25. kolo
20.02.2022 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Mohamed Bayo (© AFP)

Marseille v rámci 25. kola zaváhala, doma nestačila za Clermont

Tým Jorgeho Sampaoliho tak dopustil, aby třetí Nice stáhlo ztrátu na rozdíl jediného bodíku. Zato Les Lanciers připisují třetí výhru z posledních čtyř duelů. Z této nejčerstvější měl velikou radost především útočník Mohamed Bayo, který se trefil poprvé od 12. prosince.

Třiadvacetiletý fotbalista, který se rozhodnul reprezentovat Guineu, byl aktivní od samotného úvodu utkání a celkově jedenáctého zásahu se dočkal krátce po skončení první desetiminutovky, když z hranice šestnáctky parádní střelou uklidil na místo určení přihrávku od Akima Zedadky - 0:1. Hosté po vedoucí brance nezalezli, čímž domácím znepříjemňovali bytí.

Minimálně Arkadiuszi Milikovi, který v předchozích čtyřech duelech zaznamenal pět gólů, nešlo upřít snahu. Do šance se však dostal až jeho spoluhráč Dimitri Payet. V době, kdy do konce úvodního dějství zbývalo šest minut, zaseknul balon ve vzdálenosti nějakých osmnácti metrů od brány a kvalitním pokusem k tyči pořádně protáhnul Ouparina Djoca.

V 57. minutě se dostal do palebné pozice Valentin Rongier, jenže muž v rukavicích znovu svoji skvadru podržel. Následně měl velice dobrou možnost Cengiz Ünder, ale ani on vermontskou jedničku nepřelstil. Za deset minut zakončoval Guendouzi, ovšem Johan Gastien své obranné povinnosti splnil na výbornou.

V 77. minutě Djoco skvěle přečetl hru, když sebral míč před číhajícím Milikem. Za sedm minutek zahrávali hosté rohový kop. Třebaže byli ve vápně pouze ve třech proti pěti, Berthomierův centr si našel Jim Allevinah. Přeskočil nic netušícího Gersona a zády k bráně přidal hlavou pojistku, po které bylo většině na Stade Vélodrome jasné, jak to dopadne - 0:2. A mohlo být ještě hůř, kdyby Saîf-Eddine Khaoui po přesné Kyeiově přihrávce nemířil z šesti metrů jenom do gólmana.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele