6. kolo
18.10.2020 21:00 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Mikel Oyarzabal (© AFP)

Real Sociedad jde do čela soutěže, na Betisu vyhrál o tři góly

Pořádně studenou sprchu schytal v domácím prostředí Real Betis. V souboji s Realem Sociedad inkasoval třikrát, aniž by sám nějaký gól vstřelil. Porážka 0:3 znamená u Betisu pokles na sedmé místo, naopak Real Sociedad jde do čela celé LaLigy.

Betis chtěl začít aktivně, což se mu svým způsobem podařilo, ovšem jeho akce končily před šestnáctkou. Hosté byli v tomto směru nebezpečnější a v 8. minutě poprvé zahrozil Willian José, avšak Bravo mu zmenšil střelecký uhel. Verdiblancos se snažili trpělivě hledat skulinky v kompaktní baskické defenzívě a stále si nemohli vypracovat větší gólovku. Naopak ve 39. minutě rozjel útočné snažení opět William José a po jeho ráně se rozvlnila boční síť. Ke změně skóre nakonec přeci jenom došlo. Těsně před koncem prvního poločasu vymyslel Oyarzabal perfektní přihrávku pro Cristiana Portuguése, který zblízka překonal gólmana Brava. Real Sociedad tedy odcházel do šaten spokojenější.

Domácí museli reagovat a kouč Pellegrini poslal na hřiště Sanabriu. Ten po chvilce strávené na hrací ploše dokonce vyrovnal, ale sudí odhalil milimetrový ofsajd a branku neuznal. Tento verdikt Betis těžko kousal, v následujícím průběhu si nedokázal vypracovat jedinou gólovku a čtvrthodinu před koncem inkasoval druhou branku. Bartra ve vápně zatáhl za záchranou brzdu a po jeho faulu se pískala penalta. Mikel Oyarzabal poslal Brava ke druhé tyči a hosté vedli 2:0.

Pellegriniho svěřenci ještě neházeli flintu do žita, v závěru se chtěli pokusit o kontaktní gól, který by je vrátil zpět do hry, ovšem zápas už byl plně pod kontrolou Basků. V 88. minutě přišla rána z milosti, Adnan Januzaj zatáhl balón do šestnáctky až na malé vápno, odkud zamířil nechytatelně pod břevno. Real Sociedad zvítězil na Villamarínu 3:0 a posunul se do čela celé soutěže.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-espana.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele