25. kolo
20.02.2022 13:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Radost hráčů Nice (© AFP)

Nice bylo v duelu s Angers o jednu branku lepší

Ze strany Les Aiglons to byl přeci jenom přesvědčivější výkon, než jaký předvedli v předchozích dvou týdnech. Po dvou porážkách zvítězili a po pětadvacátém kole jim bude patřit třetí příčka. Oproti tomu SCO pokračují v nedobré sérii, která v tuto chvíli čítá čtyři zápasy bez bodu v řadě.

Po deseti minutách hry se domácí radovali. Jenže se ukázalo, že předčasně. Rozehrávky standardní situace se ujal Justin Kluivert a centr posadil přesně na hlavu Képhrena Thurama. Nicméně videozáznam potvrdil, že se syn bývalého francouzského reprezentanta Liliana nacházel v ofsajdovém postavení.

Po čtvrthodině se na dostřel Benítezovy svatyně dostal Sofiane Boufal, jenže minul. Těsně před koncem úvodní dvacetiminutovky se vůbec nedomluvili Danijel Petković a Souleyman Doumbia, z čehož vytěžil přízemní střelou do odkryté branky Justin Kluivert. Romain Thomas se svým skluzem přispěchal pozdě - 1:0.

Po patnácti minutách pobídnul Andy Delort kolegu Kaspera Dolberga, jehož pokus vyrazil brankář na rohový kop. Petković musel během první půle do akce ještě jednou, když s obtížemi likvidoval pozdrav od Thurama. Na opačném pólu se do míče opřel Doumbia a Nice uchránila od pohromy pravá tyčka. Dorážka mířila vedle, jenže to už bylo stejně pískáno.

Také ve druhém dějství se mohl Christoph Galtier zlobit, že si jeho hráči lépe nepohlídali ofsajdovou hranu. Po přímém kopu se tentokrát dlouho neradoval Andy Delort. Krátce předtím si ze souboje odnesl krvavou ránu Hichem Boudaoui a zápas nedohrál. V poslední desetiminutovce se k dobré ráně propracoval Boufal. Muž v rukavicích stál přesně tam, kde měl. A tak Gérald Baticle musí věřit, že utkání proti Lens zvládne jeho tým lépe. Na Orly čeká Strasbourg.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele