6. kolo
18.10.2020 16:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Villarreal díky Parejovi těsně porazil Valencii

Villarreal po zásluze bere tři body v utkání s Valencií. Domácí byli mnohem aktivnější i fotbalovější a zápas si určitě nejvíc užil ve Valencii nechtěný Dani Parejo, který rozhodl.

Estadio de la Cerámica hostilo souboj dvou populárních týmů, které mají dlouhodobě stejné ambice a cíle - pohárovou Evropu ideálně v každém roce. Od prvních chvil dnešního utkání se do role favorita mnohem častěji pasovala domácí ekipa, která hrála jednoznačně aktivněji. A hodně jí k tomu pomohla situace v páté minutě. To se totiž obránce Gabriel Paulista vůbec nepáral s pronikajícím bekem Pedrazou a nekompromisně ho poslal k zemi. Sudí okamžitě pískal penaltu a k ní se postavil Paco Alcácer, který jednoduše poslal brankáře Doménecha na opačnou stranu a skóroval.

Práci pro brankáře Los Che měl taky Moi Gómez, jehož aktivita dělala hostující obraně nemalé potíže. Ve 14. minutě se do koncovky dostal právě zkušený hráč a Doménech měl štěstí, že byl na zemi včas, aby jeho ránu zneškodnil. Proti svému bývalému klubu by se moc rád prosadil záložník Parejo, ale jeho rána z osmnácté minuty byla příliš nevýrazná.

Valencia, na to, že prohrávala, hrála až příliš defenzivně. Villarrealu nezbývalo, než obléhat její vápno a doufat, že najde skulinku. A když se mu to nedařilo, občas z toho byla nepříjemná střela, jako v případě Pedrazy. Ten vyzkoušel Doménechovu pozornost zajímavou a nepříliš viditelnou střelou z úhlu.

Vzhledem k průběhu první půle bylo hodně překvapivé, že se ve 37. minutě povedlo "Netopýrům" srovnat. Nakrátko rozehraný rohový kop poslal míč ke Gonçalu Guedesovi, který s ním proběhl až na střed vápna a nechytatelnou ranou na bližší tyč propálil pozdě zasahujícího brankáře Asenja - 1:1.

Jinak ale hra Valencie rozhodně nepřesvědčovala a také proto se na hřišti už sedm minut po změně stran ukázal Denis Čeryšev. Jednoznačně lépe si ale vedli domácí. Chukwueze kombinoval s Gómezem a jeho rána prosvištěla jen kousek vedle tyče.

A pak se konečně prosadil Dani Parejo. Někdejší opora Valencie, s níž se nerozešla nejlépe, se dostala k odraženému míči ve vápně soupeře. Parejo ustál Wassův atak a s pomocí Diakhabyho teče poslal míč do sítě! Konec utkání ještě neslavně opepřil Takefusa Kubo, který dostal v rozmezí dvaceti minut vysloužil za dva tvrdé fauly dvě žluté karty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele