20. kolo
12.01.2019 17:00 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

Pařížané pohodlně přejeli oslabené Amiens

Hráči Amiens sice chvíli kladli odpor pařížskému obrovi, ale nakonec se mu museli podvolit. Třicet minut dohrávali v oslabení a do Gurtnerovy brány se postupně trefili Cavani, Mbappé i Marquinhos.

Fotbalisté Paris Saint-Germain měli před sebou výlet do severní Francie, kde jej čekali hráči Amiens. Domácí šli do utkání po dvou soutěžních zápasech v novém roce a chtěli se postarat o velké překvapení. Hodně práce měl před sebou zejména brankář Gurtner, který musel čelit hráčům jako Verratti, Draxler, Mbappé nebo Di María s Cavanim.

PSG začalo aktivně a po několika minutách se málem dostalo do vedení. Nejprve přetažený pas na zadní tyč vracel do ohně Di María, ale přihrávkou ve skluzu poslal míč pouze do míst, kde byl brankář Gurtner. Následný rohový kop rozehrál Ángel Di María na nohu obránce Meuniera, který posunul míč na Juana Bernata. Jeho dělovku z voleje ale Gurtner nohou fantasticky vyrazil!

V patnácté minutě se k míči dostal na hraně ofsajdu se pohybující Edinson Cavani. Ten sice postupoval z úhlu prakticky sám a navíc mu nabíhal Kylian Mbappé, jenže zkušený hrot adresoval hodně mizernou nahrávku jen do rukavic brankáře. To samé se na opačné straně stalo Lefortovi, který podobně zazdil slibný útok a Mendoza pokračovat nemohl.

Deset minut před koncem postupoval do vápna Mbappé a nahrál na kraj Di Maríovi. Jeho rána byla zablokována a mezitím Mbappé byl ve vápně složen k zemi. Sudí ale po poradě s videem penaltu nepískal. Amiens se nevzdalo a mohlo jít překvapivě do vedení. Timite se po chybě v rozehrávce PSG dostal k míči a našel ve vápně Mendozu. Toho ale v nastavení skvěle vychytal Aréola.

Krátce po změně stran našel Verratti Mbappého a ten byl stržen k zemi. Hlavní rozhodčí ale nechal hru pokračovat. O pět minut později Draxler z rohového kopu našel přesnou přízemní nahrávkou Di Maríu. Jeho rána ale zasáhla ruku bránícího Blina a sudí Batta pískal penaltu. K ní se postavil Edinson Cavani a poslal Gurtnera na opačnou stranu - 1:0.

To byla ale jen jedna z mnoha špatných zpráv pro domácí celek. V 68. minutě totiž Khaled Ádenon při plnění obranných povinností nestačil na rychlíka Mbappého, kterého musel faulovat. Za to dostal už druhou žlutou kartu a PSG mělo početní výhodu.

Tu využilo jen o tři minuty později. Meunier skvěle získal míč u středové čáry a našel výborně Cavaniho. Ten zase vymyslel krásnou nahrávku na hrot pro Mbappého, který už před prázdnou bránou nezaváhal - 2:0.

Meunier dnes odehrál výborný zápas a patnáct minut před koncem byl u zrodu akce, kterou zakončil jen do prvního obránce střídající Moussa Diaby. V 81. minutě vymyslel skvělou individuální akci Draxler, který se protáhl kolem dvou obránců a naservíroval míč na penaltu pro Marquinhose. A ten uzavřel skóre na konečných 3:0 pro hosty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Bude se tento víkend vůbec hrát, když jsou ohlášeny na sobotu 12.1. velké protesty žlutých vest?!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele