20. kolo
13.01.2019 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Montpellier stále čeká na první výhru v novém roce, remizoval v Dijonu

Montpellieru, který letos bojuje o příčky zaručující evropské poháry, se vstup do nového roku nevydařil dle vlastních představ. Nejenže vypadl brzy z Coupe de France a prohrál v lize v Nantes, neuspěl naplno ani na půdě Dijonu, jenž naopak horlivě soupeří o záchranu. Obě branky padly po obrátce, na domácí trefu Wesleyho Saïda navázal o pár chvil později Damien Le Tallec.

Od roku 2011, kdy se domácí střídavě objevují v nejvyšší francouzské soutěži, prohráli s tímhle protivníkem jen jednou. A konečný bod pro ně není v kontextu toho, jaká mezera v tabulce oba celky dělí, vyloženě špatným výsledkem, byť to byli oni, kdo se ujal vedení. Na podzim MHSC neuhrál proti Dijon ani remízu, tentokráte se mohl zaradovat aspoň z částečného úspěchu.

První poločas rozhodně žádnou šedivou nudu nenabídl, ačkoli v ní paradoxně žádný gól ještě nepadl. V 7. minutě se snažil změnit dosavadní bezbrankový stav Marié, ovšem brankář Lecomte si připsal svůj první povedený zákrok. Na druhé straně byl Mollet o dost blíže rozvlnění sítě, nicméně tečovaný pokus stoperem Yamberém skončil jen na domácí tyčce.

Ve 26. minutě svou dělovkou ohrozil Abeid dobře zasahujícího Lecomteho, po půlhodině hry mohl znovu udeřit taktéž Montpellier, jenže proti Molletovi byla zase branková konstrukce. Deset minut před prvním obrátkou se osměloval taktéž Molletův spoluhráč Delort, na gólmana Allaina si však nepřišel. A ve 42. minutě pálil do boční sítě dijonský forvard Kwon.

I druhé dějství bylo z obou stran velmi vyrovnané, a proto byl konečný rezultát v podstatě spravedlivý. V 54. minutě se DFCO prosadil zásluhou Saïda, jemuž do pokutového území přihrával Marié, a technická střela skončila přesně u vzdálenější tyčky. Srovnáno bylo v 61. minutě, to když po Delortově centru na zadní tyčce hlavičkoval pohodlně skórující Le Tallec.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele