LaLiga - souhrn 6. kola

17.10.2020, 14:59, aktualizováno 18.10.2020, 23:02
Komentáře a souhrny
Mikel Oyarzabal (© AFP)
Real Sociedad vyhrál na půdě Betisu a vyhoupl se do čela tabulky o skóre před Villarreal, jenž si poradil s Valencií. O senzaci se postaral nováček Cádiz, jenž vyhrál na hřišti Realu Madrid, prohrála rovněž Barcelona, která nestačila na Getafe. Atlético Madrid veze tři body z Viga, naopak Sevilla podlehla Granadě. Z vítězství se radovalo Bilbao...

Real Betis - Real Sociedad 0:3

18.10.2020 21:00

Góly: 43. Cristian Portu, 74. Mikel Oyarzabal (pen.), 88. Adnan Januzaj

Pořádně studenou sprchu schytal v domácím prostředí Real Betis. V souboji s Realem Sociedad inkasoval třikrát, aniž by sám nějaký gól vstřelil. Porážka 0:3 znamená u Betisu pokles na sedmé místo, naopak Real Sociedad jde do čela celé LaLigy.

Betis chtěl začít aktivně, což se mu svým způsobem podařilo, ovšem jeho akce končily před šestnáctkou. Hosté byli v tomto směru nebezpečnější a v 8. minutě poprvé zahrozil Willian José, avšak Bravo mu zmenšil střelecký uhel. Verdiblancos se snažili trpělivě hledat skulinky v kompaktní baskické defenzívě a stále si nemohli vypracovat větší gólovku. Naopak ve 39. minutě rozjel útočné snažení opět William José a po jeho ráně se rozvlnila boční síť. Ke změně skóre nakonec přeci jenom došlo. Těsně před koncem prvního poločasu vymyslel Oyarzabal perfektní přihrávku pro Cristiana Portuguése, který zblízka překonal gólmana Brava. Real Sociedad tedy odcházel do šaten spokojenější.

Domácí museli reagovat a kouč Pellegrini poslal na hřiště Sanabriu. Ten po chvilce strávené na hrací ploše dokonce vyrovnal, ale sudí odhalil milimetrový ofsajd a branku neuznal. Tento verdikt Betis těžko kousal, v následujícím průběhu si nedokázal vypracovat jedinou gólovku a čtvrthodinu před koncem inkasoval druhou branku. Bartra ve vápně zatáhl za záchranou brzdu a po jeho faulu se pískala penalta. Mikel Oyarzabal poslal Brava ke druhé tyči a hosté vedli 2:0.

Pellegriniho svěřenci ještě neházeli flintu do žita, v závěru se chtěli pokusit o kontaktní gól, který by je vrátil zpět do hry, ovšem zápas už byl plně pod kontrolou Basků. V 88. minutě přišla rána z milosti, Adnan Januzaj zatáhl balón do šestnáctky až na malé vápno, odkud zamířil nechytatelně pod břevno. Real Sociedad zvítězil na Villamarínu 3:0 a posunul se do čela celé soutěže.

Více informací k zápasu

SD Huesca - Real Valladolid 2:2

18.10.2020 18:30

Góly: 52. Rafael Mir, 56. Sandro Ramírez - 35. Bruno González, 51. Waldo Rubio (pen.)

V duelu dvou týmů, které dosud nevyhrály sice padly čtyři branky, ale ani jeden z účastníků svůj cíl poprvé vyhrát nenaplnil. Výrazně blíže k němu byli hosté, kteří vedli v průběhu zápasu už o dva góly. Huesca se ale zmátořila a vyrovnal na konečných 2:2.

Začátek utkání nepřinesl kdovíjakou podívanou. Na velkou šanci se čekalo až do 24. minuty. Ferreirův vynikající centr zasáhl hlavou Rafael Mir, ale jen do středu branky, kde stál Roberto. O deset minut později přispěchali s loženkou i hosté a na rozdíl od Huescy byli úspěšnější. Po nakrátko rozehraném rohu následoval centr a Bruno González hlavou zajistil Valladolidu vedení. Domácí mohli v závěru vyrovnat, na další rohový kop si tentokrát naskočil Mir a brankář Roberto předvedl fantastický zákrok.

Pět minut po přestávce přišel další klíčový moment zápasu. Seoane ve vápně zastavil nedovoleně Villu a sudí odpískal pokutový kop. Waldo Rubio zvolil razantní střelu k tyči a i když brankář vystihl směr, neměl nárok.

Huesca byla v nesnázích, ale dokázala se rychle vrátit do zápasu kontaktní brankou. Minutu po Rubiově penaltě dostal přihrávku do běhu Rafael Mir a technickou střelou k tyči překonal Roberta. Valladolid už vedl jen o gól a i o tento náskok vzápětí přišel. Roberto nejprve předvedl vynikající zákrok na brankové čáře, ovšem s dorážkou Sandra Ramíreze dělat nic nemohl.

Po vyrovnání tempo hry přeci jenom opadlo a další možnost se naskytla až devět minut před koncem hlavičkou Dimitrise Siovase. Hosté měli obrovskou kliku, protože je zachránila tyčka. Štěstí měli i domácí, to když v nastavení těsně minul zařízení Marcos André. Huesca sehrála s Valladolidem pěkné utkání, ovšem na první výhru musí oba celky nadále čekat.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - Elche CF 0:2

18.10.2020 18:30

Góly: 39. Pere Milla, 86. Tete Morente

Hráči Elche se mohou radovat z důležitého vítězství na hřišti Alavésu v poměru 2:0. Depor sice měl několik dobrých příležitostí, ovšem ani jednu z nich nedokázal proměnit. Elche si počínalo přesněji, nejprve vstřelil úvodní branku Milla a po něm v závěru zápasu pečetil výsledek Morente.

Deportivo nevstoupilo do utkání optimálně a první varování přišlo ve 14. minutě, kdy dokonce Pere Milla vstřelil gól. Protože se ale jednalo o ofsajd, nebyla branka uznána. Domácí pak měli také velkou šanci, v 19. minutě musel na brankové čáře lapit loženku brankář Badía. O čtyři minuty později se hra zase přesunula do pokutového území Deporu a ani v tomto případě Pere Milla hostující oporu nepřekonal. Dočkal se až ve 39. minutě, kdy si kličkou do středu vápna udělal prostor ke střele a levačkou překonal Pacheca.

Do druhého poločasu přichystaly obě strany jedno střídání a i nadále byly k vidění některé šance. Například Joselu byl už v dobré pozici, ale trestuhodně přestřelil. Poté se dlouho nic nedělo, Alavés se nemohl dostat do optimálního tlaku, ale devět minut před koncem mohl konečně vyrovnat. Střílený centr před brankou netrefil ideálně Joselu!

Domácí už nejspíše tušili, že tahle neproměněná příležitost je bude mrzet. V 86. minutě pak přišel trest v podobě druhého gólu. Po centru z levé strany se na zadní tyči prosadil Tete Morente a bylo definitivně rozhodnuto.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 2:1

18.10.2020 16:00

Góly: 6. Paco Alcácer (pen.), 69. Dani Parejo - 37. Gonçalo Guedes

Villarreal po zásluze bere tři body v utkání s Valencií. Domácí byli mnohem aktivnější i fotbalovější a zápas si určitě nejvíc užil ve Valencii nechtěný Dani Parejo, který rozhodl.

Estadio de la Cerámica hostilo souboj dvou populárních týmů, které mají dlouhodobě stejné ambice a cíle - pohárovou Evropu ideálně v každém roce. Od prvních chvil dnešního utkání se do role favorita mnohem častěji pasovala domácí ekipa, která hrála jednoznačně aktivněji. A hodně jí k tomu pomohla situace v páté minutě. To se totiž obránce Gabriel Paulista vůbec nepáral s pronikajícím bekem Pedrazou a nekompromisně ho poslal k zemi. Sudí okamžitě pískal penaltu a k ní se postavil Paco Alcácer, který jednoduše poslal brankáře Doménecha na opačnou stranu a skóroval.

Práci pro brankáře Los Che měl taky Moi Gómez, jehož aktivita dělala hostující obraně nemalé potíže. Ve 14. minutě se do koncovky dostal právě zkušený hráč a Doménech měl štěstí, že byl na zemi včas, aby jeho ránu zneškodnil. Proti svému bývalému klubu by se moc rád prosadil záložník Parejo, ale jeho rána z osmnácté minuty byla příliš nevýrazná.

Valencia, na to, že prohrávala, hrála až příliš defenzivně. Villarrealu nezbývalo, než obléhat její vápno a doufat, že najde skulinku. A když se mu to nedařilo, občas z toho byla nepříjemná střela, jako v případě Pedrazy. Ten vyzkoušel Doménechovu pozornost zajímavou a nepříliš viditelnou střelou z úhlu.

Vzhledem k průběhu první půle bylo hodně překvapivé, že se ve 37. minutě povedlo "Netopýrům" srovnat. Nakrátko rozehraný rohový kop poslal míč ke Gonçalu Guedesovi, který s ním proběhl až na střed vápna a nechytatelnou ranou na bližší tyč propálil pozdě zasahujícího brankáře Asenja - 1:1.

Jinak ale hra Valencie rozhodně nepřesvědčovala a také proto se na hřišti už sedm minut po změně stran ukázal Denis Čeryšev. Jednoznačně lépe si ale vedli domácí. Chukwueze kombinoval s Gómezem a jeho rána prosvištěla jen kousek vedle tyče.

A pak se konečně prosadil Dani Parejo. Někdejší opora Valencie, s níž se nerozešla nejlépe, se dostala k odraženému míči ve vápně soupeře. Parejo ustál Wassův atak a s pomocí Diakhabyho teče poslal míč do sítě! Konec utkání ještě neslavně opepřil Takefusa Kubo, který dostal v rozmezí dvaceti minut vysloužil za dva tvrdé fauly dvě žluté karty.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Levante UD 2:0

18.10.2020 14:00

Góly: 68. Álex Berenguer, 79. Iñaki Williams

Bilbao doma nemělo slitování s Levante a bezzubě hrající hosty vyprovodilo dvěma góly. O ty se postaralo duo Berenguer - Williams.

Baskické Bilbao mělo doma hodně velkou motivaci opět vyhrát a do utkání šlo jako favorit i přesto, že ani tento slavný baskický celek neprožívá ideální start do sezony. Předposlední příčka, kterou hájil před začátkem utkání, bylo pro fanoušky noční můrou. A prakticky od začátku utkání domácí ukazovali, že se z ní hodlají za každou cenu posunout výš. Iñaki Williams posílal z pravé strany prudký míč před branku, kde jej po střele Ikera Muniaina brankář Koke nechytil. Za něj ale na poslední chvíli zaskočil Mickaël Malsa, který balon vykopl z brankové čáry.

O pár minut později upadl ve vápně po kontaktu s Miramónem Mikel Balenziaga, což zprvu vypadalo na jasnou penaltu. Sudí Rojas měl ale po zhlédnutí videa jiný názor a penaltu nepískal. Na hře Bilbaa se to nijak negativně neprojevilo a domácí se dál intenzivně snažili soupeře si podrobit. Levante naopak zejména v ofenzivní fázi téměř neexistovalo.

A druhá půle z jeho pohledu rozhodně nebyla lepší. Levante se dál trápilo a prim hrál domácí tým. Do vedení mohl Bilbao poslat kanonýr Raúl García, který si naskočil na povedený pas od Williamse. Sice se mu povedlo překonat brankáře Kokeho, ale jeho hlavička skončila na břevně!

Ojedinělý pokus Levante měl po hodině hry na starosti Rochina, jenž utěšenou pumelicí napálil odražený míč. Leč mířil o notný kus vedle. Další tvrdý vzdušný souboj ve středu hřiště sudí pustil a tím pádem se za míčem mohl rozběhnout Álex Berenguer. Ten si výtečně odclonil obránce, udržel ho na zádech a pak poslal míč se štěstím na zadní tyč! O tři minuty později se prosadil znovu, jenže tentokrát mu radost vydržela jen do chvíle, kdy sudí pískal Williamsův ofsajd.

Pojistku přidalo domácí mužstvo díky aktivnímu Williamsovi. Ten stál v 79. minutě na správném místě, takže skvělý pas přes celé vápno od Morcilla v pohodě usměrnil do sítě.

Více informací k zápasu

SD Eibar - CA Osasuna 0:0

18.10.2020 12:00

Góly: -

Odpolední utkání mezi Eibarem a Osasunou žádnou branku nepřineslo. Mnohem více ze hry měli hosté, ale veškeré jejich příležitosti skončili nezdarem. V samotném závěru neunesl střeleckou smůlu Moncayola a po druhé žluté kartě byl vyloučen.

Do první vážnější šance se dostali hosté, když se po pasu za obranu rozeběhl Calleri, ustál souboj a vypálil těsně vedle. O pár minut později zase hlavičkoval mimo Enrico. Co se týče brankových příležitostí, nic dalšího první poločas nepřinesl. Osasuna musela po půlhodině poprvé střídat, protože se zranil Calleri a na plac šel místo něho Jony.

Bohužel ani ve druhém poločase k žádné změně obrazu nedošlo, tím spíš, že se čekalo na brankovou příležitost hodně dlouho. Až v 71. minutě nedosáhl na nebezpečnou přihrávku Vidal a Eibar si i v tomto momentě mohl oddechnout. Lepší Osasuna chtěla utkání rozhodnout ve svůj prospěch, ale v koncovce neměla štěstí, což platilo i o těsné hlavičce Garcii.

V 86. minutě si málem vstřelil vlastní gól Burgos, nebýt výborného reflexu brankáře Dmitroviće. Frustrace z neproměňování příležitostí vyvrcholila vyloučením Moncayoly, ale na konečný výsledek už to vliv nemělo. Eibar doma ubránil remízu 0:0, přestože jeho soupeř byl nebezpečnější.

Více informací k zápasu

Getafe CF - FC Barcelona 1:0

17.10.2020 21:00

Góly: 56. Jaime Mata (pen.)

Sobotní hrací den přinesl velká překvapení a mezi ně můžeme zařadit i porážku Barcelony na půdě Getafe. Katalánci měli šance na lepší výsledek, ale nebyli efektivní a vaz jim nakonec zlomila penaltová situace, kterou ztrestal Jaime Mata.

Úvodních dvacet minut dějství nenabídlo nic, co by alespoň trochu stálo za zmínku. Až po uplynutí této doby přišla pěkná akce Barcelony a střela Lionela Messiho, která skončila na tyči. V přípravě této akce měla prsty i dvě překvapení v sestavě - Pedri s Destem. Ronald Koeman vsadil od začátku na útočný trojzubec Messi, Griezmann, Dembélé, což znamenalo, že ve formě hrající Ansu Fati zůstal jen na lavičce náhradníků.

Po půlhodině hry si Barca vypracovala druhou vloženku a Antoine Griezmann měl trestat, protože postupoval prakticky sám na brankáře Soriu a branku přestřelil. Tím byl výčet všech důležitých okamžiků v průběhu prvního poločasu vyčerpán.

Druhá půle začala beze změn a v 55. minutě došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání. Getafe si vytvořilo po rohovém kopu nápor, který skončil přistrčením Dakonama de Jongem a odpískáním pokutového kopu. Jaime Mata penaltu bezpečně proměnil a Getafe vedlo nad Barcelonou 1:0.

Katalánci měli na vyrovnání ještě spoustu času a trenér Koeman se rozhodl pro očekávaný tah, když na plac poslal Coutinha i s Fatim. Opticky měla Barcelona stále navrch, ovšem vepředu nebyla tak nebezpečná, jak se očekávalo. Madridský celek se v závěru soustředil na obranu a rychlé kontry a jeden z nich mohl skončit gólem. Cucho Hernández však zakončil do břevna a naděje Barcelony stále žily. A žily i v 89. minutě, kdy měl Hernández další tutovku, ale samostatný postup na Neta nezvládl.

V nastavení čekaly Getafe ještě krušné časy. Barcelona si vytvořila tlak a nejprve ve čtvrté minutě střílel vedle Messi a po něm centroval Dest a obránce Dakonam si s velkým štěstím nedal vlastní gól, když hlavičkoval do břevna. Getafe přežilo nemožné, ale přežilo a může slavit velké vítězství.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Cádiz CF 0:1

17.10.2020 18:30

Góly: 16. Anthony Lozano

LaLiga nám připravila další překvapení, protože nováček potrestal obra. Cádiz velmi pozorně bránil, měl kopu štěstí a především dokázal díky akci a zakončení Lozana vsztřelit jediný, rozhodující gól.

Real Madrid šel do utkání z pozice jasného favorita, ale přesto mu bylo jasné, že nesmí soupeře podcenit. Přesto hned první zaváhání Realu mohl soupeř využít k překvapivé první brance. Už ve čtvrté minutě totiž Varane podcenil souboji ve vlastním vápně a se štěstím se míč dostal k úplně volnému a zapomenutému Álvarovi Negredovi. Ten nebyl v ofsajdu, otočil se a míč poslal do sítě. Gól ale neslavil, protože heroický zákrok předvedl na poslední chvíli Sergio Ramos, jenž míč vyrazil přímo z čáry!

Real nevypadal zrovna nebezpečně, vědom si své kvalitativní, technické i jakékoli jiné převahy, spíš si se soupeřem pohrával. A to se mu stalo osudným. To a fakt, že v 17. minutě dostal rychlý Anthony Lozano míč do vápna, se štěstím jej zpracoval, udržel Ramose na zádech a přehodil vybíhajícího brankáře Courtoise!

A hned tu byla zápletka, jakou čekal málokdo. Bílý balet se samozřejmě ihned vydal do útoku a brankáře Ledesmu čekaly perné chvíle, ale vytvořit si větší šanci bylo dnes pro Real velmi složité. Ve chvílích, kdy měli hráči Realu střílet, často nahrávali, popřípadě jim zakončení příliš dlouho trvalo. Když se třeba ve 41. minutě dostal přes obranu nováčka Varane, jeho hlavička poslala míč těsně vedle tyče.

Trenér Zidane věděl, že musí něco změnit. Tak změnil hned čtyři hráče, kteří měli jeho týmu dodat potřebný impuls. A opravdu Real vstoupil do druhé půle mnohem aktivněji. Jenže finální nahrávka pořád vázla.

Vlastně až ke konci Real opravdu zabral. Nejprve se dvě minuty po svém příchodu na hřiště prosadil Luka Jović, jenže míč do sítě dostal po akci z ofsajdu. Takže gól platit nemohl. A když se zase do míče z dálky opřel kanonýr Benzema, zachránilo brankáře Ledesmu břevno!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:2

17.10.2020 16:00

Góly: 6. Luis Suárez, 90+5. Yannick Carrasco

Atlético Madrid podle očekávání vyloupilo Vigo a odvezlo si všechny tři body. Gólově mu k tomu pomohli Luis Suárez a Yannick Carrasco, přičemž obě branky od sebe dělilo neuvěřitelných 89 minut.

Domácí brankář Villar dobře věděl, že ho čeká náročné utkání a množství práce, už při pohledu na soupisku. Do ní se totiž vešli Costa, Lemar, Correa i Suárez. Celta se sice hned na začátku snažila napadáním a klidnější rozehrávkou otupit nápor Atlética, ale vydržela to jen pouhých šest minut. Pak se totiž Koke rozhlédl, našel nabíhajícího Diega Costu a ten efektně sklepl míč na Manu Sáncheze. Mladík nesobecky nahrál na penaltu Luisi Suárezovi a zkušený snajpr už neměl se zakončením potíže - 1:0.

Celta mohla o pár minut později srovnat, když si míč ve vápně zpracoval Aspas a nahrál do strany. Následoval ostrý pas před bránu Atlética a na zadní tyči zakončoval zcela volný Carreira. Jenže trefil jen tyč!

Atlético dělalo chyby v obraně a další z nich málem potrestal Mina, který snadno překonal ofsajdovou linii, jenže sám před Oblakem pálil jen do něj! První půli uzavřel Costův teatrální pád ve vápně, který sudí po shlédnutí videa přešel.

Zkušený střelec hned po změně stran prchl domácím obráncům a předložil míč volnému Suárezovi, jenže proti němu perfektně vyběhl brankář Villar. Velmi zajímavou hlavičku Fontána po rohovém kopu zase vyrazil na druhé straně Jan Oblak.

Ještě jedné branky jsme se ale nakonec přece jenom dočkali. V páté minutě nastavení Atlético zahrávalo přímý volný kop, ve vápně míč sebral Joao Félix a napálil ho do břevna. Nejblíž měl k balonu Yannick Carrasco, který už v pohodě doklepl míč do sítě - 2:0 pro Atlety.

Více informací k zápasu

Granada CF - Sevilla FC 1:0

17.10.2020 13:00

Góly: 82. Yangel Herrera

Sevilla překvapivě kapituluje, o tři body ji obrala domácí Granada. Velkou roli v tom ale hrálo vyloučení hostujícího Jordána před koncem poločasu. Výhru Granadě zařídil hlavičkující Herrera.

Podobně jako do mnoha dalších duelů nastupovala Sevilla i do utkání s Granadou jako jasný favorit. A to přesto, že na lavičce nechala hráče jako Luuk de Jong, Yussuf En-Nesyri, Lucas Ocampos nebo Óliver Torres. Domácí naopak nechtěli nechat nic na náhodě a vyslali do boje to nejlepší. Puertase, Gonalonse, Soldada nebo Kenedyho.

Právě spolupráce mezi Kenedym a Puertasem vedla k první větší šanci utkání a stačilo málo, aby v sedmé minutě Granada vedla. To by ale zakončující Kenedy musel mířit přeci jen trochu lépe. Sevilla o sobě dala poprvé výrazně vědět po čtvrthodince hry, když se do zakončení po zdařilém pasu dostal Joan Jordán. Jeho tvrdá hlavička na přední tyči však nakonec přeci jen poslala míč mimo bránu.

Sevilla musela poměrně brzy střídat, neboť se jí v 17. minutě zranil Escudero, jehož místo zaujala nová posila, obránce Marcos Acuña. Sevilla byla přeci jen trochu aktivnějším týmem a Munir zkusil Silvu překvapit střelou z velkého úhlu, avšak míč netrefil ideálně. Brankář Silva byl v jednom kole prakticky po čas dvaceti minut a jejich konec orámovala ztvrdá rána Munira, jež brankáře Granady pořádně protáhla.

I Granada musela střídat, když se jí ke konci první půle zranil Domingos Duarte. Měla ale víc štěstí, protože Joan Jordán zcela zbytečně a ostře fauloval Soldada, za což si vysloužil druhou žlutou kartu, čímž oslabil svůj celek.

Granada se v početní výhodě cítila mnohem jistější a už ve třetí minutě ukrojené z druhé půle se málem prosadila. Montorova štiplavá rána nakonec nenašla svůj cíl jen kvůli perfektnímu brankáři Bounouvi. O pár vteřin později málem zahrozila Sevilla, protože střídající Lucas Ocampos doklouzal k ráně ve vápně a trefil jen tyč!

Po hodině hry Machís našel krásným centrem naskakujícího Soldada, jenže Bounou předvedl parádní zákrok! A to bylo hodně důležité, protože nestíhající a stále více unavená Sevilla nakonec přeci jen kapitulovala. V 82. minutě ji po centru od Foulquiera položil na lopatky Yangel Herrera, který si naskočil na centr a neomylně jej poslal do brány!

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Real Sociedad632110:211
2.Villarreal CF63218:811
3.Real Madrid53116:310
4.Getafe CF53115:310
5.Cádiz CF63126:610
6.Granada CF53117:810
7.Real Betis63037:99
8.Atlético Madrid42208:18
9.FC Barcelona42118:27
10.Sevilla FC42115:37
11.CA Osasuna52125:47
12.Elche CF42113:37
13.Valencia CF62138:97
14.Athletic Bilbao52034:56
15.SD Huesca60514:65
 SD Eibar61234:65
17.Celta Vigo61233:95
18.Deportivo Alavés61143:84
19.Real Valladolid60335:93
20.Levante UD51045:103

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (116)

Přidat komentář
misinho7

Hanba, zavriet to tam do leta 2021. Dokym nepridu posilu a mozno iny trener nema to vyznam.

Reagovat
smazaný uživatel

Posily přišli. Jenomže Edenek je chcípák.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Real

Reagovat
madridcan

Ako velmi je na smiech, ze sme prvy a s vami v tabulke zamätá Everton?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

Můžete mi prosím přeložit to slovenské slovíčko zamata? Co to znamená?

Reagovat
madridcan

Když manipuluješ s košťetem. Něco, co děla uklízečka když děla úklid Nato jsem naražel, když jsem mluvil použil ,,zamäta". Tak snaď si to pobral a už si jse dostal na slovensku úroveň. Neni zač vole

Reagovat
smazaný uživatel

No my v cestine mame "zameta", takze ty slova nejsou ani tak rozdilny.

Reagovat
oli9

Já spíš poukazoval na to že když remizujeme na Evertonu tak s námi někdo zameta... Kdyby to náhodou znamenalo něco jiného.. V tom případě je to fakt kokot

Reagovat
Rudnevs

V slovenčine máme tiež zametá. Len on to napísal zle.

Reagovat
Gazdo

Mozno ho prefackal mätou. Inak mi nic ine nenapada

Reagovat
remeslnik

Reagovat
oli9

Aha já že třeba když jebes barana

Reagovat
madridcan

Aj ked ho jebem, tak ti pomozem z laviny

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
valloire

Reagovat
smazaný uživatel

ty to mas blbe jak slovensky, tak cesky a jeste tu delas ramena

Neni zac, ovcomrde

Reagovat
valloire

Barca

Reagovat
LH171186

Když už nám zavřeli hospody a zrušili v ČR fotbal, tak aspoň jedna pozitivní věc na víkendu, díky do Cadizu....

Reagovat
Israha

Samozřejmě hrozný výkon, individuálně i týmově, ale i podle tempa v poslední čtvrtině bylo jasně vidět, že tenhle zápas Zidane bere jako nedůležitý. Žádná urgence a snaha urvat bod, co to jen půjde. Prostě jen hra jako vždy, buď to tam spadne, nebo ne. Tady se evidentně šetřily síly na LM a Clásico s tím, že případná ztráta tolik vadit nebude. Teď jen aby tohle letos fungovalo, Barcelona vypadá, že půjde nahoru a zase to může být tak, že každá ztráta bude rozhodující.

Reagovat
Mercury

Tak ztráta s Cadizem rozhodně. Tímhle si to nějak odůvodňovat je podle mě celkem mimo. Je to podobný průser a ostuda jakou teď předvádí na hřišti Griezmann n s Dembelem.

Reagovat
Israha

Na mě to tak působilo. Samozřejmě se klidně může stát, že se upachtěně porazí Šachtar a pak dostanem trojku od vás, a pak ten dnešní výkon náhodný nebyl. Ale všímám si, že v určitých fázích sezony, před náročnějším programem či prestižními zápasy, ten tým pod Zidanem podobné blackouty mívá, a pak v návaznosti na to následuje kvalitní výkon a zisk bodů. Tak nahlas přemýšlím, co z toho za tím vlastně je. Ale na faktu, že být na domácí hřišti poražen nováčkem, a to ještě ve stylu, kdy zmíněný nováček má za celý zápas víc gólovek, je trapné, to nemění nic, to s tebou souhlasím.

Reagovat
Mercury

uvidí se časem...ale zatím teda Real nepůsobí nijak přesvědčivě

Reagovat
LAM

To mi v deseti taky ne.

Reagovat
Anacron

6 gólů za 5 zápasů 50 gólů bude ultra úspěch.

Reagovat
misinho7

niekedy Cristiano dal sam viac golov ako da teraz cely tim za celu sezonu 3,4 goly bola jasna vec proti slabym..teraz sme radi za jeden

Reagovat
montaigne33

Cádiz- zřejmě slušný oddíl

Reagovat
misinho7

Real a Barca pekna tragedia.

Reagovat
LAM

Tak s Cadizem doma.....

Reagovat
misinho7

Prehrate tiez a este sa ides ozyvat

Reagovat
LAM

Getafe hrálo skvěle

Reagovat
misinho7

A Cadiz hral sračku?

Reagovat
LAM

A ne?

Ten přístup vašich hráčů byl teda ještě o level horší než u nás.

Reagovat
smazaný uživatel

Atleti uz tiez zas postihali remizy, tento rok to vidim na Getafe

Reagovat
CHONG

Reagovat
CHONG

Pýcha Madridu Vamos Geta!

Reagovat
Whitemedia

Letos asi uvidíš víc zápasů Getafe než Realu co?

Reagovat
CHONG

To jsem viděl už i vloni, ale tehdy to bylo ještě o fous, kdežto letos to bude jednoznačná záležitost, neboť po zápase s Valladolidem jsem se zařekl, že letos už se na Real dívat nebudu, protože to nemám zapotřebí (ohlasy po zápasech s Levante a Cádizem mě v tom rozhodnutí jenom utvrdily), kdežto u Gety budu sledovat každý zápas.

Reagovat
valloire

dobře

Reagovat
Rattlesnake

to bude zas souboj kryplu

Reagovat
LAM

V prvnim poločase to proti skvěle hrajícímu Getafe nebylo vůbec špatný po repre přestávce,ale gol z toho nebyl.Po tý penaltě už to bylo hroší a nebyl pořádnej nápad co s hrou.

Největší problém je griezmann,jelikož s nim v sestavě hrajem bez útočníka v deseti.Braitwaite udělá víc rozruchu za 15minut co je ve hře.

Bohužel pokuď se tohle nezmění,tak nemáme jak hrát proti podobnejm týmům.Samozřejmě bez klasickýho LB,to taky není vůbec ono a začal bych dávat už konečně šance Pjaničovi místo Sergia.

Stegen-Alba,Araujo,Pique,Dest-De Jong,Pjanič-Fati,Coutinho,Messi-Braitwaite

Reagovat
Kokesh

Střely na branku 2:5

Reagovat
smazaný uživatel

Otřesný zápas. První poločas ještě s ohledem na okolnosti šel překousnout, ale druhý bych snad raději ani neviděl. 40 minut prohráváme a nevidím ani sebemenší snahu něco ve hře změnit, zkusit zatlačit soupeře, riskovat...Fati vleze na hřiště jako nějaká hvězda a předvede asi 5 přifilmovaných pádů místo toho, aby se snažil dát gól. Za tohle bych ho nechal sedět dalších 5 zápasů. Zbytečné jmenovat celý tým, takže dobrý výkon dnes odvedl jenom Pedri v prvních 45 minutách a slušný byl i Dest a Busquets a Piqué. Jinak většina jak po obrně. Snad to bylo jenom klasickým syndromem repre přestávky a ne reálným obrazem formy před El Clásicem.

Reagovat
smazaný uživatel

Mimochodem, prohráli jsme s Getafe přesně po 9 letech.

Reagovat
LAM

N Celtě za vyhráli po pěti.Tohle srovnání je Určitě taky předvedlo Getafe nejlepší výkon za těch 9let.Makali jako blázen.

Reagovat
smazaný uživatel

Makali jako vždy. Tohle byl od nás trapný výkon a je zbytečné si to omlouvat tím, že Getafe zrovna vyšel zápas.

Reagovat
LAM

Tak místo ho.en jak hráli špatně je potřeba spíš říct problémy.

Hráli jsme bez LB,což je pro naší hru velkej problém a s Griezmannem na trávníku hrajem v oslabení.Takže tady bych hledal hlavní dva problémy.

Samozřejmě hlavně Messi měl před zápasem minimum odpočinku.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak já nemluvím jenom o individualitách. Celý tým byl dnes mrtvolný, nebyla tam chuť porazit soupeře a to je prostě špatně.

Reagovat
CHONG

Neřekl bych, že jsme podali výrazně lepší výkon než v předchozích letech, akorát vy jste byli herně slabší a imponentní v zakončení a my jsme naopak měli konečně i kousek štěstí (viz skoro vlastňák Djeného).

Reagovat
2miguel1

Seriozne. Naco si prihravaju ako pribrzdenci okolo 16nastky? Do totalne zahustenej obrany. To ma aky vyznam? Ale ja by som cakal ze od roku 2017 to proste takto nejde, tak 5-6 zapasov vidim ze okej, neni tu uz Iniesta, Xavi, Neymar tak podme hrat vonku inak. Ale my AKO IDIOTI toto hrame dalsie 3 roky. Ja uz na toto nemam silu, pozeram Barcu kazde kolo od roku 2004, teraz este pozrem El Clasico a zapasy LM. Tuto ligu som dopozeral, ak maju hrat takto zas ako idioti tak pockam kym zas zacnu hrat, lebo toto je katastrofa

Reagovat
Petrinho17

Pretože to jadro Pique-Busquets-Messi (prípadne Alba, Roberto) inak hrať nevedia.

Reagovat
ADM

Blbosť, Messi hral s MSN uplne iny futbal.

Reagovat
roman1978

Tragédie.

Už sestava hrozná.

Bus tam nemůže být.

Pikac a Lenglet des a hrůza - ta rozehravka , to propadani

Roberto- jako vždy

Dest - nehrál svůj post, ale i tak ok

Bus - pomalý, nestíhá. Má přehled a své si hraje, ale měl by střídat

Frenkie - děs

Pedri - začátek hrůza, ale pak velice good

Leo - vůbec neměl hrát

Dembs - chce to zapasovou praxi, pokazil toho dost

Griez - třeba na něm nějak zapracovat. Vypadá, že to nedává hlavou a taky asi není oblíbený

Fati- děs

Trenér - už mi leze na nervy. I tím, jak po zápase něco vyčítal bordalasovi

Reagovat
LAM

Lepší by určitě byl tragéd Xavi jeho házená.

Jako fakt mám hrůzu,že nedají žádnýmu trenérovi pořádnou šanci a přijde Xavi,kterej ví o trénování kulový a budem hrát jen na maximum nahrávek.

Reagovat
2miguel1

Musime uz konecne prestat hrat tu hadzanu. Absolutne na to nemame hracov.

Reagovat
roman1978

Ale ja nic o Xavim nepsal.

Jen bych rád hrál s mladýma. Dest, Araujo, Alena, Puig, Firpo, Pedri, Dembele, Trincao, Frenkie, Fati, Fuente - na výběr máme.

Posadil bych sem tam Lea. Častěji bych hrál bez Buse, Lengleta, Griezmana.

Určitě bych v životě nehrál se dvěma defe záložníky.

Ideál zaklad v této sezoně pro mne

MATS

Dest, Araujo, Pique, Alba

Frenkie

Riqui, Couts

Dembele, Leo, Fati

Reagovat
smazaný uživatel

To by ale také mohl být boj o 5.-6. místo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Koeman nemá kvality na Barcu, o tom se snad přít nemusíme ne?

Reagovat
CHONG

Po zápase fňukal slušně, no

Reagovat
smazaný uživatel

ten nyom mel bejt davno venku, to rozhodci nezvlad..ale jinak herne bida, hlavne griezz

Reagovat
celeb

Ako som tu na zaciatku sezony pisal, ze sme vlastne oslabeni, tak to vsetci protestovali, vsak odisiel Rakitic, Suarez, Vidal, Semedo, Arthur - uz len tim sme mali byt nejakym zazracnym sposobom lepsi.

Lebo vsak ked mas menej hracov na vyber, hlavne do zhustenej kovidovej sezony, tak je to lepsie, nie?

Busq uz do stredu nestaci. Dnes bol sice Frenie este horsi, ale u jedneho je to dlhodoby trend a druheho (snad) vynimka. Arthur Melo chyba, pripadne kvalitna nahrada.

A ked v Barce nefunguje dobre stred pola, tak nefunguje ani defenziva, ani ofenziva a tak to bolo aj dnes.

Griezmann je len tien, spalil 1 sancu do ktorej sa nahodou dostal, Dembele siel dole ked sa paradoxne rozohraval v 2. polcase, Fati koncil neviem preco z Messiho pravej strany.

Reagovat
2miguel1

Tento rok prakticky prisli Coutinho Fati Trincao Dest Pjanic Dembele

Reagovat
LAM

Pedri místo Fatiho

Já bych řekl,že ten tým je směrem do budoucna velmi slušně poskládanej až na jeden post-Hrot.

A nikdo mi nevymluví,že tam Braitwaite bude určitě lepší než Griez

Reagovat
celeb

Fati??? - asi si minuly rok nesledoval Barcu.

Ono Dembele uz k nam prichadza nejak vela sezon, mozes sa rozpisat, v com je tato sezona natolko vynimocna, ze si Osman zasluzi zaradenie medzi prichody?

Hrali sme s tymi istymi stopermi, co minuly rok, s Robertom, nechcem si predstavit, co by sa dialo, keby namiesto Desta hral Firpo. Busq je uz na ustupe a Frenkie mal den-blbec , a zdaleka nielen kvoli tej nestastnej penalte. Messi - Griezman - Dembele - tak sa hralo aj minuly rok, kym sa nezranil Dembele.

Jedinymi zmenami v zostave oproti minulemu roku je tak Pedri na Coutsovej pozicii. Setien by tam mal Vidala. A este suplujuci Dest s Netom, kvoli zraneniam Albu s MAtSom.

Reagovat
smazaný uživatel

Ani sem to nechtěl psát, protože je to příliš děsivé, ale Griezmann má v lize za celý rok 2020 statistiku 2 góly/0 (!!!) asistencí. 21 zápasů.

Sedmnáctiletý Fati má 8+1. Tohle už fakt není sranda, ten člověk je absolutně v prdeli.

Reagovat
LAM

Nechápu,proč ho nezkusili prodat v létě.Někdo by se určitě našel.

Jako většího tragéda v útoku jsme neměli snad 20 let.

Reagovat
Gazdo

Asi Boateng by vyhral ale ten tiez prichadzal na pol sezony na hostovanie a nie za 120 mega s bamblionovym platom takze z tohto hladiska sa javi aj Coutinhova predminula sezona u nas ako uspesna

Reagovat
Elliasson

On sám chtěl jít pryč, ale po rozhovoru s Ronaldem si to rozmyslel.

Reagovat
roman1978

Ze v jednom dni ztratí Juve, Lpool, Čelzí, bílé zlo i Barca - to by byla výhra, vsadit to.

Reagovat
T:o:M

Hráli jsme špatně, to jo, hlavně druhý poločas, ale co musí zmínit, tak Nyom měl být minimálně v 70 ne li dříve venku, strašné hovado. Za celý zápas snad 8-9 faulu a jedna žlutá, nad rozhodčíma ve Španělsku jsem zlomil hůl, neznám snad jediného, který se dá vyzdvihnout..

Reagovat
CHONG

Nyom je zlatíčko

Reagovat
T:o:M

Pro tebe asi jo, ale pro soupeře a fanoušky soupeře ne. Ale na druhou stranu takového asi není špatné mít v týmu, pokud mu to prochází. Každopádně první žlutá měla být za loket na messiho a to snad uznáš i ty..

Reagovat
CHONG

Jasně, že měla, Allan dneska dohrát neměl, ale někdy ti dají, někdy ti vezmou...

Reagovat
T:o:M

To máš pravdu, kdoví jestli by nám to ale pomohlo, my bychom si to zase přihravali kolem vápna a nic z toho. ... Takze asi gratulace k výhře, snad aspoň příští týden porazime tvůj druhý nejoblíbenější klub.

Reagovat
CHONG

Díky Jinak pořád je to tak, že číslo jedna je pro mě Real, ale prostě nemám sílu, se na ně teď dívat, na rozdíl od Gety, která sice taky často nehraje nic oku lahodícího, ale aspoň od ní zápas co zápas vidím snahu, chuť a nasazení.

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
T:o:M

Přijde mi, že ten Pepe se v tom Portugalsku nějak opalil, to je úplně jeho klon

Reagovat
ADM

Sympaťák

Reagovat
Hristo Stoichkov

To už je jak jeho simulantská show proti Ajaxu.

Reagovat
smazaný uživatel

really ? ako si obhajuješ v hlave hráča ako Nyom ?

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli jsem dobře viděl, tak někdy kolem 80.minuty tam bylo napsaných 8 faulů. Šílené, že se s tímhle dá dohrát a tím spíš, že ten kokot jich většinu udělal rukama, za což se většinou maximálně při druhém dává žlutá

Reagovat
T:o:M

Právě tak 1-2 byly relativně čisté, ale zbytek byly ruky a lokty. Jak říkám rozhodčí ve Španělsku jsou kapitola sama o sobě

Reagovat
smazaný uživatel

Barcelona musí prodat Griezmanna za každou cenu. Ten je tam k ničemu. Za něj potřebují pořádnýho hroťáka, ideálně Lautara nebo by mohly zkusit po sezoně zadarmo Aguera.

Reagovat
herbage

prodat? Pochybuji, že jej někdo koupí. Teď budeme maximálně lítat 4 roky po hostováních, protože s tím platem ho nikdo rozumný nevykoupí - leda Manchester United

Reagovat
patas92

PSG ho po odchodu Mbappeho vezme

Reagovat
Hristo Stoichkov

Budeme se muset modlit, jinak to bude strašný průser.

Reagovat
Dody10

Reagovat
smazaný uživatel

Za takových 30 mega by ho někdo asi vzal. Vedení musí zapomenout, za kolik koho koupili a prodat zbytečný hráče za maximum ceny, co jim někdo nabídne.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud odejde Griez a Leo a prijde jen jeden misto nich, tak budou v pici jeste vic nez ted.

Reagovat
celeb

Griezmann - alebo co robit, ked nevies, co so 120 mega kratko po tom, co ti skaredo nevysli tvoje prve meganakupy nad 100 milionov Eur a na danej pozicii ti uz hra Messi.

Reagovat
2miguel1

skusme len tak niekedy dat na Messiho poziciu Griezmanna a v utoku Dembele, Fati. Messi nech sedi. Jasne vsetci ste tu nasrany na Griezza, ale ten chodiaci futbal co tam stvara kapitan muzstva, absolutne ziadne nasadenie, tym padom to strhava cely tym do letargie, na to mam tiez nervy. Ked sa pozrem na Ibru, to ako keby hrali uplne iny sport.

Reagovat
Kily8

Reagovat
messi80

Real aj Barca včera hrozne zápasy ale je zaujímavé že keď prehrávajú tak sú tu hneď keci o tom ako ide liga dole... Sak to sa celý čas vyčíta španielskej lige že o titul sú vpredu len real a Barca, tak možno to tento rok bude zaujímavejšie... Keď v anglickú prehra prvý so slabým je to dôkaz vyrovnanosti ligy, v Španielsku je to zle.. Dosť sa podceňuje zvyšok španielskej ligy, tie mužstva nie sú vôbec slabé.

Reagovat
LAM

Včéra hrál Messi v prvním poločase z práva a Green ve středu a co tam předvedl? Úplný hovno a svojí šanci zakončil jak lopata(to že Messi po zápase v Bolívii hrát neměl je druhá věc) On neumí nic 1vs1, sprint, golovost, dravost, prostě nic. Měl by začít hrát do ledna v útoku Braitwaite- je to lepší hráč

Reagovat
Anacron

Nejde ani tak o tu prohru, to se samozřejmě může stát. Ale jde o tu herní sračku, kterou tu sledujeme minimálně třetí sezonu v kuse(v případě Realu).

Reagovat
Visca el barca

Ok Grizi nebyl nikdy driblér. Ale co mě překvapilo je to, jak to nedává hlavou. Je to mistr světa. I teligentní hráč. Je fakt potřeba aby se zvednul, tohle není normální. Za mě teda v tom útoku včera nejlepší Dembélé. Toho musíme rozehrát.

Reagovat
Gazdo

Dembs vcer v prvom polcase kazil na co sahol ale tak strasne dlho nehral (ten priatelak pred mesiacom je nic) ale v druhom vyzeral ze uz sa dostava do tempa. Je u by som veril. On je hrac co za zapas spravi 50 strat ale proste vymysli alebo urobi 3-4 situacie ktore mozu skoncit golom. To iste ako Suarez kedysi

Reagovat
blaugrana

PSG je jedina sanca na urcitu kompenzaciu tych milionov vyhodenych do luftu na Griezmanna.

Reagovat
Kily8

Fantastický Suarez bez Messiho opať striela góly. 3 góly za Uruguaj, 3 v lige. Messi z hry 0. Hovoril som, že je stále vynikajúci útočník. Otázka: dal by aj v Barce toľko gólov? Nedal!!! Keď sa tam všetko frcká na Messiho, nasilu aby zakončoval on. Griezmann 2 góly za majstra sveta!!! Ako je to možné!? Veď počúvam, že sú slabí, ale bez Messiho opať strielajú. Obrovská chyba, že sa Barca nevybrala cestou zmeny, návrat k víťazstvám. Ostal Messi, takže žiadna zmena sa nekoná, on v tomto veku nezačne hrať tímovo, stále budú na prvom mieste osobné štatistiky. S Messim je Barca bez šance na titul v LM, rovnako Argentína na titul z MS.

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný bláboly, akorát máš pravdu s nevítězstvím Argentiny na MS. Ta je tak slabá, že by se bez Messiho nedostala ani z kvalifikace.

Reagovat
valloire

v podstatě na úrovni indyjánů z Vejprnic a jinejch nekopů

Reagovat
smazaný uživatel

Sám jsi indián z vejprnic.

Reagovat
Petr20

Si léčiš nějaký mindrák? Jak jakože všichni hrají na Messiho kvůli osobním statistikám, když většinu akcí vymýšlí právě Messi? Messi není Ronaldo na kterého se musí makat, aby k něčemu byl....

Reagovat
Kily8

Samozrejme, ja si liečim mindrák a ty napíšeš, že Ronaldo je k ničomu. presvedčil si ma svojimi argumentami, Ronaldo je fakt absolútne slabý hráč, jeden z najslabších v posledných rokoch, je k ničomu. Všetci, ktorý napíšu, akýkoľvek fakt na vášho boha, nepríde žiadny argument, ale osobná urážka. Skús odpovedať. Ako je možné, že podľa vás katastofálny hráči v drese Barcelony, zrazu dávajú v inom drese góly? Suarez 3 za Atletico, 3 za Uruguay, Griezmann za Majstrov sveta 2 góly? Príde Griezmann v tejto dobrej forme do Barci bude dávať góly? No nebude!

Reagovat
Petr20

Tak za mě Suarez nebyl katastrofální v Barce, goly dával a spoustu mu jich připravil právě Messi a Griezmann prostě hraje na špatné pozici. Ale ty píšeš o tom, že se všechno hraje na Messiho, což je naprostá blbost a ty to moc dobře víš, jenom chceš zas všechno hodit na Messiho. Taky můžu napsat, že Benzema, s Ronaldem v týmu, dal 5 golů za sezonu, a bez něj jich dal 30. Tak potom mi řekni na koho se všechno frcká kvůli osobním statistikám? A Juve tak samo, bez Ronalda hráli pěkný týmový fotbal a příde Ronaldo a všechno se musí cpát na něj a on jen tak nepříhraje, ale radši vystřelí....

Reagovat
Reggie

Svoje klaunství povyšuješ na čím dál vyšší úroveň, gratuluju!

Reagovat
valloire

Reagovat
Israha

Pouze v zápasech Granady a Levante je průměrný počet gólů na utkání alespoň roven tři. Pouze Barca a Atlético mají alespoň dva vstřelené góly na zápas (a to v obou případech je dáno jednorázovými kanonádami). To je celkem výmluvná řeč čísel. Kvalita v La Lize skutečně klesá a díky tomu slaví defenzivní taktiky čím dál větší úspěch. Z toho je fanouškovi španělského fotbalu těžko na duši.

Reagovat
Gazdo

Ale tie zapasy aj tak vyzeraju. Kedykolvek zapnem nahodny zapas LaLigy tak je tam jednoducho desat hracov v bloku a dalsich 10 si nahrava okolo. A potom sa to zase vystrieda

Reagovat
smazaný uživatel

Lahoz bude pískat El Clásico

Reagovat
2miguel1

boze preco

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by neměl pískat ani přebor.

Reagovat
Gazdo

och boze a ja som sa tesil ze si to rozda Barca s Realom obaja v srackach a nakoniec si to rozda Barca a Real s Lahozom ktory je sracka.. co som komu spravil

Reagovat
Ed_Hazard

5:4 (na červené karty)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele