štěpánů jsem rád, že tam je, ale nejpozději přespříští sezonu už bych byl zase rád, aby tam nebyl .

Reagovat
domingo

Hm, to je tezky. Ja mam Puela docela rad, L1 zna jako nikdo jinej a porad mi neprijde za zenitem. Urcite doplacel na silene nevyvazenej a nekvalitni kadr, ale tohle se proste obcas stane, ze to trenerovi nekde nesedne, problemy se navalujou a kdyz je neresis, nebo nemas efektivne jak, tak proste prijde okamzik kdy je oboustranne nejvyhodnejsi tu spolupraci ukoncit. ASSE to trvalo tak o pul roku dyl, nez melo, a proto jsou tam, kde jsou. Ale porad tam nejaky naznaky dlouhodoby koncepce videt byly - konec nakupovani Hamoumu a Theophile-Catherinu a snaha vychovat si vlastni, proaktivni, mladej kadr, vlastne podobne jako v Nice. Ze na to ASSE neni staveny je druha vec, ale to neni uplne Puelova chyba. Neopomijel bych ani fakt ze on to tam mel hrozne tezky diky tomu spojeni s Lyonem. Jako neomlouvam ho, ale zaroven si ani nemyslim, ze tenhle stav je vylozene jen jeho chyba.

Je to celkove komplikovany, kazdopadne ted mi jako rozumna cesta prijde nechat Dupraze doklepat sezonu a pak vzit nekoho, kdo ma aspon potencial trochu pracovat s tim klubem jako s prestizni znackou s ambicema. Idealni by byl asi Blanc.

Reagovat
Israha

S druhým odstavcem souhlas, tam není co dodat.

Puelova sázka na mladé a práci s nimi mi teda přišla jako dost nedotažená. Jedna věc je, že jim dával hodně prostoru, druhá pak to, že sice byli na hřišti, ale buď skoro nedoplněni zkušenějšími hráči, a nebo naopak v rámci hry posazeni na vedlejší kolej a stejně všechno vzadu šlo přes Kolodzeijczaka a vepředu přes Khazriho s Hamoumou. Zdálo se mi, jako by ten koncept "budu tam dávat mlaďase, na kterých to chci do budoucna postavit" nesahal za hranice té myšlenky v uvozovkách. Prostě je tam jen dával a hrajte si. Taky si ho v kontextu celé trenérské kariéry relativně vážím, ale toto byl čistý průser.

Reagovat
domingo

Jo, s tim asi souhlasim, fakt to chvilema vypadalo, ze si myslel, ze kdyz mu to vychazelo s deckama jako Boscagli a Koziello tak to bude fungovat znova. A trochu si i myslim, ze to prepalil po navratu z PL, kde byl vicemene podprumernej a pak zpatky ve Francii trochu spolihal na to ze tam je legenda a proste to nejak pujde. Asi jsem chtel akorat rict, ze mi jeste neprijde vyrizenej uplne, s hodnocenim jeho pusobeni v ASSE jako pruseru se neda nesouhlasit

Reagovat
Israha

Btw ty už Ligue 1 tolik nesleduješ, nebo se ti jen nechce diskutovat, když tvé týmy aktuálně hrají, co hrají?

Reagovat
domingo

Uz moc nekoukam, nemam cas Poslednich par let vic sleduju mezinarodni fotbal, i kdyz jsem si rikal ze bych zase zacal vic pokryvat L1, tak treba od pristi sezony. Ale jako porad se drzim v obraze, ASSE jsem parkrat videl, Pariz, Marseille, Nice taky. Pokud Toulouse postoupi, tak se mozna "formalne" vratim

Reagovat
domingo

Prijde mi, ze ten klub je ted vlastne ready na nejakyho novyho Galtiera, ktery prichazel v dost podobne pozici. Jenze rozdil je v tom, ze Galtier to proste vzal jako svuj projekt, nasal historii a tradici toho klubu, prozival Derby kazdy du Rhone jako kdyby se tam narodil, vodil hrace do klubovyho muzea, tyhle veci. Choval se podobne jako Bielsa, kdyz prebiral Leeds a nechal tehdy hrace misto treninku sbirat odpadky (nebo tak neco), aby si uvedomili, jak tezky je pro fanousky zaplatit si vstupenku. Tohle Puel uz z principu nikdy byt nemohl, protoze trenoval Lyon, sel tam proste jako "zoldak", a Dupraz je uplne to samy... Je to videt i na tech hracich, posledni fakt srdcar v tom tymu byl snad Janot? Ted tam neni nikdo, mozna Green. Je to celkove blby, no

Reagovat
domingo

*kazdy derby

Reagovat
Israha

Nová vůdčí osobnost na hřišti z vlastního přesvědčení snad může být jenom Nordin, no. Ten na to předpoklady imho má. U těch ostatních to musí vzbudit trenér, jak píšeš (za mě by to mohl být Stéphan, ten udělal s Rennes velký kus práce a letošní Štrasburk je pod jeho vedením v podstatě malý zázrak).

Reagovat
Pyroman

Já se klidně přiznám, že jsem pochyboval. Že Dupraz záchranářský boje umí mu neberu, ale je to pro mě takovej trenér na poslední dva měsíce ligy, kdy už jde fakt do tuhýho. Takhle v půlce sezóny jsem čekal, že to nakopne na pár kol a pak se výkony vrátí do obvyklý bídy. Což se naštěstí zatím neděje, asi i díky zimním posilám, ten podzimní kádr byl šílenej. Záchranu snad dá, ale je pravda, že do dalších sezón to s ním růžový vyhlídky nejsou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Rennes hodně rychlý fotbal s přesností a myšlenkou. Hrajou opravdu skvěle, jejich pohyb je skvělý. Do toho mají široký kádr a jsou schopní s tímhle uspět i v té EKL. K dlouhodobě skvělému Labordemu, Terrierovi, Melingovi, Aguerdovi se přidáva i Bourigeaud a další. Individuálně mají ti hráči skvělou formu a potom se to promítá i do těch zápasů, tam snad nikdo není z formy.

Reagovat
Seydou Doumbia

Skvělá atmosféra v Bordeaux. Domácí solidní výkon i když tomu pomohla celkem kontroverzní redka pro Čumeniho. Jsem zvědav, jestli na straně domácích po změně trenéra příjde podobný uprgade, jako v případě ASSE. Ta kvalita v tom kádru je na udržení první ligy, zkušení hráči jako Marcelo a Guilavoui jsou kvalitní zimní posily.

Nakonec klasicky o pohárových pozicich rozhodne faktor poražení zbytečných soupeřů z druhé poloviny tabulky. Nevěřím že to Strasburg a Nantes udrží (i když bych jím to přál), tak jsem zvědav, kdo to zvládné. Věřím Rennes a potom snad i díky losu my.

Reagovat
Mandanda_30

Gerson, Gerson, Gerson.... Jedinej kdo něco zkoušel byl Rongier jinak Sampa s tím jeho chozením pokryl větší vzdálenost než všech 11 na hřišti

Reagovat
Israha

Poprvé v životě jsem viděl zápas Clermontu...a minimálně na rok naposled. Nové Ajaccio, Nancy, Évian či Brest z dřívějška, to je fakt přehlídka dělníků s fotbalistou na hrotu. Nedávno jsem psal, že Ligue 1 už není betonářská soutěž, ale toto je teda něco příšerného, a nechápu, jak je možné to neporazit, když proti tomu máš tým, složený ze skoro samých reprezentantů.

Jinak už nikdy nechci vidět na hřišti společně Gersona, Payeta, Ündera a Milika. Tři hráči, co odmítají běhat bez míče a hroťák, který potřebuje míče do stoje, to je pak neuvěřitelně pěší fotbal a to tam pak Guendouzi může lítat jak dement a nebude to k ničemu. To pak ubrání i ti dělníci, pokud budou jen stát okolo vápna a skákat do střel, nic jiného vlastně nemusejí umět (btw. ten gólman Clermontu je objektivně dobrý, nebo mu dneska OM jen udělalo reklamu vlastní nekvalitou v koncovce?). Neděle zkažená, úplná sračka, pro kterou není omluvu. Být na Velodrome osobně, vypískám je tam do zmrtvění hlasivek.

Reagovat
Mandanda_30

Jo na Guendouziho jsem zapomněl...

Reagovat
Israha

V prvním poločase tam opakovaně nabíhal do volných prostorů a vytvářel nebezpečné situace, ale zbytek týmu si přihrával dozadu nebo do boku. Pak už byl frustrovaný a ve finále mu ten zápas moc nevyšel, ale běhal, byl v tempu, chtěl hrát. Gerson, Payet, Ünder jak neměli míč, tak stáli. Nejhorší je, že Milik hraje dobře, ale tadyti tři, kteří se neúměrně často tlačí do koncovky, předržujou balon a zpomalují hru, ho nechávají samotného mezi čtyřma obráncema, úplně ho odpojí ze hry a jen na něj centrují. Když tam má Dienga/Bakambua/ a Guendouziho/Gueyeho/Kamaru z druhé vlny, okamžitě je o 100% platnější. A na prd je i ten systém na 4 vzadu, to prostě s Lirolou a Kolašinacem hrát nelze, to jsou pak na tom hřišti obránci v podstatě jen dva.

Reagovat
Mandanda_30

Se vším souhlas, nechápu proč tam Sampa nedal Dienga dřív, hned se to víc otevřelo.... Ono proč hraje ten útok takto pořád dokola, když výsledek je stejnej - nikdo neběhá a random nakopávání míčů na Milika.... To už by mu mohlo dojít, že to nefunguje, ale tak co už...

Reagovat
Israha

Asi tak. Kdykoliv, když jsou tihle čtyři (nebo vlastně stačí ta trojka v útoku bez Gersona) spolu, hra je statická, bez momentu překvapení, neefektivní. Ünder či Payet tam častou fouknou gól z ničeho, ale na to se spoléhat nedá, chce-li se hrát LM. Říkal jsem si, že to Sampa vidí a že právě proto si vzal Bakambua...no, nevím, jak tomu v kontextu dnešního zápasu rozumět .

Reagovat
Pyroman

Já bych zase na Clermont nebyl tak přísný, letos jsem je párkrát viděl a baví mě víc než třeba další nováček Troyes. Bayo je tam samozřejmě o parník nejlepší hráč, ale celkově to nejsou jen betonáři a dokáží soupeře přehrát. Problém spíš je, že už většina ligy ví, co na OM na Velodromu platí: nízký, ale agresivní blok a jakmile to jde, tak rychle do brejku. Takže se asi nedivím, že to Clermont taky zkusil, když už to letos vyšlo Reims, Metz, Brestu a nevím komu ještě. Jinak ten Djoco v bráně mi taky přišel docela zajímavý, když jsem ho někdy zahlídl.

Reagovat
Mandanda_30

Jako Clermont podle mě byli ok, ale bránit stačilo tím že stáli na místě a jen blokovali, kvůli úžasnému mrštnému pohybu OM, ale za co si rozhodně zaslouží pochvalu byly jejich brejky a útoky celkově, který byly mnohonásobně nebezpečnější, než cokoliv co tam zkoušela OM, což na druhou stranu zase nebylo těžké být víc nebezpečnej než dnešní OM..... Spíš to vidím jako naši klasickou trágedii, než masterclass od Clermontu

Reagovat
Israha

Djoco včera chytal skvěle, no. Ale čísla má průměrná, tak jsem nevěděl, jestli měl nějaký výjimečný den nebo co. Jinak mi se ten výkon Clermontu absolutně nelíbil, však to byl autobus jak prase, navíc dost zběsilý a i ty brejky byly takové...Bayo málem ten gól nedal, protože mu do toho vletěl spoluhráč, pak tam Zedadka z deseti metrů kopl balon nad a mimo zároveň, i když na zadní dobíhal hráč na doklep do prázdné, nakonec tam ani nedali šanci z malého vápna do poloprázdné, atd. Fakt mi to přišlo nekvalitní, urvané čistě Bayem a exploatací lenivosti Gersona (oba góly padly přes něj). Ale může to být výjimka, jak říkám, nesleduju je a po včerejšku ani nebudu.

Druhá věc je, že to, co píšeš o takticky hry na Vélodrome, platí, kor když Sampaoli postaví ofenzivu z chodců.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele