25. kolo
20.02.2022 17:05 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Rémi Oudin (© AFP)

Bordeaux po dvou porážkách opět bodovalo, s Monakem uhrálo remízu

Premiéra na lavičce Les Girondins byla pro Davida Guiona o něco přívětivější, než tomu bylo před týdnem v případě Jaroslava Plašila, pro kterého šlo o speciální zápas, neboť hrával za oba kluby. I proto, že jeho tým hrál dlouho proti deseti. Čtyřiapadesátiletý trenér svého času odváděl velice kvalitní práci v Remeši a nyní má třináct kol na to, aby pozvedl prozatím poslední tým tabulky. Zato knížecímu klubu touha vyškrábat se na pátou příčku nevyšla. Na druhou stranu za ní zaostává o pouhé dva bodíky.

Po čtvrthodině hry měli hosté obrovskou šanci. Vanderson si ve vápně udělal prostor a jeho přízemní střela prošla Gaëtanu Poussinovi mezi nohama. Naštěstí pro něj i pro celé Bordeaux skončil balon mimo branku. Ve 22. minutě prostrčil Yacine Adli míč na Rémiho Oudina, kterému sice volej evidentně nevyšel podle přestav, ale nakonec přinesl první gól tohoto klání. Caio Henrique si patrně ještě teď vyčítá, že si v defenzivní činnosti nepočínal lépe - 1:0.

Po půlhodině to zkusil Aurélien Tchouaméni a brankář musel zasahovat. Víc toho monacká osmička nestihla. Tedy kromě následného faulu na Jeana Onanu, po kterém vyfasovala z ruky rozhodčího Pignarda druhou žlutou kartu. Ve druhém dějství připravil Wissam Ben Yedder pozici pro Gelsona Martinse, který z ní nedokázal vytěžit víc.

Po hodině hry se ke střele dostal Jean Lucas, avšak gólmana Bordeaux výrazněji nevystrašil. V 67. minutě centroval do vápna Gelson Martins. Anel Ahmedhodžić hlavičkoval pouze do svého spoluhráče Marcela, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Velice smolný moment pro čtyřiatřicetiletého obránce - 1:1.

V 81. minutě se své šance dočkal Hwang Ui-jo. Alexandera Nübela však tentokrát přelstít nedokázal. Více pozoruhodných akcí už na trávníku stadionu Matmut Atlantique k vidění nebylo. Les Girondins za týden cestují k dalšímu důležitému střetnutí do Clermontu. Oproti tomu Stade Louis II uvidí bitvu mezi Monakem a Remeší.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele