20. kolo
13.01.2019 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Další trápení Nantes v bretaňském derby, Rennes vyhrálo o gól

Nantes v tomhle bretaňském derby dlouhodobě nijak nezáří a nejnovější vzájemný zápas s Rennes to v podstatě jenom potvrdil. Hosté u svého rivala vyhráli nejtěsnějším možným způsobem, a to díky přesnému zásahu Damiena Da Silvy zkraje prvního poločasu. Domácí svého protivníka naposledy porazili v roce 2013, od té doby z jedenácti případů maximálně remizovali.

Kanárci měli poměrně čerstvé vzpomínky na poslední porážku se SRFC, neboť z Ligového poháru na jeho půdě vypadli těsně před vánočními svátky. Jenže po sedmi utkáních s Rennes tentokráte nedokázali ani jednou skórovat. Svou ligovou šňůru vítězství protáhli Les Rouges et Noirs už na číslo čtyři, Les Canaris naopak na svůj poslední skalp nad Montpellierem nenavázali.

O všem podstatném se rozhodlo hned v úvodních pasážích tohoto střetnutí. Poté, co nejprve Nantes nebyl na základě konzultace s videorozhodčím uznán gól Diega Carlose, který v 7. minutě dopravil míč do sítě po standardce Lucase Limy, bohužel pro něj jen rukou, se prosadilo Rennes. Po přímém volném kopu Ben Arfy zakončil přesně hlavou naskakující Da Silva.

Od té doby se hosté snažili především soustředit na pozorné bránění, a nutno podotknout, že jejich soupeř si toho směrem dopředu opravdu moc nevytvořil. Ve 28. minutě se snažil vyrovnat stav Andrei Girotto, ovšem český brankář Koubek si s jeho pokusem poradil, v závěru půle se pokoušel prosadit Touré, ovšem pravačkou nasměroval balón pouze mimo.

Ani druhé dějství změnu skóre již nepřineslo. Domácí drželi daleko více míč na svých kopačkách, byli střelecky aktivnější, ani jednu ze svých možností však v toužebný gól neproměnili. Přitom největší tutovku doslova zahodil Limbombe po hodině hry. Lucas Lima skvěle zabojoval u jedné z tyček, nacentroval následně na tu druhou, jenže Belgičan odtud prázdnou bránu minul.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, sports.fr

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele