6. kolo
17.10.2020 21:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Getafe (© AFP)

Barcelona padla v Madridu, výhru Getafe vystřelil z penalty Jaime Mata

Sobotní hrací den přinesl velká překvapení a mezi ně můžeme zařadit i porážku Barcelony na půdě Getafe. Katalánci měli šance na lepší výsledek, ale nebyli efektivní a vaz jim nakonec zlomila penaltová situace, kterou ztrestal Jaime Mata.

Úvodních dvacet minut dějství nenabídlo nic, co by alespoň trochu stálo za zmínku. Až po uplynutí této doby přišla pěkná akce Barcelony a střela Lionela Messiho, která skončila na tyči. V přípravě této akce měla prsty i dvě překvapení v sestavě - Pedri s Destem. Ronald Koeman vsadil od začátku na útočný trojzubec Messi, Griezmann, Dembélé, což znamenalo, že ve formě hrající Ansu Fati zůstal jen na lavičce náhradníků.

Po půlhodině hry si Barca vypracovala druhou vloženku a Antoine Griezmann měl trestat, protože postupoval prakticky sám na brankáře Soriu a branku přestřelil. Tím byl výčet všech důležitých okamžiků v průběhu prvního poločasu vyčerpán.

Druhá půle začala beze změn a v 55. minutě došlo ke klíčovému okamžiku celého utkání. Getafe si vytvořilo po rohovém kopu nápor, který skončil přistrčením Dakonama de Jongem a odpískáním pokutového kopu. Jaime Mata penaltu bezpečně proměnil a Getafe vedlo nad Barcelonou 1:0.

Katalánci měli na vyrovnání ještě spoustu času a trenér Koeman se rozhodl pro očekávaný tah, když na plac poslal Coutinha i s Fatim. Opticky měla Barcelona stále navrch, ovšem vepředu nebyla tak nebezpečná, jak se očekávalo. Madridský celek se v závěru soustředil na obranu a rychlé kontry a jeden z nich mohl skončit gólem. Cucho Hernández však zakončil do břevna a naděje Barcelony stále žily. A žily i v 89. minutě, kdy měl Hernández další tutovku, ale samostatný postup na Neta nezvládl.

V nastavení čekaly Getafe ještě krušné časy. Barcelona si vytvořila tlak a nejprve ve čtvrté minutě střílel vedle Messi a po něm centroval Dest a obránce Dakonam si s velkým štěstím nedal vlastní gól, když hlavičkoval do břevna. Getafe přežilo nemožné, ale přežilo a může slavit velké vítězství.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jsem hodne zvedavy na soupisku vzhledem k tomu ze vetsina reprezentantu byla za hranicema je dost mozne i el classic bude bez Messiho

Reagovat
dextroza_m

Myslim, ze vzhledem k tv pravum bez Lea nebude...

Reagovat
valloire

cože?

Reagovat
dextroza_m

Prostě bude hrát

Reagovat
valloire

kvůli tv právům?

Reagovat
dextroza_m

Mj.i kvuli nim, ano... Messi tahne vic nez Barca bez Lea.

Reagovat
valloire

takže kvůli tv právům musí Leo jako hrát jo? uvědomuješ si cos napsal za hovadinu?

Reagovat
dextroza_m

Ano pane chytrý, i kvůli právům budou tlačit sponzoři na to, aby EC hrál a on hrát bude, nevím čemu nerozumíš?

Reagovat
valloire

Tak já myslel že ti to docvakne, ale tady je evidentně moda to, že i když napíšu sebevětší blbost, stojím si za ní do krve pane hloupý. Představa, že Koeman chce šetřit Messiho, ale nemůže, protože tv práva, je směšná ty vole. Clasico je jiná, ale napsals to tak, že ho chce šetřit na Getafe, ale nemůže. Protože ty vole TV práva.

Reagovat
dextroza_m

Vždyť psal o EC.

Reagovat
valloire

pod článkem s Getafe, aktuálním zápasem a zmínil i EC

Reagovat
valloire

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele