LaLiga - souhrn 9. kola

19.10.2018, 22:56, aktualizováno 22.10.2018, 22:55
Komentáře a souhrny
Real Madrid nevyhrál ani čtvrtý ligový duel po sobě a po porážce s Levante má kouč Julen Lopetegui hodně nahnutou pozici. Tabulku LaLigy chvíli vedlo Deportivo Alavés, baskický klub do čela katapultovala výhra na půdě Celty Vigo. Na špici se ale vrátila večer Barcelona, díky vítězství 4:2 nad Sevillou. Jenže zároveň přišla o zraněného Messiho. Průběžně druhý je navíc další barcelonský celek Espanyol...

Real Sociedad - Girona FC 0:0

22.10.2018 21:00

Góly: -

Dohrávka kola španělské soutěže nejenže vítěze nepoznala, ale ani nepřinesla gól. Může za to především výborný výkon hostujícího brankáře, který zejména v prvním poločase vychytal střelce Realu Sociedad a v jednom případě mu i pomohla tyčka. Konečný výsledek 0:0 ale sluší oběma celkům.

Real Sociedad sehrál s Gironou vyrovnané utkání a remíza nejspíše sluší oběma celkům. Nebezpečnější byl ale zejména v prvním poločase domácí tým. Bautistovu dobrou ránu Bounou skokem vyrazil. Stejný brankář byl v akci i ve 22. minutě, kdy domácí rozjeli rychlý protiútok a střelu Rúbena Parda Bounou vyrazil na rohový kop.

Před koncem poločasu byl domácí tým znovu blízko vedení, po Bautistovi a Pardovi zkusil střelecké štěstí ze střední vzdálenosti i Sandro Ramírez a Bounou se musel opět natahovat. Na balón ale nedosáhl a Katalánce zachránila tyčka.

Nejlepším hráčem na hřišti byl bezesporu hostující brankář, který úřadoval i po změně stran. V 67. minutě vyrazil další pokus Ramíreze a zvládl i nebezpečnou dorážku Oyarzabala. Real Sociedad si s hostujícím brankářem nevěděl rady.

Girona v celém zápase neměla tolik velkých příležitostí, jako na jeho konci. V závěrečných minutách nejprve neprostřelil tělo bránícího hráče Stuani a krátce na to Lozano hlavičkoval jen těsně vedle. Gironu mohly zahozené šance mrzet, na druhou stranu remíza je v tomto utkání asi spravedlivější.

Více informací k zápasu

Real Betis - Real Valladolid 0:1

21.10.2018 20:45

Góly: 35. Antoñito

Za jedno z nejpříjemnějších překvapení dosavadního průběhu nové sezony La Ligy platí Real Valladolid. Zatímco zbylí dva ligoví nováčci Vallecano s Huescou se krčí na samém dně tabulky, ten třetí do party, který přitom loni z druhé ligy proklouzl o patro výše až skrze play-off z původně páté příčky, se momentálně těší pohárovému umístění. V neděli se o kvalitách týmu kouče Gonzáleze přesvědčil favorizovaný Real Betis, který na domácí půdě utrpěl porážku 0:1.

Valladolid tak má po devíti kolech s šestnácti body navrch dokonce i před slavným Realem Madrid a na průběžné první Barcelonu ztrácí pouhé tři body. Betis se naopak touto prohrou propadl do spodní poloviny tabulky na jedenácté místo a zatím letos zůstává za očekáváním.

Klíčem dosavadního valladolidského úspěchu je neprostupná obrana. Šest inkasovaných branek je po Atléticu Madrid vůbec druhý nejnižší počet v celé lize, ovšem stejně tak se začíná rozjíždět i ofenziva. Po prvních čtyřech kolech ještě u Gonzálezova týmu svítila trapná nula, ovšem od té doby již Valladolid nastřádal devět branek a svými výkony roste zápas od zápasu. Přestože měl Betis po většinu utkání viditelnou převahu v držení míče, proti konsolidované obraně soupeře se takřka na nic nezmohl a Quique Setién má do dalších týdnů o čem přemýšlet. Zatímco loni Betis udivoval bláznivými přestřelkami, letos je s pěti góly na kontě tou vůbec nejhorší ofenzivou na španělské prvoligové úrovni.

Jediný gól večera padl po pětatřiceti odehraných minutách z rychlého brejku, který potáhl Toni Villa a jemným centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Antoňita. Ten se s ničím nerozpakoval, jal se vystřelit hned z voleje a zaskočil tak brankáře Lópeze, jemuž míč propadl pod rukou. Domácí se následně zmohli pouze na dalekonosné pokusy, které buď lapil brankář Masip, anebo mířily mimo tři tyče. Největší šanci na vyrovnání mohl mít Betis po nešikovném zahrání rukou střídajícího Unala, ovšem rozhodčí včetně videoasistenta tento sporný moment ponechali bez povšimnutí, a tak utkání dopadlo výhrou Valladolidu 1:0.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Espanyol Barcelona 0:2

21.10.2018 18:30

Góly: 41. Borja Iglesias, 64. Borja Iglesias

Premiéra pod novým koučem se nováčkovi z Huescy dvakrát nevydařila. První zápas kouči Franciscovi "zkazil" Borja Iglesias, jenž dvěma góly zařídil výhru Espanyolu 2:0 a přispěl tak dalším dílkem k výtečnému vstupu barcelonského klubu do nové sezony. La Liga je tak po devíti kolech kompletně ovládána z Katalánska, neboť za mistrovskou Barcelonou je Espanyol hned na druhém místě s odstupem pouhého jednoho bodu. Huesca naopak zůstává na samém dně tabulky.

Už od počátku bylo vidno, že je Borja Iglesias při chuti. Forvard hostí hned po pěti minutách hry otevřel skóre, ovšem v tu chvíli mu ještě zhatil radost zdvižený praporek čárového rozhodčího. Pak se na chvíli dostali ke slovu i domácí se střeleckými pokusy Gallara a Longa a vyrovnané utkání s množstvím nepřesností na obou stranách mířilo k poločasové remíze. Čtyři minuty před odchodem do kabin však Sergio García perfektně našel Dídaca Vilu, jehož následný centr s přehledem uklidil do prázdné branky Borja Iglesias.

Inkasovaný gól s domácím celkem viditelně otřásl, zatímco sebevědomí hosté mocně sahali po navýšení vedení. Trefu Víctora Sáncheze krátce po změně stran ještě kvůli dalšímu postavení mimo hru rozhodčí neuznali, ale ve čtyřiašedesáté minutě se Espanyol přece jen dočkal. Zisk míče ve středu pole vedl k bleskovému protiútoku Espanyolu, který skončil ideálním pasem Hernána na volného Iglesiase, jenž samostatný únik zakončil jemným přehozením vyběhnuvšího brankáře Jovanoviće.

Od té chvíle se již utkání jen dohrávalo, neboť domácí neměli vůli s dvoubrankovým mankem cokoli udělat a Espanyol jen bezpečně kontroloval nabytý náskok. Punc debaklu mohl dát v poslední minutě dlouhého desetiminutového nastavení Hermoso, ovšem z přímého kopu nakonec jen orazítkoval břevno.

Více informací k zápasu

SD Eibar - Athletic Bilbao 1:1

21.10.2018 16:15

Góly: 16. Charles (pen.) - 21. Iñaki Williams

Z nové sezony La Ligy již uplynulo devět odehraných kol, ovšem Athletic se ještě stále na hřišti marně hledá. Naposledy klub z Bilbaa podal bídný výkon i v regionálním baskickém derby s Eibarem, který sice platí za fotbalového trpaslíka, a to obzvláště v porovnání se svým nedělním soupeřem, ovšem v tomto střetnutí byl takřka po celý zápas lepším týmem a výsledná remíza 1:1 ani zdaleka neodráží průběh samotného zápasu.

Série Athleticu bez vítězství se tak již protáhla na sedm ligových duelů a tým kouče Berizza nadále setrvává na samé hraně sestupu, konkrétně na sedmnáctém místě s totožným počtem osmi získaných bodů jako osmnáctý Leganés. Eibar před svým rivalem udržel tříbodový náskok a zůstává ve středu tabulky.

Již po deseti minutách hry se dostala do popředí zápasu letošní moderní novinka v podobě videorozhodčího. Hlavnímu sudímu Manzanovi totiž unikl souboj Enriche s Iňigem Martínezem a hra zprvu pokračovala dále, avšak netrvalo dlouho a španělský arbitr na pokyn asistenta u videa zastavil hru, celý incident si znovu prohlédl na obrazovce a posléze ukázal na značku pokutového kopu. K exekuci se připravil Charles, chytře si počkal na pohyb brankáře Herrerína a pohodlně uklidil míč do opačného koutu brány.

Vedení Eibaru bylo v tu chvíli plně zasloužené, neboť v úvodních minutách zatlačili soupeře k vlastní šestnáctce a připsali si několik slibných střel i všemožných závarů, ovšem po dvaceti minutách Athletic zničehonic udeřil a srovnal. Jednoduchý nákop Herrerína prodloužil Aritz Aduriz a následně i Raúl García ideálně do běhu Iňakiho Williamse, jenž v samostatném úniku nezazmatkoval a přízemní ranou přesně k přední tyči nedal brankáři Riesgovi možnost zasáhnout.

Po změně stran bylo utkání obdobně jednostranné a hrálo se opět především na útočné polovině Eibaru. Iago Herrerín, jenž si odbyl debut v letošní sezoně, však podal výtečný výkon a lze očekávat, že Davida Simóna nyní jen tak zpět do branky nepustí. Ani jeden ze střeleckých pokusů Enriche, Orellany či Ramise si na gólmana Athleticu nepřišel, a tak se domácí museli smířit pouze s bodem za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Rayo Vallecano - Getafe CF 1:2

21.10.2018 12:00

Góly: 74. Raúl de Tomás - 63. Dimitri Foulquier, 67. Sergio Akieme (vl.)

Vallecano nadále zůstává ve spodních patrech tabulky. Porážku mu tentokrát přichystalo na jeho vlastním stadionu Getafe, které díky tomu poskočilo na devátou pozici. Všechny branky padly až po změně stran.

Domácí se trápí a jejich příznivci doufali, že proti Getafe by se mohl tým chytit. Jenomže už první minuty ukázaly, že to nebude jen tak. Arambarrimu nescházelo mnoho, aby se po průnikové přihrávce zapsal mezi střelce. Getafe zazdilo první tutovku a nadále bylo o něco lepším týmem. Po čtvrthodině hry se připomněli také domácí. Po rohovém kopu nebezpečně hlavičkoval Amat. Vallecano postupem času začalo přebírat otěže a před koncem poločasu mělo na kopačce vedoucí gól. Imbula se odhodlal ke střele a ke gólové radosti chybělo opravdu málo.

Do šaten se tedy šlo za nerozhodného stavu a i po přestávce se vyskytly šance na obou stranách. Nejprve Embarba orazítkoval tyčku a po něm Advíncula přehodil včetně brankáře i samotnou branku.

Nerozhodný stav nakonec vydržel do 63. minutě, kdy se poprvé prosadili hostující fotbalisté. Antuňes poslal do vápna milimetrově přesný pas a hlavičkující Dimitri Foulqueir nedal Garcíovi příležitost zasáhnout. Velkou radost hostujícího celku o čtyři minuty ještě umocnil druhou brankou domácí Sergio Akiemé, který si po přihrávce zleva vstřelil vlastence. Hosté tak během chvilky odskočili domácím na rozdíl dvou branek.

Vallecano se ale zanedlouho dostalo znovu do hry. V 74. minutě přilétl do vápna Getafe centr a Raúl De Tomás z voleje a od země snížil. Domácí měli čtvrthodinu na to, aby vyrovnali. Getafe ale předvedlo takticky dobrý výkon, hru v závěru rozkouskovalo a výsledek už udrželo. V nastaveni ještě uviděl druhou žlutou kartu Trejo.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Sevilla FC 4:2

20.10.2018 20:45

Góly: 2. Philippe Coutinho, 12. Lionel Messi, 63. Luis Suárez (pen.), 88. Ivan Rakitić - 79. Pablo Sarabia, 90+1. Luis Muriel

LaLiga má opět nového lídra a je jím po vítězství v přímém souboji FC Barcelona. Katalánci dali zapomenout na předchozí nepovedené zápasy a Sevillu přetlačili čtyřmi brankami. Radost z divokého vítězství poněkud kazí zranění největší hvězdy Lionela Messiho, který musel opustit trávník Camp Nou už po čtvrthodině.

Co nejhoršího se vám může na Camp Nou stát? Když rychle inkasujete. Tomáš Vaclík to pocítil hned po dvou minutách hry, když se nádherně trefil do šibenice Brazilec Coutinho. Sevilla sice mohla okamžitě odpovědět, jenomže střela Arany skončila na tyči. Každopádně rychlá branka Barceloně pomohla a po čtvrthodině hry už domácí vedli 2:0. Lionel Messi si navedl balón do středu a přesnou střelou k tyči nedal Vaclíkovi opět žádnou šanci.

Snový začátek pro Barcelony se ale vzápětí změnil v noční můru. V 16. minutě Lionel Messi nešťastně upadl na ruku a po chvilce ošetřování došel lékařský tým k názoru, že nemá cenu pokračovat. Argentinská star přenechala místo Dembélému a Sevilla po Messiho odchodu vycítila šanci na zvrat. Barcelona bez své největší hvězdy skutečně polevila, nicméně Sevilla toho prozatím nebyla schopná využít a do šaten odcházela jako méně spokojený z obou celků.

Sevilla po změně stran zvýšila aktivitu a ter Stegen musel několikrát zasahovat. V 62. minutě ale přišel zákrok Vaclíka na unikajícího Suáreze a Barcelona měla k dispozici pokutový kop. Při absenci Lionela Messiho se zodpovědnosti chopil sám postižený Luis Suárez a penaltu proměnil. Katalánci měli i další šanci zápas definitivně rozhodnout, jenže se tak nestalo a Sevilla ještě dokázala vykřesat jiskřičku naděje. Pablo Sarabía se opřel do balónu a i s pomocí teče překonal ter Stegena. Los Rojiblancos v tu chvíli ztráceli ještě dva góly.

Hosté na nic nečekali a otevřeli hru, což se na Camp Nou proti Barceloně většinou rovná sebevraždě. A taky že jo. Po přesném voleji Rakitiče se Vaclík natahoval marně a Barca znovu vedla o tři branky. Poslední slovo zápasu však měla Sevilla. Luis Muriel už v nastavení obstřelil německého brankáře ve službách Barcelony ter Stegena a stanovil konečný výsledek.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 1:1

20.10.2018 18:30

Góly: 65. Mario Gaspar - 51. Filipe Luís

Villarreal sice letos prožívá nevydařený vstup do sezony, ovšem na Atlético Madrid se Žlutá ponorka umí dlouhodobě vytáhnout a nejinak tomu bylo i tentokrát. Hosté nakonec mohou být ještě rádi, že utkání na Estadio de la Cerámica dovedli k remíze 1:1, a to přesto, že po trefě Filipeho Luise vedli. Krátce nato však srovnal stav Mario Gaspar a ve zbytku utkání domácí mocně sahali po obratu, jenže mizerné zakončení v kombinaci s jako vždy mistrným Janem Oblakem bylo proti.

Domácí tak stále čekají na první ligové vítězství před vlastními fanoušky a tlak na osobu kouče Javiho Callejy narůstá s každou další bodovou ztrátou. S pouhými devíti body po devíti kolech zůstává Villarreal dolní polovině tabulky na čtrnáctém místě, zatímco Atlético pohrdlo šancí posunout se alespoň provizorně do čela La Ligy.

Přestože se dalo tým Diega Simeoneho považovat za papírového favorita utkání, Villarreal neprohrál ani jednou již v šesti předešlých vzájemných duelech s madridským klubem a mohl tak navzdory matným výsledkům nastoupit do hry sebevědomě. V první půli však žádné větší brankové příležitosti nepřicházely ani na jedné straně. Domácí si vytvořili pouze několik závarů po standardních situacích, zatímco Atlético zahrozilo jen hlavičkou Saúla Ňígueze, která sice nepostrádala razanci, avšak přišla až z příliš velké dálky na to, aby brankáře Asenja zaskočila.

To po změně stran již bylo před oběma brankami rušněji. Hned v jednapadesáté minutě udeřili jako první hosté, když Griezmannův přímý kop tečoval Funes Mori nešťastně do břevna vlastní branky, a než se padající Asenjo i bránící hráči stihli vzpamatovat, Filipe Luis odražený míč dopravil hlavou do prázdné branky.

Vedení hostujícího týmu však vydrželo sotva čtvrthodinu. Střídající Carlos Bacca měl na hru okamžitý vliv, neboť právě po jeho centru padl vyrovnávací gól, byť míč v šestnáctce Atlética ještě několikrát ve skrumáži těl změnil majitele, než se dostal k Mariu Gasparovi, který technickou přízemní ranou "šajtlí" procpal míč za brankovou čáru.

Domácí byli po vyrovnání na koni a aktivní Bacca se záhy mohl stát skutečným hrdinou večera. Hned dvakrát se kolumbijský útočník ocitl sám v souboji jeden na jednoho proti Janu Oblakovi, jenže v obou případech z kritické situace vzešel vítězně slovinský brankář Atlética, jenž se vždy dokázal Baccovi zavčasu vrhnout pod nohy a udržet remízový stav 1:1 až do konce.

Více informací k zápasu

Valencia CF - CD Leganés 1:1

20.10.2018 16:15

Góly: 85. José Luis Gayá - 63. Gerard Gumbau (pen.)

Remízový král z Valencie si připisuje další zářez na pažbě. Přestože Los Che v domácím zápase s Leganésem byli lepším týmem a měli po drtivou většinu zápasu navrch, nečekaná penalta na radu videorozhodčího je málem stála všechny body. Až pět minut před koncem srovnal na konečných 1:1 José Gayá a tým kouče Marcelina si tak připisuje již sedmou remízu z devíti odehraných kol La Ligy.

První střelecký pokus odpoledne si sice připsali hosté zásluhou Nabila El Zhara, ovšem brankář Neto s nedůraznou střelou neměl žádné potíže a jinak se hra odehrávala především na útočné polovině Valencie. Pořádně rušno bylo v pokutovém území Leganésu po osmnácti minutách, když se Dani Parejo ocitl na pravé straně osamocen a jeho střílený centr odvrátil Jonathan Silva s notnou dávkou štěstí nad vlastní bránu, div že si nevstřelil vlastní gól. Obrovskou šanci pár minut nato zahodil Kevin Gameiro, ovšem zdvižený praporek čárového rozhodčího značil, že brilantní zákrok brankáře Cuéllara v dané situaci ani nebyl nutný.

Klíčový moment utkání přišel po hodině hry. Zdánlivě nevinný souboj Óscara Rodrígueze s Ezequielem Garayem zůstal hlavním sudím nepovšimnut, jenže na radu videoasistenta, jemuž Garayovo nešikovné nakopnutí soupeře neuniklo, se Leganés zničehonic dostal k výhodě pokutového kopu, který Gérard Gumbau bezpečně proměnil ranou do opačného koutu brány, než kam se vrhl brankář Neto.

S Valencií to v tu chvíli vypadalo všelijak, ovšem Netopýři sympaticky nesložili zbraně a v závěrečných minutách podrobili Leganés tlaku, až hostující obrana přece jen povolila. Klíčem k úspěchu byl průnik Daniho Pareja středem hřiště, jímž na sebe navázal pozornost všech bránících hráčů a uvolnil tak místo na levé straně, kde se v slibné střelecké příležitosti ocitl José Gayá. Ránu krajního beka by dost možná Ivan Cuéllar zvládl lapit, jenže se smolnou tečí bránícího hráče míč výrazně změnil trajektorii a doplachtil k radosti domácího publika přesně k tyči. Přesto je bod za remízu 1:1 pro valencijské málo a na Mestalle tak stále čekají na první letošní vítězství.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Levante UD 1:2

20.10.2018 13:00

Góly: 72. Marcelo - 6. José Luis Morales, 13. Roger (pen.)

Krize Realu se prohlubuje. Bílý balet doma nezvládl další utkání a Levante dokonce podlehl 1:2. Navíc stanovil nový smutný klubový rekord v počtu minut bez vstřeleného gólu. Valencjiský celek Santiago Bernabéu dokonale zaskočil a dvoubrankový náskok už do konce utkání nepustil.

Real vstoupil do utkání tím nejhorším způsobem. Už po sedmi minutách totiž dovolil Postigovi dlouhý pas za obranu, kam si naběhl José Luis Morales, ten se následně zbavil Courtoise a střelou do prázdné zakončit. A šokované Santiago Bernabéu se nadále nestačilo divit. Za další pět minut zahrál ve vlastním vápně rukou stoper Varane a sudí odpískal ve prospěch hostů pokutový kop. Roger Martí nepohrdl a zvýšil už na 2:0.

Pro Julena Lopeteguiho to byl zlý sen. Opařený Real sice rychle odpověděl, ale jen brankou z ofsajdu, která nebyla uznána. O chvíli později pak po rohovém kopu skvěle vychytal hlavičkujícího Ramose Olazábal. Domácí sice zvýšili aktivitu, ale v koncovce neměli štěstí. Po ráně Mariana dokonce zazvonila branková konstrukce a těsně před koncem prvního poločasu skvěle zasáhl Olazábal proti střele Lucase Vázqueze z poměrně velké blízkosti.

Trenér Realu musel o přestávce reagovat střídáním a na plac poslal Garetha Bala, který začal zápas jen na lavičce náhradníků. Welšská hvězda pomohla ještě zvýšit obrátky ale Madrid ne a ne vyrovnat. Po střele Modriće to v ochozech jen zahučelo. V 66.minutě vypálil z volného přímého kopu Bale a Olazábal předvedl další výtečný zákrok.

Aktivita domácích pak byla po zásluze odměněna kontaktní brankou.V 72. minutě si navedl balón ke středu Marcelo a tvrdou ranou zadělal na pořádné drama. A hned o pět minut později mohlo být dokonce vyrovnáno, ale Benzemově střele se postavila do cesty tyčka! Real v závěru svého soupeře mačkal a ten už na jakýkoliv pokus o ofenzívu zcela rezignoval. V nastavení pak Levante přežilo další tutovky Realu a na Santiago Bernabéu senzačně vyhrálo. Je to dobrá zpráva pro Viktorii Plzeň či nikoliv?

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Deportivo Alavés 0:1

19.10.2018 21:00

Góly: 58. Tomás Pina

Celta prodlužuje svoje trápení a také páteční předehrávku 9. kola LaLigy nezvládla. Ačkoli byli domácí hráči prakticky po celý zápas lepším týmem, ze tří bodů se možná trochu překvapivě raduje Deportivo Alavés.

Celta se i letos hodně trápí a stále se jí nedaří najít optimální formu. Toho dnes chtělo využít Deportivo Alavés. Od prvních chvil ale bylo vidět, že kralovat na hrací ploše bude jednoznačně Celta. Byla lepší na míči i bez něj, dobře napadala a balon svému soupeři zase tak často nepůjčovala. Dennis Eckert se spolu s Iagem Aspasem stávali nejčastějšími adresáty dlouhých míčů.

Brais Méndez našel po čtvrthodince hry krásným pasem z volného přímého kopu hlavu Cabrala, jenže zkušený obránce mířil mimo. Slovenský záložník Lobotka se o chvíli později dostal s míčem do volného prostoru a následně předal míč kapitánovi Mallovi, jehož rána z hranice šestnáctky byla zablokována. Pak se do větší šance protlačili hosté.

Jony si naběhl k vápnu a počkal na reakci spoluhráče Garcii. Ten ve vápně střílený pas sice dostal, jenže z voleje mířil mimo! Iago Aspas byl dnes poměrně nevýrazný a když se nedaří Aspasovi, nedaří se ani celému týmu. To dnes platilo obzvlášť. Aspasův pokus z 36. minuty mířil mna Boufala, jenže ten obstřelem kromě brankáře minul i bránu soupeře.

První půle se chýlila ke konci a nic zajímavého jsme v ní už neviděli. Boufalův pokus mířil vedle tyče, stejně tak po změně stran nepřesně pálil García. Do rychlé akce domácí Celty se zapojil veterán Hugo Mallo, ale ani on neměl správně seřízená mířidla. Deset minut po změně stran se do šance dostal Iago Aspas, který namířil volný přímý kop jen do míst, kam brankář Pacheco doskočil včas.

A o pouhé tři minuty později nastal ve Vigu šok! Do pokutového území přilétl centrovaný míč, na který si naskakoval Laguardia. Ten využil zaváhání protihráče a šťastně našel Tomáse Pinu. Ten už měl snadnou práci a Deportivo vedlo! O chvíli později musel do práce brankář Celty Álvarez a po ráně Ibaie mu pomohlo břevno! A když brankář Pacheco vychytal Méndeze, bylo o výsledku jasno.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona953123:1118
2.Espanyol Barcelona952213:717
3.Deportivo Alavés952212:817
4.Sevilla FC951320:1216
5.Atlético Madrid944110:516
6.Real Valladolid94328:615
7.Real Madrid942313:914
8.Levante UD941414:1513
9.Real Sociedad933312:1112
10.Getafe CF93338:812
11.Real Betis93335:712
12.SD Eibar932410:1311
13.Celta Vigo924313:1310
14.Valencia CF91717:810
15.Girona FC924310:1310
16.Villarreal CF92347:89
17.Athletic Bilbao815210:148
18.CD Leganés92258:138
19.Rayo Vallecano81258:175
20.SD Huesca91267:205

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (380)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Alavés

Reagovat
eliskafan

Dnes by mohly padnout samé dvojky. Alavés válí, škody té prohry v Levante.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to síla no.Kdo pamatuje legendární finále poháru UEFA s Liverpoolem ?Pak rychle vypadli z ligy a v CSM byl scénář Vzpomínáte na Alaves je to tady

Reagovat
Hiko

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
Rudnevs

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl tam i scenář se sestupem Realu? Je to tady

Reagovat
jhony16

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Majk91

Vigo Skoda, sezona zacala krasne, ale teraz to ide cim dalej tym viac do riti. Ako je Barca zavisla na Messim, tak Vigo je podobne zavisle na Aspasovi. Ked on nieco nevymyslí, alebo neda gol, tak cely tim je strateny. Uhrat iba dva body z poslednych 3 domacich zapasov (getafe, Valladolid, Alaves) je fakt na hovno. Takto mozu na europske sutaze zabudnut.

Reagovat
smazaný uživatel

Julen a Flo, čo ste si pred sezónou navarili, to si aj zožerte

Reagovat
Agent z Melmacu

zožerie si to Julen a Flo pôjde ďalej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Losinho

Levante

Reagovat
smazaný uživatel

#Lopeteguiout trapák jeden bylo jasný že Zidaneho nemůže jen tak někdo nahradit, jestli si v úterý nespravíme chuť tak nevim skym chcete hrát dpc!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Protože pod Zidanem jste byli loňskou sezónu válec. Taky jste se trápili.

Reagovat
valloire

Byli. V LM. U Zidana víš, že jde za výhrou a taky ji dostane.

Reagovat
smazaný uživatel

A co ta liga? Tam selje za cimto?

Reagovat
valloire

Liga je kvalifikace na tu LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Priznam se, ze jsem v to neveril, ale mohla by to byt skutecne zabavna sezona. Barcelona dela fotbal vzhledem ke sve identite spatne, k tomu jsem se behem leta vyjadril a sul uz prisypavat do tehle rany nebudu. Naopak Real udelal v lete nesmirne odvazne a sympaticke kroky a stacilo by jen, aby se neposrali z porodnich bolesti, ale poserou se. Nedokazou budouvat. Cekam nejakou hysterii. I kdyz to mozna Perez takhle sympaticky chtel, tohle mu u malosti lidi neprojde a ti si opet budou zadat svoje smesne privilegium videt megalomansky charakter klubu. Nicmene pokus sympaticky, Real se konecne mohl zasadit o svou vlastni hrdost misto utraceni. Ale budovani si preci jen vyzaduje pokoru a trpelivost, vcetne obeti. Tyhle vlastnosti obraz o nadrazenem kralovskem klubu nikdy nemel. Super sezona.

Reagovat
valloire

Perez to ale chtěl takhle, protože se mu nechtělo utrácet. Takže se rozhodl dát šanci širšímu kádru a postavit to na Baleovi. Což každej normální rozumnej fanda ví, že je kravina. To mu neprojde, ale odsere to trenér, kterej si za to ale taky může sám, protože za těchhle podmínek to vzal.

Reagovat
smazaný uživatel

Nechal bych to otevrene, jestli neposilil kadr kvuli tomu, ze nechtel utracet nebo jestli se rozhodl verit, ze to pujde i bez penez a ty nasledne pouzit treba do infrastruktury (stadion atd.). V tom je totiz zasadni rozdil a ja pochybuju, ze si na tuhle otazku bude zpychle fanouskovske zazemi odpovidat strizlive. Je jasne, ze kapital fotbaloveho klubu je svym charakterem spolecne vlastnictvi, minimalne se tenhle narok musi fanouskum do mysli vkradat, protoze bez nich by fotbal nemel smysl, ale momentalni hysterii bych nazval jako rozezranost. Pritom by stacilo obetovat jednu sezonu budovani hry a kadru bez Zidana, Ronalda a pripadne Modrice. Novi lidri muzstva nepovstanou ze dne na den. Bylo jasne, ze to bude bolet, ale na tuhle bolest prostredi Realu asi neni pripraveno. To, ze jsem psal, ze osobnosti Zidana a Ronalda budou tomu kadru citelne chybet a ze Ronalda treba Bale nenahradi byl spis fakt nez kritika. Chtel jsem to obnazit, tak aby se ukazalo, ze si bude muset neposileny Real hledat v tehle sezone nove cesty k uspechu, ze bude muset byt daleko vic odkazan na fungovani bez aury viry, ze bude muset daleko vic hledat vnitrni sily. Ale to jsem chtel od Realu asi moc a az moc naivne a poeticky. Jestli se spusti hysterie, Real u me zase klesne az pod Barcelonu.

Reagovat
valloire

Hysterie....Jako klub typu Realu má vždy ty nejvyšší cíle. Jestli je cíl stadion.....Ten kádr už vyhrál všechno a já tohle nějak čekal. Musí nastat obměna. I ty peníze mohly bejt celkem fifty fifty příchod odchod. Ale Perez vsadil na špatný koně. Nemá cit a nikdy ho neměl. Zidane, Del Bosque, Ancelotti ho měli, ale Perez se nepoučí. Zidane to moc dobře věděl a měl koule odejít, když by nemohl kádr předělat dle sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

Mit vzdy ty nejvyssi cile, tahle mantra me zacina hrozne stvat. Zapadni svet se pak promenuje na ideologicke stvace a stvance, na prostor z ktereho neni uniku k rozumu. Co takhle trochu nadhledu? Jednu sezonu, na ktere by se ukazal skutecny venci neovineny a bozskou aurou nepodepirany potencial muzstva, byste po tak skvostnem uspechu mohli. Ba dokonce by to bylo to nejrozumnejsi co byste mohli udelat tak, abyste nasledne mohli strizlive vyhodnotit jak muzstvo do sezony 2019/2020 smerovat dal. Jake do neho udelat zasahy atd.

Reagovat
smazaný uživatel

Zkratka by tu zacinalo jit o skutecnou sobestacnost a ne o sobestacnost podeprenou jen penezi.

Reagovat
valloire

To se nevylučuje. Jde o to, že jakmile se trochu uspokojíš a ty cíle nemáš, stojíš opodál převálcovanej. To je sport, západní společnost bych do toho netahal, tam by to být úplně nemělo. Ve sportu to ale má takhle fungovat. Abys obětoval tu jednu sezonu, musíš ale taky na to přivést hráče. Koho přivedl Real? No nikoho. perez si asi myslel, že to půjde samospádem dál. Velkoklub nemá na nějakou koncepční práci čas, ač s nějakými penězi a tím i možnostmi je to určitě škoda.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si, za penezni sobestacnosti je jeste jina sobestacnost, podobna treba sobestacnosti Bayernu Mnichov nebo Athleticu Bilbao, ktera je pokusem o uspech, ale s tim, ze primarni konstantou neni on, ale svebytna existence klubu. Co je Real bez uspechu? Jen hystericke zbohatle dite, ktere nedostalo svoji hracku.. Ale ma na to velkoklub cas. To jen Real se snazi pusobit jako vyjimka. Jako vyvoleny klub, ktery ma pravo na excalibur a ktery ma pravo vest krizacke vypravy. Hovno.. Dobre tak muzes obetovat dve sezony. Jednu pojmes jako strizlivou analyzu soucasnych hracu a druhou jako doplneni muzstva a pripravovani novych vzorcu noveho uspechu. Nova era uspechu by s timhle pristupem byla rychleji dosazitelna nez hystericke a panicke obdobi stridani treneru, ktere mozna ted prijde.

Reagovat
valloire

Právo na Excalibur jsme si vydobyli v ohni PMEZ a LM. Bayern je stejnej, Bilbao nikdy nic velkýho takhle nevyhraje, ač působí sympaticky. Sport se dělá kvůli výhře, jinak to není sport.

Reagovat
smazaný uživatel

Sport se ale taky muze stat bytim a to je pro me vic nez vyhra.

Reagovat
valloire

Sport můžeš dělat rekreačně a je to určitá filozofie života. Ovšem na profesionální úrovni musí být cíl zvítězit. Tak to je.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to neni. Cil to samozrejme byva automaticky, ale porad jsou tu kluby jako Dortmund, jejichz cilem je predevsim dustojna existence. Je to puvodne nepochybne projev nizsiho smysleni, ale stava se vyssim v tom, ze na uspechu zustava svebytnym - z neuspechu se nezhrouti. Skutecne mam pocit, ze Real v tomhle neni opravdovy. Je narocny, ale krajne povrchni.

Reagovat
valloire

No mě spíš připadá povrchní nechtít zvítězit a udělat pro to všechno.

Reagovat
smazaný uživatel

Upravil bych to. Chtit zvitezit, ale nenutit se do toho udelat pro to vsechno.

Reagovat
valloire

To je ale potom taková berlička pro omluvu neúspěchu.

Reagovat
smazaný uživatel

Muze to tak byt anebo to muze byt takhle - drzet si v muzstvu starnouciho Juanfrana, protoze ho maji v klubu radi a stejne chtit zvitezit.

Reagovat
valloire

Tak to se nevylučuje a mělo by to tak být. Ale uznávám, že v Realu to takhle zrovna nechodí.

Reagovat
smazaný uživatel

A to je ten pro me lidsky rozdil a rozmer, ktery Realu v mych ocich chybi.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ted uznavam ja, ze tohle uz je otazka ruznych vychodisek ze stejne urovni. Myslim tim, nemuzu rict, ze to je spatne, akorat si muzu myslet, ze je to duvod, proc neni Real v case konzistentni a miva nekolikaleta obdobi, v kterych pro me hystericky hleda uplne novou tvar, i kdyz ji ma kolikrat pred sebou, jen kdyby se dokazal zbavit ideologie bezprostredniho uspechu.

Reagovat
smazaný uživatel

Zbavit se te ideologie podle me lze na kratkou dobu, misto nasledneho nekolikaleteho tapani. I kdyz mozna jsou ty singularni vybusne vitezne roky Realu mozna prave kvuli tomu, ze se vsechno rodi v tak krehkych a narocnych predstavach, tak moc velkolepe a okouzlujici.

Reagovat
valloire

V Realu se toho nezbavíš. Už by to nebyl Real. Že je cesta Realu ta správná, dokazujou trofeje. Trofeje v LM.

Reagovat
smazaný uživatel

Coz ale znamena, ze ted budete zas nekolik let v mlze.

Reagovat
valloire

Já s tím počítám, protože nelze vyhrávat pořád. Uvidíme co ostatní. Mně bude stačit, že se o to porvem.

Reagovat
Gazdo

S tou koncepcnou pracou nesuhlasim. Treba najst kompromis

Reagovat
valloire

může být, ale nemůžeš nedat skoro 5 zápasů gol, to si klub jako my nemůže dovolit

Reagovat
smazaný uživatel

Real JE, BYL A VŽDY BUDE pod Barcelonou,

Reagovat
Gazdo

Prvy krat sa zhodneme

Reagovat
Yanek

Přesně takhle tovidím už delší dobu. Jako je jasné, že za Benzemu by měla přijít náhrada, ale těch dostupných a perspektivních možností je na trhu prostě minimum (a Icardi to rozhodně není, když má v Interu výsadní postavení, pořád opakuje jak chce zůstat a navíc teď hraje LM). To, že například Asensio na klíčové pozici nenaplňuje očekávání je další problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Asensio nenaplnuje ocekavani, protoze ta ocekavan jsou nerealna.

Reagovat
Yanek

To nemění nic na tom, že hraje pod možnosti a nemá čísla.

Reagovat
smazaný uživatel

Protoze by mozna potreboval hrat pro zabavu. Bez takoveho tlaku. Jen minimum hracu se narodi s viteznou hlavou, drtiva vetsina ji teprve ziskava.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zrovna Asensio nenaplňuje ani ta očekávání naprosto reálná, což můžu tvrdit jako jeden z jeho největších kritiků.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, sam to citim, ze v jeho budoucnost mozna verim vic nez na jakou realne ma.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M.Vaza

Už ho vyhodili?

Reagovat
shitcool

Real má potenciál, aby zase vyhrával s přehledem ligu, ale ne v této sestavě a v tomto rozeszavení.

Do zimy musí hrát takto:

Courtois - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro, Kroos - Isco, Marco Asensio - Benzema, Vinícius Júnior

V zimě příchody: Icardi, Leroy Sané

Odchody: Modrič, Nacho, Bale, Vázquez

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
10

ta anketa o největšího dementa už skončila, můžeš přestat

Reagovat
smazaný uživatel

Máš odkaz na výsledky?

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

jenom Modric zustat a Hazard in

Reagovat
smazaný uživatel

Haha ať si to pěkně vyžerou za to, že pokazili celému národu MS. To jsou kárci, najednou by ho teď chtěli vyhodit jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

pěkně Real, další trapas a El Clásico je blízko. Ale je tam vstřelený gól, takže přece jenom posun se sraček zpět na výsluní

Reagovat
Liquid

Levanté a Alaves

Reagovat
smazaný uživatel

psal jsem to uz pri jeho jmenovani... ze to s Lopatagim dopadne stejne jako s Benitezem... protoze sazka na Spanely a jeste k tomu v dnesni dobe prezitou hazenou... nemohla dopadnou dobre

to jsem ale netusil... jak jsem se sekl... protoze Lopata je jeste daleko horsi nez Benitez on byl zlatej oproti nemu... a pokud chce nekdo argumentovat El Clasicem 0:4 - kolik si myslite... ze dostane Lopata s timto ansablem? (no ona je to stejne pouze hypoteticka spekulace... protoze Lopata uz na El Clasico nebude)

Lopata je proste Strammacionni 2.0... uspechy pouze s mladezi a dal nic

Reagovat
Mateo16

Kde takych ako cihi klonuju ?

Reagovat
smazaný uživatel

co to meles? je snad neco nepravda... co jsem napsal?

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, treba hned to, ze sazka na Spanely a prezitou hazenou nemohla dopadnout dobre. Spanele na MS vybouchli, ale to nebylo pod Lopeteguim. Pod Lopem neprohrali ani jeden zapas a strileli 3 goly na zapas.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle podle me neni uspech... dostat Spanelsko na MS

i Vrba hral peknej fotbal a CR davala spoustu golu (vzhledem ke sve kvalite) v kvalifikaci na ME a na turnaji shorel jako papir

navic repre neni klub... kde tedy uspel Lopetegui na klubove urovni s touto filozofii?

Reagovat
Anacron

No něco není pravda. Benitez měl stokrát lepší tým, a ta hra byla ještě horší, ti hráči se pod ním ani nesnažili. Výsledky měl podobný nebo trochu lepší. Tady je alespoň vidět snaha těch hráčů. Jenže ten tým nemá kvalitu, to je celý.

Reagovat
smazaný uživatel

tym nema kvalitu na to... aby uhral lepsi vysledek nez 4 prohry z poslednich 5 zapasu? opravdu tym nema az takovou kvalitu... ze neda 4.5 zapasu gol? tak spatnej ten tym neni... zase nedelejme z Realu Celtu Vigo

sorry... ale Benitez takhle spatny vysledky mel... sice mel lepsi tym... ale tohle Lopatagiho ani v nejmensim neomlouva

a hra? neefektivni hazena je jako lepsi hra? kdyby aspon ta hazena byla promyslena...

Reagovat
smazaný uživatel

*Benitez takhle spatny vysledky nemel

Reagovat
Anacron

Tak to samozřejmě neříkám. Je to katastrofa ta hra a výsledky. Ale když ti hráči nemají kvalitu na to aby hráli v základu Realu Madrid tak při problémech a takovém tlaku jsou úplně v hajzlu a pak neporazí ani Levante.

A fakt že Benitez měl mnohem lepší soupisku je samozřejmě důležitý. Takže v tom porovnání z toho vychází Benitez pořád hůř. Tehdy jsem u těch zápasů pravidelně usínal. Tady se alespoň něco stane a je to docela v tempu. Bejt tam střelec tak většinu těch zápasů vyhrajeme. I když ten styl není pro Real ten pravý furt je to alespoň nějaký styl. Benitez neměl vůbec nic.

Reagovat
smazaný uživatel

tak Real dostava goly... to je to... co se obvykle stane v tech poslednich zapasech a pak je clovek celej zapas v napeti... jestli daji treba aspon 1 nebo zase nic

Reagovat
technecium

Lopata mastermind

Reagovat
smazaný uživatel

Když koukám na ty statistiky, asi pěkně smolnej zápas pro Real

Reagovat
DrQQ

A najväčšia smola, že zaviedli VAR, inak je výsledok opačný.

Reagovat
smazaný uživatel

paco again

Reagovat
Switchback

pěknej gólik

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych se neusmival. Typicka ukazka vasi mizerne a zatuchle prace poslednich let.

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně. Ten chlápek chytil takovou formu, jakou neměl celou kariéru. Ve Valencii byl rád za 10 gólů v lize 3 sezony po sobě. Teď má to samé během pár zápasů. Navíc rozhodně není pravidlem, že se u nás nepotřebný hráč jinde takhle brutálně prosadí, většinou je to spíše naopak.

Reagovat
smazaný uživatel

Podcenovani Paca se snad stalo chorobou nebo co. Kritiku, ze je to prumerak ctu ze vsech stran. Nekdy mam pocit, ze se svet kolem me zblaznil. Ze si kazdy mysli, ze clovek ma automaticke pravo na stesti a na uspech. Samozrejme, ze to tak neni. Paco mel svoje kvality vzdy, kdo je chtel strizlive videt, videl je. Kdo se dival temahle brylema uspechu, bohuzel. Jako divat se na hrace jen skrze statisticke ukazatele mi prijde krajne nedostatecne. Co treba cteni potencialu. Co zapasy, kdy nemel valencijsky Paco ani bod, ale na hristi predvadel naprosto genialni momenty? To, ze svuj potencial statisticky nenaplnoval neni o jeho kvalitach (kazdy neni Ronaldo nebo Messi, aneb jak tihle dva poskodili strizlive vnimani fotbalu), je to o tom, ze kvalita ceka na svoje uskutecneni a o tom, ze se to nekomu nepodari kade tade, ale jen v priznivem prostredi. A to mu Barcelona dat nedokazala.

Reagovat
Visca el barca

Kritiku, že je průměrák tu nejvíce vypisoval fanda atlética philipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Vsak pisu ze vsech stran.

Reagovat
Black Jagir

Philip tomu ale narozdíl od spousty dalších uživatelů alespoň rozumí a nakonec tu i psal, že ho Paco překvapil. Ve Vale střídal skvělé výkony s úplně otřesnými (kdy si v klidu odchodil zápas). Jsem zvědav, jak dlouho mu forma vydrží, protože mi prostě přijde jako labil.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak v BvB pochopitelně musel překvapit každýho, na takovým levelu nikdy nehrál. Ale v tomto případě se sešlo víc faktorů, nás může pouze mrzet, že na “9” v Barce prakticky nedostal šanci a nemohl tak dokázat, jestli by na to měl i u nás. Místo toho hrál všechno možný, kde nemohl uplatnit svý nejsilnější zbraně - výběr místa, střelbu z prvního doteku a jednoduchost. Naopak na křídle vyplavaly na povrch všechny jeho největší slabiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A jinak to pravidlo. Nebude to nahodou tim, ze jste az na posledni roky delali svou politiku zatracene dobre tak, ze se v drtive vetsine kvalita prosadila v samotne Barcelone?

Reagovat
ADM

Lebo dat 10 golov z 10 striel je uplne normalne na jar bude bez golov, moj skromny tip

Reagovat
Switchback

Andy tu akorát poslední dobou těžce neunáší, co už

Reagovat
Kokesh

Akorat to vyvazuje. Atletico proti Realu, Andy proti Barce.

Reagovat
smazaný uživatel

Az na to, ze ja jsem soucasne problemy Barcelony predjimal uz po prichodu Malcoma. A o ideologicke vychylenosti a slabosti Barcelony pisu uz nekolik let. To nezni moc tendencne, ne? Kdyz se pak navic ve vasich vlastnich zainteresovanych diskuzich frekventuji ty same problemy, o kterych dlouhodobe pisu, vypada to spis, ze chces Barcelonu branit za kazdou cenu, protoze ji mas slepe rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Aneb kritizovat svou rodinu mam pravo jen ja. Ok.

Reagovat
Hristo Stoichkov

S tou týmovou podporou, kterou tam má, a absencí konkurence na svým postu, to je myslím naprosto nereálný. Podle mě bude zářit celý rok, dostal se ve správný čas na správný místo. Pochopitelně nebude tak absurdně efektivní jako doteď.

Reagovat
Xavi

Zatuchlé.

Reagovat
smazaný uživatel

Jak jinak nazvat prostredi, ktere ztraci zasadovost?

Reagovat
Xavi

Tak to trošku rozveď o té ideologické vychylenosti a slabosti. A o ztrátě zasadovosti. Nevím přesně, co myslíš.

Reagovat
valloire

no zeptej se Romana

Reagovat
roman1978

Reagovat
smazaný uživatel

Neschopnost nebo kvuli lpeni na horizontu uspechu neochota zapracovat do kadru novou generaci vlastni krve, panicke chovani na fotbalovem trhu, strukturalni ideologicka neprovazanost na ruznych urovnich klubu, inklinace ke zpusobum hry, ktere jsou vlastni nizsimu mysleni (Simeone, Valverde, politika USA), vubec celkove inklinace k pragmatizmu na ukor viry v tvorivy zpusob byti a v estetiku, celkove premena idealismu (vic nez klub) v ateisticky kapitalismus.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Xavi

Jo, s tím bych souhlasil. Akorát těžko říct, jak je to s těmi odchovanci, jestli na to mají... Kdo od té doby odešel z béčka, tak moc nezazářil.

A ta strukturální ideologická neprovazanost, tím myslíš co?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim tim, ze mam uz par let pocit, ze Barcelona na urovnich svych vedenich neni jednotna. A ted se to nebojim napsat, protoze za hrace jako Paco tu ted nejvic krici pripad Malcoma, ktereho nekdo chtel a nekdo nechtel. Jde mi o to, ze takhle se zabalastuje kadr, nekoho se podari prodat - Mina a nekdo v tom kadru trci bez radneho propojeni s jadrem muzstva. To je pro me nezdravy stav. Opakem je pro me treba Atletico, kde ma kazdy hrac svoji roli.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle vše sedí i na nás

Reagovat
smazaný uživatel

A není to spíš tím, že v Dortmundu je na něj mnohem menší tlak než v Barceloně + mu mohla víc sednout německá liga a styl fotbalu co se tam hraje. Sám řekl, že si tam fotbal víc užívá, protože na něj byl v Barceloně velký tlak a obrovská konkurence. Ono když soupeříš o místo v útoku s Messim a Suarezém a nedávno ještě s Neymarem, tak ti to moc nepomůže. Navíc teď chytl životní formu a daří se mu i v nároďáku. Všichni jsou za něj tady rádi, že se mu daří a přejou mu to, protože každému bylo jasné, že se v Barceloně natrvalo neprosadí a nemá na to jí dělat jedničku. Jako lavičkář byl dobrý a čísla neměl špatný. Dělat celou kariéru dvojku ve velkoklubu nebo jít do "menšího" klubu jako Dortmund a porvat se tam o flek v základu je pro něj mnohem lepší volba. Je to výborný hráč, ale na Barcelonu to prostě nebylo dost.

+ To co si psal nahoře. Že děláme fotbal ke své identitě špatně? Taková generace jako byl Iniesta, Messi, Busquets, Piqué, Xavi atd. tu zase dlouho nebude. Barcelona nemůže vychovávat do A týmu každý rok superhvězdy. Ale stále má asi největší akademii po celém světě a produkuje spoustu skvělých hráčů.

Real se teď rozjel ve stylu skoupit většinu mladých talentů ve Španělsku, ale taky se nesmí zapomínat na to že si taky koupil dva supertalenty z Brazílie za pěkný pálky. Je taky rozdíl vychovat ty hráče nebo je skoupit od ostatních týmů. Navíc ty mladíky to určitě bude táhnou do Realu, po tich výhrách v LM a navíc je to tým symbolizující Španělsko x Barcelona Katalánsko.

Reagovat
smazaný uživatel

Mozna by se vsechno mohlo zuzit na destrukcni vliv lpeni na horizontu uspechu. Pak ano, takovy mod fungovani nevyhovuje Pacovi a nebude vyhovovat ani jinym hracum, kteri by mohli byt Barcelone platni, ale nebudou, protoze nedostanou adekvatni duveru a prostor.. Jenze ja si pamatuju pomilenijni Barcelonu, ktera se nachazela v chaosu a nakonec ji nezbylo nez dat prostor vlastni krvi. Privedla dale jednoho fotbaloveho basnika Ronaldinha a takovi mivaji nedoceneny vliv, protoze dokazou prostoru, v kterem pusobi, pripomenout, ze je i jiny zpusob existence nez ten tezkopadny, umolousany a prizemni. Co kdyz to je tak, ze v kazde generaci ceka nekdo s potencialem Xaviho nebo Iniesty a jen potrebuje dostat zodpovednost. Xavi byl taky dlouho jen nadejny stredni zaloznik, co si matne pamatuju. Ale vyrostl v duchu, protoze musel nest zodpovednost. Zacal ji nest, protoze klub koncici na sestych mistech uz nevedel kudy dal. Moc dobre si pamatuju to nadherne outsiderstvi Barcelony a to jak v nem ti mladici mohli rust. Ocekavani jsou ta, co nici. Zodpovednost je ta co probouzi. Kdyz budou Real a Barcelona nadale vyznavat ideologii uspechu, neporostou v ni ani hraci jako Dembele nebo Asensio. Ocekavani je znici. Bohuzel je ted spanelsky fotbal na konci sve velkolepe ery. Protoze se budou jeho dva hlavni predstavitele v brzke dobe chovat hystericky. Nenasytnost, nemoznost videt jiny stav nez stav uspechu.

Reagovat
valloire

Jenom jedno....očekávání opravdu velkýho hráče nezničí. Jestli ano, tak na to prostě nemá.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasim jen castecne valle. Nekdo se nenarodi jako vitez, ale stane se jim v prozite zkusenosti. Tim se dostavam k tomu, ze to cos napsal plati skutecne jen na nekolik hracu. Na nekolik tech opravdu velkych hracu, hvezd ala Ronaldo. Ale tehle hracu s osudovosti vitezu je zatracene malo. Stejne tak treneru.

Reagovat
valloire

Právě. Nemůže jich bejt moc, to by nebyli tak vzácní.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem Hazard prirozenym vitezem taky neni. To co se s nim deje je to, ze v posledni dobe o tom akorat ziskava uvedomeni, coz bylo vidno nejprukazneji na MS, kde to byl konecne ten Hazard, ktery byl schopen obetovat se a jit si pro vsechny mozne mice s cilem byt tim hracem, ktery vysledky sveho muzstva zlomi.

Reagovat
valloire

Jo, to jsem viděl taky a právě proto ho chci. No ale Perez je snad slepej nebo co.

Reagovat
smazaný uživatel

No a tim chci rict - proc by timhle viteznym hracem nemohl byt za dva roky treba Asensio.

Reagovat
valloire

Tak mohl by být, ale upřímně v něm to nevidím.

Reagovat
smazaný uživatel

A pri tom schopnost rozhodnout zapas v nem je. Mozna jen potrebuje pochopit co vsechno je pro to potreba udelat. Kazdopadne souhlas, ze myslet si to spis o Hazardovi je nasnade, protoze jeho talent je uplne nekde jinde nez ten Asensiuv.

Reagovat
valloire

Hazard udělal chybu, že nešel do Španělska. Měl jít k nám a teď by byl daleko lepší. Což už je level Zico.

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost pravdepodobne. Ta vase vitezna mentalita by mu o tom co je treba povedela daleko driv a byl by ted uz nekde jinde, treba jako drzitel Zlateho mice.

Reagovat
valloire

To si myslím taky.

Reagovat
garruklol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
messi80

Tak 6. Miesto to bolo jeden krát, v roku 2003. A ta generácia začala hrávať až pod rijkaardom a neskôr pepom. A to už boli minimálne 2. Miesta, mimo roku 2008.a to rijkaarda chceli po pol roku vyhodiť..

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit, ze Xavi uz hral tehdy. Vzpominam si zapas na Celticu, kde jsem si rikal, ze tohle je zrod velke Barcelony. Snad podzim, sezona 2003-2004?

Reagovat
messi80

Máš pravdu, bolo v sezóne 2003/04, prvá pod rijkaardom, tuším v osemfinále pohára UEFA, v sezóne kedy sme hrali s puchovom. Ako ta sezóna bola zrod veľkej barcy ale ako ta to. Napadlo pri zápase na celticu fakt neviem sak sme tam prehrali 1:0 a vypadli z pohára UEFA

Reagovat
smazaný uživatel

Nedokazu ti to vlastne moc vysvetlit, bylo to mysticke zreni. Mel jsem tehda z Barcelony naplnujici pocit. Musel to zpusobovat hodne Ronaldinho, to je jasne. Ale i tak si to pamatuju jako zapas, v kterem hrala Barcelona enormne zive. Jen nepromenovala sance. Potencial te hry byl neskutecny, od te doby jsem takovy snad nevidel. Jen tomu chybela konsolidace soustredeni se na kazdy okamzik hry, bylo to jeste moc ledabyle. Kdyz mluvim o ideologii uspechu, tak ta jim tehda chybela. Ale nejak bylo jasne, ze ji objevi, ze ji musi objevit, ze to nemuze byt jinak. Musim rict, ze to byl zrod me lasky k tehdejsi Barcelone. K Ronaldinhove a Rijkaardove Barcelone. K basnicke Barcelone. Ale dite ve mne ji nesnaselo. Chtelo se bourit proti vsi krase a melo rado silovou Chelsea.

Reagovat
Xavi
Reagovat
smazaný uživatel

Aha. Dik.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Zlom zhlediska odchovanců nenastal pod Rijkaardem, ale už předtím pod LvG. Měl spoustu chyb, ale stačí se podívat, jaký názor na něj mají právě ti odchovanci, kterým dal šanci v době, kdy na to ještě prokazatelně neměli. Taková odvaha mi dneska chybí, předtím se nám to vrátilo několikrát větší měrou.

Reagovat
anonym

Ty jseš občas básník se slovama, podobně jako Ronaldinho s míčem.

Já si myslím, že na obětování sezóny, neřkuli rovnou dvou, není v klubu jako Real mnohdy místo.

(Tady může být příklad i MU. Když ti ujede vlak, tak se ti ho podaří ještě dohonit. Když ti ujede rychlík, tak máš problém. Je sakra těžký dostat se zpátky, protože konkurence je zase jinde a prestiž tvé značky klesá. Nakonec udělali panic step v podobě angažování zkostnatělýho dinosaura, který s hráči neumí pracovat a v dlouhodobém horizontu udělá víc škody, než užitku. Výměnou okamžité vidiny úspěchu za systematičnost, která se stejně ironicky nedostavila.)

Vinou nenasytnosti, kterou popisuješ a okolního tlaku. To prezentování se jako něco víc než klub. Dnešní sport je pro mě hlavně o penězích, ne o ušlechtilých ideálech. Nejde srovnávat dobu na přelomu milénia s tou dnešní, když se tohle ještě daleko více vyhrotilo. Druhá věc je faktor lidské chyby a selhání lidí, kteří by přestavbu kádru měli dělat systematicky a podle určité ideologie klubu. Na to musíš mít určitý cit, jak napsal valloire a estetika z toho vzniká, až když se to pěkně sejde.

Reagovat
smazaný uživatel

Nutno ale uznat, ze Manchester United se s Moyesem o zachovani fergusonovske esence pokusil a byl to presne ten krok o kterem pisu. Akorat se ukazalo, ze Moyes je muz az moc provincniho mysleni. To Lopetegui neni. Lopetegui, ac mu neni vlastni pevna ruka vitezu, chce hrat dominantni fotbal, chce fotbal vytvaret a vnucovat. Jeho konstantni vyjadreni v poslednich tydnech - "nezajimam se o sebe, zajima me jen prace", odkazuje na splachovaci osobnost workoholika, ktery dokaze svou cinnost povysit nad sebe sama. S timhle vedenim by Real nikdy nic nevyhral, ale tohle vedeni muze postavit zaklady cesty k nove vizi bez toho, aby se v Realu muselo v nasledujicich letech vystridat x treneru jak se to delo obecne v Anglii nez nektere velkokluby nasly ty spravne osobnosti. Nutno uznat, ze se jmeny jako Guardiola nebo Klopp se uz ale asi nedalo splest. Manchester United ten idealismus "vic nez klub" angazovanim Moyese prave podrzel. Jen nenatrefil na spravneho cloveka, protoze aby se ten idealismus naplnil musi se spojit v cloveku. Predivem kontinualne udrzovane vize je clovek. Idea sama o sobe neni, existuje jen v moznosti jako myslenka. Obetovanim dvou let jsem myslel to, ze by Lopetegui odvedl nasledujici praci - vtiskl by muzstvu v cerstve poronaldovske ere tymovejsi a skromnejsi pojeti, zaclenil by do muzstva spanelske mladiky a nechal by je vyrust pro klub a vyhodnotil by, kdo je pro klub vhodny a kdo uz si chce jit vlastni cestou. Ti starsi hraci ala Modric v dalsi sezone urcite odejdou, ted zustali jako mentorove. Idylicka firemni situace, odnekud odchazis a zaucis nove lidi tak, aby v principech mohli fungovat za tebe. Samotny Ronaldo samozrejme cekat nemohl, ten funguje na individualisticke bazi. Lopeteguiem by si klub nenechal ujet rychlik, nechal by si ujet vlak, s tim, ze dalsi pruvodce po Lopeteguiem by mel k dispozici ale uz zase rychlik. Protoze predivem uspesneho klubu jsou lide, uspesneho muzstva jadro hracu identizujici se s klubem. Myslenka, kterou dlouhou dobu nechapali v Anglii a kterou si za penize nekoupis. Uspech tvori mimojine laska k hodnotam prostoru. Co se nechape je, za ta laska musi byt pripravena trpet.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
anonym

MU je v tomhle z toho důvodu právě ukázkový a nesmírně zajímavý příklad. I to, že nakonec angažovali Mourinha. Kdyby si tohle někomu vyprávěl za dob Fergieho, tak by se ti lidi vysmáli s tím, že si se asi zbláznil.

Oni byli připraveni trpět, ale trpí vlastně až do dnešních dnů. Z té jejich kdysi neotřesitelné pozice se stal tým, který je v Manchesteru momentálně až ten druhý.

Nemůžu si pomoc, ale podobně na mě působí i osud Sparty. Jsou tam pro mě jisté podobnosti, které ti dávají za pravdu, že úspěšný klub tvoří kompetentní lidé.

Na druhou stranu nikde není zaručeno, že taková razantní přestavba s navazujícími úspěchy bude trvat jen rok nebo dva. Real ve své moderní éře není schopen a ani nechce dlouho čekat. Ten tlak po úspěších a těch nejlepších hráčích bude vždycky enormní a doba je v tomhle horší než kdy dřív. Tohle je konzumní společnost, kde se tvůj idealismus v některých případech vytrácí. Osobně to tipuji na roztočení pořádnýho balíku peněz na úkor toho, že by se dávala větší šance těm mladší, vyjma jedincům se světovým potenciálem.

Já bych řekl, že i se jménem jako je Guardiola se můžeš splést. Tak na mě aspoň působil Bayern pod jeho vedením, City jsou zase jiná písnička, aspoň v Anglii.

Reagovat
smazaný uživatel

S tou tvoji strizlivosti souhlasim, akorat si myslim, ze po takovem uspechu, ktery Real mel, by se ted na koncepcnejsi pojeti snizit mohl. United zacli podobne jako Sparta kapitalisticky panikarit a priklad, ze to neni dobre, uz koneckoncu meli prave v Realu, v jeho obdobi po ere Galacticos.

Reagovat
Majk91

a my ideme hladat novu 9. Amaterizmus tohto vedenia ma nikdy neprestane udivovat.

Reagovat
Whitemedia

kupte Moratu pls

Reagovat
Majk91

toho si nechajte. Ked ste nechceli Higuina, tak si budete musiet vystacit s drevami Morata - Giroud.

Reagovat
Whitemedia

Nešlo ani tolik o Higuaina, jako o tu cenu, kterou za něj Juve po nás chtělo..

Reagovat
Majk91

Do AC prestupil za nejakych 50M nie? A to si myslim, ze nie je nic strasne v dnesnej dobe....

Reagovat
2miguel1

Paco nema hlavu nato, aby hral v Barcelone. A moze dat aj 30 golov v Dortmunde. To iste Dembele

Reagovat
Majk91

Tazko povedat ci na to ma hlavu, alebo nie. V Dortmunde a aj v repre mu to ide. V Barcelone nedostal poriadnu sancu. A aj ked nastupil, tak vacsinou z kridla a to nie je jeho primarna pozicia. A to, ze hral iba par krat do mesiaca, niekedy ani to nie, radsej ani nespominam. Takze ked si to zhrnieme, tak hral velmi malo a aj ked nastupil,tak vacsinou mimo svoju poziciu. To nie su podmienky, aby sa niekto presadil.

Reagovat
smazaný uživatel

u dembouze nvm moc brzo

Reagovat
Spalovač šancí

Šetří se na Plzeň

Reagovat
Ed_Hazard

Ti chlapi potrebuju psychologa, nie trenera. Ostuda a je mi luto ze to Lopemu nevyslo, nakolko je hlavne chyba v hracoch..

Reagovat
Hristo Stoichkov

Tak zrovna Lopetegui toho psychologa potřebuje s nima, na lavičce působí strašně nervózním dojmem, což je asi pochopitelný, jelikož v takový situaci nikdy nebyl a dost možná už ani nebude.

Reagovat
johan14

Pre plzeň zlá správa, teraz si to vyzeru oni.

Reagovat
smazaný uživatel

Real se rozestrili

coz v soucasnosti znamena 2-0 nebo 2-1 konec

Reagovat
Xavi

Taky bych řekl.

Reagovat
smazaný uživatel

Zacinaj se mnozit zpravy, ze Lope pujde.

Reagovat
Anacron

A kdo místo něj? Kdo je vůbec momentálně volný. Stejně to bude pravděpodobně jenom záplata do konce sezony.

Reagovat
smazaný uživatel

kdokoliv... horsi to byt opravdu nemuze

i Wenger... kterej by me v lete dost vadil... by ted nejakej ucel splnil

minimalne do leta nekoho docasne... a v lete za kazdou cenu pretahnout Pochettina

i ted by byl k dispozici kvalitni trener - Jardim... toho bych si pral

nejpravdepodobnejsi je ale asi Conte

Reagovat
Berbatov9

A jak to je s tim Jardimem ? Vsichni ho chvali, vsichni ho chteji, vsichni ho obdivuji a prirom ho z Monaca vyhodili, to jen proste doplatil na vysledky nebo ?

Reagovat
smazaný uživatel

Už tradične mu cez rozpredali káder a tentokrát to už neustal aj keď v minulosti sa mu darilo parádne, navyše Monaco hralo útočný futbal a strieľalo kopu gólov. Pre mňa najlepšia dostupná alternatíva, ak už má Lope odísť, ďalšieho pragmatika po ZZ ako napríklad Conte si už neprajem.

Reagovat
smazaný uživatel

temer kazdyho trenera jednou vyhodili... pokud to neni Zidane je treba se divat na uspechy a Jardim uspechy s Monacem mel + hral peknej ofenzivni fotbal

samozrejme... nemusi to potvrdit v Realu... ale predpoklad na uspech ma rozhodne vetsi nez Lopatagi

Reagovat
Anacron

Tak to fakt ne Jako Wengera bych fakt neunesl

Teď mě napadl ten Low, jestli po něm Flo nepůjde. Jardima bych taky bral.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejrychlejší cesta do záhuby -> angažování věčného repre trenére. Ale to už víte, ne?

Reagovat
Anacron

Tak já neříkám že ho u nás chci Ale Perez ho chtěl v průběhu let už několikrát.

Reagovat
janinho

Low? prosim len to nie. v klubovom futbale 0 bodov. MS sice vyhral ale tie by s vtedajsim kadrom a Neuerom v brane vyhrali aj slabsi treneri.

Wenger? vtip

Jardim? pacil by sa mi, ale treneri ako on a Klopp potrebuju cas na koncepcnu pracu a preto sa do Realu asi nehodia.

bohuzial mi to vychadza jedine na Conteho. nemam ho rad a podla mna to nie je trener pre Real. tam potrebujes niekoho kto tu kabine dokaze spojit tak ako Zizou, nie niekoho kto ju este viac rozhada...

Bral by som Pocchetina ale ten je nerealny, najskor v lete ak vobec. Nenapada ma nikto vhodnejsi.

Kazdopadne pokial Perez neposilni ten kader hotovym hracom 4 roky po sebe, tak sa nemoze cudovat. LM je sutaz sama o sebe, ale dlhodoba forma sa ukazuje v lige a tam preslapujeme na mieste. Bez Messiho sice o 5% stupli sance na vyhru v Clasicu, ale aj tak s tymto kadrom na titul nemame ani vo sne. tak ale hlavne ze Perez uspokojil svoju tuzbu po tom aby Navas sedel na lavicke...

prial by som si Hazarda, ale po tych posledncyh spravach z PSG ak niekde najdem moznost vsadit si na dalsi klub Neymara, tak za majetky bijem na Real. tam je to uz podla mna dohodnute, akurat neviem ci to bude uz v zime alebo vydrzia do leta. skoda reci, len dalsie utrpenie pre madridistas...

Reagovat
Mateo16

Po vsetkych tragedoch ist Najlepsie riesenie

Reagovat
smazaný uživatel

takze vsichni jsou tragedi... jen Lopatagi je nej? ten to dokazuje uz v nekolikatym klubu

Reagovat
Ed_Hazard

Prekvapilo by ma, ak by sa nemnozili.

Tym bude tato jeho 4 mesacna humoreska okolo podpisu zmulvy a vyhadzovu od repre epicky zakoncena.

Reagovat
Anacron

Aneb jak si totálně dosrat kariéru

Reagovat
Mateo16

Okrem Bein sports co su zarucene Anglicke spravy nic nevidim

Reagovat
Mateo16

https://twitter.com/search?q=real%20madrid&src=tyah

Toto krasne znazornuje ze urcite ale urcite je problem vo vytvarani sanci

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
Berbatov9

Zajimalo by me jestli je jeste mozny ze by se vratila ta mašina Real Madrid jako tehdy v tej tusim 100 bodove sezone za Mourinha, kdy se proste to vyledkove pohybovalo 8:2 , 7:1 , 6:2 atd... da se tohle vubec dnes nejak ovlivnit takticky nebo se jen proste v jeden moment sešla vyjimečna skupina hracu v jednom tymu(Ozil,DiMaria Ronaldo v tech 50 golovejch letech, 30 golovej Benzema... ) Tehdy začal Mourek tusim s takovym tim diamantikem 4 2 3 1 coz je podle me dodnes nejlepsi taktika pokud na to mate hrace ?? ( abych neposkodil Barcu tak mela vysledkove stejny roky a taky byla masina na to nerikam pul slova )

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyby Real hral a mel hrace na to... co hral Liverpool minulou sezonu

jako teoreticky pod Kloppem... Pochettinem nebo Jardimem... kdyby si vybrali spravny hrace a klaplo to... tak by to nerealny nemuselo byt

hlavne uz zadny pokusy s hazenou... ktera v dnesni dobe na klubove urovni uz proste nefunguje

Reagovat
smazaný uživatel

Naštěstí se hrálo v tak debilní čas, že jsem to neviděl. Tak aspoň vstřelený gól, 1. od 22. září

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

zoberte uz toho wengera

Reagovat
SaLaDiN

Tu sa ukazuje velkost Ronalda, tokto slaby tim potiahnut k tolkym titulom. Uz niet pochyb, kto je GOAT - CR7.

Reagovat
ADM

Nemal by si kvôli vierohodnému určeniu počkať, kým odíde Messi z Barcelony? Just sayin

Reagovat
SaLaDiN

Tvoji sukmenovci tiez necakali so svojimi predpovedami, ako sa vraj Realu bude bez Ronalda darit viac a ze pojdu na titul, lebo konecne budu hrat ako tim a Ronaldo to tam nebude kazit. A ked sa Benzema ustrelil prvy mesiac, uz to tu bolo prezentovane ako fakt. Pravda sa opat ukazala, co uz, no.

Reagovat
valloire

Reagovat
Generalní Gladiator

bez ronalda v lize ano,jenže měla přijít náhrada-mbappé,neymar,hazard...když pustíš hráče a nepřijde náhrada, tak se prostě stane,že i realu chybí ty 4 ronaldovi podzimní fíky

Reagovat
smazaný uživatel

Top sezona

Reagovat
Kixi Syhimour

OT

Leonardo Jardim byl nedávno propuštěn z funkce trenéra AS Monaco a brzy by se mohl vrátit do práce, jeho jméno je spojováno s angažmá v Southamptonu. Ten z osmi zápasů uhrál jen pět bodů a o práci se musí obávat Mark Hughes.

Reagovat
Gazdo

A medzitym Ernesto Valverde stale na lavicke barcelony

Reagovat
Switchback

Atletico taky celkem bída letos

Reagovat
smazaný uživatel

Jako v tom jak jsou schopny se vsechny kluby La ligy (az na Huescu) o vysledek rvat, je soucasna La liga hodne tezka. Ty tri velkokluby jsou v utlumu a behem slavnych let si v lize vychovali smecku coklu, co jim ted okusuji prdel.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Oblak je neskutečný, Atletům opět zachránil aspoň ten bod

Reagovat
Switchback
Reagovat
smazaný uživatel

blázen

Jak místo něj může chytat v repre ten bavorskej šašek?

Reagovat
Kixi Syhimour

Šašek

Reagovat
smazaný uživatel

je to kiksář

Reagovat
valloire

Reagovat
Whitemedia

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
2miguel1

vau

Reagovat
Kixi Syhimour

ok no

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, momentalne asi nejviditelneji nejlepsi golman.

Reagovat
teenz

Reagovat
Rssa

Vytecne koncentrovany, za me ted ta nej spica

Reagovat
Rssa

Jinak ale priserne okna v te obrane

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
janinho

kusky do vitriny!!!

Reagovat
Whitemedia

Po Oblakovi momentálně nejlepší golman

Reagovat
patas92

V čem je Oblak lepší?

Reagovat
Switchback

Říká se to, to stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ne opravdu to neni jenom tim. Pust si treba vcerejsi zapas Atletica, jestli chces nebyt ignorant. Ten rozdil je v tom, ze zatimco Oblak je vrchol hry, jakozto defenzivne ladeneho tymu, pro Barcelonu a jeji ideje je signifikantni Messi. Od Barcelony se cekaji goly, od Atletica tuha defenziva = obecne mineni Oblak > ter Stegen.

Reagovat
patas92

To je ale hodně divná úvaha

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
smazaný uživatel

Ale ne muj nazor.

Reagovat
X-bano-X

No toto je ehm trochu pritiahnuté za vlasy. A to "trochu" je celkom mierne povedané. Samozrejme nerozporujem Oblaka, ten je top ale už druhú sezónu je to plece pri pleci s Ter Stegenom. V minulej sezóne rozhodol koniec sezóny, kde v tom Ter Stegena nechávala obrana samého. V tejto sezóne to bolo snáď ešte horšie ale na tie "wonder save" je to zatiaľ o chlp pre Marca.

Reagovat
LAM

Messi musí bejt co nejdřív zpět,protože bez něj je ten tým viditelně lepší.Dnes skoro tozhodl za 12 minut.Výhoda byla že pak už musela Sevilla hodně útočit a dalo se hrát na brejky.Do plnejch jsme ale bez Lea jalový.Takže na EC už snad bude.

Jinak Raketa je tam v záloze prostě navíc,Arthur by tam vedle Sergia stačil.Dembele dneska tou ležérní hrou taky napotěšil a stále si proti nám soupeři vytvářej mraky šancí.To je prostě bída.

Ter Stegen dneska

Reagovat
blaugrana

Messi musí bejt co nejdřív zpět,protože bez něj je ten tým viditelně lepší

Reagovat
LAM

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
patas92

Hands down Ter Stegen je nejlepší gólman všech dob

Reagovat
valloire

ne

Reagovat
smazaný uživatel

Vytáhneš zase z historie někoho lepšího?

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší bylo jak tady vytáhnul nějakýho Vasconcelose, který jako vrchol kariéry hrál v chilský lize a tvrdil, že je lepší než Messi.

Reagovat
valloire

v chilský lize dyť vůbec nevíš

Reagovat
technecium

Hrál s indiány, jako Pele nebo Zico

Reagovat
valloire

S mistry světa co každýmu nakopali prdel. Tvůj kůň.

Reagovat
valloire

Gordon Banks.

Reagovat
Kixi Syhimour

bych neřekl, že vytáhneš Angličana

Reagovat
valloire

Tak brazilský golmani nikdy nebyli zrovna kvalitní. Navíc Banks byl osobnost, mistr světa a jedinej golman, kterej dokázal porazit Pelého. Dále tu máme samozřejmě italský golmany, Maiera, Schmeichela, Jašina.....takže toho Stegena beru v nadsázce.

Reagovat
Kixi Syhimour

A jakej byl podle tebe nejlepší brazilskej gólman, Taffarel?

Reagovat
valloire

Asi jo, určitě byl nejspolehlivější, nic jinýho od brazilskýho golmana nechceš. Mít ho v bráně v 82 místo Waldira Perese, vyhrálo by se a Zico by byl ještě nesmrtelnější.

Reagovat
masly008

Gigi o několik tříd.Bych čekal že takovou personu si ještě budeš pamatovat.

Reagovat
Kixi Syhimour

Casillas, Buffon, Caňazares, Neuer, Čech, James, Zoff, P. Schmeichel, der Sar, de Gea, Barthez, Tafarell, Dida, Plánička, Maier, Lloris, Clemence, Banks, Yashin, Reina a asi několik dalších

Reagovat
smazaný uživatel

Ze tys jen vyjmenoval golmany, kteri te napadli?

Reagovat
Kixi Syhimour

No, de-facto, neříkej, že nejsou lepší jak ter Stegen

Reagovat
smazaný uživatel

Canizares, James, Barthez, Tafarell, Dida, Lloris, Reina jsou minimalne hodne sporna jmena. Vubec, historicismus, s kterym k takovym porovnanim pristupujes, je nesmyslny. MA ter Stegen ma horizont vykonu hodne vysoko a jeho styl je v podstate revolucni, protoze syntetizuje takrka vsechny zadouci brankarske schopnosti v jediny styl. Umi vyborne nohama, cist hru, je kockovity a zaroven pevny a klidny ve vychozi pozici. Takrka dokonaly golman, ted uz jen chybi, aby toho spoustu vyhral a to muze byt alfa omega toho tveho historicismu. Samotny ter Stegen je takrka dokonaly a La liga ted disponuje dvema golmanama, kteri momentalne udavaji smer golmanskeho zanru. Tim druhym golmanem je Oblak, v podstate jakasi skala, o kterou se souper rozbiji. Slo by najit analogie v hokejove nhl. Proc jsou mimojine tihle tak dobri je v tom, ze predstavuji minimalizaci chyb a maximalizaci efektivity chytani.

Reagovat
Kixi Syhimour

Reina je možní přestřel, ale ostatní fakt ne. Za předpokladu, že by teď MtS ukončil kariéru, tak nebude dosahovat takových hodnot jako výše jmenovaní. Nazývat ho historicky nejlepším brankařem není správně, leč to byla nadsázka.

Lloris je už teď legenda Spurs, jejich kapitán, kapitán mistrů světa, kdy byl jedním ze 2 nejlepších gólmanů turnaje.

David James je legenda celé PL odchytal tam přes 500 zápasů, na to se fakt zatím MtS nedotahuje.

Barthez je také mistr světa, vicemistr světa, mistr Evropy. Legenda Monaca a skvělý hráč MUn.

Dida je mistr světa (náhradník), legenda ACM se kterým váleli v Evropě, 2x vítěz LM, přes 200 zápasů v SA.

Taffarel je mistr světa, mnohými označiván za nejlepšího brankaře v historii Brazílie.

Caňazares je legenda Valencie, fakt je že nemá tolik trofejí, MtS je tak na jeho úrovni.

Reina je mistr světa a Evropy (náhradník), legenda LFC, něco jako Dida, akorát nevyhrál LM.

Ter Stegen musí tyto výkony podávat i dál, teď se ještě na tyto velikány nedotahuje, je mu teprve 25 (?). Není to nejlepší brankář historie.

Reagovat
smazaný uživatel

No ale to je ono. Srovnavas ta jmena s ter Stegenem na zaklade historicismu - na zaklade toho, co znamenala pro historii a samotne chytani uz az tak neberes v potaz. Ter Stegenuv styl chytani je oproti jejich stylu chytani naprosto vyjimecny v tom, ze vsechny ti tebou zmineni golmani vynikaji/vynikali v jedne sve charakteristicke vynikajici vlastnosti, kdezto ter Stegen vynika v tom, ze ma na vysoke urovni vsechny jejich jednotlive vlastnosti. Alfou omega tak zustava jak se zapise do historie, ale samotny zapis do historie mu na tomhle faktu nic neubere.

Reagovat
Reggie

Kvuli tomu, ze James chytal mraky let v PL a ma 500 zapasu, tak je lepsi nez Stegen (tam se da dosadit kdokoliv lepsi, kdo nema vic nez 500 zapasu a ze jich sakra je)???

Reagovat
Kixi Syhimour

Kvůli tomu, že byl skvělým brankářem a odchytal v PL tolik zápasů, to se jen tak někomu nepovede.

Reagovat
Reggie

Ne?

Jussi Jaaskelainen – 436 appearances

Brad Friedel – 450 appearances

Shay Given – 451 appearances*

Mark Schwarzer – 514 appearances

David James – 572 appearances

Jenom si nejak nevybavuju, ze by nekdo z nich vyhral LM nebo chytal v top tymu. Ted to dam z hlavy, jedinej James chytal v Live (ostatni si pamatuju z prumernejch tymu PL), coz je top tym, ale hodnotit nekoho vykonost podle odehranejch zapasu je naprosta hloupost. Stegen chyta v Barcelone, ne za Bolton nebo Fulham. Uz to vypovida o tom, ze tvoje meritko je blbost. A samozrejme pokud Matsovi vydrzi zdravi a bude mit chut, tak se taky k takovymu cislu muze dostat.

Reagovat
Pride

Navíc ani z tohoto seznamnu není James nejlepší.

Reagovat
Reggie

Do toho az tak nevidim . Ale co si pamatuju, tak to az takovej zazrak urcite nebyl. A v porovnani se Stegenem.....

Reagovat
Pride

Nebyl, on nebyl nikdy nejlepší ani na ostrovech. Dokonce když chytal za repre, tak si z něho angličtí fanoušci dělali prdel. Jenom měl prostě štěstí, že tak dlouho vydržel.

Reagovat
Reggie

Jako ze byl spis pro smich si pamatuju. Ostatne ktery anglicky repre golman nebyl pro legraci, za dobu co sleduju fotbal? Mozna Seaman (pokud si dobre pamatuju), ale ten zase posral MS 2002 proti Brazilii. Snaz az castecne Hart a ted Pickford.

Reagovat
DrQQ

A prečo si legenda Valencie dala zmeniť meno? :-)

Reagovat
Kixi Syhimour

Psal jsem z hlavy

Reagovat
Pride

Jako sorry, často s tebou souhlasím, ale toho Jamese si vytáhl z prdele ne? Však to byla díra úplně vždycky, jen měl to štěstí, že odchytal největší porci zápasů ze všech angličanů, tak bude známej hodně dlouho.

Třeba takovej Joe Hart byl ve své nejlepší formě daleko lepší gólman než James. Proto i spousta Anglických fanoušků říkala, že konečně mají ve své reprezentaci pořádného golmana.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Reggie

Co prosim? Jakoze James, Reina nebo Lloris jsou lepsi nez Stegen? Pro porovnani s temi ostatnimi to chce jeste cas, ale napsat, ze James je lepsi nez Stegen je teda silna mimoza

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Reagovat
Kixi Syhimour

myšleno historicky

Vážně chceš srovnávat dlouholetou 1Chelsea, několikanásobného nejlepšího gólmana LM s ter Stegenem?

Reagovat
Whitemedia

V Chelsea to byla naprostá brankářská špička, kterou Marc může samozřejmě překonat a když bude pokračovat v podobných výkonech, tak i za pár let překoná, ale Petr tam prostě patří..

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Jedno je jisté, Stegen Neuera přerostl.

Reagovat
Kixi Syhimour

To ano, ale zatím se na něho historicky nedotahuje

Reagovat
smazaný uživatel

Jak v cem. Ve vlivu na fotbal ne, v tom jak syntetizoval predneuerovskou skolu s neuerovskym stylem ano. V podstate skloubil klasickou skolu chytani s Neuerem, coz Neuer sam udelat nemohl, protoze teprve definoval revoluci.

Reagovat
fenixLFC

v tom jak syntetizoval predneuerovskou skolu s neuerovskym stylem ano

Reagovat
smazaný uživatel

A mohl by ses laskave uvolnit k tomu, abys vysvetlil na co konkretne narazis?

Reagovat
smazaný uživatel

+oliver kahn

- james, lloris, canizares

Reagovat
Kixi Syhimour

Kahn

Reagovat
smazaný uživatel

Už jsem myslel, že na nejlešího golmana historie někdo zapomene.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší v historii samozřejmě není, ale bez debat je lepší než většina tebou vypsaných. Hlavně celý 2. řádek kromě Yashina je blbost.

Reagovat
Kixi Syhimour

Banks, Sepp, Plánička jsou nesmysly jo?

Reagovat
valloire

Omluv ho. On neví kdo je Banks, Maier a Plánička. Cokoliv před jeho Narozením neexistuje.

Reagovat
smazaný uživatel

Gabor "tepláků král" Kiraly

Reagovat
2miguel1

Dembeleho rychlo poslat do PSG ked ma este aku taku cenu.

Reagovat
technecium

Reagovat
2miguel1

Dembeleho rychlo poslat do PSG ked ma este aku taku cenu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrý zápas, akorát dostat gól zrovna od Muriela je trošku zbytečné.

Reagovat
LAM

Sevilla měla šancí na 5 golů.Můžem bejt rádi jen za 2

Reagovat
smazaný uživatel

Tech golu jste mohli dostat mraky.

Reagovat
ADM

Barcelona tweeted: "Tests carried out on the first team player Leo Messi have confirmed that he has a fracture of the radial bone in his right arm. He will be out for approximately three weeks."

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsme v ****

Reagovat
smazaný uživatel

Kto by si pred rokom pomyslel, že Clásico v sezóne 2018/2019 bude bez Ronalda, Zidana, Iniestu a aj Messiho.

Reagovat
ADM

Bez Messiho prvykrat od 2007 tusim.

Reagovat
smazaný uživatel

2015 nehrál ne?

Reagovat
garruklol

Myslim, ze to byl ten zapas, jak Barca vyhrala na Bernabeu 4:0 a tam sel do hry v prubehu.

Reagovat
Reggie

Reagovat
smazaný uživatel

A bez Enriqueho, když sem už taháš i ty trenéry.

Reagovat
valloire

Kdo to je?

Reagovat
Al Capone

Reagovat
smazaný uživatel

Skvělý trenér, jehož kvalit jste vy hodně dlouho neměli.

Reagovat
valloire

kolikrát vyhrál LM?

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhrál treble, o tom ty jako fanda Realu můžeš jenom snít.

Reagovat
valloire

Fakt jo? A já myslel, že 3x LM v řadě je taky treble.....a o dost cennější a ty jako fanda Barcelony o tom můžeš jenom snít....

Reagovat
Generalní Gladiator

Dement a myslet?

Reagovat
valloire

oxymoron že

Reagovat
Generalní Gladiator

a pak že inkluze nemá výsledky

Reagovat
valloire

tak za mě žádná nebyla...ale tady bych našel spoustu lidí, co ji měli

Reagovat
teenz

nuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Betis je docela vtipný, záporné skóre 5:6 v osmi zápasech a udělali z toho 12 bodů

Reagovat
smazaný uživatel

El clasico s Dembelem na pravem křídle bude příjemné asi jako pěst do oka, pozitivum je, že se snad konečně dočkáme nominace Malcoma. Každopádně pokud si dobře pamatuju tak ten zápas, kdy jsme vyhráli na Bernabeu 4:0, byl taky bez Messiho, tak se snad Couts se Suarezem ukážou

Reagovat
smazaný uživatel

Absolutně žeru tu Messiho střelu, Jankto by to takhle zkoušel trefovat ještě teď.

Reagovat
valloire

co je na tom, kromě pohotovosti tý střely, za bombastičnost?

Reagovat
smazaný uživatel

No vlastně nic, ale přesto se mi hodně líbila

Reagovat
valloire

to jo, já myslel, že tu nastane oslava geniality

Reagovat
smazaný uživatel

Ronaldo by se ještě teď snažil projít přes toho obránce svýma tradičníma přešlapovačkama.

Reagovat
valloire

Ronaldo by roztrhl síť.

Reagovat
Elliasson

Bohužel, tato ztráta se dala čekat. Ještě že madridská konkurence ztratila taky.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad za podzim i jaro minus par povedeny zapasu na MS nedostane Modric GB.

Jinak to nevidim za tohle GB se nedava ani s marketingem .

Aspon, ze Sevilla a Barca byl dobry zapas, ikdyz mohlo byt vetsi drama nebyt penaltu.

I tak pekny zapas. Skoda, ze ted Barca jde na prvni pricku, mohlo to byt jeste do konce roku vyrovnanejsi. Takhle staci 1-2 ztratu Sevilla a Alaves,At.Madrid a Barca jim utece o 4 body a uz je to nudne s temer jasne vitezem, jak zname z lonska.

Reagovat
smazaný uživatel

Baví mě, jak se skoro nikdo z culés v souhrnu radši ani nevyjadřuje k tak povedenému zápasu. Nj, musí to bolet, když pragmatik a tělocvikář Valverde vyhraje výsledkem 4:2 nad božskou Machínovou Sevillou a nepotřebuje k tomu ani tribunovou hvězdu Malcoma nebo trucujícího Vidala.

Reagovat
smazaný uživatel

Představ si, jak by to právě s těma dvěma vypadalo, když Rakitic s Dembelem byli nejhorší na hřišti.

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplně jedno, kdo byl nebo nebyl nejhorší na hřišti, když to byl celkově dobrý týmový výkon a vedl k vysoké výhře.

Reagovat
smazaný uživatel

Povedenemu zapasu? Na drive nedobytnem Nou Campu mohl ted ten zapas skoncit klidne 6:6.

Reagovat
ADM

Reagovat
smazaný uživatel

Ale no tak.

Reagovat
smazaný uživatel

Taková klišé jako "na dříve nedobytném" atd. snad nemáš zapotřebí.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi skutecne surovy realista. Chapu te, ale ta barcelonska hra byla v nekterych fazich az moc velkou merou dilem nahody, stesti a chaosu. Ze vam nefunguje hra mezi liniemi pokladam za hodne alarmujici. Chapu tvuj strizlivy prapostoj, ale zvrtnul se v pouhou kontrapozici - umirnils sebereflexi a uz ti staci jen rict, ze to byl v obecnem meritku hezky zapas. Byl no.

Reagovat
smazaný uživatel

a v minulosti to tak snad nebylo? fotba je hra nahody, stesti a chaosu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlasim. Takova determinace neni absolutni. Existuje jako Mimojine. Kterym je dale moznost cloveka vtisknout podminkam formy sve existence rad, takovy rad, ktery bude skutecnost hierarchizovat. Jinymi slovy clovek muze prevzit svou skutecnost a nadradit se svym poznanim nad ni. Tu to znamena, ze trener muze vytvorit oproti nahode eliminacni system. Mluvit o tom, ze takovou moznost nema, znamena setrvavat ve svem prirozenem stavu a nepresahovat se. Co si pamatuju Barcelona se vzdy pokousela o systemovy presah. Jako se o ten samy presah akorat v jinych, otroctejsich podminkach, pokousi treba Simeone. Paklize by to tak nebylo dominovala by jen prirozena sila, neslo by eliminovat Messiho a obecne by telesne slabsi neprezili v prirode. Clovek bez nastroju by neprezil.

Reagovat
smazaný uživatel

Anebo by nemohl byt v konkurencnim prostredi lepsi nez ve skutecnosti je. Pokud by neexistoval tenhle vliv lidskeho ducha, pak by vse bylo jen o zorganizovani prirozenych lidskych sil.

Reagovat
smazaný uživatel

Je dobre, ze jsme svedky toho, ze slabsi muze porazit silnejsiho a nemusi to byt jen kvuli indispozici toho silnejsiho, ale muze to byt kvuli presahu lidskeho mysleni a vule, presahujicich prirozenost.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jsi filozof?

Reagovat
smazaný uživatel

Je to jeden z mych rozmeru. Jinak profesne jsem delnik.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm. To by som netipol, že si dělník.

Reagovat
smazaný uživatel

Dělník bulváru!

Reagovat
technecium

Reagovat
smazaný uživatel

V posledni dobe se mi zda, ze toho netipujes vic.

Reagovat
smazaný uživatel

:/

Reagovat
smazaný uživatel

Promin, mel jsem tezky den.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode.

Reagovat
smazaný uživatel

tak samozrejme, ze to neplati absolutne, prislo mi to jen jako zajimava odpoved kvuli tomu, ze jsem vyuzil tvych slov, chtel jsem tomu asi dodat nadech vetsiho patosu a emoci nebo ja nevim ceho..

myslim tim uzky okruh favoritu, kde jsou podle me rozdily tak male, ze opravdu castokrat rozhoduje nahoda nebo minimalne je to jeden z dulezitych faktoru, ktery vyrazne ovlivnuje zapasy. ovlivnuje psychiku tymu, formu hracu, fanousky, soupere. ja si treba myslim, ze tri po sobe jdouci vitezstvi realu v LM je shoda nahod. protoze podle me kazda vyhra tymu v lm je shoda nahod, je to tak narocna, komplexni a soucasnou formu vyzadujici soutez, ze si nemymslim, ze bez faktoru stesti to jde vyhrat.

ale zpet k seville a barcelone a tvrzeni, ze to tam mohlo skoncit 6:6. ty si troufas soudit vsechny zapasy, kdy byl camp nou "nedobytnou tvrzi", ze tehdy se tam vyrovnane zapasy nehraly a ze se tam nerodily upachtene vyhry? to mi prijde jen jako nostalgicke vzpominani nezlob se na me.

navic no a co, ze sevilla mela nejake sance. v podsate kazdy vedel v 15. minute, ze je rozhodnuto a ze sance na vyhru sevilly je straslive mala, i kdyby barcelona hrala jakkoli spatne - respektive, ze tak spatne aby promrhali takovy naskok, hrat temer na sto procent nebudou.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak dik no, ze jsi utocil spis na me nez na predmetovost toho sporu. Ted vazne - dik. Donutils me zamyslet se.

Nahodou ale nemuzes oznacit jedinecnost. Nemuzes tak oznacit uspech Muhamadda Aliho atd. Zidanuv Real byl vyjimecny. Nebylo to o tom, ze by ho zasadne doprovazelo stesti, ale o tom, ze on to stesti vytvarel, receno klisem sel mu naproti.

Nostalgicke vzpominani to je a neni. Je to nostalgicke vzpominani na prave koncici spanelskou eru a neni v tom, ze dominanci ma Barcelona ve svem DNA.

To, ze to nepromrhali je zasluha ter Stegena, nikoho jineho a Valverdeho uz vubec ne. A o to tu jde. Sice mohl prave ter Stegen vyniknout, ale spolehat se na vyjimecnost jedincu je neco, co uz poprel Guardiola, a neco v cem by Messi nikdy nemohl byt tak uspesny, viz Argentina. Hlavni problem je v tom, ze uz se o tom vubec musime bavit, protoze barcelonskou DNA je vnutit souperi svuj fotbal, coz se nedeje, protoze Valverde netvori, ale prizpusobuje se souperi. A to dela od zacatku sveho pusobeni. Viz veskere barcelonske venkovni zapasy od zacatku jeho pusobeni, ktere nemely za cil dominanci, ale profesorskou udrzbu uspechu. Tohle je to za co byl mimochodem z jejich tabora kritizovan Simeoneho fotbal.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
dextroza_m

Reagovat
Eichel

Ja som hlboko presvedčený, že trollujes. Ak je tomu tak je mi z teba smutno a ak nie a myslíš to všetko vážne tak mi je ťa ľúto asi ešte viac

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nevím jestli jsem koukal na jinej zápas, ale nebýt Matse tak to klidně mohlo skončit remízou nebo nedejbože prohrou. Valverde prostě na hřišti drží hráče i když je jasný, že nestíhají. To že dá Rakitic na konci gól nemění nic na tom, že v zápase dělal spoustu chyb a není to jen jeden zápas. Ten hráč hraje absolutně všechno. To je tak těžký pochopit, že prostě chceme aby ho střídal třeba za Vidala? K čemu se teda kupoval? Nebýt toho, že se Roberto zranil, tak pořád hraje místo Semeda. A podívej se jak po pár zápasech šel Semedo hodně nahoru. Včera jeden z nejlepších hráčů. Jestli se Valverde bojí nasazovat hráče typu Malcom, protože nemají zkušenosti a třeba hráli Francouzkou ligu nebo Arthur Brazilskou, tak nechápu Vidala, který je už ostřílený hráč u kterého je jasný, že si na hřišti hned poradí. Zajímaví, že s Paulinhem problém neměl a to je podle mě, ke vší úctě k Paulinhovi, Vidal o level výš.

Teď když se zranil Messi, tak je to snad příležitost pro Malcoma. Navíc začne Copa del Rey a tam doufám hrát bude.

U Valverdeho je problém, že jakmile mu vyjde zápas s jednou sestavou, tak se jí drží zuby nehty a a drží tam ty hráče, ikdyž je na nich jasný pokles formy. Takhle to prostě dál nejde. On zkrátka neumí pracovat se širokým kádrem. Máme teď tolik možností měnit hráče během zápasu, ale on si jede pořád to svoje.

Pak se máme divit, že se k nám moc nechce mladým hráčům. Když pak vidí jak na poslední chvíli přetáhneme AS Malcoma a pak dřepí na tribuně.

Navíc Malcom je typ hráče který by se nám teď fakt hodil. Ve Francii to byl jeden z nejlepších driblérů a hráčů 1v1. A to u nás po odchodu Iniesty, zvládá jen Messi. Couts v tom špatný není, ale chybí mu rychlost a Dembelé zatím dělá moc chyb. Dřív jsme měli v kádru aspoň 3 takové hráče. Xavi-Iniesta-Messi, Neymar-Iniesta-Messi. Ale teď je na to Messi skoro sám. A z toho pak plynou ty situace kdy sice soupeře přehráváme, ale nedokážeme se dostat do pořádné šance.

Máme jediný štěstí, že jsou v týmu hráči, kteří si formu drží celkem dlouhodobě, jako je Alba, Mats, celkem Busquets a pak samozřejmě Messi, který má tak 2 špatný zápasy za sezónu. Ale u ostatních hráčů jsou poklesy výkonnosti. Ze začátku sezóny Suaréz a stejně hrál pořád. Teď Rakitic a hraje pořád. Roberto a do zranění hrál skoro vždycky, Piqué, Umtiti.

Včera byly hráli dobře Suaréz, Semedo,Alba, Messi. Všechno odpočatí hráči. Ani jeden nehrál při repre pauze.

Oproti tomu Rakitic xy zápasů. A to jestli je na to zvyklí nehraje roli.

Reagovat
smazaný uživatel

A abych nezapomněl. Piqué taky o repre pauze doma a včera slušný výkon oproti té katastrofě minule. Rakitic by se určitě taky zase zvedl, ale to nesmí hrát každý zápas.

Reagovat
DrQQ

Xavi driblérom nikdy nebol.

Reagovat
ADM

Dribler automaticky neznamena ze obide v behu 5 hracov, no Xavi sa svojimi pohybmi alebo kluckou na mieste hravo dokazal zbavit dvojice hracov

Reagovat
smazaný uživatel

Je úplně jedno co mohlo nebo nemohlo. Vyhráli jsme 4:2 a to nezvykle díky lepšímu prvnímu poločasu. Dobrá změna.

Reagovat
LAM

Kvůli Messimu kterýmu na to stačilo 12 minut.

Reagovat
sylarko

ja neviem ci len trolujes alebo ne, ale vecsieho slnieckara ako ty som nevidel. je pekne, ze vyhrame 4:2, ale vysledok samotny o sebe nic neznamena, ked si super da 5 vlastnych golov a my nevystrelime na branu, tak budes spokojny? hlavne, ze sme vyhrali ze?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Mateo16

Vinicius golaso. O 2-3 roky bude hodne dobry.

Buduci rok uz by som sa mal dostat Lucasove minuty

Reagovat
Mateo16

*by mal

Reagovat
misinho7

Golaso a červená

Reagovat
smazaný uživatel

Červená za simulovani ten k vám pasuje

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
valloire

říká fanda FCB...to nevymyslíš

Reagovat
El Cid z City

souhlas,do top 4 by vás mohl dotlačit

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
LAM

Golaso z přímáku který kopat v dohledný době nikdy nebude a pak červená

Reagovat
Mateo16

Momentalne vsetky priame kopy v RM kope Isco. Kto by to povedal pred rokom ?

Reagovat
LAM

Spíš Bale ne?

Reagovat
Mateo16

Ten to kope iba z pravej strany a 30m+. Takych zatial moc nebolo.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde další marketingová hvězda, která k tomu nikoho nepustí a bude vše kopat na tribunu.

Reagovat
Mateo16

Sergio Beckham sa toho uz chvalabohu vzdal

Reagovat
Anacron

Sedmé místo po devíti kolech, tak to už je vážně úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

pískej konec ligy

Reagovat
ADM

V súčasnej situácií, kde može po každom kole byť uplne nové líder by som to moc ešte neriešil

Reagovat
Anacron

Jenže to hlavně ukazuje, že naše dva kluby(hlavně ten můj teda ) jsou v hajzlu, ne že zbytek je na tom super

Reagovat
smazaný uživatel

Valladolid

Reagovat
valloire
Reagovat
smazaný uživatel

A jaká je skutečnost?

Reagovat
valloire

si přečti velmi objektivní článek

Reagovat
smazaný uživatel

Objektivní články neexistují.

Reagovat
valloire

https://zpravy.idnes.cz/nizozemi-cestovni-pas-pohlavi-x-intersexualita-ft9-/zahranicni.aspx?c=A181021_154036_zahranicni_zaz

a takhle se, milé děti, blíží konec civilizace....v antickém Římě by věděli své

Reagovat
smazaný uživatel

Buď bych to popravil nebo zavřel do blázince.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, jen takovy lehky vyvrazdovani lidi na zaklade nejaky jejich charakteristiky. Koho mi to jen pripomina? ::thinking::

Reagovat
SaianSupaCrew

Anketu si vyhrál amigo. Už se nemusíš dál snažit

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
mistr129

Docela pech, necítí se jako muž, tak se nechá přeoperovat na ženu a pak zjistí, že se necítí ani jako žena

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
ADM

Jan Oblak for Atletico Madrid:

Games: 125

Goals conceded: 72

Clean sheets: 73

More clean sheets than goals conceded. Absolutely insane.

UFF

Reagovat
Phillipinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tá defenzíva je asi najlepšia (klubová) za posledných minimálne 15 rokov.

Reagovat
Hristo Stoichkov

Atmosféra houstne, kapitán kapitánů přestává zvládat

https://mobile.twitter.com/griezmannility/status/1054335467599081473

Reagovat
madridcan

Zazil som debiliny pod Luxemburgom, ze ako sa brazilcania na cele s Baptistom, Ronaldom a Carlosom nechcu modlit, ale Lopeho volba po Zidanovi je pre klub ako Real Madrid Moyes za Fergusona. Problemy v kabine boli samozrejme, ale ten clovek vyzaruje z lavicky ako uplny pajac a prave Ramos teraz posobi ako uplny lider. Nech Perez dalej takto pokracuje a mozem sa tesit na Europsku ligu...

Reagovat
valloire

nemáme trenéra

Reagovat
technecium

Reagovat
Mateo16

Takze je to vlastne chyba trenera

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nechutný pičus ten Sergio.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele