6. kolo
17.10.2020 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Anthony Lozano (© AFP)

Cádiz vyloupil Madrid, slavný Real dostal na kolena Lozano

LaLiga nám připravila další překvapení, protože nováček potrestal obra. Cádiz velmi pozorně bránil, měl kopu štěstí a především dokázal díky akci a zakončení Lozana vsztřelit jediný, rozhodující gól.

Real Madrid šel do utkání z pozice jasného favorita, ale přesto mu bylo jasné, že nesmí soupeře podcenit. Přesto hned první zaváhání Realu mohl soupeř využít k překvapivé první brance. Už ve čtvrté minutě totiž Varane podcenil souboji ve vlastním vápně a se štěstím se míč dostal k úplně volnému a zapomenutému Álvarovi Negredovi. Ten nebyl v ofsajdu, otočil se a míč poslal do sítě. Gól ale neslavil, protože heroický zákrok předvedl na poslední chvíli Sergio Ramos, jenž míč vyrazil přímo z čáry!

Real nevypadal zrovna nebezpečně, vědom si své kvalitativní, technické i jakékoli jiné převahy, spíš si se soupeřem pohrával. A to se mu stalo osudným. To a fakt, že v 17. minutě dostal rychlý Anthony Lozano míč do vápna, se štěstím jej zpracoval, udržel Ramose na zádech a přehodil vybíhajícího brankáře Courtoise!

A hned tu byla zápletka, jakou čekal málokdo. Bílý balet se samozřejmě ihned vydal do útoku a brankáře Ledesmu čekaly perné chvíle, ale vytvořit si větší šanci bylo dnes pro Real velmi složité. Ve chvílích, kdy měli hráči Realu střílet, často nahrávali, popřípadě jim zakončení příliš dlouho trvalo. Když se třeba ve 41. minutě dostal přes obranu nováčka Varane, jeho hlavička poslala míč těsně vedle tyče.

Trenér Zidane věděl, že musí něco změnit. Tak změnil hned čtyři hráče, kteří měli jeho týmu dodat potřebný impuls. A opravdu Real vstoupil do druhé půle mnohem aktivněji. Jenže finální nahrávka pořád vázla.

Vlastně až ke konci Real opravdu zabral. Nejprve se dvě minuty po svém příchodu na hřiště prosadil Luka Jović, jenže míč do sítě dostal po akci z ofsajdu. Takže gól platit nemohl. A když se zase do míče z dálky opřel kanonýr Benzema, zachránilo brankáře Ledesmu břevno!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
valloire

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
antimadrista

Reagovat
remeslnik

skoro to vyšlo, ale třeba vás v tom Barca nenechá samotné ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele