25. kolo
20.02.2022 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Remeše (© AFP)

Remeš v divokém zápase s Brestem remizovala 1:1

Oba dva sobotní soupeři se chtěli přiblížit k horní polovině Ligue 1, ovšem i přes nespočet šancí se spolu rozešli smírně v poměru 1:1. Domácí velmi brzy vedli, nicméně Brest ještě do přestávky srovnal a po změně stran mohl otočit vývoj. Nejprve neproměnil pokutový kop, pak dvakrát orazítkoval brankovou konstrukci, i přesto mohl nakonec prohrát. Zhruba dvacet minut před koncem totiž nebyla uznána branka střídajícího Mitchella van Bergena.

Domácí celek se v tabulce nachází na dvanáctém místě s dvaatřiceti body, hosté doposud posbírali o čtyři body méně a jsou čtrnáctí. Remeš vstoupila do zápasu naprosto fantasticky a již po čtyřech minutách hry vedla, když si na rohový kop Flipse z pravé strany naskočil obránce Wout Faes a hlavou zavěsil přímo k protější konstrukci. Neuběhlo ani dalších osm minut a rozdíl ve skóre byl málem dvoubrankový.

Do rychlého úniku se dostal Ekitike a z mírného úhlu chytře vystřelil, avšak trefil jen bližší konstrukci. Při sprintu se navíc zranil a musel střídat, místo něj přišel na hrací plochu velmi aktivní Van Bergen. Hosté z ničeho nic srovnali krok ve 34. minutě. Parádní šajtli vymyslel Del Castillo a kolmicí uvolnil rozběhnutého uruguayského kanonýra Martína Satriana, jenž zblízka obstřelil naprosto bezmocného brankáře Rajkoviće.

Mírný favorit se mohl dostat do vedení osm minut po změně stran, neboť Faes ve vlastní šestnáctce podrazil unikajícího Honorata. Míč si však postavil Youcef Belaïli a selhal, jelikož Rajković vystihl směr střely, poradil si i s dorážkou Del Castilla a vzápětí byl Belaïli zablokován.

Hosté si vytvořili další dvě obrovské příležitosti krátce po odehrané hodině, ale Satriano hlavičkoval z hranice brankového území do břevna a Magnetti napálil z dvaadvaceti metrů pravou tyč. Remeš si na chvíli vzala zpět ztracený náskok, protože zblízka dopravil balón do branky Van Bergen, jenže tento zásah neplatil vinou předchozího ofsajdového postavení nově příchozího Hornbyho.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, livesport.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele