25. kolo
19.02.2022 17:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Racingu Lens (© AFP)

RC Lens remizoval s Olympiquem Lyon 1:1

Přímý souboj o pohárové příčky vítěze nepoznal. Domácí se dostali zásluhou Clausse do rychlého vedení, ale na sklonku prvního poločasu vyrovnal Kadewere. Oba týmy ještě měly šance na rozhodnutí, ale jak Faríňez, tak Lopes další gól neinkasovali.

Remíza je pro oba celky určitě ztrátou, protože i po tomto kole zůstanou mimo příčky zaručující Ligu mistrů. Oba týmy šly do utkání s výhrou v zádech - Lens zdolalo před týdnem Bordeaux 3:2 a Lyon si poradil s Nice 2:0.

Olympique nezačal nejlépe a po třinácti minutách pustil domácí do vedení. Kakutu ještě stačil skvěle vychytat Lopes, ale s následnou dorážkou Jonathana Clausse nemohl nic moc dělat. Celou situaci ještě posuzoval VAR a Lensu vedení potvrdil. Lyon se pak marně snažil rozlousknout soupeřovu defenzívu a ve 36. minutě si zhluboka oddychl, když gól Fofany sudí neuznali kvůli předchozí hře rukou.

RC Lens chtělo udržet vedení do šaten, ale to se jim nepovedlo. Ve 44. minutě zatočil Ekambi ideální centr na malé vápno a Tino Kadewere zblízka překonal Faríňeze - 1:1.

Na začátku druhého poločasu měl Lyon obrovskou šanci dokonat obrat, ale Kadewere si tentokrát s Faríňezem neporadil. Vyrovnané utkání mohl zlomit ve prospěch svého týmu čtvrthodinu před koncem Romain Faivre a šajtlí poslal balón těsně vedle tyče. Na druhé straně zase nebezpečně zakončoval Fofana, nicméně kýženou branku také nedal.

Domácí byli celkově pilnější ve střelbě, zatímco Lyon měl územní převahu. Konečný výsledek 1:1 je pro obě strany spravedlivý, byť ani jedna z nich s ním nebude úplně spokojena.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele