6. kolo
17.10.2020 16:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Diego Simeone, trenér Atlética (© AFP)

Celta promarnila své šance, Atlético v pohodě vyhrálo

Atlético Madrid podle očekávání vyloupilo Vigo a odvezlo si všechny tři body. Gólově mu k tomu pomohli Luis Suárez a Yannick Carrasco, přičemž obě branky od sebe dělilo neuvěřitelných 89 minut.

Domácí brankář Villar dobře věděl, že ho čeká náročné utkání a množství práce, už při pohledu na soupisku. Do ní se totiž vešli Costa, Lemar, Correa i Suárez. Celta se sice hned na začátku snažila napadáním a klidnější rozehrávkou otupit nápor Atlética, ale vydržela to jen pouhých šest minut. Pak se totiž Koke rozhlédl, našel nabíhajícího Diega Costu a ten efektně sklepl míč na Manu Sáncheze. Mladík nesobecky nahrál na penaltu Luisi Suárezovi a zkušený snajpr už neměl se zakončením potíže - 1:0.

Celta mohla o pár minut později srovnat, když si míč ve vápně zpracoval Aspas a nahrál do strany. Následoval ostrý pas před bránu Atlética a na zadní tyči zakončoval zcela volný Carreira. Jenže trefil jen tyč!

Atlético dělalo chyby v obraně a další z nich málem potrestal Mina, který snadno překonal ofsajdovou linii, jenže sám před Oblakem pálil jen do něj! První půli uzavřel Costův teatrální pád ve vápně, který sudí po shlédnutí videa přešel.

Zkušený střelec hned po změně stran prchl domácím obráncům a předložil míč volnému Suárezovi, jenže proti němu perfektně vyběhl brankář Villar. Velmi zajímavou hlavičku Fontána po rohovém kopu zase vyrazil na druhé straně Jan Oblak.

Ještě jedné branky jsme se ale nakonec přece jenom dočkali. V páté minutě nastavení Atlético zahrávalo přímý volný kop, ve vápně míč sebral Joao Félix a napálil ho do břevna. Nejblíž měl k balonu Yannick Carrasco, který už v pohodě doklepl míč do sítě - 2:0 pro Atlety.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele