11. kolo
27.10.2018 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lille OSC - SM Caen 1:0

Lille pokračuje ve skvělém startu do nového ročníku Ligue 1, tentokráte v 11. kole dokázalo přehrát Caen nejtěsnějším poměrem 1:0 a díky tomu zvítězilo ve francouzské nejvyšší soutěži již počtvrté za sebou. K tomu se udrželo na velmi solidním druhém místě s pětadvaceti body a před třetím Lyonem má slušný pětibodový náskok. Hosté mohli být v sobotním utkání rádi, že inkasovali pouze jednou. V tabulce jim patří patnáctá příčka s jedenácti body.

Domácí od samého začátku prokazovali, že se nacházejí ve výborném rozpoložení a protivníka okamžitě zatlačili před vlastní pokutové území. Již po necelých třech minutách mohl otevřít gólový účet Ikoné, který postupoval sám po pravém křídle. Nicméně poté brankáře Sambu nepřekvapil a levačkou ho nepřekonal. Přesně po dvaceti odehraných minutách se LOSC zjevil v další nadějné pozici.

Nádherný centr z levého křídla vymyslel Rafael Leão a hlavičkující Pépé se už chystal rozvlnit síť, ovšem na poslední chvíli zasáhl stoper Djiku a výtečným obranným zákrokem proto zabránil téměř jistému gólu. Hosté zůstávali pod tlakem i v následujícím průběhu a zhruba deset minut po výměně stran inkasovali. Poprvé v této sezóně se prosadil teprve devatenáctiletý portugalský talent Leão.

Rychlonohý útočník obdržel výtečnou kolmici do běhu mezi dva protihráče od Pépého a vzápětí si věděl rady, z dvanácti metrů usměrnil balón kolem Samby přesně ke vzdálenější konstrukci. V 68. minutě se Lille mohlo definitivně uklidnit, neboť tečovaná rána Bamby přeletěla Sambu a hosty tentokráte uchránilo břevno. O šest minut později se branková konstrukce chvěla podruhé a prsty v tom měl aktivní Pépé.

Třiadvacetiletý křídelník s africkými kořeny se krásně uvolnil v souboji jeden na jednoho a odvážně to zkusil z hranice pokutového území, jeho přízemní rána se zastavila o pravou tyč. S přibývajícím časem se domácí přestali bezhlavě hnát do ofenzivy a spíše vycházeli ze zabezpečené obrany, Caen směrem dopředu nic nevymyslelo až do závěrečného hvizdu. V příštím kole narazí na Rennes, Lille se pokusí překvapit ve šlágru na půdě vedoucího PSG.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To by mohl být pěkný hromadák.SNAD NE.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele