25. kolo
27.02.2021 16:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Ousmane Dembélé (© AFP)

Barcelona vrátila Seville úder a veze domů důležitou výhru

Sevilla doma zklamala. Proti Barceloně směrem dopředu nevymyslela prakticky nic a sama dvakrát inkasovala. Prosadili se Dembélé s Messim a odplata za Copu byla dokonána.

Barcelona hodlala Seville vrátit poslední pohárovou porážku a podruhé v řadě vyhrát ligové utkání. Tempo hry bylo ale od úvodu dost pomalé a že by se obě jedenáctky předháněly v tom, kdo si vytvoří víc šancí, to se opravdu říct nedalo. Naopak, na první střelu zápasu čekali diváci až do 22. minuty.

Postupem času se ale Sevilla dostávala stále víc pod tlak soupeře a tomu se aktivita vyplatila. Když první půlhodina hry blížila ke svému naplnění, vyslal Lionel Messi krásnou nahrávkou do šance Ousmaneho Dembélého a ten si poradil. Poradil si jak s vracející se dvojicí domácích stoperů, tak i s pozdě vybíhajícím brankářem Bounouem. Domácí hodně protestovali kvůli minimálně ruce obránce Lengleta na začátku akce, ale sudí jejich námitky nevnímal.

Dnes odpoledne se Messi vtělil především do role asistenta, playmakera a mozku celé barcelonské ofenzivy. Rozdával jednu kvalitní přihrávku za druhou a Sevilla měla s jeho myslí i nohama velký problém. Hlavní potíž domácích spočívala ve střelbě, respektive v její absenci. Střelecké pokusy si na konto připisovali vlastně jen hosté.

Zápas se samozřejmě neobešel bez emocí a většina z nich se projevovala fauly. Přeci jen, šlo o hodně - oba soupeře od sebe v tabulce dělily jen dva body. Sevilla nutně potřebovala něco změnit a proto do svých úloh nastoupili Suso s En Nesyrim.

Byla to ale katalánská výprava, kdo se dočkal šancí. V 59. minutě mohl navýšit vedení svého týmu mladý bek Dest, který se protáhl do vápna a počkal si na zpětnou nahrávku. Jenže tváří v tvář brankáři Bounouovi pálil jen do spojnice břevna a tyče!

Jindy skvělá obrana Sevilly neuhlídala stopera Lengleta, který se po další krásné nahrávce barcelonské desítky hlavou prosadil, ale gól neplatil pro ofsajd. Ofenziva Sevilly prakticky neexistovala, zato se rázně připomněla ta hostující. En Nesyriho gól pro hru rukou neplatil, Messiho ale ano. Argentinská hvězda se proháčkovala obranou Sevilly a napodruhé se štěstím překonala Bounoua!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele