9. kolo
20.10.2018 20:45 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

FC Barcelona - Sevilla FC 4:2

LaLiga má opět nového lídra a je jím po vítězství v přímém souboji FC Barcelona. Katalánci dali zapomenout na předchozí nepovedené zápasy a Sevillu přetlačili čtyřmi brankami. Radost z divokého vítězství poněkud kazí zranění největší hvězdy Lionela Messiho, který musel opustit trávník Camp Nou už po čtvrthodině.

Co nejhoršího se vám může na Camp Nou stát? Když rychle inkasujete. Tomáš Vaclík to pocítil hned po dvou minutách hry, když se nádherně trefil do šibenice Brazilec Coutinho. Sevilla sice mohla okamžitě odpovědět, jenomže střela Arany skončila na tyči. Každopádně rychlá branka Barceloně pomohla a po čtvrthodině hry už domácí vedli 2:0. Lionel Messi si navedl balón do středu a přesnou střelou k tyči nedal Vaclíkovi opět žádnou šanci.

Snový začátek pro Barcelony se ale vzápětí změnil v noční můru. V 16. minutě Lionel Messi nešťastně upadl na ruku a po chvilce ošetřování došel lékařský tým k názoru, že nemá cenu pokračovat. Argentinská star přenechala místo Dembélému a Sevilla po Messiho odchodu vycítila šanci na zvrat. Barcelona bez své největší hvězdy skutečně polevila, nicméně Sevilla toho prozatím nebyla schopná využít a do šaten odcházela jako méně spokojený z obou celků.

Sevilla po změně stran zvýšila aktivitu a ter Stegen musel několikrát zasahovat. V 62. minutě ale přišel zákrok Vaclíka na unikajícího Suáreze a Barcelona měla k dispozici pokutový kop. Při absenci Lionela Messiho se zodpovědnosti chopil sám postižený Luis Suárez a penaltu proměnil. Katalánci měli i další šanci zápas definitivně rozhodnout, jenže se tak nestalo a Sevilla ještě dokázala vykřesat jiskřičku naděje. Pablo Sarabía se opřel do balónu a i s pomocí teče překonal ter Stegena. Los Rojiblancos v tu chvíli ztráceli ještě dva góly.

Hosté na nic nečekali a otevřeli hru, což se na Camp Nou proti Barceloně většinou rovná sebevraždě. A taky že jo. Po přesném voleji Rakitiče se Vaclík natahoval marně a Barca znovu vedla o tři branky. Poslední slovo zápasu však měla Sevilla. Luis Muriel už v nastavení obstřelil německého brankáře ve službách Barcelony ter Stegena a stanovil konečný výsledek.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
valloire

1-1

Reagovat
boryland

3:1..............Leo 2,Couts.....................

Reagovat
Messi the Genius"10"

krasnej zapas

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele