25. kolo
20.02.2022 15:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Teji Savanier (© AFP)

Montpellier zabral a z Lorientu veze těsnou výhru

La Paillade v posledních týdnech nepředváděli zrovna kvalitní výkony. Proto jim v tabulce patří až devátá příčka, ačkoli pohárová umístění jsou při tradiční vyrovnanosti Ligue 1 nedaleko. Zato Les Merlus spolu s dalšími pěti týmy setrvávají ve hře o udržení.

Oba celky začaly poměrně aktivně. V 10. minutě mohli jít do vedení domácí, kdyby na hranici šestnáctky stojícímu Laurentu Abergelovi balon v rozhodující chvíli neuskočil. Nedlouho po něm napřáhnul Thomas Mondoncuit, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. Neprosadil se ani Sambou Soumano, jelikož mu střela nesedla.

Ve 23. minutě se opět připomenul Abergel. Ani tentokrát nedokázal zacílit pod břevno. Poté hlavičkoval hostující Nicolas Cozza, leč míč se snesl pouze do Dreyerových rukavic. Tři další pokusy, které aktéři na hrací ploše do poločasového hvizdu vyprodukovali, byly všechny zblokované. I druhá půle tedy začínala za remízového stavu.

Ten trval až do 56. minuty. Centr do vápna se dostal k Téjimu Savanierovi, který si udělal prostor a pravačkou zamířil k pravé tyči - 0:1. Stejný hráč zakončoval akci svého týmu i za dalších 180 sekund. Tentokrát se však skóre neměnilo. Další minuty mnoho fotbalového vzruchu nepřinesly. Nedostatek kreativity v ofenzivní fázi v podání Lorientu svěřencům Oliviera Dall’Oglia maximálně vyhovoval.

Až v 89. minutě se dostal k zajímavému technickému obstřelu střídající Ibrahima Koné. Čtyři minutky po svém příchodu na hřiště se hrdinou nestal, jelikož nedokázal rozvlnit síť. Se svými spoluhráči bude doufat, že za týden zvládnou duel v Brestu o dost lépe. Na Stade de la Mosson přijede další bretaňský klub, totiž Stade Rennes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele