25. kolo
20.02.2022 15:00 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Rennes (© AFP)

Rennes jasně přehrálo Troyes a poskočilo na pátou příčku

Velkou zásluhu na dvanácté výhře v sezoně měli dvougólový Sehrou Guirassy, a potom také Birger Meling, jenž přihrál na stejný počet branek. Estac tudíž rázem má pátou nejhorší defenzivu v Ligue 1, přičemž s udržením nejvyšší soutěže bude velmi pravděpodobně mít ještě spoustu práce.

Nebyla odehrána ani čtvrthodinka, když domácí zahrávali rohový kop. Traorého hlavičku dokázal Gauthier Gallon vyrazit, ale na dorážku Guirassyho z bezprostřední blízkosti už byl krátký - 1:0. V minutě dvacáté přišla pro hosty další nepříjemnost. Melingův centr z první dopadnul před bránou na hlavu Guirassyho, který nedal gólmanovi žádnou šanci - 2:0.

O další zakončení stejnou částí těla se postaral Baptiste Santamaria. Gallon dokázal výtečně vyrazit. Ve 27. minutě měl i štěstí, že se střela Martina Terriera vytočila směrem od brány. Ve 39. minutě propadnul centr od rohového praporku až na zadní tyč, kde všechno v pohodě jistil Iké Ugbo - 2:1. Tolik k poměrně výživnému prvnímu dějství, po kterém Guirassy rozšířil svou porci gólu na pět.

Ve druhém poločase Hamari Traoré pořádně vylekal Gallon, který měl plné ruce práce. V 67. minutě to znovu zkusil Terrier. Přesný byl ale až čtvrt hodiny před koncem, když po Melingově přihrávce zakončil nádhernou akci na jeden dotek - 3:1. Na poslední gólový okamžik se čekalo do minuty sedmaosmdesáté.

Yoann Salmier ve vlastní šestnáctce fauloval Nayefa Aguerda, takže zkušený Clément Turpin ukázal na penaltový puntík. Gaëtan Laborde nechal zavzpomínat na Antonína Panenku a zaznamenal svůj dvanáctý zásah v sezoně, z toho teprve první ze značky pokutového kopu - 4:1. Zbývající minuty se dohrávaly už jenom z povinnosti.

Les Rouges et Noirs tedy zvládli odčinit těsnou porážku s PSG a nad Troyes drží neporazitelnost od dubna 2013. Za týden pocestují svěřenci Bruna Génésia na jih Francie, kde se střetnou s Montpellierem. Naopak tým Bruna Irlese čeká další těžká zkouška v podobě střetnutí s Olympique Marseille, kterému zatím patří v tabulce druhá pozice.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele