11. kolo
28.10.2018 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Olympique Marseille - Paris Saint-Germain 0:2

Classique patří znovu Paříži a letošní suverén ani v 11. kole neztrácí ani bod. PSG potvrdilo vynikající formu i zcela dominantní vzájemnou bilanci a na půdě Olympique Marseille zvítězilo 2:0. Otázka, kdo jako první zastaví pařížského giganta, je stále nezodpovězena.

Kouč Thomas Tuchel přitom postrádal střelecké eso Edinsona Cavaniho a jen na lavičce náhradníků zůstal sedět Kylian Mbappé.

Kdo na Stade Vélodrome očekával ofenzivní podívanou plnou šancí, ten musel být zklamán. Od začátku převážela taktika a ani jen z týmů si za celý první poločas nevypracoval vyloženou tutovku. Ocampos se sice po rohovém kopu dostal k hlavičce, ale Areola s ní neměl vůbec žádné problémy a balón v pohodě lapil. Na druhé straně se pokoušel o akrobatické zakončení Neymar, ale pozičně ho dobře ubránil krajan Luiz Gustavo. Před koncem poločasu neuspěl ani Draxler, který už sice Mandandu překonal, jenže oporu OM na brankové čáře zastoupil Amavi.

Nastolený trend pokračoval i po změně stran. V 58. minutě se prokličkoval do šance Neymar, jenže z dobré pozice vůbec netrefil branku. Bezgólový výsledek nakonec vydržel do 68. minuty, tedy do doby, než na trávník vyběhl Kylian Mbappé. Pařížský rychlík rozkmital své nohy a přízemní střelou podél Mandandy rozvlnil síť! Ještě připomeňme, že Mbappé byl na trávníku sotva pět minut.

Kouč Rudi Garcia už neměl na co čekat. Jeho tým doma prohrával s PSG 0:1 a potřeboval reagovat střídáním, na plac tedy vyběhli Germain a Radonjić, nicméně žádný úspěch to nepřineslo. V 87. minutě se sice Marseille dočkala, ale gól Kostase Mitroglua nemohl být pro útočný faul uznán. To byl ale jediný výraznější moment před Areolou. V páté minutě nastavení rozjelo PSG rychlý kontr a Neymar před prázdnou brankou daroval gól Julianu Draxlerovi. Bylo hotovo. Další Classique opět ovládlo PSG a ligou prochází nadále bez ztráty kytičky.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
mxyzptllk

Věřím v překonání dalšího rekordu - 1:3

Reagovat
mxyzptllk

Perfektní - i když moc nechápu, proč nehrál od začátku, i přesto Mbappé ukázal, že na to má.

Choupo-Moting dobře nahradil Cavaniho, podle mě v některých pasážích i líp, protože na rozdíl od Cavaniho umí třeba i jeden na jednoho obcházet, ne jen střílet.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslil, že má hroťák střílet a davat goly. Od kličkování tam je kotrmelec

Reagovat
smazaný uživatel

Mbappé a Rabiot údajně nehráli v základu z toho důvodu, že přišli pozdě na předzápasové pokyny, proslov a motivaci od Tuchela k hráčům.

Tuchel si sjednává respekt a chce, aby všichni hráči respektovali klub a chovali se profesionálně.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele