LaLiga - souhrn 25. kola

26.02.2021, 22:57, aktualizováno 01.03.2021, 22:54
Komentáře a souhrny
Vinícius Júnior (© AFP)
Barcelona vyhrála důležité utkání na hřišti Sevilly a posunula se na průběžnou druhou pozici za vedoucí Atlético Madrid, to v neděli večer zabralo a vyhrálo na půdě Villarrealu. Real Madrid pozdním gólem vybojoval remízu s Realem Sociedad. Getafe přehrálo Valencii, na kterou se bodově dotáhlo. Bilbao se v páteční předehrávce rozešlo smírně s Levante, zatímco Osasuna zdolala Alavés...

Real Madrid - Real Sociedad 1:1

01.03.2021 21:00

Góly: 89. Vinícius Júnior - 55. Cristian Portu

Fotbalisté Realu Madrid ztratili v boji o titul důležité body, když ani tentokrát nevyzráli na baskický Real Sociedad. Hosté se na stadionu Alfréda di Stefána ujali vedení a Madridští zachraňovali bod až minutu před koncem.

Pokud někdo patří v posledních letech mezi neoblíbené soupeře Realu Madrid, pak je to právě Real Sociedad. Baskové vyhráli v Madridu loni i předloni a první zápas aktuální sezony skončil bezbrankovou plichtou. To už byly pádné důvody zápas nepodcenit. Realu Madrid sice chyběly před utkáním opory jako Carvajal, kapitán Sergio Ramos, Karim Benzema nebo věčně zraněný Eden Hazard, ovšem Zinédine Zidane není v podobné situaci poprvé a díky širokému kádru měl čím doplňovat.

Bílý balet měl od začátku mírnější převahu a postupně si vypracoval několik zajímavých šancí. Po centru Asensia nechybělo moc, aby Díaz zakončoval na branku, ovšem ve výskoku byl později, a tak z toho nakonec žádné nebezpečí pro Real Sociedad nebylo. Horší to bylo o tři minuty později, kdy Mariano Díaz tentokrát ve výskoku trefil břevno a z následné dorážky minul branku Asensio. Hosté si mohli výrazně oddychnout. Ve 35. minutě zase využil sklepnutí Isca k zajímavému lobu Kroos, ale Le Normand dobře zasáhl. Těsně před koncem prvního poločasu se neujala ani rána Modriće, a tak šly oba celky do šaten za nerozhodnutého stavu.

Do druhé půle vstoupili o poznání lépe hosté a v 55. minutě Zidanův výběr šokovali. Po centru Monreala trkl do balónu Cristian Portugués a Courtois se jen ohlédl, jak balón s pomocí břevna zapadá do sítě. O chvíli později Real reagoval trojím střídáním a ofenzívu měli oživit Vinícius, Rodrygo a překvapivě Duro. Realu se však nedařilo vyhrávat souboje a Real Sociedad mu nedal ani kousek prostoru zadarmo.

Šest minut před koncem vypálil těsně vedle Rodrygo a už to vypadalo, že Real domácí utkání prohraje. Minutu před koncem však poslal do vápna střílený centr Vázquez a Vinícíus Júnior s pomocí teče jednoho z obránců vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase se ještě domácí hnali za obratem, ale vstřelit branku nestihli. Real Madrid tak s Realem Sociedad zase ztratil důležité body.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Atlético Madrid 0:2

28.02.2021 21:00

Góly: 25. Alfonso Pedraza (vl.), 69. João Félix

Pod tlakem se ocitlo po dvou ztrátách Atlético Madrid, avšak odpověď v zápase s Villarrealem byla jednoznačná. Colchoneros vyhráli na hřišti Žluté ponorky 2:0 a první místo si upevnili. První branku si domácí vstřelili sami, konkrétně nešťastník Pedraza, druhou pak zařídil střídající Félix.

Atlético čekala ve Villarrealu hodně náročná zkouška, protože domácí také bojují o Ligu mistrů a potřebovali získat nejlépe tři body. Z výhry se však může radovat jen jeden a tentokrát to byli Colchoneros. Nutně podotknout, že zaslouženě.

Oba celky vstoupily do utkání opatrně a teprve až ve 24. minutě byla k vidění první vážnější příležitost. Měli jí na svědomí Atleti a konkrétně pak Saúl, jehož ránu Asenjo vyrazil na roh. Z něho pak sice vstřelil gól Savić, ale protože se mával ofsajd, tak branka neplatila. Hosty to nemuselo zas tolik mrzet, protože o dvě minuty později přilétl do vápna Villarrealu vysoký balón a od zad Alfonsa Pedrazy skončil pro domácí nešťastně v síti.

Atlético se v důležitém zápase ujalo vedení, ovšem poměrně rychle ho mohlo ztratit. Po standardní situaci Villarrealu nedotlačil balón za brankovou čáru Moreno. Obrovský závar před Oblakem nakonec hosté vyřešili. Jinak to byl takticky svázaný zápas, řekněme typický pro Atlético Madrid a Diega Simeoneho.

Hosté se o přestávce rozhodli pro střídání a Lemara nahradil ofenzivněji laděný Joao Félix. Atlético mělo první gólovku druhého poločasu, když v obraně vyrobil obrovskou chybu Torres a Luis Suárez ve stoprocentní šanci trestuhodně minul branku. Přesnější byl o něco později Correa, ale v tomto případě dobře zasáhl Asenjo. Villarreal nebyl ve druhém poločase tolik aktivní a v 70. minutě za to draze zaplatil. Joao Félix si zpracoval odvrácený balón na prsa a následně ho poslal k tyči Asenjovy branky.

Žlutou ponorku mohl ještě vrátit do hry Moreno, jenže trefil tyč a Bacca pak z malého vápna minul branku. Do třetice neuspěl ani Baena, jehož ránu vytěsnil nad břevno skvělý Oblak. Atlético vyloupilo Estadio de la Cerámica a pojistilo si vedení v tabulce.

Více informací k zápasu

Granada CF - Elche CF 2:1

28.02.2021 18:30

Góly: 31. Domingos Quina, 79. Antonio Puertas - 40. Lucas Boyé

Po postupu v Evropské lize přes Neapol si Granada poradila i v domácím zápase LaLigy s Huescou, kterou porazila gólem Puertase deset minut před koncem 2:1. Opatrné utkání příliš šancí nenabídlo a Granada v podstatě z minima příležitostí vytěžila maximum.

Granada měla první gólovku už po pěti minutách, kdy si na povedený centr naskočil Kenedy a hlavou lízl břevno. Z úvodu utkání to bohužel bylo všechno. Hrálo se hodně opatrně a oba celky spíše vyčkávaly, co předvede druhá strana. Ve 32. minutě ale dostal dostatek prostoru ke střele Domingos Quina a jeho rána levačkou zapadla nechytatelně k tyči! Granada se ujala vedení, ale to netrvalo dlouho. Ještě před odchodem do šaten si zpracoval a pokryl padající balón Lucas Boyé a jeho rána z úhlu také skončila v brance.

Poločasový výsledek těšil spíše Elche, pro které měla remíza velkou cenu. Ani druhý poločas nenabídl převratné tempo a dál to byla opatrnější partie s minimem gólových příležitostí. Až dvacet minut před koncem se uvolnil ke střele Antonio Puertas a golman Badía zákrokem vyškrábl balón na rohový kop.

Elche drželo na Estadio Nuovo los Cármenes remízu až do 80. minuty, než rozhodl ve prospěch domácích po zpětné přihrávce Foulquiera Antonio Puertas, který si dobře seběhl a neomylně zakončil. Elche už mělo na vyrovnání málo času a ve zbývajících čtrnácti minutách i s nastavením si šanci nevypracovalo. Granada tak po triumfu v Evropské lize zvítězila i nad Elche a upevnila si postavení v první polovině tabulky.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - Real Betis 0:1

28.02.2021 16:15

Góly: 84. Juanmi

Realu Betis dalo dnešní utkání docela zabrat, ale nakonec se domů vrací jako vítěz. Šest minut před koncem zápasu se o to postaral Juanmi coby jediný střelec. Real Betis se aspoň na pár chvil posunul na šestou příčku.

Domácí brankář Jeremías Ledesma dostával zabrat vlastně od prvních chvil utkání. V páté minutě jej pořádně vyplašila kroucená a ještě od země odražená střela Guida Rodrígueze, kterou musel hasit parádním zákrokem. O pár minut později jeho obrana nepohlídala Victora Ruíze a jeho dělovku musel Ledesma také vyrážet na rohový kop.

Návštěva ze Sevilly hrála jednoznačně prim, ale finální nahrávka zoufale chyběla. Jako třeba před koncem první půle, kdy se po přiťuknutí Ruibala dostal do zakončení Sergio Canales a pálil těsně vedle.

Druhá půle už tak zajímavá nebyla a oba týmy začaly ve své hře trochu přitvrzovat. Ozval se i Cádiz, jmenovitě Perea, jehož dělovku z vápna musel Robles vytahovat mimo bránu. Ledesmu posléze nepřekonal ani Guardado a domácí už málem slavili bod. O ten je ale připravila 84. minuta. Emerson našel krásným pasem do vápna hlavu Juanmiho, který konečně překonal Ledesmu!

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Real Valladolid 1:1

28.02.2021 14:00

Góly: 90+4. Jeison Murillo - 70. Fabián Orellana

Po nudné první půli se začaly množit šance a jako první udeřil Real Valladolid gólem Orellany, bývalého hráče Celty. Už to vypadalo, že hosté urvou tři body, když se v poslední minutě nastavení o dělbu bodů postaral Murillo.

Ve Vigu se utkaly dva týmy, které v poslední době zrovna nezáří. Hosté se dokonce museli posunout až do pásma sestupu. A podle to na hřišti taky tak vypadalo. Nejčastěji byl u míče domácí brankář Blanco, který ale používal spíš jen nohy k rozehrávání po zemi. I když kombinovala převážně domácí ekipa, první šanci si připravili hosté. Sergi Guardiola vybojoval míč u hranice vápna a posunul míč na Shona Weissmana, jehož dělovku jednoruč odrazil brankář Blanco.

Roberta zase o chvíli později protáhl Iago Aspas, kterému však scházel větší důraz. Žádné ofenzivní představení se nekonalo a opravdu to chvílemi připomínalo utkání amatérských soutěží. Po změně stran už to ale bylo o něčem úplně jiném. Nejprve po hodině hry trefil Aspas ze standardky břevno.

Óscar Plano zase na druhé straně ve skluzu jen těsně minul prázdnou bránu. Hostům to vyšlo až v 70. minutě. Velmi rychlý brejk zakončoval střelou Guardiola, Blanco ji vyrazil jen k dobíhajícímu Orellanovi a ten už skóroval bez potíží. Hosté už se viděli se třemi body, když se jejich sny rozplynuly ve čtvrté minutě nastavení. Další centr před bránu si našel Jeison Murillo a hlavičkoval přesně ke vzdálenější tyči!

Více informací k zápasu

Getafe CF - Valencia CF 3:0

27.02.2021 21:00

Góly: 39. Mauro Arambarri, 55. Jaime Mata, 87. Carles Aleñá

Getafe konečně zabralo a doma vyprovodilo Valencii třemi góly. Domácí byli jednoznačně lepší, byť vývoj pochopitelně hodně ovlivnilo vyloučení Mouctara Diakhabyho. Hostující hráč vyrobil školáckou chybu a ta vyšla Los Che hodně draho. Brankáře Cillessena postupně překonali Arambarri, Jaime Mata a Aleňá.

Domácí celek měl v prvním poločase navrch, byť zpočátku to byl hodně bojovný zápas. Nejvýraznějšími momenty byly nepřesné hlavičky Enese Ünala. Pilnější střelba nakonec i znamenala zasloužené vedení. Mauro Arambarri se rozhodl vypálit ze solidní vzdálenosti a dobře že to zkusil, protože jeho rána zapadla od tyče do branky! Opravdu nádherný fotbalový moment.

Svěřenci Josého Bordaláse vedli a nejtěsnější náskok do šaten uhájili. Valencia nehrála vůbec dobře, ale Javi Gracia prozatím do sestavy nezasahoval, což byla možná chyba. Getafe totiž navázalo na první půli a z kraje druhého poločasu přichystalo druhý zásah.

Krátce po změně stran vyrobil Mouctar Diakhaby naprosto školáckou chybu, když jako poslední hráč dlouho váhal s přihrávkou na brankáře, ztratil balón a pak podkopl unikajícího Maksimoviće. Na první pohled to nebyl zákrok na červenou, jenomže Maksimović už byl posledním hráčem, který by šel sám na brankáře. Pro Valencii to byla obrovská komplikace a prakticky zničený zápas. Zvláště když Getafe v 55. minutě odskočilo na rozdíl dvou branek. Jaime Mata si zaběhl za obranu a pak se štěstím procedil balón za Jespera Cillessena, který dost špatně zasáhl.

"Netopýři" každopádně byli z vývoje frustrovaní a čtvrthodinu před koncem se to projevilo na dalším červeném zákroku, tentokrát Gabriela Paulisty. Sudí však verdikt přehodnotili, protože ještě předtím došlo k ofsajdu.

Valencia se zpět do utkání vrátit nedokázala a naopak v závěru obdržela ještě třetí gól. "Ránu z milosti" jí zasadil v 87. minutě Carles Aleňa. Ten byl ve správný moment na správném místě a třetím gólem definitivně rozhodl. Getafe navíc chytlo slinu a Cillessen musel za chvíli zasahovat proti ráně Kuba. Valencii nešetřili ani sudí, kteří ještě přidali pět minut nastaveného času, přičemž o vítězi už bylo dávno jasno. Každopádně další gól už nepadl.

Více informací k zápasu

Deportivo Alavés - CA Osasuna 0:1

27.02.2021 18:30

Góly: 77. Enrique Barja

Jediná přesná trefa rozhodla o vítězství hostující Osasuny nad domácím Deporem. V Alavésu budou ještě dlouho litovat svých neproměněných šancí, protože na výhru jich měli dost.

O první zajímavější možnost se postaral domácí útok. Lucas nahrál do vápna na špatně obsazeného Joselua, který ale pálil těsně vedle tyče! Jinak se v první půli obě jedenáctky hodně trápily a nedokázaly si vypracovat větší šance. Až v samém závěru se málem prosadil Ante Budimir, který hlavičkoval do brány pas od Vidala. Jenže svého brankáře zastoupil na brankové čáře Lejeune a následnou dorážku pro změnu zlikvidoval Laguardia.

První půli zakončil dobrou střelou Lucas Pérez, jenže ani tentokrát nemířil přesně. Obdobně vstoupil někdejší hráč Arsenalu nebo West Hamu i do druhé půle, jenže dnes prostě neměl správně seřízená mířidla. Poté se začaly množit fauly a žluté karty následovaly.

Rozhodující moment utkání nastal v 78. minutě, kdy si na centr Roberta Torrese naskočil nový muž na trávníku Enrique Barja a zcela osamocen na zadní tyči dokázal se štěstím dostat míč do sítě - 1:0.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - FC Barcelona 0:2

27.02.2021 16:15

Góly: 29. Ousmane Dembélé, 86. Lionel Messi

Sevilla doma zklamala. Proti Barceloně směrem dopředu nevymyslela prakticky nic a sama dvakrát inkasovala. Prosadili se Dembélé s Messim a odplata za Copu byla dokonána.

Barcelona hodlala Seville vrátit poslední pohárovou porážku a podruhé v řadě vyhrát ligové utkání. Tempo hry bylo ale od úvodu dost pomalé a že by se obě jedenáctky předháněly v tom, kdo si vytvoří víc šancí, to se opravdu říct nedalo. Naopak, na první střelu zápasu čekali diváci až do 22. minuty.

Postupem času se ale Sevilla dostávala stále víc pod tlak soupeře a tomu se aktivita vyplatila. Když první půlhodina hry blížila ke svému naplnění, vyslal Lionel Messi krásnou nahrávkou do šance Ousmaneho Dembélého a ten si poradil. Poradil si jak s vracející se dvojicí domácích stoperů, tak i s pozdě vybíhajícím brankářem Bounouem. Domácí hodně protestovali kvůli minimálně ruce obránce Lengleta na začátku akce, ale sudí jejich námitky nevnímal.

Dnes odpoledne se Messi vtělil především do role asistenta, playmakera a mozku celé barcelonské ofenzivy. Rozdával jednu kvalitní přihrávku za druhou a Sevilla měla s jeho myslí i nohama velký problém. Hlavní potíž domácích spočívala ve střelbě, respektive v její absenci. Střelecké pokusy si na konto připisovali vlastně jen hosté.

Zápas se samozřejmě neobešel bez emocí a většina z nich se projevovala fauly. Přeci jen, šlo o hodně - oba soupeře od sebe v tabulce dělily jen dva body. Sevilla nutně potřebovala něco změnit a proto do svých úloh nastoupili Suso s En Nesyrim.

Byla to ale katalánská výprava, kdo se dočkal šancí. V 59. minutě mohl navýšit vedení svého týmu mladý bek Dest, který se protáhl do vápna a počkal si na zpětnou nahrávku. Jenže tváří v tvář brankáři Bounouovi pálil jen do spojnice břevna a tyče!

Jindy skvělá obrana Sevilly neuhlídala stopera Lengleta, který se po další krásné nahrávce barcelonské desítky hlavou prosadil, ale gól neplatil pro ofsajd. Ofenziva Sevilly prakticky neexistovala, zato se rázně připomněla ta hostující. En Nesyriho gól pro hru rukou neplatil, Messiho ale ano. Argentinská hvězda se proháčkovala obranou Sevilly a napodruhé se štěstím překonala Bounoua!

Více informací k zápasu

SD Eibar - SD Huesca 1:1

27.02.2021 14:00

Góly: 83. Papakouli Diop - 81. Sandro Ramírez

Sobotní utkání mezi Eibarem a Huescou skončilo remízou 1:1. Pro oba celky to nic moc neznamená, protože i nadále zůstávají v bezprostředním sestupovém ohrožení. Branky padaly na Municipal de Ipurua až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve se prosadil hostující Sandro Ramírez, ale hned vzápětí vyrovnal Papakouli Diop.

Přes osmdesát minut se tedy hrálo bez branek a nutno podotknout, že to žádná atraktivní podívaná nebyla. V sázce bylo hodně a oba celky si to dobře uvědomovaly.

Hned v úvodu zápasu ale mohla padnout branka a Kike García k ní byl opravdu blízko. Ve 13. minutě se mu po přihrávce z pravé strany zamotal balón pod nohama a než se stačil vymotat, už byl v příliš velkém úhlu. O chvíli později musel Eibar poprvé střídat a zraněného Pedra Bigase nahradil Anaitz Arbilla. Eibar byl dál aktivnější, ale velké šance se dočkal až před koncem prvního poločasu, kdy se Pedro León dobře uvolnil a parádní ranou orazítkoval břevno.

Utkání se lámalo až v jeho závěru. Oba celky cítily, že mohou urvat důležité tři body a nakonec se také gólově prosadily. Nejprve čtvrthodinu před koncem prováhal zajímavou možnost Mir a o šest minut později poslal Huescu do vedení Sandro Ramírez. Ve vápně byl po centru Maffea úplně volný a to se Eibaru vymstilo, protože Maffeo z malého vápna nezaváhal.

Každopádně tři body si hosté neodvezli, protože hned vzápětí vyrovnal po rohovém kopu hlavičkující Papakouli Diop. Remíza 1:1 vydržela až do závěrečného hvizdu i díky tomu, že v nastavení Rodríguez předvedl skvělý zákrok proti Ramírezovi.

Více informací k zápasu

Levante UD - Athletic Bilbao 1:1

26.02.2021 21:00

Góly: 33. Roger (pen.) - 56. Raúl García (pen.)

Dvě penalty dnes večer rozhodly o tom, že utkání mezi domácím Levante a baskickou návštěvou z Bilbaa skončí nerozhodně. Nejprve se prosadili domácí díky proměněné penaltě Rogera, na což po změně stran odpověděl hostující Raúl García stejným způsobem.

Bilbao vstoupilo do utkání 25. kola španělské LaLigy mnohem lépe a jeho aktivní pojetí slavilo úspěch alespoň ve vytváření šancí. Tu první si připravil Berenguer, který po individuální akci zamotal hlavy domácím obráncům a posílal míč na nabíhající duo García - Williams. Ani jeden z nich ale ve skluzu míč trefit nedokázal.

O chvíli později vychytal Fernández fantastickým zákrokem Ikera Muniaina. Levante se naopak směrem dopředu drželo zpátky a chvílemi to vypadalo, že pořádně hraje jen jedno mužstvo, přičemž druhé má zakázáno střelbu. O to větší překvapení vyvolala minuta 33. V ní totiž Levante vstřelilo gól.

Na počátku akce se De Frutos vehnal do pokutového území a zcela jasně se nechal faulovat Núňezem. Sudí Isidro Díaz de Mera neměl na výběr a pískal penaltu, kterou s přehledem proměnil Roger Martí.

Jenže stejnou mincí oplatil i hostům. Deset minut po změně stran se totiž Vukčević po odehrání balonu napálil soupeře do holeně a pískala se druhá penalta. Postavil se k ní zkušený Raúl García a nemýlil se! Od té doby se utkání prakticky jen dohrávalo bez větších šancí, takže oba týmy si připsaly po bodu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Atlético Madrid24184247:1658
2.FC Barcelona25165455:2253
3.Real Madrid25165443:2053
4.Sevilla FC24153634:1848
5.Real Sociedad25119542:2142
6.Real Betis251231033:3839
7.Villarreal CF25813433:2737
8.Granada CF25961031:4233
9.Levante UD25711735:3432
10.Athletic Bilbao24861034:2830
11.Celta Vigo2579930:3730
12.CA Osasuna25771123:3328
13.Valencia CF25691030:3527
14.Getafe CF25761220:3027
15.Cádiz CF25671221:4125
16.SD Eibar254101120:2822
17.Real Valladolid254101123:3622
18.Deportivo Alavés25571320:3922
19.Elche CF24491121:3621
20.SD Huesca253111122:3620

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (128)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Konečně soustředěný, taktický (to snad poprvé pod Koemanem) a odedřený výkon proti silnému soupeři Skvělý Messi, po dlouhé době velice dobrý Dembélé a hlavně Bus si dnes namazal hejtry na chleba skoro bezchybným zápasem a navíc naběhal 12 km

Reagovat
jakubbosak

Proti Seville si hejtry na chleba namazal, ale proti týmům jako PSG nebo Bayern opět totálně vyhoří a nebude vědět, kde mu hlava stojí - to je prostě fakt..

Zahrát jednou za pět zápasů (a ještě ne proti top klubu, ale proti nadprůměrnému týmu) prostě na klub jako je Barca nestačí podle mě.

Reagovat
LAM

Naprostej TOP výkon

Ani nepamatuju tak dobrej výkon na Seville a 7 venkovní výhra za sebou

Dembele konečně taky skvělej výkon a to 3-5-2 nevypadalo vůbec zle. Nejhorší zranění Pedriho a Arauja, tak snad budou brzy zpět

Reagovat
jakubbosak

Opět uspěchaný návrat po zranění a opět obnova. Po kolikáté už?

Reagovat
alcantara

Busquets>Sevilla.

Reagovat
patas92

Reagovat
smazaný uživatel

ale jdi ty

Reagovat
Rattlesnake

kdyby se mě někdo zeptal, a podotýkám že tak nikdo neučinil, ale kdyby tu otázku někdo položil, a sice jestli mi tyto dva zápasy kdy griezmann nehrál, nějak výrazně chyběl, tak odpovím že...

...ne-e.

Reagovat
ratusek

chyběl ti Griezmann, který ty dva zápasy nehrál?

Reagovat
Rattlesnake

ta levá strana vypadá úplně jinak, když to tam větrá dembeliště, což?

Reagovat
Rattlesnake

volně přeloženo - ne nechyběl.

Reagovat
patas92

Messi se v lize prosadil poosmé v řadě, dohromady 12 gólů za těch 8 zápasů. Letos půjde zase bezpečně přes 30 gólů

Reagovat
smazaný uživatel

Oproti podzimu, kdy netrefil z jasných pozic ani stodolu, je to den a noc.

Reagovat
Hristo Stoichkov

To je prostě neuvěřitelný v kombinaci s tím, že má snad nejhorší zakončování během celý kariéry. Ale jak to během posledních několika týdnů zvednul, tak se s těmi góly roztrhl pytel.

Reagovat
smazaný uživatel

Ak sa nemylim, tak najlepsi strelec v Europe 2021.

Reagovat
Salfovic

Tím je spíš Lewandowski.

Reagovat
smazaný uživatel

V domacej lige spolu s LM ma Messi o gol(spolu 13) viac ako Lewa.

Reagovat
Psy_cho

Lewa má v BL 28 gólů. Kolik z toho letos nevím. Messi má za sezónu 19.

Reagovat
fenixLFC

preto pise za rok 2021

Reagovat
Psy_cho

Jenže góly letos ve fotbale je vždy sezóna, jako je 6 titulů Bayernu v "jednom" roce, protože to vztahují k sezóně. Nikde nevidím ten rok napsaný. A holt zbožňovači Messiho musí vždy připomenout jen tu čás období, ve které vstřelí více gólů. Nebo je to Rusák a ještě ze zvyku jede jaro - podzim. Kdyby měl Messi méně gólů za rok 2021, tak si vyhledají, že za poslední měsíc nebo poslední týden. I když mu to v poslední době stříí, tak je mu to hovno platný, zase nic nevyhraje.

Reagovat
smazaný uživatel

To chce klid.

Reagovat
Rattlesnake

"zase nic nevyhraje" - jo no, jeho 37 trofejí je nic. on vlastně tituly vůbec nevyhrává a když, tak je to náhoda a nemá na tom zásluhu.

Reagovat
Psy_cho

To je vono, to je minulost, vloni nic nevyhrál a letos to bude to samé. Když nedá více branek v sezóně, tak se vytáhne jiné období. Když nic nevyhraje letos, tak se vytáhne, ale v minulosti vyhrával. Tak se smiřte, že v současnosti jsou již komplexnější hráči. Není jich moc, ale jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

smaz si radsi ucet.

Reagovat
Psy_cho

Vem si diazepam.

Reagovat
Rattlesnake

loňskou sezónu měl za barcu 31 gólů 27 asistencí

letošní sezónu jede +/- na stejný čísla.

+ jsou tu věci jako vytvořený šance, úspěšný driblingy a podobný prvky ve hře ve kterých Leo dlouhodobě dominuje, a když je vezmeš a přičteš je k jeho gólům a áčkům, tak ti vyjde bilance kterou překonávají kteří ti tví "komplexnější hráči"?

Reagovat
Psy_cho

I kdyby měl 1000 kanadských bodů, předloni jen titul a vloni nic a letos zase nic. To je neúspěch, to neokecáš.

Reagovat
Rattlesnake

"jen titul". člověče já bych chtěl žít v tvojích realacích.

Reagovat
Rattlesnake

*relacích

Reagovat
Psy_cho

Takový tým toho musí dosáhnout více, pokud jde o mě osobně, já bych se s titulem spokojil. Mně by titul z ligy stačil a klidně i jeden.

Reagovat
sokar

je to fanúšik Bayernu, keď nemáš konkurenciu v lige tak samozrejme že je to "len titul"

Reagovat
roberos

A za to může jeden hráč - to snad nemyslíš vážně!

Reagovat
roberos

Reagovat
drussbarb

Udělej si nový účet s zkus to znova

Reagovat
Psy_cho

Tak ještě jednou, dva roky nic nevyhrál. Tohle je kolektivní sport.

Reagovat
sokar

pozri sa na to aj z iného uhla pohľadu, Messi v najhoršej Barcelone za posledných 10 rokov, v najslabšej forme v kariére má porovnateľné štatistiky ako Lewa v najlepšej forme kariéry v skvele vyskladanom Bayerne (asi najväčší favorit na výhru LM)... Samozrejme že taká štatistika ako góly od začiatku sezóny, góly od polovice sezóny, góly proti mužstvám na priečkach zaručujúcich Ligu Majstrov, tzv. výťazné góly alebo rozhodujúce góly a pod. sú v konečnom zúčtovaní nepodstatné. Ale je to pekná zaujímavosť, ktorá stojí za zmienku

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
Psy_cho

Pozerám sa. Já fakt reagoval na to, že když nemá nejlepší statistiky sezónu, tak se vytáhne cokoliv jiného. Vloni radši zrušili zlatý míč, či jak se ta šaškárna jmenuje, ve které hlasují hráči pro své spoluhráče, než aby to vyhrál Lewa. Když není nejlepší letos, vytáhne se, kolik toho vyhrál před lety. Asi má fakt i účes nejlepší ze všech a to po celou dobu kariéry. Zase ta Barca nemá tak špatný tým, aby nic nevyhráli.

Reagovat
sokar

robíš z toho drámu, ako keby sa akákoľvek štatistika mala uvádzať iba za obdobie od začiatku sezóny... Keď tu niekto napíše štatistiku strelených gólov v prvých 100 zápasov od prestupu, alebo gólov strelených po 30tke, budeš sa tiež rozčuľovať, že uvádzať sa má štatistika za celú kariéru?

Je moderná doba, elektronika a počítače sú všade, sleduje sa každá drobnosť - odbehané km, počet prihrávok, úspešnosť prihrávok, vytvorené šance, a pod. preto je zrejme, že podobné štatistiky zachytávajúce len nejaké časové okno budú len pribúdať, lebo všetko to vypočíta počítač, už nie je potrebné to všetko prepočítavať ručne a hrabať sa manuálne v sumároch zápasov ...

Reagovat
drussbarb

Ještě jednou založ nový účet a zkus to tady školit lépe, protože toto je málo

Reagovat
Psy_cho

Mně je úplně fuk, že z něj cákáš. Já ne a pro mě jsou důležitější počiny. Týmový úspěch a nejlepší je vždy ten, kdo něco vyhraje ... nějaký pohár ... ostatní je k ničemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Arbeloa, ktory vyhral MS 2010, je pre teba viac ako Sneijder, ktory skoncil druhy ?

Reagovat
Psy_cho

Tím se může jen utěšovat, ale mistr světa je z nich jen jeden.

Reagovat
sokar

tak potom nechápem prečo v Bayerne nekúpia konečne poriadného hroťáka, napr. Girouda, je to majster sveta, a miesto neho hraje nejaký Poliak, čo nepostúpil ani zo skupiny na MS . Rovnako je hanba, ked v klube ako Bayern hrá kanaďan, ktorý ani na MS nehral a zrejme asi ani nebude, a do Majstra sveta má ďaleko, načase kúpiť niekoho lepšieho

Reagovat
Psy_cho

Já jsem nikde nenapsal, že je mizerný hráč, ale nikdy u mě nebude na nejvyšším stupínku, páč není mistr světa ani vítěz CA. Nic víc, nic míň. Jeho zbožňovači se můžou utěšovat, čim chtějí. I když je Lewa super snajpr a Bayernu dává maximum, uznávám ho, tak prostě nikdy nebude nejlepší hráč historie, jeden z nejlepších v Bayernu určitě. Tak mi nepodsouvej, co jsem ani nenaznačil.

Reagovat
sokar

no sak v pohode, každý má svoj subjektívny rebríček, a niekto jednoducho môže mať Girouda vyššie ako Lewu. Najlepší futbalisti v histórii sú jednoznačne Pele, Maradona a Mario Getze. Kam sa hrabú hráči ako Cruijff, Eusebio, Zico, Platini...

Reagovat
Psy_cho

Tak ty dva nejlepší jsi napsal naprosto přesně, ještě Gerd Müller, super statistiky a ještě je mistr všeho. Platini je mistr Evropy, takže naprostá legenda i když jsem ho nemám rád. Götze dal gól ve finále, tomu chybí ty klubové úspěchy. Škoda. A jestli někdo dáva Girouda před Lewu mi nevadí, je mistr světa. Leo prostě pro mě nebude ten nejnej.

Reagovat
roberos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
vagneris

Lewa je taky čistokrevnej útočník, Messi je spíš ofenzivní záložník. Koukni se, jaký typy gólů dávají.

Lewa si nabíhá za obranu nebo čeká ve vápně a většinou mu stačí už jen prostřelit brankáře.

Messiho primární úloha je tvorba hry a když už se dostane do střelecký pozice, tak to je v drtivý většině 20 metrů od brány po akci, kterou sám založil o 50 metrů dál. A přesto dá hromadu gólů. Hráči s podobným stylem dají za sezonu nějakých 5-10 gólů, Messi jich dá 50.

Navíc Lewa hraje v dominantním týmu bez konkurence.

Reagovat
Psy_cho

Zase nebrání, takže se jako záložník nechová a šetří síly.

Reagovat
DrQQ

Nemôžeme zas od neho chcieť všetko. Bráni viac ako iní útočníci.

https://twitter.com/CrewsMat19/status/1362298332425633793

Reagovat
Mass

Tak zkontroval sem ten jeho post na FBref kterej uvádí jako zdroj, a tam má Haaland víc pressures (i ostatních obranných statistik) než Messi. A jediné pressures má Messi jakžtakž slušné, ostatní obranné statistiky skoro neexistující.

Reagovat
roberos

A proč Messi nebrání ? asi taky nevíš.

Reagovat
Psy_cho

Protože to neumí a flinká se po hřišti.

Reagovat
Kokesh

Jeden blábol za druhým...

Reagovat
patas92

xD

Reagovat
roman1978

Lewa je taky čistokrevnej útočník, Messi je spíš ofenzivní záložník. fakt

Messiho primární úloha je tvorba hry - fakt

A přesto dá hromadu gólů. - fakt

Lewa hraje v dominantním týmu bez konkurence.- fakt

kde vidíš ty bláboly?

Reagovat
herbage

bezpečně asi ne, sezóna je ještě dlouhá, ale konečně je vidět, že ho hra baví a hraje v té své pohodě Nicméně vyřazení s PSG ho bude dost bolet a kdo ví, jestli po sezóně zůstane

Reagovat
el Principito

snad ho Laporta přemluví

Reagovat
2miguel1

Docela ma zarazili dve veci a to, ze sa tu hovori ze na Sevillu nevieme a Busov vykon. Ono na Seville sme od roku 2010 prehrali raz a az 6x sme tam vyhrali, prave naopak, Sevilla patri do skupiny, kde sa nam hra relativne lahsie nakolko nezaparkuju proste autobus ale chcu hrat futbal. Kde sa nam hra vyslovene zle a je jedno v akej forme sa aktualne tim nachadza je Athletic Bilbao, Valencia, Sociedad, Getafe, Espanyol.

Busquets hral asi tridsiaty zapas proti Seville, ono keby este aj proti spanielskym timom hral zle, tak to by uz fakt bola katastrofa. Ono za prve, spanielske timy dostavaju v europe čočku, za druhe, ja som si myslel, ze chceme zaloznika, ktory zahra AJ v europskom meradle nieco. Trochu silnejsi super z Anglicka, Nemecka a Busquets je vymalovany, totalne katastrofalny. Tri roku na to nema hrat v Europe, no my si aj tak zavrieme vzdy oci, lebo proti Seville zahral dobre. To je neuveritelne

Reagovat
alcantara

Presne tak, on jediny je totiz ten katastrofalny. S PSG jediny dovod neuspechu.

Reagovat
smazaný uživatel

V LM pravidelně hoří krajní obránci a to ať jsou staří nebo mladí, protože je nikdo nejistí, ale za všechno může Bus. Takový Semedo je přímo podepsaný tak pod polovinou gólů proti AS a Bayernu.

Reagovat
2miguel1

Busquets je len jeden z problemov, hlavny problem je ale, ze mi nehrame moderny futbal. Busquets je uz absolutne nemoderny tip hraca ale on uz inak hrat nebude. Bohuzial DM ma ovela vacsi impact ako krajni obrancovia. Tam ked je zle to mozme zaplatat aj tym Robertom bohuzial. DM je extremne dolezity. Po Messim je u nas najdolezitejsi DM. V Bayerne bez Kimmicha su polovičny. Podla mna aj Messiho 'kračanie' ma bohužial strasne velky vplyv v Europe na zly vysledok. To, co staci v Spanielsku, uz absolutne nestaci v Europe

Reagovat
roberos

A víš proč Messi,'' kráčá'' ? asi nevíš.

Reagovat
LAM

Jinak dneska velká změna ve hře Dembeleho.Obvykle chce míč do nohy,ale dneska si konečně nabíhal za obranu a hned to byla jiná jízda.

Messi tyhle nahrávky umí už od doby kdy hrál s Neymarem,Dembele je ještě rychlejší,takže takhle by to mohlo parádně fungovat.

Představa světa ve kterym by jsme měli peníze na nákup devítky a útok ve složení Dembele(Fati),Haaland,Messi by vypadal hodně nebezpečně.

Reagovat
2miguel1

Dembele nema hlavu na velke zapasy. To by nemal byt hrac do zakladu. Uvidime co Fati, ale on mi pride perspektivnejsi. Haaland je totalne alfa omega na prerod tohto psychicky nalomeneho muzstva od Rima, Poolu, Bayernu. Toho musime kupit ani nie tak pre jeho extremnu kvalitu ale pre jeho mentalitu.

Reagovat
herbage

vy jste srandisti

Reagovat
smazaný uživatel

ten haland k nam nepujde ani omylem

Reagovat
smazaný uživatel

ten k vám nikdy nepůjde

Reagovat
2miguel1

Pôjde.

Reagovat
drussbarb

Z čeho? Máme Grieze a Coutinha, bohužel

Reagovat
sylarko

mame umtitiho, busquetsa, a dalsich...co ma zaloznik a podhrot spolocne s 9tkou?

Reagovat
2miguel1

Raiola a Laporta ho presvedčia. Barcelona aj keď nehra teraz najlepšie, bude hrať s Realom prve husle stale. Tipnem si, že Haaland pôjde do Barcelony a Mbappe do Realu.

Reagovat
sylarko

haland v barcelone a mbappe v reale by bola zaujimava rivalita. urcite by prebrali stafetu po messim a ronaldovi co sa tyka aj marketingu a tej sportovej rivality v lalige...

Reagovat
2miguel1

A oni sú si tam všetci toho vedomí. Futbal bude potrebovať keď odide Messi Ronaldo nový marketingový impulz.

Reagovat
drussbarb

Utratili jsme za ně poslední peníze, teď nemáme snad ani na výplaty

Reagovat
sylarko

to bola chyba bartomea + vtedy nikto nemohol vediet, ze pride korona. a nebyt tej **** korony, tak si myslim, ze az taky velky problem s peniazmi by sme nemali.. ja by som bol za nove zmluvy s nizsimi platmi a potom by to pre nas taky problem nebol

Reagovat
drussbarb

Panické nekompetentní nákupy, i proto teď nejsou peníze na rozumné přestupy

Reagovat
sokar

Reagovat
sylarko

no lebo bol vo vedeni bartomeo jak som pisal. a cele to sposobil neymar. kazdy vedel, ze mame penaze a ze potrebujeme surne nahradu. ale to sa uz opakujem.

Reagovat
drussbarb

Vždyť souhlasím

Reagovat
ADM

Reagovat
Beči

Halaand půjde do Realu dělat dvojku Benzemovi

Reagovat
Kluivert9

A až se neprosadí, tak zpátky do Bundesligy na hostování...

Reagovat
CHONG

Klasika, když se dívám, tak je to pěti zápasová mrdka bez gólu, jednou se nedívám a hned tři kousky

Reagovat
Phillipinho
Reagovat
Trand

Reagovat
JakubOcko

Když je sudí zmrd tak to je potom těžké, Getafe dávno mělo hrát v 10ti.

Reagovat
Jordi Alba

Síla je to, že po tom, co tam Getafe celou dobu předvádělo dostane redku hráč Valencie.

Reagovat
Phillipinho

https://mobile.twitter.com/ersevillano__/status/1365762878427582469

A pak at nekdo rika, ze v Anglii se hraje tvrde

Reagovat
CHONG

Silnější pes mrdá

Reagovat
messi80

Mimochodom v morribovi vidím obrovský potenciál. Tak si ich hlavne nenechať ujsť, ukazuje sa ze je sa dá počítať aj s 18 ročnými chalanmi keď na to majú. Puiga mam rad, ale myslím si ze co sa týka potenciálu nemá na tých dvoch a to je starší.

Reagovat
smazaný uživatel

A bol komentator na digi mimo lebo on ho volal Kamaru ..

Reagovat
smazaný uživatel

*Kourouma, což je jeho příjmení. Ale tenhle je jinak mimo furt

Reagovat
PH8

Já to nechápu. Tady už se měsíce brečí, jak Barcelona ztratila šanci na titul, Messi je tu v podstatě pro smích, každé kolo se tu řeší laciná ztráta s týmy z konce tabulky, fanoušci houfně odchází sledovat radši Serii A. A pak Barcelona jednou vyhraje venku a je druhá o 5 bodů, 13 kol před koncem.

Reagovat
Mass

Barce totiž často fandí gloryhunters a labilní kidi.

Reagovat
jakubbosak

Reagovat
Hristo Stoichkov

Bartomeu dnes zatčen, spolu s dalšími členy bývalýho vedení .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak je to kvoli i3 ventures ti co mali byt v kauze ohovarania hracov a superov prezidenta

Reagovat
Eichel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemam vo zvyku priat ludom zle veci a neodsudzujem pokial nie je niekto pravoplatne odsudeny. A to ani u prezidenta, ktory sa javil velmi neschopne. To totiz este neznamena, ze je to zly clovek alebo dokonca kriminalnik. Vlastne ani nemam dost informacii a vhlad do veci...preto by som bol rad, keby ste ma zasvetili, preco mate z toho taku radost...

Reagovat
smazaný uživatel

svetska spravedlnost neni zla vec naopak je dobra pro vsechny, i pro obvineneho, protoze narovnava skodu kterou zpusobil a dava mu moznost napravy

Reagovat
LAM

Reagovat
sokar

človek dúfal, že to je iba nekompetentný hlupák na zlom mieste, no on je k tomu ešte aj kriminálnik

Reagovat
smazaný uživatel

paráda.

Reagovat
LAM

Jinak Atleti zase z pr.ele klika a šťastná výhra.

Hraje vůbec v Evropě nějakej tým,kterej by předváděl něco podobnýho a hrál o titul?Jako kdyby mělo tohle vyhrát LL,tak to nebude dobrá vizitka.

Reagovat
Kily

Reagovat
Pharrell

Reagovat
sokar

napísal by som Real, ale bol by to zaujatý hejt, takže radšej nič

Reagovat
Rattlesnake

no, ale měl by jsi v zásadě pravdu...

Reagovat
Salfovic

Ten ale nehraje o titul.

Reagovat
Pharrell

Ale hraje. Uvidíš příští víkend až porazí Atlety.

Reagovat
Kily

vzhledem k tomu, jak se některé kluby ze španělské ligy prezentovaly v uplynulých týdnech v LM a EL, bych nějakou vizitku vlastně vůbec neřešil

Reagovat
Hristo Stoichkov

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Anacron

Ať už to vyhraje kdokoliv z té trojky, tak to bude špatná vizitka.

Reagovat
Phillipinho

Ja teda nevim, ale myslim si, ze mit 50 bodu po pulce sezony jako meli Atleti, urcite neni spatna vizitka. Nechce se mi to hledat, ale za poslednich nekolik sezon toho moc tymu nedokazalo...

Reagovat
Pharrell

To máš pravdu. Ale zase Real možná nejdále v letošní LM. I když ze současných španělských týmů no nevím.

Reagovat
Kenneth

Pravda, meli byste to vyhrat vy. Pak by to zase spatna vizitka nebyla.

Reagovat
LAM

Jasná věc

Přece nejlepší ofenzíva

Reagovat
smazaný uživatel

Předem se omlouvám za spam.

Prosím všechny o hlasy pro SK Sokoleč.

https://nymbursky.denik.cz/fotbal-kraj/anketa-kdo-ovladne-b-skupinu-i-a-tridy-dotahnete-svuj-klub-na-vrchol.html

Díky všem.

Reagovat
Pharrell

Ten Joao Felix ještě nikdy nedal gól proti Realu Madrid že ne? Myslím hlavně soutěžní zápasy a ne sranda cupy přáteláky jako International Champions Cup (někdy v USA/Kanadě nebo Arábie )..

Reagovat
Visca el barca

Ten Font dělal 5 let co? Vždyť je šíleně slabý. Veřejně ho ani ten Xavi nepodpořil. A to je vlastně to jediné o čem pořád dokola mluví.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele