11. kolo
27.10.2018 20:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Toulouse FC - Montpellier HSC 0:3

Montpellier navázal na skvělý vstup do nového ročníku nejvyšší francouzské soutěže a tentokráte zvítězil hladce v poměru 3:0 na půdě Toulouse. V Ligue 1 tak neprohrál ani podesáté v řadě a na kontě tak zatím má jen jeden neúspěch hned v úvodu proti Dijonu (1:2). V tabulce se nachází na třetí pozici s dvaadvaceti body a před čtvrtým Lyonem disponuje náskokem dvou bodů. Naopak domácí se začínají propadat do hluboké krize.

FC totiž nevyhrál na ligové scéně již posedmé za sebou a se třinácti body se nyní propadl do dolní poloviny. Přitom do sobotního duelu nevstoupil úplně špatně a v úvodní desetiminutovce si vytvořil dvě dobré možnosti. Nejprve napřáhl z hranice pokutového území Gradel a brankář Lecomte musel vytáhnout parádní zákrok, poté domácí nezakončili rychlé přečíslení a před odkrytou brankou trestuhodně netrefili míč. Hosté reagovali ve 13. minutě.

Z více jak třiceti metrů zkusil štěstí Andy Delort a levou tyč minut zhruba o půl metru, následně podržel svůj celek gólman Baptiste Reynet po prudké hlavičce Mendese. HSC zužitkoval svou mírnou územní převahu krátce po dvaceti minutách hry. Gaëtan Laborde vypálil levačkou z osmnácti metrů a jeho pokus se odrazil od obou konstrukcí do sítě, domácí strážce se za poskakujícím balónem jen zoufale ohlédl.

Ve 24. minutě vedl mírný favorit již o dvě trefy, tentokráte si Delort na hranici ofsajdu udělal místo mezi dvěma protihráči a ze sedmi metrů nekompromisně zavěsil pod břevno. Zhruba deset minut před přestávkou se mohl podruhé prosadit Laborde, nicméně Reynet fantastickým zákrokem konečky prstů vytěsnil balón nad horní tyčku. Ihned po změně pokračovali hosté v ofenzivním koncertu a Reynet během prvních pěti minut zaznamenal dva brilantní zákroky.

Utkání mělo vysoké tempo až zhruba do 70. minuty, kdy jedna nebezpečná akce střídala druhou. Montpellier se poté začal více soustředit na defenzivní činnost a Toulouse s přibývajícím časem přecházelo na stále větší riziko. Ve třetí nastavené minutě vypálil z obrovské vzdálenosti střídající Sambia a orazítkoval přední konstrukci, balón se vzápětí odrazil do branky od hlavy smolaře Reyneta.

Autor: Viktor Sandev / ligue1.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele