Serie A - preview 9. kola

20.10.2018, 09:13, aktualizováno 22.10.2018, 08:21
Previews
Sampdoria má v tabulce zatím o bod víc než Sassuolo a drží se na pohárových příčkách. Navázat na dvě výhry bude chtít tým, v jehož kádru figuruje také český reprezentant Jakub Jankto, i v pondělní dohrávce 9. kola Serie A.
UC Sampdoria - US Sassuolo  (pondělí 20:30)
Přímý souboj o evropské poháry nabídne pondělní dohrávka mezi Sampdorií Janov a Sassuolem. Námořníkům patří šesté místo a ani Neroverdi nejsou vzdáleni příliš daleko. Lepší formou se před reprezentační přestávkou pyšnil domácí tým, který tak bude mírnějším favoritem.

Sampdoria dokázala před přestávkou dvakrát po sobě zvítězit, díky čemuž se v tabulce posunula už na šesté místo. Cenný skalp ze hřiště Atalanty Bergamo (1:0) teď budou chtít Blucerchiati potvrdit i v souboji s dalším ambiciózním celkem Sassuolem. "Sassuolo má mnoho obdivuhodných vlastností. Jsou agresivní, dobře drží balón a dokáží být nebezpeční. Ale já věřím svému týmu, protože jak v trénincích, tak i zápasech ukazují týmového ducha," nechal se slyšet kouč Marco Giampaolo.

Blucerchiati se oproti minulé sezoně výrazně zapojili do bojů o evropské poháry, vyšší mety však klub odmítá a i když se mu teď herně a výsledkově daří, zůstává nohama na zemi. Zároveň ale Giampaolo připustil, že jeho tým je schopný porazit kohokoliv. "Rozdíl mezi velkými a malými kluby se snížil. Ve skutečnosti si dokonce nemyslím, že existují malé a velké, ale jen ty, které hrají dobrý fotbal a nehrají. V Serii A musíte být v těchto dnech konkurenceschopní. Musíte být připraveni jak fyzicky, tak především psychicky, naše liga je hodně vyrovnaná, jak ukázaly včerejší výsledky," dodal Giampaolo.

Dobrou sezonu prožívají i v Sassuolu, kde se to tedy před sezonou vůbec nečekalo. Skvělý začátek poněkud pokazily dvě porážky těsně před reprezentační přestávkou. Neroverdi nejprve podlehli vysoko milánskému AC 1:4 a v dalším kole nestačili na dalšího favorita Neapol (0:2).

Sampdoria se musí obejít bez dvojice Regini, Rolando, zbytek kádru je Giampaolovi k dispozici. Více starostí má Roberto De Zerbi, jenž nemůže počítat s Pelusem, Duncanem, Satalinem i Kevinem Princem Boatengem. A aby to nebylo málo, karetní trest si odpykává Rogerio.
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Audero - Bereszynski, Tonelli, Andersen, Murru- Praet, Ekdal, Linetty - Caprari - Quagliarella, Deferel
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Marlon, Magnani, Ferrari - Lirola, Bourabia, Magnanelli, Di Francesco - Berardi, Djuričič - Babacar
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.15 - 3.62 - 3.53
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Frosinone Calcio - Empoli FC  (neděle 12:30)
Duel dvou nováčků možná na první pohled nezaujaté diváky neláká, ale věřte, že minulou sezonu pořádaly týmy Frosinone a Empoli brankové hody. V Serii B padlo v obou vzájemných zápasech dohromady dvanáct branek! A jde o důležité utkání, jak Frosinone, tak Empoli se krčí na sestupových pozicích.

Před sezonou se očekávalo, že oba týmy budou hrát ve spodku tabulky o udržení a dosavadní výsledky to jen potvrzují. Od Empoli se ale přeci jenom čekalo více. Azzurri byli pod trenérem Andreazzollim hodně vychvalování, ale jejich náročný a ofenzivní styl se v Serii A zatím neuchytil. Empoli dosud zvítězilo jen v zahajovacím kole nad Cagliari 2:0 a od té doby na tříbodový import stále čeká. V tuto chvíli činí zápasová série bez vítězství sedm kol.

Frosinone je na tom ještě hůře, neboť to dokonce ani jednou nevyhrálo. Už nějaký ten pátek se spekuluje o odchodu trenéra Morena Longa, nicméně ten zatím u týmů zůstává. Jednou z propíraných variant přitom byla možnost angažování Giampiera Ventury. Jak dlouho bude mít vedení s Morenem Longem ještě trpělivost zůstává otázkou. Je dost možné, že právě domácí zápas s Empoli je pro jeho osud klíčový.

Kanárci nedosáhli na body ani v minulém kole, kdy prohráli v Turíně s Granatou 2:3. Porážku zaznamenal i jejich soupeř, který doma podlehl AS Řím 0:2.

Oba trenéři, tedy jak Longo, tak i Andreazzolli mají už delší dobu problémy s rozsáhlou marodkou. Domácím Kanárkům nepomohou Paganini, Krajnc, Dionisi, Ardaiz, Perica i zkušený Hallfredsson a to je pro tým, který se chce udržet v nejvyšší soutěži problém. Prakticky stejně je na tom Empoli, které nebude moci využít služeb Rodrígueze, Mčedlidzeho, Polvaniho, Veseliho a Lolla.
Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Goldaniga, Ariaudo, Brighenti - Zampano, Chibsah, Maiello, Molinaro, Campbel - Ciano, Ciofani
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Di Lorenzo, Silvestre, Maietta, Antonelli - Acquah, Capezzi, Krunić, Zajc - La Gumina, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.21 - 3.39 - 2.39
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Bologna FC - Turín FC  (neděle 15:00)
Turín se před reprezentační přestávkou rozjel a jeho forma se zlepšuje. Teď však bude čelit náročné výzvě, protože proti Bologně se mu na její půdě vůbec nedaří.

Bologna jen horko těžko sbírá body a první sezona trenéra Pippa Inzaghiho na lavičce Felsinei by mohl skončit už hodně brzo. Pokaždé, když kritika jeho osoby závratně zesílí, se ale stane zázrak a Bologna předvede velmi dobrý výsledek. Stalo se to po Janovu i po Juventusu. Teď by Felsinei potřebovali, aby se historie opakovala a po porážce v minulém kole opět vyhráli. Naposledy žalostně nestačili na domácí Cagliari a dostali od něj dvě branky.

Teď čeká na Bolognu další ostrý test v podobě Turína. Felsinei mohou být rádi alespoň za to, že právě s Turínem mají velmi dobrou bilanci. Ta obsahuje jen dvě porážky od Býků na domácí půdě za posledních 17 let! Problémy by pro Bolognu mohla znamenat absence Mattiella, který není zcela fit. Jeho místo by měl zaujmout Ibrahima Mbaye. Jinak má trenér Inzaghi k dispozici kompletní kádr.

Naopak trenér Walter Mazzarri má z marodky dobré zprávy, neboť se kompletně uzdravil klíčový obránce Lorenzo De Silvestri, kterému zřejmě uvolní místo Bérenguer. Menší zdravotní problémy trápí Simone Zazu, který se se zraněným lýtkem potýkal už při reprezentačních povinnostech. Bude se jednat o 131. utkání mezi těmito dvěma týmy, přičemž to poslední na Stadio Renato Dall'Ara skončilo remízou.

Turín neprožil úplně ideální start do sezony a také trenér Mazzarri byl za výkony týmu kritizován. V poslední době se ale vše obrací k lepšímu. Hráči Granaty už tři zápasy v řadě neprohráli a v posledních dvou vždycky dokázali vyhrát.

Někdejší hráč Tora Salvatore Vullo poznamenal: "Turín má velmi ambiciózní vedení, které se neustále snaží dostat tým výš. Chce to ale víc času a trpělivosti a především prostředků. Přesto si myslím, že Turín má velký potenciál. V souboji s Bolognou rozhodne středová řada, protože oba týmy mají zálohu velmi silnou," přemýšlí Vullo.
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Calabresi, Danilo, De Maio - Mbaye, Poli, Pulgar, Džemaili, Dijks - Falcinelli, Santander
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Izzo, N’Koulou, Moretti - De Silvestri, Rincon, Meité, Aina - Baselli - Iago Falqué, Belotti
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.33 - 3.09 - 2.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Chievo Verona - Atalanta Bergamo  (neděle 15:00)
Chievu se hned na úvod soutěže vzdalují záchranářské příčky a pokud nezačne co nejrychleji sbírat body, bude mít velké problémy. Veronský celek se pokusí dostat do "zelených" čísel v dalším domácím zápase a snovým koučem, tentokrát proti Atalantě Bergamo, která na rozdíl od minulých sezon zažívá zklamání.

Trenér Lorenzo D'Anna byl pro neuspokojivé výsledky odvolán a Chievo se pokusí dostat z herní a výsledkové bídy zkušený Giampiero Ventura. Ten na klubové úrovni naposledy vedl FC Turín a byl s ním poměrně úspěšný, nicméně reputaci si výrazně pokazil u italské reprezentace, se kterou ostudně nepostoupil na mistrovství světa do Ruska.

Giampiero Ventura by mohl být mužem na svém místě. Ve Veroně nebude mít co ztratit, naopak. Dosavadní bilance Chieva je opravdu tristní, za osm kol pouze dvě remízy a připočtemeli k tomu předsezonní bodový odečet, vyjde nám, že jsou Fly Donkeys v pořádných problémech. S mínus jedním bodem je Chievo logicky poslední a navíc na nesestupové pozice už ztrácí sedm bodů.

V problémech je zdá se i Atalanta Bergamo, postrach italských klubů v minulých sezonách. Gian Pier Gasperini odvádí už několik let skvělou práci, ale tentokrát mu sázka na mládí tolik nevychází. Atalanta je po osmi kolech až sedmnáctá, tedy těsně nad sestupovou propastí. Bergamaschi dosud nasbírali jen šest bodů, za jedno vítězství a hned tři nerozhodné výsledky.

Ventura se při svém novém angažmá bude muset vypořádat s rozsáhlou marodkou. Chievu pro zranění nepomohou Tomović, Djordević, Cacciatore, Obi i někdejší italský vicemistr Evropy Giaccherini. Kompletní nebude ani Atalanta, které budou scházet Varnier, Masielo a Tumminello.
Chievo Verona - pravděpodobná sestava:
Sorrentino - Depaoli, Rossettini, Bani, Jaroszynski - Rigoni, Radovanovič, Hetemaj - Birsa - Stepinski, Meggiorini
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Gollini - Toloi, Palomino, Mancini - Hateboer, De Roon, Freuler, Castagne, Pašalić - Zapata, Gómez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.90 - 4.18 - 1.62
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Parma Calcio - SS Lazio  (neděle 15:00)
Lazio Řím dvakrát v řadě klopýtlo, ale v minulém kole zvládlo velmi důležitý test proti Viole. Po reprezentační pauze na něj bude chtít navázat a tentokrát je jeho soupeř mnohem méně zkušený. Lazio se totiž představí na Stadio Ennio Tardini v Parmě.

Už je to nějaký pátek od doby, kdy se oba týmy setkaly naposledy. Konkrétně více než tři roky. A Parma nevzpomíná na poslední duely s Laziem moc vřele, protože už čtyři soutěžní utkání v řadě nedokázala bodovat. Parma se nyní vrací po delší pauze od první italské ligy a zatím poměrně překvapuje. Začátky se Ducali moc nepovedly a z prvních tří duelů si Parma odnesla jen jeden bod, ale v poslední době se jí vrací úsměv na rty.

Po těsné výhře nad Empoli se Parma radovala z dalších bodů před přestávkou proti silnému Janovu. A to přesto, že od šesté minuty Parma prohrávala. Během dalších pětadvaceti minut se ale trefila třikrát a tentokrát to šlo i bez kanonýra Gervinha. Ducali jsou zatím na velice solidní deváté příčce a původní špatná hra ze začátku sezony je zapomenuta.

Svůj podíl na tom má i mladý brankář Luigi Sepe, který v rozhovoru pro Skysports uvedl: "Na úvod sezon se nám moc nedařilo přizpůsobit se vyššímu tempu a větší kvalitě soupeřů, ale s každým dalším zápasem si stále více zvykáme a je to lepší. Daří se nám pracovat také na obraně, což bylo zprvu problémem. V Parmě má fotbal velkou tradici a je to skvělé místo pro člověka, který se zde chce rozvíjet. Věřím, že brzy přidáme další body," přeje si někdejší odchovanec Neapole.

Lazio pro něj bude určitě hodně velkým testem. Ve svém středu má Cira Immobileho, který se dělí o pozici třetího nejlepšího kanonýra Serie A díky pěti gólovým zásahům. Z útoku Lazia zatím nejde takový strach jako v minulé sezoně, ale tým trenéra Simoneho Inzaghiho přesto působí velmi nebezpečně a vyzrále. S Parmou jej pojí rovněž špatný start do sezony a stejně jako Ducali se i Biancocelesti dokázali vzchopit.

Po porážce od AS a také dalším zklamání v Evropské lize se Lazio dokázalo dostat opět do tempa. V minulém kole Serie A odklidilo z cesty silnou Fiorentinu, což nebylo snadné. Postaral se o to kdo jiný než Ciro Immobile, jediný gólový střelec utkání.

Proti Parmě bude klíčová obrana, což si někdejší obránce Lazia Beppe Biava dobře uvědomuje. "Parma hrozí z brejků a má velmi šikovné hráče. Nejdůležitější podle mě bude obrana Lazia, která zatím nepůsobila moc jistě. Hodně by mohl pomoci rychlý gól. Jako vítěze tipuji Lazio, které má zkrátka kvalitnější a zkušenější hráče," míní Biava.
Parma Calcio - pravděpodobná sestava:
Sepe - Iacoponi, Bruno Alves, Gagliolo, Gobbi - Rigoni, Štulać, Barillà - Siligardi, Inglese, Di Gaudio
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Luiz Felipe, Acerbi, Radu - Marušić, Parolo, Leiva, Milinković-Savić, Lulić - Luis Alberto - Immobile
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.96 - 4.30 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
ACF Fiorentina - Cagliari Calcio  (neděle 18:00)
Fiorentině se proti větším týmům nedaří a body zatím sbírá spíše v soubojích s týmy pod sebou. Jedním takovým je Cagliari, které jede do Toskánska v neděli v podvečer. Ačkoli se sardinskému celku nedaří, umí být hodně nebezpečný.

Fialky jsou příjemným překvapením dosavadního průběhu italské první ligy a daří se jim. Konečně to vypadá na tok, kdy by se mohly probojovat do Evropy a dosáhnout letos zajímavých výsledků. Roční pauza v evropských pohárech jim zřejmě svědčí a kádr toskánského klubu je velmi vyvážený. Pokud musí Fiorentina něco zlepšit, pak jsou to zápasy s favority. Proti silnějším týmům se Fialky trápí především výsledkově, což bylo vidět v duelech s Neapolí i Interem.

Mírným favoritem byl také jejich poslední soupeř, římské Lazio. Proti němu se Viola v kombinaci a především v zakončení hodně trápila a nakonec prohrála po jediné brance Cira Immobileho. I kvůli tomu klesla Fiorentina na současnou sedmou příčku za římské AS. Ani proti Cagliari ji nečeká snadné utkání. Uvědomuje si to i trenér Stefano Pioli.

"Cagliari je hodně těžký soupeř a je jedno, jestli hraje doma, nebo jste domácí tým vy. Pokaždé vám dá pěkně zabrat. Především v obraně není vůbec snadné ho překonat. My se samozřejmě chceme soustředit jen na naši hru a věřím, že se nám povede vstřelit branku. Když se nám podaří start do utkání, mělo by být všechno mnohem snazší. Každý ale musí hrát na maximum. Pokud nebudeme využívat naše šance třeba tak jako proti Laziu, Cagliari nás může potrestat."

Dobrou zprávou pro toskánského trenéra je jeho kádr, který nemá žádné větší absence. Do hry se možná nedostane jen Kevin Mirallas, kterého trápí mírné zdravotní obtíže. Hosté přijedou do Toskánska bez zraněné dvojice obránců Klavan a Lykogiannis, ale do hry se naopak může těšit uzdravený univerzál Ceppitelli.

Cagliari v tuto chvíli sídlí až na třináctém místě Serie A. Klub se nikterak netají svou prioritou - zachránit se. K tomu by ale měl začít sbírat vítězství co možná nejdřív. Cagliari totiž v této sezoně vyhrálo jen dvakrát, a to včetně minulého kola, kdy bralo tři body proti Bologně. Jinak porazilo jen Atalantu a o body přišlo třeba i proti Empoli.

Velký zápas čeká na mladého hostujícího brankáře Alessia Cragna. Narodil se ve Fiesole, což je městečko vzdálené od Florencie jen pár kilometrů. A celá jeho rodina Fiorentině fandí. "U nás doma je Fiorentina obrovskou láskou. Takže to pro mě bude hodně emotivní utkání, protože i já jsem byl odkojený na Fiorentině. Teď je pro mě ale hlavní úspěch mého týmu a doufám, že se nám povede dovézt domů dobrý výsledek," přeje si mladík.
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Lafont - Milenković, Pezzella, Vitor Hugo, Biraghi - Benassi, Veretout, Gerson - Chiesa, Simeone, Pjaca
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Srna, Romagna, Ceppitelli, Padoin - Ionita, Bradarić, Barella - Castro - Pavoletti, João Pedro
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 3.93 - 6.08
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Inter Milán - AC Milán  (neděle 20:30)
Město módy je opět na nohou! Milán čeká další prestižní "Derby della Madonnina" mezi Interem a Milánem. Zahálí se severoitalská metropole do modročerných nebo červenočerných barev? V tabulce si vedou lépe svěřenci Luciana Spallettiho, na druhou stranu Rossoneri se neustále zlepšují a pod Gennarem Gattusem dosud prohráli jediné utkání.

Inter bude na stadionu Giuseppe Meazzy evidován jako domácí celek a také jako mírnější favorit, i když se říká, že derby favoritá nemívá. Ve prospěch Nerazzurri ale hovoří lepší výchozí postavení a také letní mercato, po kterém byl Inter pasován do role největšího konkurenta suverénního Juventusu. Po špatném začátku nabral Inter na síle a jak v domácí soutěži, tak v Lize mistrů je šest zápasů v řadě bez ztráty kytičky. Pro nastávající derby tedy ideální konstalace, na druhou stranu je otázkou co s rozjetým týmem udělala reprezentační přestávka.

Modročerná část Milána už se stejně jako druhá polovina nemůže dočkat výkopu. Na derby zavzpomínala z řad obou táborů i celá řada legend. "Každé derby je jiné, ale vždycky je to speciální zápas. Doufám, že Inter zahraje dobře a dokáže zvítězit," nechal se slyšet útočník Diego Milito, který stejně jako jeho krajan Mauro Icardi zažil, jaké je to v derby vstřelit hattrick.

"Derby je jedinečné a mimořádné - je to zápas roku. Nikde jinde nemůžete získat takové emoce. Pokud se cítíte dobře psychicky a ráno vstáváte na derby, je to úžasný pocit," podotkl pro Sky Sport další bývalý hráč Interu Nicola Berti.

Inter jde do zápasu z průběžného třetího místa, zatímco Milán je až desátý! Na druhou stranu Rossoneri mají o jedno odehrané utkání méně. Je ale pravdou, že Milánu se v úvodu sezony zas tolik nedaří. Prohrál sice jen jednou, v prvním zápase v Neapoli, ale následně zbytečně poztrácel spousty bodů s týmy, které hrají o záchranu.

Také Gattusovi svěřenci se pyšní zajímavou sérií, napříč všemi soutěžemi neprohráli osm utkání v řadě a podobně jako Inter jsou ve své skupině evropského poháru stoprocentní. Fanoušci AC ale mohou Interu závidět Ligu mistrů, která se díky modročerným barvám do města módy vrátila po několika letech. Oba celky ještě čeká náročný program, zvláště Inter, který se v týdnu střetne s FC Barcelonou.

Historie derby je bohatá. Loni Inter opanoval "domácí" zápas 3:2, díky hattricku Maura Icardiho, zatímco ve druhém vzájemném zápase branka nepadla. AC Milán zase zvítězil ve čtvrtfinále Coppa Italia, kde vyřadil Inter brankou Patricka Cutroneho v prodloužení.

Dobrou zprávou pro Luciana Spallettiho je prázdná marodka. Po reprezentační přestávce se všichni hráči stihli dát dohromady a na derby jsou tedy připraveni. Na druhé straně je to podobné, kouč Gattuso nemůže počítat dlouhodobě s Ivanem Striničem.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - D'Ambrosio, De Vrij, Škriniar, Asamoah - Brožović, Gagliardini - Politano, Nainggolan, Perišič - Icardi
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Donnarumma - Calabria, Musacchio, Romagnoli, Rodríguez - Kessié, Bíglia, Bonaventura - Suso, Calhanoglu, Higuaín
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.52 - 3.29 - 3.09
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
AS Řím - SPAL 2013  (sobota 15:00)
Římané se opět drápou na vrchol tabulky a po špatném startu do sezony nabrali lepší formu. Poslední dobou se jim daří téměř vše, na co sáhnou. Tentokrát jejich formu vyzkouší SPAL, což rozhodně nebude nic snadného.

Ještě v polovině září to vypadalo, že se Římané budou loučit se svým trenérem a židle pod Eusebiem Di Francescem se pořádně kývala. Pak ale stačily dva povedené ligové výkony proti Frosinone a Laziu, aby fanoušci mohli opět chodit na fotbal svých miláčků s radostí. Po debaklu Plzně v rámci Ligy mistrů se Vlci ukázali ještě před reprezentační pauzou v Empoli a i když herně rozhodně neoslnili, brali další tři body.

Už čtyři duely v řadě Giallorossi vyhráli a daří se jim. Nové posily se postupně začínají vyplácet, ať už jde o Santona, Nzonziho nebo Olsena. Tři vyhrané ligové duely v řadě náhle Římany vystřelily až na šestou příčku, z níž už je na Ligu mistrů vidět mnohem lépe. Přesto má trenér Di Francesco několik důvodů k přemýšlení. Jednak to v obraně stále někdy hoří a především má množství absencí.

Mimo hru je útočník Diego Perotti, který si obnovil zranění a bude chybět asi tři týdny. Zranění do hry nepustí ani Daniela De Rossiho, Javiera Pastoreho, Ricka Karsdorpa nebo Aleksandara Kolarova, kteří s týmem trénují jen napůl. Místo zraněného Perottiho by měl zaujmout Stephan El Shaarawy, jenž by moc rád přispěl k lepším výsledkům také gólově.

"Myslím, že reprezentační pauza nám problémy nedělá a i když se na chvíli rozjedeme do všech koutů, umíme se dostat včas do tempa. Bude hodně důležité, abychom nasbírali síly a uměli je rozložit mezi víc soutěží. SPAL dobře známe a není to jednoduchý soupeř, ale umí být velmi nepříjemný. Brání v hodně sevřeném bloku, což není snadné překonat. Nesmíme udělat chyby vzadu a věřím, že když se to povede, udeříme," míní El Shaarawy.

SPAL už s Římem několik duelů odehrál, ale ani jednou ho ještě neporazil. V posledních dvou střetech navíc dostal vždy tři branky. Naposledy se do jeho sítě trefil i Patrik Schick. SPALu se navíc nyní vůbec nedaří. Říjen tráví až na 14. místě s pouhými devíti body na kontě. Po sympaticky odehraných prvních kolech začal ztrácet a teď už čtyři duely v řadě prohrál.

Trenér Leonardo Semplici k tomu řekl: "Takhle jsme si naši sezonu vůbec nepředstavovali. Po tom dobrém úvodu jsme někde ztratili sebevědomí a to je velká škoda. Do šancí se sice dostáváme, ale vůbec si nevěříme. Naším úkolem je najít způsob, jak začít opět vyhrávat. V dalším kole nás čeká Řím, který umí zaváhání rychle potrestat," uvědomuje si Semplici.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Olsen - Florenzi, Fazio, Jesus, Luca Pellegrini - Cristante, Nzonzi - Ünder, Lorenzo Pellegrini, El Shaarawy - Džeko
SPAL 2013 - pravděpodobná sestava:
Gomis - Cionek, Vicari, Djourou - Lazzari, Missiroli, Schiattarella, Everton Luiz, Fares - Antenucci, Petagna
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.29 - 6.28 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Juventus FC - Janov CFC  (sobota 18:00)
Kdo zastaví nebo alespoň přibrzdí suverénní Juventus? Na tuto otázku v Itálii stále neznají odpověď. Zaskočit Starou dámu se tentokrát pokusí CFC Janov se staronovým koučem Ivanem Jurićem. Svěřencům chorvatského kouče se však v Turíně dlouhodobě nedaří.

Po reprezentační přestávce se na fotbalové scéně opět představí dominující Juventus, který v předešlých osmi kolech neztratil ani bod. Juventus má před druhou Neapolí už šestibodový náskok a nikdo nepochybuje, že opět získá Scudetto, letos navíc ještě snadněji, než v předchozích sezonách. "Četl jsem, že můžeme vyhrát každý zápas, ovšem to se nestane. Příliš vysoká očekávání vám snižují energetickou hladinu. Zítra hrajeme proti Janovu a z posledních čtyř zápasů doma jsme je třikrát porazili jen 1:0. Musíme se dostat zpátky do tempa, protože první zápas po reprezentační přestávce bývá vždycky nejnebezpečnější," prohlásil na tiskové konferenci trenér Staré dámy Massimiliano Allgeri.

Janov po nečekané domácí porážce od Parmy sáhl k ještě více nečekanému řešení a vyměnil trenéra. Davida Ballardiniho přitom nahradil starý známý Ivan Jurić, který už u týmu několikrát během krátké doby působil. Jinými slovy Janov předvedl trenérskou rošádu á la Palermo.

Co tím však sleduje, není úplně jasné, neboť Janovu se pod Ballardinim vesměs dařilo. Janovu aktuálně patří dvanáctá příčka, ale situace ve středu tabulky je tak vyrovnaná, že aktuální umístění nic moc neznamená. Vždyť Grifové ztrácejí na evropské poháry pouhé dva body.

Staronovou premiéru zažije Ivan Jurić na půdě nejtěžšího možného soupeře, tedy Juventusu. Italského mistra čeká už v úterý zcela klíčový dvojduel s Manchesterem United, takže proti Janovu se chce na megašlágr nejvíce naladit.

Juventusu stále absentuje Sami Khedira, německý záložník nebude na zápas s Janovem připraven a neměl by stihnout ani utkání s Manchesterem. Dalším marodem je Spinazzola, který však do základu Allegriho jedenáctky nepatří. Dobrou zprávou pro Ivana Juriće je zdravotní stav jeho hráčů, ani jeden není na marodce, takže chorvatský lodivod se může opřít o to nejsilnější.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Alex Sandro, Bonucci, Benatia, Cancelo - Emre Can, Pjanič, Matuidi - Bernardeschi, Ronaldo, Mandžukič
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Radu - Biraschi, Gunter, Criscito - Pereira, Romulo, Sandro, Hiljemark, Lazović - Piatek, Kouamé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.15 - 8.75 - 21.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - SSC Neapol  (sobota 20:30)
Hostující Neapol chce těsně před klíčovým utkáním Ligy mistrů odevzdat co možná nejlepší výkon a v sobotu večer k tomu dostane šanci. Partenopei jedou na půdu Udinese, kterému se letošní sezona zatím hrubě nedaří.

Od konce září a utkání s Turínem Neapol produkuje velmi dobrý fotbal, který má výsledky. Tedy, až na výjimky v podobě porážky s Juventusem. Jinak se ale Partenopei daří odvádět solidní práci a trenér Carlo Ancelotti si získává jak fanoušky, tak i hráče. Ve dvou z posledních tří duelů jeho mužstvo nedostalo ani branku, a to včetně utkání Ligy mistrů proti ofenzivním hvězdám z Liverpoolu. Což už o jisté kvalitě svědčí.

V týdnu čeká Neapol další klání nejoslnivější fotbalové soutěže na světě proti Paris Saint-Germain a Neapol se na něj hodlá připravit další výhrou. Proti Udinese opět bude tým trenéra Ancelottiho jasným favoritem a bude muset tvořit. To mu ale zase tak nevadí, jak Neapol ostatně ukázala v minulém kole proti Sassuolu. Také Sassuolo nechalo tvoření hry na Neapoli a spoléhalo jen na protiútoky. Neapol to ale vzala s povděkem a zasadila svému soupeři dvě smrtelné rány.

Další vítězství ji vyneslo až na druhou příčku Serie A hned za prvním Juventusem Turín, kterého ambiciózní Neapol hodlá dál stíhat. Před 9. kolem na svého rivala ztrácí jen šest bodů a pokud se na něj chce v budoucnu dotáhnout, bude muset zapracovat především na obraně. Neapol totiž v Serii A dostala už deset branek, což po osmi kolech není číslo hodné uchazeče o titul. Přesto jím může být.

Slavný žurnalista a moderátor Ivan Zazzaroni k tomu říká: "Juventus Turín letos nemá konkurenci. V podstatě jedinou vážnou možností je Neapol, která na rozdíl od minulého roku má lepšího trenéra. Carlo Ancelotti je tím nejlepším, co mohlo Neapol potkat. A důležitou součástí je také forma Driese Mertense, který může být rozdílovým hráčem. Pokud se dostane do loňské formy, může mít Juventus problémy," míní Zazzaroni.

Dobrou zprávou pro Carla Ancelottiho je fakt, že se mu do hry vrací Mario Rui, neboť portugalský bek si odpykal karetní trest. Výraznou absencí tak stále je pouze brankář Meret. Domácí trenér Julio Velázquez je na tom obdobně. Větší herní vytížení z reprezentace možná nepustí do hry Antonína Baráka, přičemž zdravotní potíže má Valon Behrami. Trojice Pezzella, Machis a Teodorczyk je už kompletně fit.

To ostatně polský kanonýr sám říká. "Cítím se naprosto skvěle, jsem stoprocentně zdravý a připravený pomoct týmu. Zatím jsem toho vinou zranění moc neodehrál, ale teď se moje fyzička zlepšila. Víc si věřím, začínám chápat italské pojmy a celkově i myšlení našeho trenéra. Na tréninku je to stále lepší a věřím, že brzy dostanu svou šanci. Veškeré problémy jsou minulostí a já se chci soustředit jen na své zlepšení. Nemáme teď ideální formu, ale Neapol hodláme překvapit," varuje polský útočník.

Jeho góly budou hodně potřeba, protože Udinese se poslední dobou trápí. V osmi doposud odehraných zápasech vyhrála celkově jen dvakrát a poslední tři zápasy první ligy prohrála. Po§ Laziu a Bologně si tři body nechal také favorizovaný Juventus, kterému domácí Udinese nedokázalo dát branku. Teď si musí dávat pozor, protože Neapol vyhrála už pět posledních vzájemných utkání se Zebrami v řadě.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Stryger Larsen, Nuytinck, Troost-Ekong, Samir - Behrami - Pussetto, Fofana, Mandragora, De Paul - Lasagna
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Albiol, Maksimović, Mario Rui - Callejón, Allan, Hamšík, Verdi - Insigne, Milik
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.73 - 4.00 - 1.59
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Juventus FC880018:524
2.SSC Neapol860215:1018
3.Inter Milán851212:616
4.SS Lazio850311:915
5.UC Sampdoria842212:414
6.AS Řím842216:1014
7.ACF Fiorentina841314:613
8.US Sassuolo841315:1413
9.Parma Calcio841310:913
10.AC Milán733115:1012
11.Turín FC83329:912
12.Janov CFC740312:1412
13.Cagliari Calcio82336:99
14.SPAL 201383056:109
15.Udinese Calcio82248:108
16.Bologna FC82154:107
17.Atalanta Bergamo81349:116
18.Empoli FC81255:105
19.Frosinone Calcio80173:211
20.Chievo Verona80266:19-1
Bodové odečty
Chievo Verona-3podvody v účetnictví

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (323)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele