20. kolo
11.01.2019 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Lyon na Remeš znovu nevyzrál a doma pouze remizoval

Olympique Lyon si ani ve druhém zápase na Remeš neposvítil a s nováčkem doma překvapivě ztratil remízou 1:1. Pro Lyon je remíza málo, v boji o Ligu mistrů se na něho mohou dotáhnout hned tři další týmy. Domácím fotbalistům nevyšla první půle, během které poslal Remeš do vedení Chavarría, aby dvacet minut před koncem srovnal Traoré.

Od úvodního hvizdu byl sice Lyon častěji u balónu než soupeř, ale s prvním pokusem přispěchali v 8.minutě hosté. Cafaro zkusil štěstí z volného přímého kopu, avšak z dobré pozice nedokázal trefit branku. O pět minut později si na krásnou kolmici seběhl Traoré a rozvlnil hostující síť, jeho radost z branky však byla planá, neboť sudí odpískal těsný ofsajd.

Suverénní držení míče nakonec Lyon k ničemu nepomohlo a ve 34.minutě zajistil senzační vedení Remeše Pablo Chavarría. Akce, kterou nováček předvedl byla velmi jednoduchá a za to účelná. Z pravé strany poslal na malé vápno přihrávku Oudin a Pablo Chavarria uklidil balón do branky. Les Gones ještě více zvýšili aktivitu a výsledkem byla Ndombélého rána, kterou Mendy zneškodnil.

Remeš vedla po prvním poločasu překvapivě 1:0 a bylo na domácích, co po změně stran na vlastním trávníku předvedou. Špatnou zprávou pro Bruna Génésia nebyl jen poločasový výsledek, ale také ztráta Nabila Fékira, jehož do druhé půle vystřídal Maxwel Cornet. A nový hráč na hřišti začal slibnou šancí, jeho zakončení z první uvnitř šestnáctky zpacifikoval Mendy. Brankář Remeše měl štěstí, že ho balón trefil přímo doprostřed.

Lyon stupňoval svůj tlak a zatím se nedočkal ani po střele Marcela. Velká chvíle domácích přišla až v 70.minutě, kdy si Bertrand Traoré na hranici šestnáctky narazil s Démbélém a pěknou akci zakončil střelou do branky! Mnozí fanoušci očekávali, že Lyon v závěru Remeš smete rozhodující brankou, jenomže k jejich zděšení se nic takového nekonalo. Les Gones si už do konce zápasu žádnou větší gólovku nevypracovali a spokojit se museli s konečnou dělbou bodu 1:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele