Ligue 1 - souhrn 11. kola

26.10.2018, 22:38, aktualizováno 28.10.2018, 22:58
Komentáře a souhrny
PSG vyhrálo v Marseille a potvrdilo svoji dominanci. V souboji trápících se celků mezi Bordeaux a Nice se chytli hosté. Lyon zužitkoval početní převahu a vyhrál v Angers, přestože v závěru se o body musel strachovat. Lille vyhrálo počtvrté v řadě a pojistilo si druhé místo, ve skvělém vstupu do sezony pokračuje rovněž Montpellier, naopak pokračuje trápení AS Monaco...

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:2

28.10.2018 21:00

Góly: 65. Kylian Mbappé, 90+4. Julian Draxler

Classique patří znovu Paříži a letošní suverén ani v 11. kole neztrácí ani bod. PSG potvrdilo vynikající formu i zcela dominantní vzájemnou bilanci a na půdě Olympique Marseille zvítězilo 2:0. Otázka, kdo jako první zastaví pařížského giganta, je stále nezodpovězena.

Kouč Thomas Tuchel přitom postrádal střelecké eso Edinsona Cavaniho a jen na lavičce náhradníků zůstal sedět Kylian Mbappé.

Kdo na Stade Vélodrome očekával ofenzivní podívanou plnou šancí, ten musel být zklamán. Od začátku převážela taktika a ani jen z týmů si za celý první poločas nevypracoval vyloženou tutovku. Ocampos se sice po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale Areola s ní neměl vůbec žádné problémy a balón v pohodě lapil. Na druhé straně se pokoušel o akrobatické zakončení Neymar, ale pozičně ho dobře ubránil krajan Luiz Gustavo. Před koncem poločasu neuspěl ani Draxler, který už sice Mandandu překonal, jenže oporu OM na brankové čáře zastoupil Amavi.

Nastolený trend pokračoval i po změně stran. V 58. minutě se prokličkoval do šance Neymar, jenže z dobré pozice vůbec netrefil branku. Bezgólový výsledek nakonec vydržel do 68. minuty, tedy do doby, než na trávník vyběhl Kylian Mbappé. Pařížský rychlík rozkmital své nohy a přízemní střelou podél Mandandy rozvlnil síť! Ještě připomeňme, že Mbappé byl na trávníku sotva pět minut.

Kouč Rudi Garcia už neměl na co čekat. Jeho tým doma prohrával s PSG 0:1 a potřeboval reagovat střídáním, na plac tedy vyběhli Germain a Radonjić, nicméně žádný úspěch to nepřineslo. V 87. minutě se sice Marseille dočkala, ale gól Kostase Mitroglua nemohl být pro útočný faul uznán. To byl ale jediný výraznější moment před Areolou. V páté minutě nastavení rozjelo PSG rychlý kontr a Neymar před prázdnou brankou daroval gól Julianu Draxlerovi. Bylo hotovo. Další Classique opět ovládlo PSG a ligou prochází nadále bez ztráty kytičky.

Více informací k zápasu

Girondins Bordeaux - OGC Nice 0:1

28.10.2018 17:00

Góly: 54. Wylan Cyprien

Oběma soupeřům se v poslední době příliš nevedlo, nyní ve vzájemném měření sil uspělo Nice a využilo poněkud náročnějšího programu konkurenčního Bordeaux. OGC rozhodl o svém úspěchu necelých deset minut po přestávce, kdy jedinou branku nedělního duelu vsítil Wylan Cyprien. Ve vyrovnané tabulce se tak oddálil sestupovým pozicím a naopak poskočil do horní poloviny Ligue 1.

Hosté navíc přerušili svou sérii čtyř utkání bez vítězství na ligové scéně. Girondins prohráli podruhé v řadě a mají stejný počet čtrnácti bodů jako Nice, patří jim proto osmá pozice. Domácí vyprodukovali více střeleckých pokusů a hlavně po inkasovaném gólu si vytvořili několik slibných možností, skórovat se jim však nepodařilo. V domácím dresu nastoupil na posledních zhruba dvacet minut bývalý český reprezentační záložník Jaroslav Plašil.

První výraznější příležitost byla k vidění po odehrané čtvrthodině a vytvořili si ji hosté. Na hranici pokutového území se zjevil osamocený Danilo Barbosa a vypálil po zemi, brankář Costil vykopl míč reflexivně nohou a následná dorážka italského rebela Balotelliho byla zblokována na rohový kop. V prvním poločase už pak k ničemu nebezpečnému nedošlo, hosté se dostali z ničeho nic do vedení v 54. minutě.

Po přihrávce od Saint-Maximina si Cyprien posunul míč kupředu do pokutového území a nikým nehlídán chladnokrevně obstřelil bezmocného Costila přízemním pokusem, balón zapadl přímo do pravého spodního rohu. Bordeaux mělo nesmírně blízko k vyrovnání v 69. minutě. Proti střele z mírného úhlu zasáhl gólman Benítez, následně se opřel do míče z voleje Lerager a orazítkoval spodní okraj horní tyčky, chyběly pouze centimetry.

Domácí se s přibývajícím časem stále častěji tlačili na útočnou polovinu, nicméně dlouho soupeřovu branku neohrozili. Až ve čtvrté nastavené minutě výrazně podržel Nice fantastický Benítez, který vytáhl famózní zákrok jednoruč proti prudké hlavičce střídajícího Corneliuse z deseti metrů a balón odvrátil na rohový kop. Girondins v příštím kole zavítá na půdu favorizovaného Lyonu, OGC se střetne s Amiens.

Více informací k zápasu

Stade Rennes - Stade Reims 0:2

28.10.2018 15:00

Góly: 16. Rémi Oudin, 53. Rémi Oudin

Překvapivý výsledek se zrodil v Roazhon parku na půdě Rennes. Domácí tým totiž podlehl nováčkovi z Remeše 0:2, když se dvakrát prosadil Oudin. Český reprezentační brankář Tomáš Koubek sice nenastoupil od úvodní minuty, ale do hry zasáhl na celý druhý poločas.

Hráči Rennes ještě měli v nohách čtvrteční zápas Evropské ligy a na jejich hře to bylo znát. Remeš byla aktivnější a v 16. minutě se zaslouženě ujala vedení. Rémi Oudin dostal po pohledné kombinaci hráčů v bílém prostor ve vápně a nechytatelnou střelou nedal Diallovi šanci. Kdo čekal, že Rennes po inkasované brance přidá plyn, ten byl na omylu. Remeš pokračovala v aktivitě a po špatné rozehrávce Dialla měl na kopačce druhý gól Marvin Martin, jenže vše z pohledu hostí pokazil zdvižený praporek pomezního sudího.

Svěřenci Sabriho Lamouchiho se osmělili až před koncem prvního poločasu, kdy si důležitý zákrok připsal brankář Mendy. Ben Arfa to na něj zkusil technickým obstřelem, avšak marně. Sabri Lamouchi o přestávce musel střídat, ale poněkud netypicky brankářský post, zraněného Dialla nahradil Tomáš Koubek.

A netrvalo to dlouho a i on inkasoval od Rémiho Oudina, respektive hostující hráč se prosadil po rohovém kopu hlavou a na přední tyč, kam Koubek nedosáhl. Rennes absolutně nebylo schopné reagovat a i když ještě mělo spoustu času s výsledkem něco udělat, gól nedalo. Rennes tak znovu klopýtlo a jeho situace v domácí soutěži není zrovna dvakrát růžová.

Více informací k zápasu

Amiens SC - FC Nantes 1:2

27.10.2018 20:00

Góly: 81. Mathieu Bodmer - 15. Gabriel Boschilia, 71. Emiliano Sala

Amiens doma opět nezvládlo další duel a jeho situace v tabulce zůstává i nadále hodně negativní. Tři body si ze Stade de la Licorne odvezlo Nantes, které za svůj úspěch vděčí Boschiliovi se Salou.

Domácí Amiens nezačalo úplně špatně a bylo aktivnějším týmem, ale nedokázalo proměňovat svoje šance. Dnes naopak dostalo krutou lekci z produktivity, která však k vrcholovému fotbalu neodmyslitelně patří. Zkušený záložník Bodmer v desáté minutě prodlužoval hlavou zajímavý pas do pokutového území, kde se snažil natlačit do zakončení Moussa Konaté. Jeho zakončení ale nestálo za řeč.

Pod první branku hostí se výrazně podepsal domácí brankář Régis Gurtner, který neudržel v rukavicích dalekonosný pokus Abdoulayeho Tourého, který propadl na tyč. Odražený balon pak jen snadno doklepl do sítě Boschilia a Nantes vedlo.

O chvíli později Ghoddos vybojoval před šestnáctkou míč pro Thomase Monconduita, jehož zakončení skončilo jen na prvním obránci, který skočil do rány. Po třiceti minutách se do míče z pětadvaceti metrů opřel Abdoulaye Touré, na jehož ránu z 16. minuty brankář Gurtner ještě myslel. Tentokrát ale zasahovat nemusel, protože míč minul tyč o půl metrů.

Pár minut před koncem první půle mohl vyrovnat Moussa Konaté, který se z pravé strany dostal až k brankáři Tătăruşanovi, jenže balon poslal přímo do něj. Na zkušeného brankáře narazil po krásné ráně také mladý záložník Saman Ghoddos. Po změně stran se do vápna dostal veterán Mathieu Bodmer, který však zpětnou nahrávkou pohrdl a míč poslal nad bránu!

Vysoko nad bránu pálil o chvíli později také Valentin Rongier. Podobný duel se opakoval také v 60. minutě a opět byl úspěšnější brankář Gurtner, který tentokrát zareagoval včas. Domácí se sice hodně snažili, ale skórovali hráči Nantes. Dvacet minut před koncem Touré zachytil špatnou domácí rozehrávku, předložil míč Boschiliovi a ten pálil. Gurtner jeho ránu vyrazil, takže se Boschilia dostal k míči znovu. Tentokrát jej posunul na Emiliana Salu, který se nemýlil - 2:0.

A tato branka nakonec rozhodla, protože domácí se ještě nevzdali. Deset minut před koncem utkání se totiž balon od Otera dostal znovu do vápna, kde si na něj počkal Mathieu Bodmer - 2:1.

Více informací k zápasu

EA Guingamp - Racing Strasbourg 1:1

27.10.2018 20:00

Góly: 6. Nicolas Benezet - 88. Kévin Zohi

Guingamp doma neudržel nadějné vedení, které mu pomohl získat Nicolas Benezet už v šesté minutě. Racing Strasbourg naopak zabral a dvě minuty před koncem srovnal Kévin Zohi, takže domácí zůstávají na poslední příčce.

Guingamp se v letošní sezoně hodně trápí, ale do utkání se Strasbourgem vlétl naprosto famózně. Prakticky z první vážnější šance se dokázal prosadit a vše vypadalo růžově. Rodelin krásnou a především přesnou patičkou otevřel prostor k centru pro Didota, který našel precizním centrem přesně hlavu Nicolase Benezeta. Jeho zakončení pod břevno nedokázal brankář Matz Sels zachytit - 1:0 pro domácí.

hodně práce měl také domácí brankář Karl-Johan Johnsson. Dobrý lob za obranu vyslal ve 22. minutě utkání Lala, Carole ale z velkého úhlu pálil přímo do Johnssonova náručí. O chvíli později se do skvělé šance dostal Sorbon, jehož našel na přední tyči Julen. Sorbon však v obrovské šanci selhal a namířil míč vysoko nad bránu! První poločas pokračoval nepříliš nápadně a za zmínku v něm stála snad jen rána Benezeta, který mířil ze třiceti metrů těsně mimo.

Druhý poločas začali lépe domácí. Rodelin utekl po levé straně a vyslal střílenou přihrávku do vápna, kde čekal Benezet. Tomu ale do rány na poslední chvíli skočil obětavý záložník Carole. Hosté se snažili vytvořit si víc prostoru a kombinovali dostatečně blízko domácí brány, jenže nevymysleli nic pořádného, co by brankáře Johnssona vystrašilo.

Ani brankář Sels neměl moc práce, i když rána Rodelina z dvaceti metrů mohla být hodně nebezpečná. Selse nepřekonal Rodelin ani poté, co mu balon do vápna výborně naservíroval Benezet. Sels totiž byl u tyče včas a dokázal ho vyrazit mimo.

Sorbona jsme mohli vidět v další akci domácích, když nahrával dnes velmi aktivnímu Benezetovi, jenže ten ani z pěti metrů další branku nepřidal! Hosté se v 76. minutě dočkali ruky zkušeného Tabanoua, takže sudí ihned pískal penaltu. K ní se postavil Lala, jenže na brankáři Johnssonovi si vylámal zuby! Když už se zdálo, že to rozhodlo a domácí budou brát tři body, zklamal je střídající Kévin Zohi. Lala sice první ranou neuspěl, ale Zohi už dorážkou ano - 1:1.

Více informací k zápasu

Lille OSC - SM Caen 1:0

27.10.2018 20:00

Góly: 56. Rafael Leão

Lille pokračuje ve skvělém startu do nového ročníku Ligue 1, tentokráte v 11. kole dokázalo přehrát Caen nejtěsnějším poměrem 1:0 a díky tomu zvítězilo ve francouzské nejvyšší soutěži již počtvrté za sebou. K tomu se udrželo na velmi solidním druhém místě s pětadvaceti body a před třetím Lyonem má slušný pětibodový náskok. Hosté mohli být v sobotním utkání rádi, že inkasovali pouze jednou. V tabulce jim patří patnáctá příčka s jedenácti body.

Domácí od samého začátku prokazovali, že se nacházejí ve výborném rozpoložení a protivníka okamžitě zatlačili před vlastní pokutové území. Již po necelých třech minutách mohl otevřít gólový účet Ikoné, který postupoval sám po pravém křídle. Nicméně poté brankáře Sambu nepřekvapil a levačkou ho nepřekonal. Přesně po dvaceti odehraných minutách se LOSC zjevil v další nadějné pozici.

Nádherný centr z levého křídla vymyslel Rafael Leão a hlavičkující Pépé se už chystal rozvlnit síť, ovšem na poslední chvíli zasáhl stoper Djiku a výtečným obranným zákrokem proto zabránil téměř jistému gólu. Hosté zůstávali pod tlakem i v následujícím průběhu a zhruba deset minut po výměně stran inkasovali. Poprvé v této sezóně se prosadil teprve devatenáctiletý portugalský talent Leão.

Rychlonohý útočník obdržel výtečnou kolmici do běhu mezi dva protihráče od Pépého a vzápětí si věděl rady, z dvanácti metrů usměrnil balón kolem Samby přesně ke vzdálenější konstrukci. V 68. minutě se Lille mohlo definitivně uklidnit, neboť tečovaná rána Bamby přeletěla Sambu a hosty tentokráte uchránilo břevno. O šest minut později se branková konstrukce chvěla podruhé a prsty v tom měl aktivní Pépé.

Třiadvacetiletý křídelník s africkými kořeny se krásně uvolnil v souboji jeden na jednoho a odvážně to zkusil z hranice pokutového území, jeho přízemní rána se zastavila o pravou tyč. S přibývajícím časem se domácí přestali bezhlavě hnát do ofenzivy a spíše vycházeli ze zabezpečené obrany, Caen směrem dopředu nic nevymyslelo až do závěrečného hvizdu. V příštím kole narazí na Rennes, Lille se pokusí překvapit ve šlágru na půdě vedoucího PSG.

Více informací k zápasu

AS Monaco - Dijon FCO 2:2

27.10.2018 20:00

Góly: 29. Benjamin Henrichs, 78. Kamil Glik - 33. Mickaël Alphonse, 57. Mehdi Abeid

Ani druhý ligový, respektive třetí soutěžní zápas Monako pod vedením Thierryho Henryho nevyhrálo. Knížecí klub se představil doma proti Dijonu a dost možná byl rád, že vůbec získal bod za remízu 2:2. Monako totiž ještě čtvrthodinu před koncem prohrávalo.

Vleklá krize Monaka nebere konce a zatím to nezměnil ani Thierry Henry, legendární francouzský útočník. Monaku v tomto zápase chyběli někteří klíčoví hráči v čele s útočníkem Radamelem Falcaem a na hře to bohužel bylo znát. Domácí si první gólovku vypracovali v 16. minutě do té doby nezáživného utkání. Moussa Sylla to zkoušel z úhlu na zadní tyč, ale branku netrefil a hned vzápětí uspěchal svojí koncovku Sofiane Diop, který po chybě brankáře mohl zakončovat do prázdné branky, jenže Diop trefil prvního stojícího protihráče.

Knížecí klub přeci jenom zvýšil obrátky a nakonec se dostal do vedení. Barrecův centr napříč vápnem uklidil střelou z první Benjamin Henrichs a radost příznivců červenobílého klubu mohla propuknout. Ne však na dlouho. Romain Amalfitano zblízka ještě Benaglia nepřekonal, ale hned po něm Mickaël Alphonse už ano. Benaglio proti němu vyběhl a Alphonse mu nasadil jesličky a srovnal na 1:1.

Tento stav vydržel až do druhého poločasu, přesně do doby, než Dijon výsledek otočil a Henrymu přidělal další vrásky. V 57. minutě našel přihrávkou pod sebe Rosier nebráněného Mehdiho Abeida a ten tečovanou střelou do protipohybu překonal Benaglia.

Monako se nehodlalo s výsledkem smířit a mělo spoustu šancí na vyrovnání. Moussa Sylla si však vybral další slabší chvilku a ve vyložené příležitosti opět selhal. Na druhé straně musel Benaglio vyrazit nepříjemnou, dalekonosnou ránu Amalfitana. Čtvrthodinu před koncem rozehráli domácí standardní situaci a Kamil Glik hlavou k tyči srovnal na 2:2. Když utkání směřovalo ke svému konci, sahal Dijon po rozhodnutí, jenže skvělý Benaglio na brankové čáře zastavil pokus Slitiho. Monako remizovalo s Dijonem 2:2 a jeho krize se prohlubuje.

Více informací k zápasu

Toulouse FC - Montpellier HSC 0:3

27.10.2018 20:00

Góly: 21. Gaëtan Laborde, 24. Andy Delort, 90+3. Baptiste Reynet (vl.)

Montpellier navázal na skvělý vstup do nového ročníku nejvyšší francouzské soutěže a tentokráte zvítězil hladce v poměru 3:0 na půdě Toulouse. V Ligue 1 tak neprohrál ani podesáté v řadě a na kontě tak zatím má jen jeden neúspěch hned v úvodu proti Dijonu (1:2). V tabulce se nachází na třetí pozici s dvaadvaceti body a před čtvrtým Lyonem disponuje náskokem dvou bodů. Naopak domácí se začínají propadat do hluboké krize.

FC totiž nevyhrál na ligové scéně již posedmé za sebou a se třinácti body se nyní propadl do dolní poloviny. Přitom do sobotního duelu nevstoupil úplně špatně a v úvodní desetiminutovce si vytvořil dvě dobré možnosti. Nejprve napřáhl z hranice pokutového území Gradel a brankář Lecomte musel vytáhnout parádní zákrok, poté domácí nezakončili rychlé přečíslení a před odkrytou brankou trestuhodně netrefili míč. Hosté reagovali ve 13. minutě.

Z více jak třiceti metrů zkusil štěstí Andy Delort a levou tyč minut zhruba o půl metru, následně podržel svůj celek gólman Baptiste Reynet po prudké hlavičce Mendese. HSC zužitkoval svou mírnou územní převahu krátce po dvaceti minutách hry. Gaëtan Laborde vypálil levačkou z osmnácti metrů a jeho pokus se odrazil od obou konstrukcí do sítě, domácí strážce se za poskakujícím balónem jen zoufale ohlédl.

Ve 24. minutě vedl mírný favorit již o dvě trefy, tentokráte si Delort na hranici ofsajdu udělal místo mezi dvěma protihráči a ze sedmi metrů nekompromisně zavěsil pod břevno. Zhruba deset minut před přestávkou se mohl podruhé prosadit Laborde, nicméně Reynet fantastickým zákrokem konečky prstů vytěsnil balón nad horní tyčku. Ihned po změně pokračovali hosté v ofenzivním koncertu a Reynet během prvních pěti minut zaznamenal dva brilantní zákroky.

Utkání mělo vysoké tempo až zhruba do 70. minuty, kdy jedna nebezpečná akce střídala druhou. Montpellier se poté začal více soustředit na defenzivní činnost a Toulouse s přibývajícím časem přecházelo na stále větší riziko. Ve třetí nastavené minutě vypálil z obrovské vzdálenosti střídající Sambia a orazítkoval přední konstrukci, balón se vzápětí odrazil do branky od hlavy smolaře Reyneta.

Více informací k zápasu

Angers SCO - Olympique Lyon 1:2

27.10.2018 17:00

Góly: 88. Cristian López - 63. Houssem Aouar, 87. Memphis Depay

Lyon veze tři body z Angers, ačkoli se výhra nerodila vůbec snadno. Za celou první půli se favorit neprosadil ani jednou, i když od 34. minuty hráli domácí bez vyloučeného Traorého. Nakonec rozhodla dvojice Aouar s Depayem.

Lyon přijel do Angers jako jasný favorit, i když si mohl dovolit ten luxus a nechal například Memphise Depaye jen na lavičce náhradníků. Od prvních minut měli obranu Angers zaměstnávat zejména Dembélé, Aouar nebo Traoré. Zastavovat je měla obranná čtveřice Manceau, Traoré, Thomas nebo Bamba, za nimiž chytal spolehlivý veterán Butelle.

První zajímavější kombinaci mělo na svědomí hostující duo Bernard Traoré s Tousartem, jenže finální nahrávka celou akci pokazila. Přesto se do vedení mohli poněkud překvapivě dostat domácí hráči. Pierrick Capelle se hnal po vynikajícím prodloužení hlavou od Bahokena téměř sám na Lopese, jenže ten skvěle vyběhl a ve spolupráci s vracejícím se Denayerem celou akci bravurně zastavil!

Brankář Ludovic Butelle musel být na pozoru po střele Moussy Dembélého, který kličkou do středu vápna obelstil obránce a tvrdě vypálil. Butelle však jeho pokus od středu brány zpacifikoval. O chvíli později na druhé straně Cheikh N'Doye hlavičkoval a i když byl téměř zády k brance, dokázal se přes Marcela prosadit. Jeho hlaviška však zamířila nad břevno.

Po půlhodině hry byl kousek před vápnem faulován Moussa Dembélé pří pokusu o prostrčení míče a po brutálním (citlivějším povahám radím nesledovat zpomalené záběry) zákroku viděl Ismaël Traoré rovnou červenou kartu! Lyon hrál od té doby mnohem rychleji, ale ve finální fázi se stále ztrácel. Minutu před pauzou se dostal k míči na levém kraji Fernando Marcal, jehož centr Dembélé nedokázal zakončit.

Lyon začal druhý poločas ve stejném tempu jako skončil první půli a chtěl co možná nejdřív využít své početní převahy. Po nahrávce od Ferriho se však Rafael krásnou ranou neprosadil, neboť míč zamířil vedle. Tlak Lyonu narůstal s každou minutou a Rafael posílal ze strany do vápna jeden centr za druhým. Nedokázal však najít své spoluhráče, kteří byli velmi dobře pokrytí domácími.

Lyon nasadil ofenzivní eso v podobě Memphise Depaye deset minut po změně stran a s Depayem to rázem bylo jiné mužstvo. Rychlejší, nebezpečnější. Na skóre se to projevilo v 65. minutě, když Rafael vytáhl další povedený centr ze svého toulce a brankář Butelle míč v rukavicích neudržel a Houssem Aouar to měl už hodně snadné - 1:0.

Lyon o chvíli později vstřelil druhou branku, která však nebyla pro ofsajd uznána. Delší dobu se na hřišti nic nedělo, ale v 88. minutě už se Lyon znovu dočkal. Dembélé vyhrál rychlostní souboj s Manceauem a nahrál na volnějšího Memphise Depaye, který pohodlně zvýšil na 2:0. A bylo to zapotřebí, neboť o pouhou minutu později se hlavičkou o zem prosadil střídající Cristian López a zdramatizoval utkání.

Více informací k zápasu

Nîmes Olympique - AS Saint-Étienne 1:1

26.10.2018 20:45

Góly: 74. Rachid Alioui - 1. Rémy Cabella

Saint Étienne na půdě nováčka vedlo, ale výsledek neudrželo a odváží si jen bod. Pro Les Verts je to určitě škoda, protože případná výhra by vyvinula větší tlak na Lyon i Marseille. Takto mohou hosté ještě spadnout na sedmou pozici. Nimes Olympique je třináctý.

Les Verts byli před utkáním favoritem, nováčkovi soutěže se nedaří a sérii osmi zápasů bez vítězství teď ještě protáhli.

Než se domácí vůbec stihli rozkoukat, už se Saint-Étienne prohrávali. Hostům stačilo prvních šedesát sekund, aby se na centr zleva uvnitř šestnáctky natáhl Rémy Cabella a Bernardoni s tím nemohl nic dělat. První minuty tedy patřily hostům, Nimes se osmělil v 18.minutě, ale ránu Savaniera musel Ruffier vyrážet. Domácí museli už v prvním poločase sáhnout k prvnímu střídání, zranil se totiž Sofiane Alakouch, jehož nahradil Denis Bouanga.

Další klíčové okamžiky utkání přišly až po změně stran. V 55.minutě měli domácí obrovskou šanci na vyrovnání. Právě střídající Bouanga si dobře zpracoval balón, ale ve vyložené šanci ho poslal těsně vedle branky. Stejný muž byl blízko vyrovnání i o dvanáct minut později, kdy tentokrát orazítkoval břevno!

Nimes definitivně převzalo iniciativu a čtvrthodinu před koncem zaslouženě vyrovnalo na 1:1. Bozok si výborně počkal, až mu za obranu naběhne Rachid Alioui, poslal mu pas a druhý jmenovaný úspěšně zakončil! Remíza 1:1 byla pro oba celky málo. Les Verts chtěli zvítězit, na druhou stranu Nimes vycítilo šanci a doma chtělo rovněž uspět. Až do závěrečného hvizdu se hrál zajímavý fotbal, avšak vítěze nakonec neurčil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Paris Saint-Germain11110039:633
2.Lille OSC1181220:825
3.Montpellier HSC1164117:722
4.Olympique Lyon1162318:1320
5.Olympique Marseille1161422:1819
6.AS Saint-Étienne1145213:1417
7.Racing Strasbourg1144319:1516
8.Girondins Bordeaux1142513:1414
9.Stade Reims113537:1014
10.OGC Nice114258:1414
11.Toulouse FC1134410:1913
12.Angers SCO1133513:1512
13.FC Nantes1133514:1712
14.Stade Rennes1133513:1712
15.SM Caen1125410:1411
16.Nîmes Olympique1125414:1911
17.Dijon FCO1132612:1711
18.Amiens SC1131712:2010
19.AS Monaco1114612:177
20.EA Guingamp111467:197

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (34)

Přidat komentář
vanGomm

Nedávno,tedy přesně 17.10 2018 zde byl článek kde trenér Monaca Henry tvrdí,že sezona není ztracená a dokoce,že věří i v umístění do 3.místa.Za posledních 10 sezon potřeboval tým co skončil po 38.kolech na 3.místě v průměru 71-72 bodů.Takže to by pro Monaco znamenalo v těch nastávajících 27 ligových kolech uhrát zhruba 65 bodů.Což odpovídá bilanci npř. 20-5-2 a to je asi tak pravděpodobné,že by na Vánoce v Praze napadlo 2 metry sněhu

Reagovat
Langi

Monacu ta lecba Henrym zatim neprekvapive nepomaha

Reagovat
AnthonyR

Je to bída a ten tým nemá duši. Letos to bude boj o záchranu. Nedůstojné s tímhle kádrem a financema.

Reagovat
smazaný uživatel

Letiace kelímky s pivom z hľadiska počas hry v strede polľa ako dnes v Marseille som nikdy ešte nevidel. To je neuveriteľná tuposť, zvieratá sú civilizovanejšie.

Reagovat
ADM
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ADM

Ak to mala byť na konci penalta pre OM (nevidel som to dostatočne dobre aby som posudil), tak to ma poser

Reagovat
Mönchengladbach

Kylián první kontakt s míčem a hned vítěznej gól.

Reagovat
aurelio

Gol Mitroglua mal jednoznacne platit

Reagovat
mxyzptllk

souhlas, vůbec nechápu, o co se ten Marquinhos snažil...

Reagovat
REPLIKATOR

Tahle liga je o ničem. PSG

Reagovat
Pyroman

Podle téhle logiky je o ničem i Serie A, Bundesliga v posledních x letech nebo loňská Premier League.

Reagovat
REPLIKATOR

Paris St. Germain zvítězil 2:0 na hřišti Marseille a stal se teprve druhým týmem v elitních pěti ligách v historii, který vyhrál úvodních 11 zápasů sezony. Předtím se to povedlo jen Tottenhamu v sezoně 1960/61

Jestli tohle přijde někomu normální?

Reagovat
Pyroman

A? Ve spoustě těch zápasů měli prostě štěstí a mají Mbappeho, který je nejlepší hráč v lize. Vedou o 8 bodů, takové Juve v Serii A o 6, City loni vyhráli tu úžasně vyrovnanou Premier League s výrazně větším náskokem než PSG Ligue 1. Nikdo netvrdí že to letos bude extra zábavný boj o titul, ale všechno ostatní je v L1 zajímavý dostatečně.

Reagovat
ttopi

I tak je to sranda liga. Bohužel, už před sezonou je na 95% jasné, že vyhraje PSG. Připomíná mi to období, kdy se podobně uvažovalo o Skotsku, ked vládl Celtic, který měl sice zdatného soupeře v podobě Rangers, ale ani to nestačilo. Podobně nudný bylo ještě nedávno Švýcarsko (Basilej teď hoří jako papír). Podvědomě tuším, že ani ty hráče to tak nenaplňuje, když vědí, že to prostě vyhrajou (jistě, že i tak musí makat na 100%, ale prostě vědí, že to tak dopadne). Fakt tam teď není nikdo, kdo může PSG reálně ohrozit. Narozdíl od lig, které zmiňuješ ve své první odpovědi.

Reagovat
Pyroman

Serie A je v tom případě ultra sranda liga, Juventus 7 titulů v řadě, letos 9 výher z 10, vedou o 5 bodů, přivedli Ronalda.

Reagovat
Pyroman

* o 6 bodů

Reagovat
ttopi

Ale je tam potenciál je zastavit. Neapol je loni slušně prohnala. A furt se tu bavíme o tom, jaké jsou předpklady. Juventus bude vždycky favoritem na titul, ale určitě nemají nic jistého. PSG bohužel ano

Reagovat
roman_tycka

Monako a třeba Montpellier by nesouhlasili.

Reagovat
Pyroman

Jo, a proto v 16/17 vyhrálo titul Monako. Sorry, ale evidentně Ligue 1 moc nesleduješ, což není nutný, ale nedělej si názory o kvalitě celý ligy jen na základě současný dominance PSG. Je to stejně mimo jako kdybych já takhle soudil Serii A, kterou nesleduju.

Reagovat
ttopi

Tady se ale bavíme o současné době. Sranda liga, tečka.

Reagovat
Frantszek

nenech se zvyklat. Je to liga o ničem.

Jaké by to bylo krásné, kdyby to bylo jak 12-13 let zpět.

Bordeaux, Marseille, Lyon a i to PSG, Saint Etienne, Sochaux

Reagovat
Frantszek

zvyklat

Reagovat
Frantszek

zviklat

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Pyroman

Jojo, 12-13 let zpátky bylo to krásně vyrovnané období, kdy Lyon vyhrál 7 titulů v řadě.

Reagovat
REPLIKATOR

I když vyhráli 7x v řadě, soutěž byla naprosto vyrovnaná, takže titul získali i s jenom 68 body. A taky neměli rozpočet 10x vyšší než ostatní týmy a nedělali nejdražší přestupy na světě.

Reagovat
Pyroman

Nikdo neříká že je ta dominance PSG super a prospěšná pro ligu, není, ale trend toho že jeden bohatý tým výrazně utíká všem ostatním je nebo byl ve všech velkých ligách, tak je mimo kvůli tomu vykřikovat že je celá soutěž o ničem.

Reagovat
ttopi

Jenže Francie není zrovna zemí, kam by se hrnuly největší hvězdy světa. Teď tam jsou, protože je PSG ulovilo na peníze, ale věhlas, jako má třeba PL si Ligue1 nikdy nezíská. Ani když mají tak bohatý klub, jako je PSG.

Sorry, ale aktuálně ta soutěž prostě je o ničem

Reagovat
Pyroman

Francii taky nemá smysl srovnávat s PL, ta je celosvětovou popularitou jinde. Ale zpochybňovat kvalitu Ligue 1 je směšný, když celá špička PL má na klíčových postech hráče co Ligue 1 prošli, víc než z jakýkoliv jiný ligy.

Reagovat
ttopi

Ano, prošli a taky z Francie šli dál. To hovoří asi samo o sobě.

Aktuálně je Ligue 1 fakt sranda pro PSG. Už teď je jistý, že ligu vyhrajou - vsadíme se?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Dominancia PSG je kontraproduktívna.

Čo by bol Ali bez Fraziera; Borg bez Connorsa, Kasparov bez Karpova, Prost bez Sennu?

Absolútna dominancia kohokoľvek v akokoľvek odvetví je nudná, nezáživná.

Reagovat
El Fáňos

kdo psal souhrn OM PSG, tak to určitě neviděl výsledek měl být spravedlivý 1:1 neuznaný gól byl výsměch fr rozhodčích, kteří maj VAR, ale vymýšlí, jak se vyhnout jeho použití pískáním nesmyslných útočných faulů, což zhodnotili i fr komentátoři...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele