11. kolo
27.10.2018 17:00 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Angers SCO - Olympique Lyon 1:2

Lyon veze tři body z Angers, ačkoli se výhra nerodila vůbec snadno. Za celou první půli se favorit neprosadil ani jednou, i když od 34. minuty hráli domácí bez vyloučeného Traorého. Nakonec rozhodla dvojice Aouar s Depayem.

Lyon přijel do Angers jako jasný favorit, i když si mohl dovolit ten luxus a nechal například Memphise Depaye jen na lavičce náhradníků. Od prvních minut měli obranu Angers zaměstnávat zejména Dembélé, Aouar nebo Traoré. Zastavovat je měla obranná čtveřice Manceau, Traoré, Thomas nebo Bamba, za nimiž chytal spolehlivý veterán Butelle.

První zajímavější kombinaci mělo na svědomí hostující duo Bernard Traoré s Tousartem, jenže finální nahrávka celou akci pokazila. Přesto se do vedení mohli poněkud překvapivě dostat domácí hráči. Pierrick Capelle se hnal po vynikajícím prodloužení hlavou od Bahokena téměř sám na Lopese, jenže ten skvěle vyběhl a ve spolupráci s vracejícím se Denayerem celou akci bravurně zastavil!

Brankář Ludovic Butelle musel být na pozoru po střele Moussy Dembélého, který kličkou do středu vápna obelstil obránce a tvrdě vypálil. Butelle však jeho pokus od středu brány zpacifikoval. O chvíli později na druhé straně Cheikh N'Doye hlavičkoval a i když byl téměř zády k brance, dokázal se přes Marcela prosadit. Jeho hlaviška však zamířila nad břevno.

Po půlhodině hry byl kousek před vápnem faulován Moussa Dembélé pří pokusu o prostrčení míče a po brutálním (citlivějším povahám radím nesledovat zpomalené záběry) zákroku viděl Ismaël Traoré rovnou červenou kartu! Lyon hrál od té doby mnohem rychleji, ale ve finální fázi se stále ztrácel. Minutu před pauzou se dostal k míči na levém kraji Fernando Marcal, jehož centr Dembélé nedokázal zakončit.

Lyon začal druhý poločas ve stejném tempu jako skončil první půli a chtěl co možná nejdřív využít své početní převahy. Po nahrávce od Ferriho se však Rafael krásnou ranou neprosadil, neboť míč zamířil vedle. Tlak Lyonu narůstal s každou minutou a Rafael posílal ze strany do vápna jeden centr za druhým. Nedokázal však najít své spoluhráče, kteří byli velmi dobře pokrytí domácími.

Lyon nasadil ofenzivní eso v podobě Memphise Depaye deset minut po změně stran a s Depayem to rázem bylo jiné mužstvo. Rychlejší, nebezpečnější. Na skóre se to projevilo v 65. minutě, když Rafael vytáhl další povedený centr ze svého toulce a brankář Butelle míč v rukavicích neudržel a Houssem Aouar to měl už hodně snadné - 1:0.

Lyon o chvíli později vstřelil druhou branku, která však nebyla pro ofsajd uznána. Delší dobu se na hřišti nic nedělo, ale v 88. minutě už se Lyon znovu dočkal. Dembélé vyhrál rychlostní souboj s Manceauem a nahrál na volnějšího Memphise Depaye, který pohodlně zvýšil na 2:0. A bylo to zapotřebí, neboť o pouhou minutu později se hlavičkou o zem prosadil střídající Cristian López a zdramatizoval utkání.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele