25. kolo
18.02.2022 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Benjamin André a Farid Boulaya (© AFP)

Co se výsledku týče, Lille se s Metami rozešlo smírně

Už v úterý se úřadující francouzský mistr představí na stadionu Chelsea v rámci osmifinále Ligy mistrů. Generálka mu však nevyšla podle představ. Při této ztrátě přitom sehrála malou roli skutečnost, že si Edon Zhegrova dokázal během svého desetiminutového pobytu na hřišti připsat hned dvě žluté karty, což obecně vyústilo ve vyhrocenější emoce. V Metách bude jistě panovat spokojenost, neboť udržení Ligue 1 jest pořád velice reálné.

V 5. minutě se pokusil se svou střelou z dálky zaskočit Léo Jardima hostující Vincent Pajot, jenže mu scházela přesnost. Zanedlouho jej výrazně napodobil jeho spoluhráč Habib Maïga, který do poločasového hvizdu stihnul už jenom žlutou kartu. Jinak se událo akorát nucené střídání Angela Gomese, kterého nahradil Timothy Weah.

Začátek druhého dějství se nesl ve znamení toho prvního, čímž aktéři na hrací ploše nějakých 30 tisícovek diváků a divaček na stadionu věru nepotěšili. Okolo 55. minuty o sobě dal dvakrát vědět Farid Boulaya. Nejdříve v dobré pozici selhal, a poté poslal na Maïgu o malinko vyšší centr, než by bývalo bylo záhodno.

Burak Yilmaz a Jonathan David patřili v mistrovské sezoně ke klíčovým hráčům. Avšak v té současné se daří pouze druhému jmenovanému, jakkoli se na většinu ze svých dvanácti dosavadních gólů dosti nadřel. Jeho turecký parťák však marně hledá formu, což výborně doložila i 63. minuta, kdy při svojí šanci podklouznul.

V bojovém stylu pak Boubacar Kouyaté nakopnul Gabriela Gudmundssona, za což si od sudího Dechepyho vysloužil kartičku. V 72. minutě to Farid Boulaya zkusil z přímého kopu, ale míč skončil na horní síti. V nastaveném čase Zhegrova šlápnul na kotník Ibrahimu Amadouovi, za což viděl červenou kartu, jelikož deset minut předtím podle rozhodčího nasimuloval svůj pád. Následně byl vyloučen i trenér Les Grenats Frédéric Antonetti, načež došlo na větší strkanici, která neměla s fotbalem cokoli společného.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
DidusIneptus

Super Méty!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele