6. kolo
17.10.2020 13:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Estadio Nuevo Los Cármenes (© AFP)

Granada porazila oslabenou Sevillu o jednu branku

Sevilla překvapivě kapituluje, o tři body ji obrala domácí Granada. Velkou roli v tom ale hrálo vyloučení hostujícího Jordána před koncem poločasu. Výhru Granadě zařídil hlavičkující Herrera.

Podobně jako do mnoha dalších duelů nastupovala Sevilla i do utkání s Granadou jako jasný favorit. A to přesto, že na lavičce nechala hráče jako Luuk de Jong, Yussuf En-Nesyri, Lucas Ocampos nebo Óliver Torres. Domácí naopak nechtěli nechat nic na náhodě a vyslali do boje to nejlepší. Puertase, Gonalonse, Soldada nebo Kenedyho.

Právě spolupráce mezi Kenedym a Puertasem vedla k první větší šanci utkání a stačilo málo, aby v sedmé minutě Granada vedla. To by ale zakončující Kenedy musel mířit přeci jen trochu lépe. Sevilla o sobě dala poprvé výrazně vědět po čtvrthodince hry, když se do zakončení po zdařilém pasu dostal Joan Jordán. Jeho tvrdá hlavička na přední tyči však nakonec přeci jen poslala míč mimo bránu.

Sevilla musela poměrně brzy střídat, neboť se jí v 17. minutě zranil Escudero, jehož místo zaujala nová posila, obránce Marcos Acuña. Sevilla byla přeci jen trochu aktivnějším týmem a Munir zkusil Silvu překvapit střelou z velkého úhlu, avšak míč netrefil ideálně. Brankář Silva byl v jednom kole prakticky po čas dvaceti minut a jejich konec orámovala ztvrdá rána Munira, jež brankáře Granady pořádně protáhla.

I Granada musela střídat, když se jí ke konci první půle zranil Domingos Duarte. Měla ale víc štěstí, protože Joan Jordán zcela zbytečně a ostře fauloval Soldada, za což si vysloužil druhou žlutou kartu, čímž oslabil svůj celek.

Granada se v početní výhodě cítila mnohem jistější a už ve třetí minutě ukrojené z druhé půle se málem prosadila. Montorova štiplavá rána nakonec nenašla svůj cíl jen kvůli perfektnímu brankáři Bounouvi. O pár vteřin později málem zahrozila Sevilla, protože střídající Lucas Ocampos doklouzal k ráně ve vápně a trefil jen tyč!

Po hodině hry Machís našel krásným centrem naskakujícího Soldada, jenže Bounou předvedl parádní zákrok! A to bylo hodně důležité, protože nestíhající a stále více unavená Sevilla nakonec přeci jen kapitulovala. V 82. minutě ji po centru od Foulquiera položil na lopatky Yangel Herrera, který si naskočil na centr a neomylně jej poslal do brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele