20. kolo
12.01.2019 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Nice doma těsně porazilo Bordeaux; rozhodl Saint-Maximin

Nice se povedlo doma porazit Bordeaux a slaví cenné tři body. Může za to děkovat jednak brankáři Benítezovi, který udržel čisté konto, ale stejně tak Allanu Saint-Maximinovi, jenž se stal jediným úspěšným střelcem utkání.

Nice bojuje o evropské poháry v podstatě od začátku sezony, ale v poslední době se mu přestalo dařit. Dnes navíc nastoupilo proti silnému Bordeaux, které nasadilo v útoku trojku Karamoh, Briand a Kalu. Hned v první minutě domácí Tamaze nezpracoval těžkou přihrávku před vlastním vápnem a míče s zmocnil Karamoh. Obešel dokonce obránce, jenže pak pálil hodně nad bránu.

Kalu na sebe o chvíli později navázal několik hráčů a přihrál Briandovi, jenže tomu byl nakonec pískán ofsajd. Ve 13. minutě přišel rozhodující okamžik celého utkání. Sacko sice vybíhal při snaze o zpracování míče ven z vápna, ale Jovanović ho hodně nešikovně fauloval. Sudí nařídil penaltu a k ní se postavil sebevědomý Allan Saint-Maximin. Pro něj nebyla penalta ničím náročným - 1:0.

Domácím úvodní branka pochopitelně prospěla, zatímco Bordeaux začalo být dost nervózní. Nešla mu kombinace a ve finální fázi se mu nedařilo rovněž. Do šance se naopak snadno dokázal dostat Allan Saint-Maximin, který svou technikou utancoval nejednoho protihráče.

V další šanci se objevil Briand, který sám před bránou tečoval pokus Karamoha, dnes velmi aktivního hráče. Aktivnější domácí začali velmi dobře také druhou půli. Allan Saint-Maximin střílel z rohu velkého vápna jenom doprostřed branky, kam brankář Costil doskočil.

Mladý záložník Ihsan Sacko se dnes velmi dobře na hřišti orientoval a svou rychlostí dělal problémy Sabalymu s Jovanovićem. Když už se zdálo, že se dostane do velké šance, byl mu ale odmáván ofsajd.

Dvacet minut před koncem utkání Saint-Maximin dostal přihrávku ze středu hřiště a navázal na sebe dva protihráče, načež nahrál volnému Sackovi. Ten však pálil vysoko nad bránu. Pár minut před koncem střídající útočník François Kamano sice dostal šanci na vyrovnání, ale na poslední chvíli ho zastavil pozorný obránce Dante, který jeho pokus vyhlavičkoval ven z brány.

Z vítězství se tak radovali hráči Nice.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele