Ligue 1 - souhrn 20. kola

11.01.2019, 21:01, aktualizováno 13.01.2019, 22:57
Komentáře a souhrny
Posílené Monaco vybojovalo bod na hřišti Marseille, přesto zůstává předposlední. Paris Saint-Germain podle očekávání bez problémů vyhrálo v Amiens a zůstává neochvějně na čele. Uspělo rovněž průběžně druhé Lille, které si v páteční předehrávce poradilo s Caen. Saint-Étienne se po vítězství dotáhlo na Lyon, který pro změnu zaváhal s Remeší...

Olympique Marseille - AS Monaco 1:1

13.01.2019 21:00

Góly: 13. Maxime Lopez - 38. Youri Tielemans

Olympique Marseille i AS Monako se výhry nedočkali, utkání totiž skončilo remízou 1:1. Domácí výběr Rudiho Garcíi poslal do vedení Maxi López, ale ještě do šaten zařídil dělbu bodu Youri Tielemans.

Na Stade Vélodrome se hrálo jedno z prestižních derby o Azurové pobřeží (Derby de la Cote d'Azur) a šlo o hodně. Olympique Marseille i Monako se trápí, především knížecí celek bojuje o záchranu a body potřeboval jako sůl.

Kouč Monaka Thierry Henry vůbec na nic nečekal a do základu zařadil tři velké lednové posily - stopera Nalda, Balla-Tourého i záložníka Fábregase. K lepšímu začátku to knížecímu celku dvakrát nepomohlo, Marseille měla první šanci zápasu a především poměrně brzy vstřelila vedoucí gól. Tak nejprve Payet pálil po odraženém balónu hodně nepřesně a ve 14.minutě se z podobné akce opřel do balónu Maxi López a tady už se Benaglio natahoval marně! Velká radost diváků v ochozech Stade Vélodrome. Domácí navíc zůstávali u balón a hrozili zejména ze standardních situací, po další z nich pálil opět nepřesně Payet.

Monako předvedlo svůj ofenzivní potenciál až ve 37.minutě, kdy se dobrou střelou uvedl Youri Tielemans a o chvíli později už další útok Knížat skončil gólem. Henrichs přepustil centrovaný balón Tielemansovi, jehož další rána už skončila za zády Mandandy! Nerozhodným výsledkem i první poločas skončil.

Pár minut po změně stran mohl domácí zaskočit Golovin, který se po Ballo-Tourého přihrávce ocitl před Mandandou úplně sám, jenomže ruský talent balón do branky nenasměroval. To mohlo hosty pořádně mrzet, protože dvacet minut před koncem vsítil druhý gól domácích Florian Thauvin. Radost hráčů i fanoušků Marseille byla předčasná, rozhodčí totiž po shlédnutí videa branku neuznal , na vině byl faul Ocampose na Benagliu, po kterém navíc domácí hráč dodatečně obdržel žlutou kartu.

Další šance si oba celky vytvořily až v nastaveném čase. Jak vidno, ani jedna strana se nechtěla s remízou spokojit. Nejprve si znovu nesrovnal mířidla Tielemans a krátce na to Thauvin hlavou přestřelil Benagliovu branku. Derby o Azurové pobřeží vítěze nepoznalo, takže Marseille čekání na výhru neukončila a Monako si v záchranářských prací zas tolik nepolepšilo.

Více informací k zápasu

Dijon FCO - Montpellier HSC 1:1

13.01.2019 17:00

Góly: 54. Wesley Saïd - 61. Damien Le Tallec

Montpellieru, který letos bojuje o příčky zaručující evropské poháry, se vstup do nového roku nevydařil dle vlastních představ. Nejenže vypadl brzy z Coupe de France a prohrál v lize v Nantes, neuspěl naplno ani na půdě Dijonu, jenž naopak horlivě soupeří o záchranu. Obě branky padly po obrátce, na domácí trefu Wesleyho Saïda navázal o pár chvil později Damien Le Tallec.

Od roku 2011, kdy se domácí střídavě objevují v nejvyšší francouzské soutěži, prohráli s tímhle protivníkem jen jednou. A konečný bod pro ně není v kontextu toho, jaká mezera v tabulce oba celky dělí, vyloženě špatným výsledkem, byť to byli oni, kdo se ujal vedení. Na podzim MHSC neuhrál proti Dijon ani remízu, tentokráte se mohl zaradovat aspoň z částečného úspěchu.

První poločas rozhodně žádnou šedivou nudu nenabídl, ačkoli v ní paradoxně žádný gól ještě nepadl. V 7. minutě se snažil změnit dosavadní bezbrankový stav Marié, ovšem brankář Lecomte si připsal svůj první povedený zákrok. Na druhé straně byl Mollet o dost blíže rozvlnění sítě, nicméně tečovaný pokus stoperem Yamberém skončil jen na domácí tyčce.

Ve 26. minutě svou dělovkou ohrozil Abeid dobře zasahujícího Lecomteho, po půlhodině hry mohl znovu udeřit taktéž Montpellier, jenže proti Molletovi byla zase branková konstrukce. Deset minut před prvním obrátkou se osměloval taktéž Molletův spoluhráč Delort, na gólmana Allaina si však nepřišel. A ve 42. minutě pálil do boční sítě dijonský forvard Kwon.

I druhé dějství bylo z obou stran velmi vyrovnané, a proto byl konečný rezultát v podstatě spravedlivý. V 54. minutě se DFCO prosadil zásluhou Saïda, jemuž do pokutového území přihrával Marié, a technická střela skončila přesně u vzdálenější tyčky. Srovnáno bylo v 61. minutě, to když po Delortově centru na zadní tyčce hlavičkoval pohodlně skórující Le Tallec.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Racing Strasbourg 1:2

13.01.2019 17:00

Góly: 29. Yaya Sanogo (pen.) - 17. Ludovic Ajorque, 64. Ibrahima Sissoko

Štrasburk potvrdil, že má v současné chvíli velmi dobrou formu, a pokud do jeho statistik započítáme i výsledky z podzimu napříč všemi soutěžemi, vyhrál už počtvrté v řadě. V Toulouse bylo skóre ještě před změnou stran vyrovnané, po přestávce však rozhodl o třech bodech pro hosty Ibrahima Sissoko. Domácí se svým soupeřem padli už popáté během posledních sedmi vzájemných zápasů.

TFC mohl ve 13. minutě potrestat velkou chybu obránce Laly, který mizerně odvracel míč z pokutového území, balónu se tak chopil Issiaga Sylla, ten ale z vyložené pozice mířil jen do boční sítě. Naopak na druhé straně alsaský celek poprvé udeřil. Ajorque krásně zakombinoval s Thomassonem a po narážečce s ním zamířil mezi nohy gólmana Reyneta.

Domácí se dočkali vyrovnání ve 29. minutě, a to díky proměněné penaltě. Martin totiž lehce zezadu drcl do Gradela, možná spornější situaci rozhodčí Ben El Hadj vyhodnotil jako pokutový kop, toho se ujal Sanogo, jenž zamířil do protipohybu brankáře Selse chytře doprostřed brány. Další, a zároveň také jediná změna průběžného stavu, přišla na řadu v 64. minutě.

V 51. minutě mohl znovu skórovat Ajorque, avšak Reynet si s jeho zakončením dokázal poradit, v 62. minutě naopak mohl Toulouse poslat do vedení Moreira, nicméně Sels byl mužem na svém místě. Jen o pár chvil později pak Štrasburk využil rohový kop, Liénard poslal centr z rohového čtvrtkruhu na hranici brankového území, odkud Sissoko hlavou překonal váhajícího Reyneta.

Svěřenci trenéra Alaina Casanovy se na další vyrovnání již nezmohli. Hosté vzadu působili velmi kompaktně, a snad jen v 75. minutě ohrožoval jejich branku střídající Sangaré, leč o kousek zamířil těsně mimo ní. Šest minut před koncem mohl Le Racing definitivně rozhodnout o svém vítězství, při chuti byl totiž Thomasson, nicméně jeho pokus se mezi tři tyče nakonec nevešel.

Více informací k zápasu

FC Nantes - Stade Rennes 0:1

13.01.2019 15:00

Góly: 13. Damien Da Silva

Nantes v tomhle bretaňském derby dlouhodobě nijak nezáří a nejnovější vzájemný zápas s Rennes to v podstatě jenom potvrdil. Hosté u svého rivala vyhráli nejtěsnějším možným způsobem, a to díky přesnému zásahu Damiena Da Silvy zkraje prvního poločasu. Domácí svého protivníka naposledy porazili v roce 2013, od té doby z jedenácti případů maximálně remizovali.

Kanárci měli poměrně čerstvé vzpomínky na poslední porážku se SRFC, neboť z Ligového poháru na jeho půdě vypadli těsně před vánočními svátky. Jenže po sedmi utkáních s Rennes tentokráte nedokázali ani jednou skórovat. Svou ligovou šňůru vítězství protáhli Les Rouges et Noirs už na číslo čtyři, Les Canaris naopak na svůj poslední skalp nad Montpellierem nenavázali.

O všem podstatném se rozhodlo hned v úvodních pasážích tohoto střetnutí. Poté, co nejprve Nantes nebyl na základě konzultace s videorozhodčím uznán gól Diega Carlose, který v 7. minutě dopravil míč do sítě po standardce Lucase Limy, bohužel pro něj jen rukou, se prosadilo Rennes. Po přímém volném kopu Ben Arfy zakončil přesně hlavou naskakující Da Silva.

Od té doby se hosté snažili především soustředit na pozorné bránění, a nutno podotknout, že jejich soupeř si toho směrem dopředu opravdu moc nevytvořil. Ve 28. minutě se snažil vyrovnat stav Andrei Girotto, ovšem český brankář Koubek si s jeho pokusem poradil, v závěru půle se pokoušel prosadit Touré, ovšem pravačkou nasměroval balón pouze mimo.

Ani druhé dějství změnu skóre již nepřineslo. Domácí drželi daleko více míč na svých kopačkách, byli střelecky aktivnější, ani jednu ze svých možností však v toužebný gól neproměnili. Přitom největší tutovku doslova zahodil Limbombe po hodině hry. Lucas Lima skvěle zabojoval u jedné z tyček, nacentroval následně na tu druhou, jenže Belgičan odtud prázdnou bránu minul.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - AS Saint-Étienne 0:1

12.01.2019 20:00

Góly: 6. Wahbi Khazri

Saint-Étienne zvítězilo na půdě Guingampu těsně 1:0 a bodově se dotáhlo na svého největšího rivala - třetí Olympique Lyon. Les Verts v jinak vyrovnaném utkání udeřili hned na jeho začátku, když se tečovanou střelou z přímáku prosadil Wahbi Khazri.

I když spolu hrály poslední tým soutěže Guingamp a pohárový aspirant Saint-Étienne, hosty nečekala vůbec snadná práce. Domácí tým se herně i výsledkově zlepšil a potvrdit to chtěl i v tomto souboji.

Jenomže začátek zápasu Guingampu vůbec nevyšel. Les Verts udeřili hned z první možnosti, kterou měli. Wahbi Khazri se postavil k volnému přímému kopu a i když nevystřelil nijak dobře, balón s pomocí teče zapadl do sítě. Brankář Caillard se u tyče natahoval marně a tato branka šla za ním. Hosté po Tunisanově brance pokračovali v aktivitě, ale žádnou výraznější gólovku už si do konce poločasu nevypracovali. Nedá se však říci, že by se hrál nudný fotbal, tempo utkání bylo poměrně rychlé.

Guingamp se osmělil až ve druhém poločase, kdy se prezentoval střeleckým pokusem Nolan Roux a zasáhnout musela opora v brance Ruffier. Ještě blíže vyrovnání byl Ronny Rodelin, který z přímého kopu orazítkoval brankovou konstrukci. To byla vůbec největší šance Guingampu v utkání. Saint-Étienne následně nedovolilo domácím jakýkoliv tlak a nejtěsnější vedení už uhájilo, načež se bodově dotáhlo na třetí místo, které okupuje největší rival Olympique Lyon.

Více informací k zápasu

OGC Nice - Girondins Bordeaux 1:0

12.01.2019 20:00

Góly: 16. Allan Saint-Maximin

Nice se povedlo doma porazit Bordeaux a slaví cenné tři body. Může za to děkovat jednak brankáři Benítezovi, který udržel čisté konto, ale stejně tak Allanu Saint-Maximinovi, jenž se stal jediným úspěšným střelcem utkání.

Nice bojuje o evropské poháry v podstatě od začátku sezony, ale v poslední době se mu přestalo dařit. Dnes navíc nastoupilo proti silnému Bordeaux, které nasadilo v útoku trojku Karamoh, Briand a Kalu. Hned v první minutě domácí Tamaze nezpracoval těžkou přihrávku před vlastním vápnem a míče s zmocnil Karamoh. Obešel dokonce obránce, jenže pak pálil hodně nad bránu.

Kalu na sebe o chvíli později navázal několik hráčů a přihrál Briandovi, jenže tomu byl nakonec pískán ofsajd. Ve 13. minutě přišel rozhodující okamžik celého utkání. Sacko sice vybíhal při snaze o zpracování míče ven z vápna, ale Jovanović ho hodně nešikovně fauloval. Sudí nařídil penaltu a k ní se postavil sebevědomý Allan Saint-Maximin. Pro něj nebyla penalta ničím náročným - 1:0.

Domácím úvodní branka pochopitelně prospěla, zatímco Bordeaux začalo být dost nervózní. Nešla mu kombinace a ve finální fázi se mu nedařilo rovněž. Do šance se naopak snadno dokázal dostat Allan Saint-Maximin, který svou technikou utancoval nejednoho protihráče.

V další šanci se objevil Briand, který sám před bránou tečoval pokus Karamoha, dnes velmi aktivního hráče. Aktivnější domácí začali velmi dobře také druhou půli. Allan Saint-Maximin střílel z rohu velkého vápna jenom doprostřed branky, kam brankář Costil doskočil.

Mladý záložník Ihsan Sacko se dnes velmi dobře na hřišti orientoval a svou rychlostí dělal problémy Sabalymu s Jovanovićem. Když už se zdálo, že se dostane do velké šance, byl mu ale odmáván ofsajd.

Dvacet minut před koncem utkání Saint-Maximin dostal přihrávku ze středu hřiště a navázal na sebe dva protihráče, načež nahrál volnému Sackovi. Ten však pálil vysoko nad bránu. Pár minut před koncem střídající útočník François Kamano sice dostal šanci na vyrovnání, ale na poslední chvíli ho zastavil pozorný obránce Dante, který jeho pokus vyhlavičkoval ven z brány.

Z vítězství se tak radovali hráči Nice.

Více informací k zápasu

Amiens SC - Paris Saint-Germain 0:3

12.01.2019 17:00

Góly: 57. Edinson Cavani (pen.), 70. Kylian Mbappé, 79. Marquinhos

Hráči Amiens sice chvíli kladli odpor pařížskému obrovi, ale nakonec se mu museli podvolit. Třicet minut dohrávali v oslabení a do Gurtnerovy brány se postupně trefili Cavani, Mbappé i Marquinhos.

Fotbalisté Paris Saint-Germain měli před sebou výlet do severní Francie, kde jej čekali hráči Amiens. Domácí šli do utkání po dvou soutěžních zápasech v novém roce a chtěli se postarat o velké překvapení. Hodně práce měl před sebou zejména brankář Gurtner, který musel čelit hráčům jako Verratti, Draxler, Mbappé nebo Di María s Cavanim.

PSG začalo aktivně a po několika minutách se málem dostalo do vedení. Nejprve přetažený pas na zadní tyč vracel do ohně Di María, ale přihrávkou ve skluzu poslal míč pouze do míst, kde byl brankář Gurtner. Následný rohový kop rozehrál Ángel Di María na nohu obránce Meuniera, který posunul míč na Juana Bernata. Jeho dělovku z voleje ale Gurtner nohou fantasticky vyrazil!

V patnácté minutě se k míči dostal na hraně ofsajdu se pohybující Edinson Cavani. Ten sice postupoval z úhlu prakticky sám a navíc mu nabíhal Kylian Mbappé, jenže zkušený hrot adresoval hodně mizernou nahrávku jen do rukavic brankáře. To samé se na opačné straně stalo Lefortovi, který podobně zazdil slibný útok a Mendoza pokračovat nemohl.

Deset minut před koncem postupoval do vápna Mbappé a nahrál na kraj Di Maríovi. Jeho rána byla zablokována a mezitím Mbappé byl ve vápně složen k zemi. Sudí ale po poradě s videem penaltu nepískal. Amiens se nevzdalo a mohlo jít překvapivě do vedení. Timite se po chybě v rozehrávce PSG dostal k míči a našel ve vápně Mendozu. Toho ale v nastavení skvěle vychytal Aréola.

Krátce po změně stran našel Verratti Mbappého a ten byl stržen k zemi. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat. O pět minut později Draxler z rohového kopu našel přesnou přízemní nahrávkou Di Maríu. Jeho rána ale zasáhla ruku bránícího Blina a sudí Batta pískal penaltu. K ní se postavil Edinson Cavani a poslal Gurtnera na opačnou stranu - 1:0.

To byla ale jen jedna z mnoha špatných zpráv pro domácí celek. V 68. minutě totiž Khaled Ádenon při plnění obranných povinností nestačil na rychlíka Mbappého, kterého musel faulovat. Za to dostal už druhou žlutou kartu a PSG mělo početní výhodu.

Tu využilo jen o tři minuty později. Meunier skvěle získal míč u středové čáry a našel výborně Cavaniho. Ten zase vymyslel krásnou nahrávku na hrot pro Mbappého, který už před prázdnou bránou nezaváhal - 2:0.

Meunier dnes odehrál výborný zápas a patnáct minut před koncem byl u zrodu akce, kterou zakončil jen do prvního obránce střídající Moussa Diaby. V 81. minutě vymyslel skvělou individuální akci Draxler, který se protáhl kolem dvou obránců a naservíroval míč na penaltu pro Marquinhose. A ten uzavřel skóre na konečných 3:0 pro hosty.

Více informací k zápasu

Olympique Lyon - Stade Reims 1:1

11.01.2019 20:45

Góly: 70. Bertrand Traoré - 34. Pablo Chavarría

Olympique Lyon si ani ve druhém zápase na Remeš neposvítil a s nováčkem doma překvapivě ztratil remízou 1:1. Pro Lyon je remíza málo, v boji o Ligu mistrů se na něho mohou dotáhnout hned tři další týmy. Domácím fotbalistům nevyšla první půle, během které poslal Remeš do vedení Chavarría, aby dvacet minut před koncem srovnal Traoré.

Od úvodního hvizdu byl sice Lyon častěji u balónu než soupeř, ale s prvním pokusem přispěchali v 8.minutě hosté. Cafaro zkusil štěstí z volného přímého kopu, avšak z dobré pozice nedokázal trefit branku. O pět minut později si na krásnou kolmici seběhl Traoré a rozvlnil hostující síť, jeho radost z branky však byla planá, neboť sudí odpískal těsný ofsajd.

Suverénní držení míče nakonec Lyon k ničemu nepomohlo a ve 34.minutě zajistil senzační vedení Remeše Pablo Chavarría. Akce, kterou nováček předvedl byla velmi jednoduchá a za to účelná. Z pravé strany poslal na malé vápno přihrávku Oudin a Pablo Chavarria uklidil balón do branky. Les Gones ještě více zvýšili aktivitu a výsledkem byla Ndombélého rána, kterou Mendy zneškodnil.

Remeš vedla po prvním poločasu překvapivě 1:0 a bylo na domácích, co po změně stran na vlastním trávníku předvedou. Špatnou zprávou pro Bruna Génésia nebyl jen poločasový výsledek, ale také ztráta Nabila Fékira, jehož do druhé půle vystřídal Maxwel Cornet. A nový hráč na hřišti začal slibnou šancí, jeho zakončení z první uvnitř šestnáctky zpacifikoval Mendy. Brankář Remeše měl štěstí, že ho balón trefil přímo doprostřed.

Lyon stupňoval svůj tlak a zatím se nedočkal ani po střele Marcela. Velká chvíle domácích přišla až v 70.minutě, kdy si Bertrand Traoré na hranici šestnáctky narazil s Démbélém a pěknou akci zakončil střelou do branky! Mnozí fanoušci očekávali, že Lyon v závěru Remeš smete rozhodující brankou, jenomže k jejich zděšení se nic takového nekonalo. Les Gones si už do konce zápasu žádnou větší gólovku nevypracovali a spokojit se museli s konečnou dělbou bodu 1:1.

Více informací k zápasu

SM Caen - Lille OSC 1:3

11.01.2019 19:00

Góly: 90+5. Casimir Ninga - 8. Nicolas Pépé, 20. Rafael Leão, 90+3. Luiz Araújo

Lille zvládlo náročný výjezd do festivalového města a domácí Caen porazilo jasně 3:1. Hodně mu pomohla rychlá branka Pépého, který byl znovu vidět. Domácí se trefili až v nastaveném čase utkání, když už Lille hrálo v početním oslabení po vyloučení Çelika.

O favoritovi utkání nemohlo být sporu, byli jím hosté. Ti na soupeře vlétli od prvních minut především s ofenzivní čtyřkou v podání Pépého, Ikoného, Bamby a Leãa. Domácího brankáře Sambu čekalo hodně práce a s ní mu měli pomáhat hráči jako Guilbert, Djiku, Baysse nebo Armougom. Jenže Lille se dostalo do vedení velmi rychle.

Už v osmé minutě Thiago Mendes poslal za obranu Caen nádherný pas do běhu na Nicolas Pépého, kterého je hodně náročné byť jen zpomalit. Ani dvojici stíhajících obránců se to nepovedlo, takže Pépé v klidu zamířil a překonal brankáře Sambu!

Od té doby už bylo pro domácí hodně těžké dostat se k bodům, i když svou snahu nevzdali. O pár minut později se pokusil přímý volný kop zakončit Fayçal Fajr a nekopl to vůbec špatně. Brankář Mike Maignan měl plné ruce práce, aby jeho ránu vyrazil. Po dvaceti minutách už domácí prohrávali o dvě branky.

Mohla za to parádní akce Pépého, který si pohrál s jedním obráncem a mezi dalšími dvěma našel uličku. Do ní poslal balon na rozeběhnutého Rafaela Leãa, který si v pohodě obešel brankáře Sambu a zakončil do prázdné brány - 2:0.

Brankář Samba musel likvidovat další podobnou šanci jen o tři minuty později, jenže tentokrát to Pépé udělal trochu laxně a míč do brány kvůli Sambovi nedostal. Krátce před koncem první půle se do zakončení hnal ještě útočník Enzo Crivelli, kterému ale rána vůbec nesedla, takže do šaten šli mnohem spokojenější hosté.

Favorit potvrzoval svůj status také po změně stran. Jonathan Bamba pálil ze střední vzdálenosti, ale svůj projektil taktéž mezi tři tyče dostat nedokázal. Tempo utkání po změně stran trochu opadlo a zejména domácí se v kombinaci hodně trápili. Lille jim nedovolovalo dostat se do větší šance a naopak jasně kontrolovalo průběh utkání.

Po hodině hry se k balonu dostal opět nebezpečný Nicolas Pépé, jehož dělovku musel brankář Samba kontrolovat jen pohledem. Pak se stejný hráč prodral s míčem u nohou až do vápna, ale tam si na něj domácí obránci počíhali.

Šest minut před koncem ale fauloval Mehmet Çelik a sudí mu ukázal rovnou červenou kartu! Sudí navíc nejprve odpískal penaltu, kterou po nápovědě videa změnil jen na volný přímý kop. Ve třetí minutě nastavení navíc Lille přidalo třetí branku, když Pépé ustál souboj ve vápně a vrátil míč před vápno na Luize Aráuja - 3:0. Domácí nakonec skórovali, když Guilbert poslal z pravé strany pas před branku a Casimir Ninga na zadní tyči alespoň snížil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain18162053:1050
2.Lille OSC20114532:2037
3.Olympique Lyon1996431:2233
4.AS Saint-Étienne1996429:2233
5.Montpellier HSC1987426:1631
6.Racing Strasbourg2078532:2429
7.Stade Rennes1985628:2529
8.OGC Nice1985614:1729
9.Olympique Marseille1884631:2728
10.Stade Reims2069516:1927
11.FC Nantes1965826:2623
12.Nîmes Olympique1865726:2823
13.Girondins Bordeaux1857620:2122
14.Toulouse FC1956818:2921
15.Angers SCO1848620:2220
16.SM Caen2039820:2818
17.Amiens SC20531217:3418
18.Dijon FCO19451017:3217
19.AS Monaco19351117:3014
20.EA Guingamp19251214:3511
Zbývající zápasy
23.01. 19:00Nîmes Olympique - Angers SCO

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pepe hráva podhrot alebo krídlo?

Reagovat
Fill

Pravé křídlo

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, prave kridelko. Ale muze hrat i devitku

Reagovat
smazaný uživatel

Díky obom.

Reagovat
Godwinson

Nechápu Aulase, proč si nesežene konečně nějakýho kouče. Blanc by se přímo nabízel, na nějaký restart, materiál je tam hodně slušnej. Co je vůbec s tím Dembelém?

Reagovat
smazaný uživatel

koukam, ze za tri roky se u Lyonu moc nezmenilo

Reagovat
smazaný uživatel

Najvyšší čas, aby to Monaco zabralo.

Reagovat
Gedofrey

Ještě jedno kolo by mohli počkat

Reagovat
PePiG7

Reagovat
Israha

Štrasburk . Těm nelze nefandit, aktuálně pro nezaujatého fanouška francouzského fotbalu podle mě nejatraktivnější tým v lize.

Reagovat
Elliasson

Že jo!

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
Adyss

Prečo skoro celý zápas Velodrome pískal a navyše od 75. min hrála hudba?

Reagovat
Israha

Garcia za půl roku udělal z finalisty EL tým středu tabulky. Do toho ta kardinální blamáž v CdF...může tohle ten panák ustát? Nebo McCourt zase strčí hlavu do písku a nechá ho tam zkurvit celý zbytek sezony? To přece není možné, aby se s odchodem jednoho hráče na pomezí základu a lavičky ten tým celý takto zhroutil. Payet foukne za prachama do Číny, vezme s sebou Gustava, Thauvina to začne srát a požádá o přestup výš, a můžou to tam celé rozpustit a jít hrát o záchranu, tragédi. Tenhle stav mě sere víc, než situace po Bielsovi, protože tam nebyly prachy, nebylo jak motivovat hráče k setrvání, a ten kádr byl objektivně slabší. A ještě horší je to, že na to nikdo ve vedení klubu nereaguje. Monaco Henrymu nakupuje posily jak na běžícím pásu, a v kontrastu s tím my zkoušíme ukecat Balotelliho a bláhově doufáme, že zvládne nebýt naprostý pičus . Teď už to jen chce na lavičku nějakého klauna typu Courbise či Antonettiho, ať ta komedie je aspoň dotažená do konce.

Reagovat
Seydou Doumbia

Já jak jsem viděl proti komu v poháru hrajete jsem si na ten tým normálně chtěl vsadit a do ted mě sere že jsem to neudělal. Kterou ligu vůbec hrajou? Vím že někdo co hraje čtvrtou ligu vyřadil Angers v poháru. No tak my zase máme celkem dobrý kádr s několika hráči, kteří mají na více než jen na Lyon a podívej se jak to kurvíme taky. Reméš doma remíza a předtím v poháru vyřazení od Strasbourgu. Sere to o to víc že PSG konečně pohár nevyhraje a my měli jedinečnou možnost.

Reagovat
Israha

Taky myslím čtvrtou, nebo max třetí, teď se mi to nechce přesně hledat. Co je na tom ještě směšnějšího, je fakt, že proti nim hrála ne vyloženě nejsilnější sestava, ale rozhodně taková, kde převažovali hráči základu. Mi to už skoro přijde, jak kdyby to tam cíleně flákali, aby se zbavili trenéra. O přestup zatím nikdo nepožádal (i když to je podle mě otázka času), ale aby hráli všichni už takhle dlouho tak šíleně pod své možnosti, to nemůže být jen prostou neformou.

Reagovat
Seydou Doumbia

Koho by sis představoval na vaší trenérskou pozici místo Garcii? Sice jsem vás poslední dobu neviděl ale asi to bude velká katastrofa. Mě stačí sledovat Lyon a mám dost. Mohu doufat tak maximálně že se pos*re Cornet a vyloupí celou Barcelonu.

Reagovat
Israha

Konkrétní jméno mě nenapadá, ale nějaký stratég s přísným smyslem pro disciplínu. Garciovo pohodaření a motivátorský přístup evidentně k cíli nepovede.

Reagovat
smazaný uživatel

Prej nemame vubec prachy, a celý plán Eyrauda stál na tom, že Garcia bude trenér, který to tam bude stavět klidně i dlouhý léta, hlavně je vidět že Eyraud má schopnosti na to řídit podnik, ale nerozumí fotbalu. Garcia ma příliš velké slovo a pravomoci, Sportovní ředitel Zubizarreta je takový pomocník trenérovi, který musí polknout vlastní ego. Absolutně nonsens. Prodloužil s ním smlouvu na konci října, ted by mu musel zaplatit odstupné mezi 12-15miliony, človeku na kterým je to celé postavené. To jsou zřejmě Eyraudovi myšlenky a poměrně zoufale doufá že se to zázrakem změní.

Děkuju za jedno finále EL, ale "Champions project" nebude když vidím vedení ani příští rok v LM, a celé se to rozpadne. Fandit Marseille je fakt těžký.

K tomu Henrymu a posilám je fakt vtipný, že 3 posily jsou jména která byla jasně spojována taky s náma, ale OM se spíš jenom dívá. Ballo Touré, za 11M by byl super, Vainquer, kterého většina fanoušku chtěla aby zustal aspon na lavičku. A Batshuayi dneska přijde na hostování, sice bez opce ale i tak.

S tím Ballotellim Eyraud ztratil absolutně soudnost. S těmi přestupy jsem přesvědčenej že by starej známej Vincent Labrune s obálkou 200milionu od McCourta udělal přestupy mnohem lepší.

Reagovat
Israha

No ten pocit mám přesně taky, že vedení nerozumí fotbalu. Což o to, myšlenka o svěření povinností trenérovi není špatná, ale to by tam musel být někdo, kdo staví tým a sestavu i podle jiného klíče, než podle aktuální nálady a sympatií k hráči, což mám pocit, že Garcia dělá.

Reagovat
krisa

to je přístup teda, Monaco je ve sračkách a Falcao se najebe tak, že nemůže hrát

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele