11. kolo
27.10.2018 20:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Amiens SC - FC Nantes 1:2

Amiens doma opět nezvládlo další duel a jeho situace v tabulce zůstává i nadále hodně negativní. Tři body si ze Stade de la Licorne odvezlo Nantes, které za svůj úspěch vděčí Boschiliovi se Salou.

Domácí Amiens nezačalo úplně špatně a bylo aktivnějším týmem, ale nedokázalo proměňovat svoje šance. Dnes naopak dostalo krutou lekci z produktivity, která však k vrcholovému fotbalu neodmyslitelně patří. Zkušený záložník Bodmer v desáté minutě prodlužoval hlavou zajímavý pas do pokutového území, kde se snažil natlačit do zakončení Moussa Konaté. Jeho zakončení ale nestálo za řeč.

Pod první branku hostí se výrazně podepsal domácí brankář Régis Gurtner, který neudržel v rukavicích dalekonosný pokus Abdoulayeho Tourého, který propadl na tyč. Odražený balon pak jen snadno doklepl do sítě Boschilia a Nantes vedlo.

O chvíli později Ghoddos vybojoval před šestnáctkou míč pro Thomase Monconduita, jehož zakončení skončilo jen na prvním obránci, který skočil do rány. Po třiceti minutách se do míče z pětadvaceti metrů opřel Abdoulaye Touré, na jehož ránu z 16. minuty brankář Gurtner ještě myslel. Tentokrát ale zasahovat nemusel, protože míč minul tyč o půl metrů.

Pár minut před koncem první půle mohl vyrovnat Moussa Konaté, který se z pravé strany dostal až k brankáři Tătăruşanovi, jenže balon poslal přímo do něj. Na zkušeného brankáře narazil po krásné ráně také mladý záložník Saman Ghoddos. Po změně stran se do vápna dostal veterán Mathieu Bodmer, který však zpětnou nahrávkou pohrdl a míč poslal nad bránu!

Vysoko nad bránu pálil o chvíli později také Valentin Rongier. Podobný duel se opakoval také v 60. minutě a opět byl úspěšnější brankář Gurtner, který tentokrát zareagoval včas. Domácí se sice hodně snažili, ale skórovali hráči Nantes. Dvacet minut před koncem Touré zachytil špatnou domácí rozehrávku, předložil míč Boschiliovi a ten pálil. Gurtner jeho ránu vyrazil, takže se Boschilia dostal k míči znovu. Tentokrát jej posunul na Emiliana Salu, který se nemýlil - 2:0.

A tato branka nakonec rozhodla, protože domácí se ještě nevzdali. Deset minut před koncem utkání se totiž balon od Otera dostal znovu do vápna, kde si na něj počkal Mathieu Bodmer - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele