6. kolo
18.10.2020 14:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bilbao doma porazilo matné Levante o dvě branky

Bilbao doma nemělo slitování s Levante a bezzubě hrající hosty vyprovodilo dvěma góly. O ty se postaralo duo Berenguer - Williams.

Baskické Bilbao mělo doma hodně velkou motivaci opět vyhrát a do utkání šlo jako favorit i přesto, že ani tento slavný baskický celek neprožívá ideální start do sezony. Předposlední příčka, kterou hájil před začátkem utkání, bylo pro fanoušky noční můrou. A prakticky od začátku utkání domácí ukazovali, že se z ní hodlají za každou cenu posunout výš. Iñaki Williams posílal z pravé strany prudký míč před branku, kde jej po střele Ikera Muniaina brankář Koke nechytil. Za něj ale na poslední chvíli zaskočil Mickaël Malsa, který balon vykopl z brankové čáry.

O pár minut později upadl ve vápně po kontaktu s Miramónem Mikel Balenziaga, což zprvu vypadalo na jasnou penaltu. Sudí Rojas měl ale po zhlédnutí videa jiný názor a penaltu nepískal. Na hře Bilbaa se to nijak negativně neprojevilo a domácí se dál intenzivně snažili soupeře si podrobit. Levante naopak zejména v ofenzivní fázi téměř neexistovalo.

A druhá půle z jeho pohledu rozhodně nebyla lepší. Levante se dál trápilo a prim hrál domácí tým. Do vedení mohl Bilbao poslat kanonýr Raúl García, který si naskočil na povedený pas od Williamse. Sice se mu povedlo překonat brankáře Kokeho, ale jeho hlavička skončila na břevně!

Ojedinělý pokus Levante měl po hodině hry na starosti Rochina, jenž utěšenou pumelicí napálil odražený míč. Leč mířil o notný kus vedle. Další tvrdý vzdušný souboj ve středu hřiště sudí pustil a tím pádem se za míčem mohl rozběhnout Álex Berenguer. Ten si výtečně odclonil obránce, udržel ho na zádech a pak poslal míč se štěstím na zadní tyč! O tři minuty později se prosadil znovu, jenže tentokrát mu radost vydržela jen do chvíle, kdy sudí pískal Williamsův ofsajd.

Pojistku přidalo domácí mužstvo díky aktivnímu Williamsovi. Ten stál v 79. minutě na správném místě, takže skvělý pas přes celé vápno od Morcilla v pohodě usměrnil do sítě.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele